סיגמא >> ההנפקות הצפויות באג"ח הקונצרני‎

 

 
אורי גלאי אורי גלאי
 

אורי גלאי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/09/2014

עיקרי הדברים:
מבצע 'צוק איתן' הגיע לסיומו אחרי 50 ימי לחימה. סה"כ ההשפעה של המערכה על מדדי הבורסה לא הורגשה. כעת יש לבחון כיצד תשפיע המערכה על הכלכלה הישראלית ועל התקציב לשנת 2015. להערכתנו עלותו הישירה של המבצע יעמוד על כ-0.4%-0.5% מהתוצר. בנוסף יהיו גם השלכות עקיפות על תקציב המדינה מכיוון ירידה בגביית מיסים וירידה בפעילות העסקית.
נתונים חיוביים מגיעים מארה"ב ומחזירים את האופטימיות בשווקים. ההודעה על צמצום והפסקה צפויה של ההזרמות לשוק מעידה על עוצמת השיפור הכלכלי. אנו ממשיכים להאמין שהעלאת הריבית בארה"ב תתרחש מוקדם מקונסנזוס הציפיות, כבר ברבעון הראשון של 2015.

באירופה נתונים מעורבים והידרדרות היחסים עם רוסיה מעלים שוב את החשש שמשבר החוב של 2011 עדיין איתנו ועשוי להשפיע על כלכלות בגוש בשנים הקרובות.  

העולם לומד להתמודד עם איומי המורדים בעירק וסוריה בהובלת דאע"ש. וכמובן גם הלחימה המשבר הרוסי מתפתח בכיוונים לא צפויים. אירועים אלה עשויים להשפיע על מחירי האנרגיה ועל הצמיחה העולמית.

אגרות החוב הממשלתיות ממשיכות לנוע קדימה על רקע הריבית הנמוכה, הנזילות הגבוהה בשווקים והיעדר האלטרנטיבות.
מדד הפחד (VIX) שהומצא ע"י פרופ' דן גלאי (יו"ר סיגמא בית השקעות) בשנות ה-80 נסחר ברמות נמוכות גם בישראל וגם בארה"ב וזאת למרות עליות בשבוע האחרון על רקע המבצע הצבאי. המשמעות היא כי הפעילים בשוק לא צופים לירידות שערים בטווח של חודש-חודשיים קדימה.

המלצות עיקריות:
1. מומלץ לצמצם מח"מ לטווח של 3-3.5
2. חשיפה מניתית ברמה גבוהה אך לא מקסימלית מחשש למימושים בשווקים ואפשרות לניצול הזדמנויות. חשיפה מומלצת של כ-80%-85% מהמדיניות. עיקר החשיפה לשווקים בחו"ל – ארה"ב ואירופה.
3. אג"ח קונצרני סביב דירוג A אחרי בחינה סלקטיבית של הנייר ושימת דגש מיוחד על מרווח הסיכון והתשואה לפדיון.
4. הגדלת רכיב ריבית משתנה בתיקים.
5. הסטת רכיב מהתיק לנזילות וכניסה להנפקות וניצול הזדמנויות בשוק.
6. מט"ח – ירידה בעדיפות שנותנים לשקל לאור התחזקות הדולר בעולם והריבית הנמוכה בישראל.

מדדים מובילים בארץ נכון ליום 28/08/2014

ת' שנתית

ת' חודשית

שם נייר

5.64

0.86

ת"א-25

4.70

1.48

ת"א-100

-0.80

3.21

ת"א-75

-0.13

1.86

ת"א-בנקים

-3.72

0.37

ת"א יתר-מאגר

-1.55

1.10

ת"א-פיננסים

2.58

3.09

ת"א נדל"ן-15

4.27

1.29

תל בונד 20

3.31

1.03

תל בונד 40

5.10

1.45

תל בונד-שקלי

5.66

1.34

אגח כללי

6.44

1.49

אג"ח ממשלתי כללי

0.73

0.21

ממשלתי ריבית משתנה

0.75

0.15

מדד מק"מ

 

מדדים מובילים בחו"ל נכון ליום 29/08/2014

ת' שנתית

ת' חודשית

שם נייר

3.15%

3.23%

דאו ג'ונס

8.39%

3.77%

ס&פ 500

9.67%

4.82%

נאסדק כללי/d

-0.86%

0.67%

דקס גרמני

1.05%

1.33%

לונדון פוטסי 100/d

-4.66%

-1.26%

טוקיו ניקיי 225

6.16%

-0.06%

האנג סאנג/d

 


