עולם הפרישה >> שחר חדש

 

 
דן דוברי יור איגוד המתכננים הפיננסיםדן דוברי יור איגוד המתכננים הפיננסים
 

דן דוברי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/07/2014

שינוי, כמו השמש, יכול להיות חבר או אויב, ברכה או קללה, שחר או שקיעה.
Change, like sunshine, can be a friend or a foe, a blessing or a curse, a dawn or a dusk.

ללקוחות רבים בארץ יש חלום של איך הם רוצים לראות את שנות הפרישה שלהם, אך הם עלולים להיות אבודים בנושא ההוצאה לפועל של הרעיון.
כאן נכנס למשחק המתכנן הפיננסי. באמצעות הקשבה, מבט על המספרים, ותוכנית אסטרטגית שהלקוח יכול להבין המתכנן יכול להפוך חלום של פרישה למציאות.
כמתכנן פיננסי מוסמך אני מאמין בגישה אובייקטיבי, שמונע על ידי תהליכים ומתודות ברורות שלוקח בחשבון לא רק מידע כמותי אלא גם הערכים של הלקוח, המטרות שלו והרצונות שלו. המטרה של כל מתכנן פיננסי בנושא הפרישה הוא לעזור לבני אדם לראות במבט ברור את החזון שלהם לפרישה גם ממבט פסיכולוגי וגם ממבט כלכלי.
באמצעות שיחה מעמיקה עם לקוחות שכולל שאלות ספציפיות ניתן להכין תוכנית פיננסית שמתייחס למטרות של לקוחות והצרכים שלהם.

התהליך

הליך מורכב מארבע שלבים עיקריים

שלב ראשון: חזה
השלב הראשון בתכנון פרישה מורכב מהבנה עמוקה של מצבו הכלכלי של הלקוח היום ובפרישה. בנוסף לזה על המתכנן להבין היטב איך הלקוח רואה את החיים של עצמו, מה הערכים שלו, איזה סוג של חיים הוא רוצה לחיות, מה סדרי העדיפויות שלו, החלומות שלו. ברגע ששהמתכנן מבין היטב נושאים אילו עלין להפריד בין שלושה סוגי מטרות
מטרות עיקריות שלא ניתן לוותר אליהם: (Core)
מטרות הנאה (Joy)
ירושה (Legacy)
יש כמובן לשדך מטרות אילו להכנסות ונכסים של הלקוח.

שלב שני: אנאליזה
ברגע שהמידע על הלקוח מופרד לפי הקטגוריות לעי"ל וכל יעד מוגדר לפי סדר העדיפות שלו, המתכנן מבצע אנאליזה באמצעות טכנולוגייה ובפועל מעניק ללקוח מבט על החיים שהוא יוכל לחיות בפרישה.

שלב שלישי: פתרונות
בשלב השלישי המתכנן צריך לשבת עם הלקוח ולהציג בפניו פתרונות אפשריים ואסטרטגיות פיננסיות במטרה להשיג יעדים אילו ברמת סבירות הגבוהה ביותר. לפני שמתקדמים משלב זה על המתכנן לוודא שהלקוח הבין היטב את האסטרטגיות, את הפתרונות, את הסיכונים ולקבל על עצמו את האחריות לחיות בתוך התקציב. בשלב זה יש הרבה שאלות של הלקוח ומשפחתו שיש להתייחס אליהם.

שלב רביעי: אבלואציה
זה לא משנה כמה תוכנית פיננסית הוא טוב ונכון. חייבים לבצע אבלואציה לתוכנית באופן קבוע המטרה להתאים את התוכנית למציאות של השוק ושינויים במציאות המשפחתית שלו כגון שינוי במצב בריאות, לידה או מוות, וכל סצנריו אחר.
 עצות למי שרוצה להשתלב בעולם תכנון הפרישה ותכנון הפיננסי
אחרי יותר מ 34 שנים בעולם הפרישה והביטוח – אני ממליץ לכל מי שמתכוון להכנס לתחום להלן:
תאמץ מודל עבודה מכוון תהליכים ולר מכוון מוצרים.
תעבדו בתחילת הדרך עם איש מקצוע מנוסה
תשקיעו כמה שיותר בלימודים ורכישת ידע בתחום, לא רק בפתרונות המסורתיים אלא כל פתרון שעשוי לעזור ללקוחות שלכם לחיות את החיים שהם חולמים עליו בסבירות הגבוהה ביותר.
תשתפו לקוחות בתהליך ותן להם לספר לכם על החלומות שלהם כי מי שמתחיל בתהליך של הגדרת יעדי חיים מתחיל תהליך של להיות האדם שהכי רוצה להיות.

 

דן דוברי – יוני 2014

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x