לפני כמה שנים קניתי קרן נאמנות מסוג 90/10, ובאחרונה שמתי לב שהשם שלה כולל את הסימונים 1, B וסימן קריאה. מהי המשמעות של הסימונים האלה?
עידית, רמת השרון
הסימונים נוספו בשנים האחרונות כדי לבטא בתוך שם הקרן את פרופיל החשיפה והסיכון שלה. הסימונים מאפשרים להשוות בין הקרנות השונות מכיוון שהקטגוריות שאליהן הן נחלקות ברורות יותר.
הספרות 0 עד 6 מבטאות את החשיפה המנייתית המקסימלית שיכולה להיות לקרן. 0 משמעותו ללא כל חשיפה למניות; 1 משמעותו עד 10% מניות; 2 - עד 30% מניות; 3 - עד 50% מניות; 4 - עד 120% מניות (מצב אפשרי בעזרת נטילת אשראי); 5 - עד 200% מניות; ו-6 - יותר מ-200% מניות.
האותיות הלטיניות מבטאות את חשיפת הקרן למט"ח. 0 משמעותו אין חשיפה למט"ח, A - עד 10% מט"ח; B - עד 30% מט"ח, וכך הלאה, בדומה למספרים. האות F מאפשרת לקרן להיות חשופה למט"ח ביותר מ-200%. קרן שסימונה 1B תהיה חשופה בשיעור עד 10% למניות ועד 30% למט"ח.
ככל שצירוף האותיות והספרות גבוה יותר, כך הקרן תיחשב מסוכנת יותר. קרנות כספיות למשל מסומנות בקוד 00, והן אינן חשופות למניות או למט"ח. קרן מניות בישראל תסומן בדרך כלל 40, וקרן מניות בחו"ל תסומן 4D. סימן הקריאה מבטא חשיפה של הקרן לאג"ח שדירוגן נמוך מדירוג השקעה (מתחת ל-BBB מינוס), או שאינן מדורגות כלל, בשיעור שמעבר לשיעור החשיפה המוצהר למניות.
פורסם לראשונה ב- TheMarker
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