*במונחי מטבע מקומי

                                              סיכום שבועי לשוק ההון 24.08.14-28.08.14
כללי

השוק המקומי נסחר השבוע בעליות שערים קלות על רקע הפסקת האש וירידת הריבית לשפל היסטורי של 0.25%. לחיוב בלטו מדדי ת"א, טכנולוגיה, נפט וגז שרשמו עליות של מעל ל- 2%, ככל הנראה כתיקון לירידות השערים שנרשמו בהן בחודש שעבר. במקביל, חלה ירידה בסטיות בתקן הגלומות באופציות המעו"ף, ונרשמה עלייה קלה במחזור המסחר הממוצע.

השבוע הפחיתה נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, את שיעור הריבית לחודש ספטמבר ב-0.25% זאת לאור סימני ההאטה החזקים במשק בצל אירועי מבצע 'צוק איתן'. המטרה המרכזית של ההחלטה להוריד את הריבית היא לתמוך במגמת הפיחות של השקל מול הדולר. לבנק ישראל עשוי להיות פתרון נוסף להתמודדות עם המצב והוא קביעת רצפה לשער החליפין. זה יהיה שינוי דרמטי במדיניות בנק ישראל, בייחוד אם נמשיך לראות את סביבת האינפלציה יורדת, אך ספק שנראה את זה קורה בטווח הקצר ולהערכתנו אין מקום לשימוש בכלי זה. סיבה נוספת להפחתת הריבית היא הירידה החדה שנרשמה לאחרונה באינפלציה בפועל, המסתכמת כעת ב- 0.3% בלבד, ורצונו של בנק ישראל להחזיר אותה אל תוך תחום יעד יציבות המחירים השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). ריבית נמוכה יותר גם מקטינה את עלויות היצרנים ומסייעת להגברת הפעילות הכלכלית במשק, וגם גורמת להגדלת הביקושים ועשויה בכך לדחוף את מדד המחירים לצרכן אל תוך תחום יעד יציבות המחירים. אולם, יש לזכור כי האינפלציה הנמוכה בישראל היא חלק ממערכת גלובלית בה שיעורי האינפלציה נמוכים מאוד ואינה בעיה מקומית בלבד.

שוק הדירות מציג שתי מגמות בעייתיות של המשך עליית מחירים, וצניחה חדה בהיקף העסקאות עקב מבצע צוק איתן ותוכנית מע"מ 0% של שר האוצר לפיד.

מבצע 'צוק איתן' הבריח את רוכשי הדירות ממשרדי המכירות. הכמות המבוקשת של דירות בחודש יולי עמד על 2,532, ירידה של 9.5% בהשוואה לחודש יוני ושל 37% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, עת עמדה הכמות המבוקשת על 3,998 דירות. בניכוי עונתיות חל קיטון של 2.7% בכמות המבוקשת ברמה החודשית ושל 32% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מצבם של הקבלנים היה קשה אף יותר, מספר הדירות החדשות שמכרו עמד על 1,452, ירידה של 17% בהשוואה לחודש יוני ושל 39% בהשוואה ליולי 2013. בניכוי עונתיות חל קיטון חודשי של 10% וברמה השנתית של כ-38%. למרות כל זה מחירי הדירות ממשיכים לדהור - לפי נתוני השמאי הממשלתי הראשי עבור הרבעון השני של 2014, מחירי הדירות עלו בשיעור של 1.6% (נומינאלי), זאת לצד ירידה חדה במספר העסקאות שבוצעו בדירות מגורים, לעומת הסקר של הרבעון הראשון של 2014. הפחתת הריבית מקטינה את תשלומי הריבית החודשיים על ההלוואות לדיור במסלול הצמוד לריבית הפריים. בדרך זו היא מגדילה את הביקושים למשכנתאות ותורמת בכך להמשך העלייה במחירי הדירות.

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל הגיש ביום רביעי לראש הממשלה בנימין נתניהו תוכנית חדשה לחיזוק ישובי עוטף עזה, בנייה וקליטת עלייה בישובים. על פי התוכנית, יקצו המשרדים השונים כ-650 מיליוני שקלים לטובת הישובים והעיר שדרות. המדינה תסבסד את עלויות פיתוח הקרקע לבנייה, תעמיד בתי אגודה ומבנים יבילים לרשות הישובים והקיבוצים, תקים מתחמי קליטה וכן שיפוץ, הרחבה, מיגון והקמת מוסדות ציבור בישובים ובעיר שדרות.

