אקסלנס >> מדד חודש אפריל צפוי לעלות ב -% 0.7

 

 
 

אקסלנס
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/04/2014

ֿמדד חודש מרץ עלה ב -% 0.3
מדד המחירים לצרכן בחודש מרץ עלה ב - 0.3%, מעט מעל התחזית שלנו שעמדה על% 0.2 ומעל תחזית הקונצנזוס שעמדה על% 0.1 . האינפלציה ב- 12 החודשים הקרובים עדיין סמוכה לרף התחתון של היעד ועומדת על רמה של% 1.3. גם בשנה האחרונה האחראי מספר 1 לאינפלציה הוא עדיין סעיף הדיור. בניכוי סעיף זה האינפלציה ב- 12 החודשים האחרונים עמדה על בלבד 0.6%.
הסעיפים הבולטים במדד חודש מרץ :
• עלייה של %1.2 בשירותי דיור בבעלות (חוזי שכירות מתחדשים .)
• עלייה של %2.2 במחירי הדלק ושמנים לרכב.
• עלייה של %4.9 במחירי מלונות ובתי הבראה.
• ירידה של %1.4 במחירי הלבשה והנעלה.
• ירידה של %0.5 במחירי החלב ומוצרי חלב.
 
מדד חודש מרץ מתאפיין בד"כ במדד ראשון חיובי מתוך סידרה של 6-7 מדדים חיוביים המספקים את רוב האינפלציה השנתית. במדד הפעם לא היו הפתעות מיוחדות, אולי מלבד סעיף הדיור שעלה בחדות. אחרי קריסה בחודש ינואר, שהובלה בעיקר ע"י סעיף הדיור (שירותי דיור בבעלות ירדו באותו חודש ב-% 0.9 וסעיף הדיור ב-% 0.6 , ) רבים מיהרו להספיד את הסעיף וכתוצאה מכך גם את האינפלציה בשנה הקרובה. בחודש פברואר הסעיף כבר התאושש עם עלייה של % 0.3 והחודש הוא מפתיע מעט בעוצמה שלו אבל ממש לא בכיוון ועולה ב-%0.9 ומוחק לחלוטין את השפעות חודש ינואר. בנקודה זו נזכיר שוב, כל עוד מחירי הדיור ממשיכים לעלות, סעיף השכירות צפוי להמשיך ולעלות ולהערכתנו בהחלט אפשרי שאף יואץ בחודשים הקרובים כתוצאה מהתמתנות בפעילות רכושי הדיור כאשר חלקם יעבור לשבת תקופה על הגדר כדי לבחון את השפעות פעולות הממשלה .מחירי המזון במדד מתקשים להתאושש והוסיפו

0.1%  בלבד אחרי ירידה מצטברת של % 0.8 בחודשיים האחרונים ובכל זאת עברו לטריטוריה חיובית. בשנה האחרונה עלו מחירי המזון ב-1.45% ואנחנו מעריכים שהם יעלו % 1.5 -% 2 בשנה הקרובה. הירידה החדה במחירי התקשורת נבלמה בחודש מרץ. אומנם עושה רושם כי מלחמת המחירים בענף הסלולר והמבצעים במחירי ריצפה במאבק על כל לקוח עדיין נמשכים, אבל מהמדד עולה כי התמונה היתה מתונה הרבה יותר . 

מוקדם עדיין כדי להספיד את האינפלציה – בשלב זה עדיין אין מספיק עדויות לחיזוק התחזית ה"שורית" שלנו, האינפלציה או לדחייה של תחזית הקונצנזווס זו של בנק ישראל לגבי האינפלציה העתידית. למרות זאת ניתן ללמוד מהמדד כי לפחות בנוגע לסעיף הדיור, עליות המחירים עדיין נמשכות וגם בסעיף המזון ובסעיף התקשורת ייתכן ואנחנו מתקרבים להתייצבות. בכל זאת תהליך ירידת המחירים בענף הסלולר לא התחיל אתמול ונמשך מעל שנתיים ואילו בסעיף המזון יש להתחשב שהמגמה בעולם הפוכה לחלוטין כאשר מחירי המזון עולים בחדות כפי שלא נראה כבר שנים .


