שוק הנדל"ן באנגליה רותח בגלל ריבית ריאלית שלילית

אלעד סלומון, אנליסט בכיר ביוטרייד: בלונדון המחירים גבוהים יותר ב-20% מהמחירים לפני משבר האשראי; כלל שוק הנדל"ן באנגליה התחזק בשנה האחרונה ב-9.2%

 

 
 

אלעד סולמון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
13/04/2014

ריבית ריאלית שלילית וחוסן יחסי מובהק של המשק הבריטי מפתחים בבריטניה שוק נדל"ן שעלול להיות בועתי אך כזה שבו נרשמות עליות מחירים משמעותיות מאוד בטווח הבינוני. אם נוסיף לכך את התחזקות הליש"ט, מדובר במהלך משמעותי שבו השווי הריאלי של נכסים בבריטניה עבור משקיעים זרים עולה בפועל בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות. כך אמר אלעד סלומון, אנליסט בכיר בבית ההשקעות יוטרייד.

סלומון ציין כי בלונדון, רמת המחירים הנוכחית היא בכ-20% גבוהה יותר מאשר רמת המחירים ששררה בשוק לפני משבר האשראי ב-2008. בשנה האחרונה נרשם זינוק של 18% במחירי הנדל"ן בלונדון כשהאזרחים הבריטים מאשימים בעליית המחירים את המשקיעים הזרים העשירים שרוכשים נכסים בבירת אנגליה. החגיגה בלונדון משקפת חלקית את מצבו הריאלי של שוק הנדל"ן הבריטי. מחירי הנדל"ן באנגליה בשנה האחרונה עלו בכ-9.2% כלומר, ההתאוששות ממוקדת בלונדון אבל ניכרת בכלל שוק הנדל"ן באי.  למעשה, הסיבה העיקרית לרתיחה של שוק הנדל"ן הבריטי הריבית הריאלית שלילית. ניכוי עליית מדד המחירים מרמת הריבית יוצר פער שלילי שדוחף את הבריטים לקחת משכנתאות. מדובר עבור משקיעי נדל"ן בכסף על הרצפה.

סלומון אמר כי אם עושים השוואה לשוק האמריקני - ב-2012 הריבית הריאלית באנגליה הייתה 1.2%- בעוד שבארה"ב היא הייתה סביב 2.5%. הסיבה הזאת בין השאר גרמה למחירי הנדל"ן באנגליה לעלות באופן משמעותי עד לחודש האחרון. אולי עובדה זו מסמנת את ההבדלים בין הגישה האנגלית לאמריקאית, בגישה האנגלית יש מתירנות לבועות נדל"ן (מצ"ב גרף) להתנפח כאשר רמות האינפלציה נשארות קבועות שם ובכל העולם.

אנליסט יוטרייד הדגיש כי המשק הבריטי לא צריך להתמודד כמו גוש האירו עם נטל של מדינות כמו יוון וספרד בהן הפרודוקטיביות נמוכה. גם ארה"ב טרם התאוששה באופן מלא ממשבר האשראי של 2008 עם אזורים רבים ומדינות שבהן עדיין שיעור האבטלה גבוה וכך גם אמון הצרכנים נמוך בהתאם.

בנוסף, בזמן שרמת הייצור התעשייתי יורדת במדינות העולם ובמיוחד בסין, באנגליה המצב שונה. אתמול פורסם כי רמת הייצור במפעלים באי הבריטי עלתה בכ-1% לעומת צפי האנליסטים לעלייה של 0.3% בלבד. נתון זה הינו נתון מקדים אשר מודד את השינויים בערך התוצר של מפעלים לאחר ניכוי אינפלציה מחודש לחודש. לנתון זה ישנה חשיבות גבוהה משום שהוא משפיע על נתונים נוספים בכלכלה ביניהם שוק העבודה ורווחיות של החברות.

סלומון ציין כי בנוסף על כך רמת הייצור במפעלים באנגליה עולה ב-4 החודשים האחרונים בניגוד למגמה בעולם. נתון נוסף שמראה את חוסנו של המשק האנגלי מתבטא גם ברמת האינפלציה למוצרי ליבה ומדד המחירים לצרכן. בעוד שבמדינות אחרות לא רואים שינויים במדדים אלה, מדד המחירים לצרכן באנגליה עולה בחודשיים האחרונים ברציפות ואתו גם רמת האינפלציה למוצרי הליבה.

סלומון מציין כי עם פרסום הנתון של הייצור במפעלים התחזק משמעותית הפאונד. בנוסף ניתוח יחסי מעלה כי חוזקו של המשק האנגלי מתבטא היטב בערכו של הפאונד שצפוי להמשיך ולהתחזק מול סל המטבעות המובילים בשל היתרונות היחסיים של המשק הבריטי מול אירופה וארה"ב.

מסחר אלגוריתמי במט”ח נחשב לאפיק השקעה ספקולטיבית. המידע המופיע באתר אינו מהווה יעוץ השקעות המתאים לצרכיו של כל אדם ותשואת עבר אינה מעידה על תשואה עתידית. יש לקרוא את גילוי הסיכון המלא לפני התקשרות עם החברה לקבלת שרות כלשהו.

 
 
 
 
 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x