בתחום המאקרו בנק ישראל ומשרד האוצר מתגוששים בימים האחרונים סביב הנושאים הבוערים במדיניות הפיסקאלית. שר האוצר יאיר לפיד מקדם את העלאת יעד הגירעון ב-2015 לרמה של של 3.3%-3.4%, במקביל לקיצוצים רוחביים ואי העלאת מיסים בהתאם להבטחות שלו בבחירות. מנגד, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג תומכת דווקא בהעלאת המסים ושמירה על מסגרת גרעון נמוכה. בדיון שנערך השבוע הודיעה פלוג שבעקבות הורדת הריבית עדכן בנק ישראל את תחזית הצמיחה השנה ל-3%.

הלמ"ס פרסמה השבוע נתוני תעסוקה מעודדים אודות מצב המשק בחודש יולי. שיעור הבלתי מועסקים בחודש יולי עמד על 6.2%, זאת לעומת 6.5% בחודש יוני.

מסביב לעולם עוסקים בימים אלה יותר ויותר בסוגיית ההתפשטות של הארגון הטרוריסטי הרצחני דאע"ש. כרגע הכותרות הן סביב התערבותה של ארה"ב בניסיון למנוע מהארגון הקיצוני להשתלט על שטחים נוספים באזור סוריה-עירק. ראש ה-CIA לשעבר ,מייקל היידן, בראיון ל-CNN הבהיר כי "מתקפה של דאע"ש על המערב זה רק עניין של זמן, לא של האם זה יקרה. כרגע דאע"ש זה ארגון טרור מקומי חזק מאוד, ואולי גם ארגון אזורי חזק - אבל יש לו שאיפות גלובאליות ויש לו את הכלים לממש את שאיפותיו. חברים בארגון הזה מחזיקים בתעודות זהות אמריקניות ואירופיות. אם זה לא יקרה ביום שלישי, זה יקרה בזמן ובמקום בו הם יבחרו - וזה כנראה יקרה מוקדם מאשר מאוחר".

למדינה האסלאמית (דאע"ש) שליטה בשבעה שדות נפט ושני בתי זיקוק בצפון עיראק, ו-6 מבין 10 שדות נפט במזרח סוריה. היא מוכרת נפט גולמי במחיר 25-60 דולר לחבית, להערכת לואיי אל-חטיב, שותף מחקר אורח במרכז דוחא של מכון ברוקינגס בקטאר. מחיר זה משקף הנחה לעומת מחירי השוק, בשל הסיכונים בפניהם עומדים המתווכים המבריחים את הנפט. מחיר הברנט כיום הוא כ-102 דולר לחבית. להערכתו, המדינה האסלאמית מרוויחה ככל הנראה כ-2 מיליון דולר ביום ממכירת נפט גולמי – במזומן או בברטר.
השבוע ראינו התחזקות משמעותית של הדולר, השער היציג זינק ונקבע על 3.568 ש"ח בעקבות הורדת הריבית ל-0.25%.  

ארה"ב

בעוד חודש בלבד תסתיים תוכנית ההרחבה הכמותית של הבנק המרכזי בארה"ב ומשקיעים רבים דרוכים לקראת אפשרות לתיקון חד בשווקים.

ג'נט ילן, יו"ר הפד, התייחסה בוועידת ג'קסון הול לאפשרות להעלאת ריבית מוקדמת מהצפוי. עד כה, ההערכות בשוק היו שהעלאת הריבית מרמתה הנוכחית (0%-0.25%) לא תתבצע לפני המחצית השנייה של שנת 2015. לדברי ילן, כלכלת ארה"ב מתקרבת ליעדים של תעסוקה מלאה, האינפלציה מתקרבת גם היא ליעדים שהפדרל ריזרב הציב לעצמו והדיונים בפד עברו להתמקד בשאלת המועד הנכון להעלאת הריבית. ילן חזרה על העמדה הרשמית של הפד לפיה הריבית תיוותר בסביבת ה-0% הנוכחית במשך תקופה משמעותית לאחר סיום תוכנית ההרחבה הכמותית ורכישות האג"ח.