מדד חודש אפריל צפוי לעלות ב -% 0.7

מדד חודש אפריל יושפע מעליות עונתיות בסעיף המזון, אם כי נמוכות ככל הנראה מעונתיות הרגילה, עליות במחירי הלבשה והנעלה והמשך עלייה בסעיף הדיור. יש לציין כי במקביל השקל ממשיך לתחזק מול הדולר מה שמכביד כמובן על האינפלציה המקומית, יחד עם זאת שינוי מגמה של הדולר בעולם בהחלט עשוי להוביל לתהליך פיחות ממושך שגם ישפיע לחיוב על האינפלציה המקומית


תחזית מדד חודשים אפריל - מאי
 


 * התחזית 12 חודשים קדימה ניתנה תחת הנחת שער דולר ממוצע של 3.46 ומחיר חבית נפט ממוצע של 103 $
 
החלטת הריבית של בנק ישראל
אם בנק ישראל ניסה לאחרונה להצדיק את הריבית הנמוכה בישראל ע"י אינפלציה מתונה במיוחד, נתוני מאקרו חלשים בארה"ב וחולשה בשוק התעסוקה בישראל – לפחות שתי הסיבות הראשונות נראות הרבה פחות מוצדקות (גם קודם לכן הן היו נראות הרבה פחות מוצדקות). אומנם עדיין אין מספיק סימנים שמחזקים את התחזיות השונות שלנו לגבי האינפלציה המקומית ולגבי התחזית המאוד שורית שלנו לגבי כלכלת ארה"ב ולכן אנחנו עוד רחוקים מנקודת הזמן שבה בנק ישראל עשוי לשנות את הטון שלו לגבי מדיניות הריבית, יחד עם זאת נראה כי גם אין מספיק איתותים לאותה חולשה עליה מדברת הוועדה המוניטרית (חטיבת המחקר של בנק ישראל ככל הנראה הרבה יותר אופטימית מהוועדה) ולכן גם החודש הריבית תשאר ללא שינוי .אנו מעריכים כי הריבית תשאר ללא שינוי בחודשים הקרובים .
 
 התייחסות קטנה לאירועים בארה"ב - תשואות האג"ח בארה"ב ירדו לשפל של % 2.62, בעקבות בריחה מסיכון של המשקיעים. בסקירה השבועית שהוצאנו לפני 10 ימים, כתבתנו בנימה האישית כי נראה שהמשקיעים חוששים מתוצאותי ה של עונת הדוחות הקרובה ולכן מנמיכים ציפיות. ללא נתוני מאקרו חזקים במיוחד (הרבה מעבר לצפי) המשקיעים כבר פחות בטוחים שהחברות תצלחנה להעלות מחירים ולכן תתקשנה להצי ג גידול נאות ברווחיות (הצפי היה ל- % 8 בשנת 2014 לאחר שעודכן מספר פעמים כלפי מטה ובינתיים כיום הוא ממשיך להתעדכן לשלילה ואף בקצב מואץ . ) להערכתנו התמונה תשתנה בחודשים אם לא בשבועות הקרובים כאשר תמונת המאקרו תשתפר ואיתה גם הציפיות לגידול ברווחיות. בינתיים לפחות נראה כיתחזית האינפלציה לפחות לגבי ארה״ב מקבלת חיזוק חיובי החודש כאשר האינפלציה השנתית בחודש מרץ עלתה לרמה של % 1.5 מרמה של % 1.1 בעיקר בזכות סעיף הדיור ומחירי המזון . בהיעדר יעד אבטלה בארה"ב להעלאת הריבית, התחממות של האינפלציה תהיה יריית הפתיחה לתחילת התהליך ותוביל ככל הנראה את המהלך הבא של תשואות האג"ח הממשלתיות (הרחבה בסקירה ששלחנו לפני שבועיים – ניתן כמובן לקבל אותה שוב בבקשה במייל )



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x