בינתיים מדד ה-S&P500 עולה וסגר השבוע ברמת שיא של-2,003.37 נקודות. פרשנים רבים מעריכים כי השוק בשל לתיקון במניות. ירידות בשוק בשיעור של 10% לא התרחשו כבר כמה שנים. חלק מהאנליסטים אף מצפים לתיקון דובי קיצוני של 20% ויותר. מנגד, עומדים השוורים שמרגיעים את הרוחות וטוענים כי היסודות הכלכליים והעסקיים תומכים בהמשך העליות בשווקים ושיאים חדשים צפויים עוד להירשם. אנו סבורים כי רמת המחירים הנוכחית אינה נמוכה במיוחד אך אינה משקפת מחירי בועה וכי מגמת השיפור צפויה להימשך. אנו גם מאמינים כי יש מקום למימושים מעת לעת שיוציאו אוויר ממחירים גבוהים ויימנעו התפתחות בועות. גם מדד הנאסד"ק והדאו ג'ונס עולים וסוגרים את השבוע ברמה של 4,580.27 ו-17,098.45 בהתאמה. אחת הסיבות שדחפה את מחירי המניות כלפי מעלה היא רכישת מניות עצמית ע"י החברות ותקופה זו מסתיימת בקרוב. ע"פ נתוני הבנק הצרפתי, היקף הרכישות העצמיות של מניות ע"י החברות צנח ביותר מ-20% ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון. חברות מסוימות אף לוו כסף כדי לקנות בחזרה את המניות שלהם תוך כדי שהן מנצלות את שיעורי ריבית הנמוכים בארה"ב ובמדינות מפותחות אחרות. בינתיים הבורסה בארה"ב יוצאת לסופ"ש ארוך בשל חג העבודה ביום שני ה-Labor day  והמסחר יחודש ביום שלישי.

ממשיכה מלחמה קרה בין רוסיה לארה"ב והמערב - הרשויות ברוסיה סגרו באופן זמני  8 סניפים נוספים של מקדונלד'ס. נכון להיום 12 סניפים של מקדונדל'ס סגורים מטעמי "בריאות הציבור". חברות אירופאיות ואמריקניות רבות נמצאות לאחרונה תחת לחצים כלכליים כחלק ממדיניות ה"מלחמה הקרה" בין רוסיה למערב.

השבוע הסתיים עם מספר אירועים שייתנו את הטון בשווקים: מדד המחירים למוצרי צריכה עצמית לחודש יולי שרשם עלייה של 0.1%, בהתאם לצפי הכלכלנים. מדד מנהלי הרכש של שיקאגו שהפתיע ורשם קריאה של 64.3 נקודות בחודש אוגוסט, לעומת רמה של 52.6 נקודות ביולי, 7.8 נק' מעל לתחזיות של 56.5 נקודות. מדד מעל לרמה של 50 נקודות מצביע על צמיחה בפעילות העסקית, ואילו מדד מתחת לרמה זו משקף התכווצות בפעילות הכלכלית. מדד פעילות העסקים של שיקגו נחשב לברומטר למצב כלכלת ארה"ב כולה.
 גם סנטימנט הצרכנים של מישיגן לחודש אוגוסט הציג נתון חיובי ורשם קריאה של 82.5 נק' לעומת צפי הכלכלנים שעמד על 80.1 נק'. התמ"ג לרבעון השני שהפתיע ועקף את התחזיות. התמ"ג רשם עליה שנתית 4.2% כאשר צפי הכלכלנים עמד על 3.9% בלבד. גם נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה הפתיע לטובה ועמד על 298 אלף תביעות לעומת צפי של 300 אלף. נתון מכירות הבתים בהמתנה לחודש יולי שהכה את התחזיות ורשם עליה חדה של 3.3% כאשר הצפי עמד על 0.5% בלבד. מחירי הבתים בארה"ב עלו במהלך השנה האחרונה. על פי הנתונים המתפרסמים, המחיר החציוני של בתי מגורים שנמכרו בארה"ב במהלך חודש יולי היה 191 אלף דולר - עלייה של 3% לעומת נתוני חודש יוני ושל 12% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מדובר ברמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2008. עוד התפרסם מדד מחירי הבתים של קייס שילר לחודש יוני, הבוחן את השינוי במחירי הבתים ב-20 ערים מובילות בארה"ב. לפי המדד, המחירים עלו ב-1% ביחס לחודש מאי, וב-8.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.מדד בטחון הצרכנים בארה"ב של אוניברסיטת מישיגן וספקית המידע הפיננסי תומסון רויטרס טיפס באוגוסט לרמה של 82.5 נקודות לעומת רמה של 81.8 נקודות ביולי, לפי נתונים שפורסמו. כלכלנים צפו מדד נמוך יותר של 80 נקודות באוגוסט, לאחר שנתונים ראשוניים לחודש זה הצביעו על מדד של 79.2 נקודות.


6 מניות שנסחרות כעת בשיא כל הזמנים בארה"ב :


ברגר קינג (BKW) הגיעה למחיר שיא של 33.97 דולר עם תשואה של כ-31% מתחילת השנה.

נטפליקס (NFLX) הגיעה למחיר שיא של 485 דולר עם תשואה של כ-30% מתחילת השנה.

אפל (AAPL) הגיעה למחיר שיא של 102.57 דולר ותשואה של קרוב ל-28% מתחילת השנה.

דיסני  (DIS) הגיעה למחיר שיא של 91.14 דולר עם תשואה של כ-18% מתחילת השנה.

מייסיס (M)  הגיעה למחיר שיא של 63 דולר עם תשואה של כ-17% מתחילת השנה.

פפסי (PEP) ) הגיעה למחיר שיא של 93.51 דולר עם תשואה של כ-11% מתחילת השנה.

אירופה

בורסות אירופה נסגרו השבוע במגמה חיובית בדרכן לעלייה חודשית ראשונה מאז מאי. בורסת לונדון נסגרה בעלייה של 0.2%; פרנקפורט טיפסה ב-0.1% בדרכה לעלייה חודשית של 0.7%; פריז הוסיפה 0.3% וקפצה בסיכום חודשי ב-3.2%. מדד המניות היורו סטוקס 600 טיפס ב-0.3% בדרכו לעלייה שבועית של 1.6%. בסיכום חודשי טיפס המדד ב-1.8%. למרות ההתפתחויות המדאיגות בין רוסיה לאוקראינה, בעקבות הכרזתו של של נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו כי רוסיה פלשה לערים במזרח אוקראינה, אנליסטים בשוק מזהירים כי השווקים מעריכים בצורה לא נכונה את הסיכונים הגלומים במשבר.

מריו דראגי, יו"ר הבנק האירופי המרכזי  (ECB) בנאומו בג'קסון הול ב-22.08,  אמר כי הבנק מוכן להוסיף עוד תמריצים כדי לתמוך בכלכלה, אולם הבנק לבדו אינו יכול לפתור את בעיות האבטלה של גוש היורו, ועל כן קרא לממשלות לנקוט בצעדים נוספים כדי לתמוך בכלכלת הגוש. דראגי הדגיש בנאומו את המשך חשיבותם של גמישות מוגברת במדיניות התקציבית בכל רחבי גוש היורו והמאמצים לרפורמה בשוקי התעסוקה.

פורסמו נתוני מאקרו חלשים מכיוון הכלכלה הגרמנית בתחום האבטלה כאשר השווקים עדין ממתינים לבנק המרכזי באירופאי אשר צפוי להגביר את התמריצים על מנת לייצר אינפלציה וחזרה לצמיחה בכלכלות גוש האירו. ירידה של 1.4% נרשמה במכירות הקמעוניות של גרמניה ביולי לעומת יוני – הירידה הריאלית החדה ביותר מאז ינואר 2012. תחזיות כלכלנים היו ליציבות במכירות הקמעוניות. במונחים שנתיים עלו המכירות הקמעוניות ב-0.7%.

היורו נחלש מול הדולר לשפל של כמעט שנה. רצף הירידות השבועי הממושך ביותר זה כמעט 15 שנה. היורו נחלש ב-0.3% מול הדולר לשער של 1.3142 דולר ליורו, ונמצא בדרכו לירידה שבועית של 0.8%. רצף הירידות השבועי של היורו הוא הארוך ביותר מאז דצמבר 1999.

האינפלציה בגוש היורו ירדה לשפל של 5 שנים, 0.3%, באוגוסט, לעומת 0.4% ביולי, לפי נתוני יורוסטאט. העלייה במדד המחירים לצרכן עדיין נמוכה משמעותית מיעד הבנק המרכזי של אירופה לאינפלציה של 2%.

מחירי הבתים בבריטניה עלו ב-0.8% באוגוסט לעומת יולי, וב-11% במונחים שנתיים. המחיר הממוצע לבית טיפוסי בבריטניה באוגוסט הוא 189,306 ליש"ט (313,992 דולר).

מניות

הבורסה לניירות ערך בתל אביב רשמה השבוע עליות בכל מדדי המניות המובילים. מדד ת"א-25 עלה השבוע ב-1.8% ומתחילת השנה עלה בכ-5.6%. מדד ת"א-100 עלה השבוע ב-1.9% ומתחילת השנה עלה בכ-4.7%. מדד ת"א-תקשורת עלה השבוע ב-4.9% ומתחילת השנה עלה בכ-8.6%.

לאור הסלמה במתיחות בין אוקראינה לרוסיה בסיכום יומי ביום חמישי, מדד המעו"ף  ירד ב- 0.29% לרמה של 1,404.41 נק', מדד ת"א 75  ירד ב- 0.17% , מדד ת"א יתר-מאגר עלה ב-0.42% ומדד הבנקים עלה ב- 0.51%. מחזור המסחר בבורסה מסתכם ב-1.862 מיליארד שקל (מתוכם כ-580 מיליון שקל בפקיעה).

אופציות המעו"ף לחודש אוגוסט פקעו ביום חמישי בבוקר בעלייה של 0.27% לעומת שער הבסיס ברמה של כ-1,412.07 נקודות. מחזור הפקיעה היה בינוני ביחס לפקיעות האחרונות והסתכם בכ-580 מיליון שקל. פקיעת האופציות משלימה סוגרת סקוויז אדיר שהתרחש בארבעת ימי המסחר האחרונים לאחר שבנק ישראל החליט להוריד את הריבית במשק לשפל היסטורי של 0.25% .
שווי שוקי המניות בעולם גדל ביותר מטריליון דולר באוגוסט והגיע השבוע לשיא של 66.2 טריליון דולר, לפי נתוני ספקית המידע הפיננסי בלומברג.

בשוק הסחורות מחירי הזהב והנפט הגולמי טיפסו לשיא של שבוע על רקע ההסלמה באוקראינה. החוזים על הזהב למסירה בדצמבר נסגרו במחיר של 1,288.7 דולר לאונקייה, עלייה של 0.5%, בבורסת הסחורות של ניו יורק. החוזים על הנפט הגולמי טיפסו 1.37% למחיר של 95.84 דולר לחבית.

חברת דורי בנייה, מקבוצת גזית גלוב דיווחה ב-28.08 כי היקף מחיקת ההון, עקב סטיית אומדני פרויקטים, יעמוד על 445 מיליון שקל ולא על  250-350 מיליון שקל כפי שדיווחה קודם. ההון המיוחס לבעלי המניות צפוי לקטון בסכום הנאמד בכ-264 מיליון שקל. קבוצת דורי מדגישה כי סכום זה אינו סופי ועלול להשתנות .כתוצאה מההודעה דורי בניה ירדה ב-12.89%, דורי קבוצה ירדה ב-3.61% וגזית גלוב בעלת השליטה ירדה ב-1.49% .  

על רקע פרסום הדוחות הכספיים לרבעון שני 2014 :

רשת הקמעונאות ויקטורי (0.65%+),  המפעילה 27 סופרמרקטים בישראל הציגה ברבעון שחלף מכירות שיא של 224 מיליון שקל - עלייה של 23.5 בהשוואה לרבעון המקביל וגידול ברווח הנקי הסתכם ב-5.2 מיליון שקל, עלייה של 14% לעומת הרבעון המקביל.  גידול משמעותי בפעילות מתייחס להשלכות מבצע  'צוק איתן".

מניית אפריקה (3.44%-) הציגה ברבעון שחלף הפסד של 55 מיליון שקל - זאת לעומת 47.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בחברה מתכננים לבצע גיוס אג"ח  בהיקף של 300 מיליון שקל ולהשיג מקורות מחברות מוחזקות ומימוש נכסים בהיקף של כ-190 מיליון שקל עד סוף השנה. כמו כן, עד סוף 2014 מתכננת החברה לפרעון תשלומי ריבית  בגין האג"ח בהיקף של 107 מיליון שקל ולפרוע הלוואות נוספות בהיקף כספי של 70 מיליון שקל.

מניית דלק קבוצה (0.54%-) הקבוצה רכשה מניות של דלק אנרגיה (0.04%-) תמורת 48 מיליון ש"ח . חברת האחזקות של תשובה סגרה את הרבעון שחלף עם הפסד של כ-600 מיליון שקל אך בראשית הכותרת של הדוחות הכספיים היא העובדה כי חברת האחזקות נמצאת בדרך להנפקה בבורסה הראשית של לונדון.

חברת הביטוח הפניקס (1.99%-) הציגה דוחות חלשים לרבעון השני עם רווח כולל של 6 מיליון שקל בלבד לעומת 137 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה החדה ברווח נובעת מהפרשה גדולה לעתודות ביטוח שבוצעה ברבעון בשל סביבת הריבית הנמוכה. ההפרשה ברבעון השני עמדה על 183 מיליון שקל לפני מס ושל 114 מיליון שקל אחרי מס. במחצית הראשונה כולה נרשמה הפרשה של 227 מיליון שקל לפני מס ו-141 מיליון שקל אחרי מס. ההפרשה גררה הפסד של 111 מיליון שקל ברבעון בתיק ביטוח החיים.
מניית בזק (0.78%+) עולה לשיא כל הזמנים. נכון לעכשיו שווי השוק של החברה עומד על 18.6 מיליארד שקל - השישי בגובהו בבורסה.

מניית כיל (0.33%+) נערכת לסגירת מפעל המגנזיום בתחילת 2017 על רקע החלטות ועדת ששינסקי 2 והרווחיות המוגבלת של המפעל.  

אג"ח ממשלתי

הורדת ריבית של בנק ישראל לרמה של 0.25% , שפל כל הזמנים, תמכה בעליית מחירים חדה באפיק הממשלתי. אנו רואים צמצום מרווחים באג"ח של ממשלת ארה"ב ל 10 שנים אל מול האג"ח של ממשלת ישראל כאשר האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים סיים את השבוע בירידת תשואות וכעט הוא עומד על 2.34% בעוד האג"ח הישראלי 324 ל 10 שנים עומד על 2.44%. תשואת האג"ח השקלית ל-30 שנה יורדת ל-3.72%. תשואות האג"ח הממשלתיות בשפל אבל המשקיעים עדיין קונים וזה בעקבות הודעת בנק ישראל על הורדת הריבית ל-0.25% ואמירה שהבנקים המרכזיים העיקריים צפויים להמשיך במדיניות מוניטרית מרחיבה לאורך זמן. עקום תשואות מק"מ נסחר מעל ריבית בנק ישראל כך שאינו מגלם כיום הפחתת ריבית נוספת.

אג"ח קונצרני

עונת הדוחות הכספיים לרבעון שני מסתיימת ומדדי התל בונד סוגרים את השבוע בעליות מחירים. תל בונד צמודות יתר סוגר עם תשואה שבועית של 0.81% הנמוכה מבין התל בונדים ותל בונד 20 סוגר עם תשואה שבועית של 1.028% , התשואה הגבוהה מבין התל בונדים.

מרווחי האג"ח הקונצרני בישראל ירדו השבוע בכל המדדים, ירידת המרווחים הקלה, בשילוב עם ירידת התשואות על פני העקומים הממשלתיים, הביאה לעליות מחירים. תמחור האג"ח בישראל עדיין גבוה.

הורדת הריבית והתשואות הנמוכות בשוק האג"ח הממשלתי עשויות לגרום לריבוי הנפקות בשוק האג"ח הקונצרני. ההנפקות הצפויות באג"ח הקונצרני: רוטשטיין נדל"ן בע"מ, וואן טכנולוגיות תוכנה בע“מ, יוניטרוניקס (1989) (ר"ג) בע"מ, כלכלית ירושלים בע"מ, אפריקה ישראל להשקעות בע"מ, דלתא - גליל תעשיות בע"מ, אלקטרה נדל"ן בע"מ, ברנד תעשיות בע"מ, בתי זיקוק לנפט בע"מ. עיקר הגיוסים נמצאים בדירוגי האשראי הנמוכים.

 

בברכה,

אורי גלאי, מנכ"ל
סיגמא בית השקעות
השתתפה בהכנת הסקירה – ילנה טורבובסקי

 

 

מסמך זה, לרבות הנתונים, המידע, ההערכות, הדעות והתחזיות המתפרסמים בו (להלן: "המידע") מסופקים כשירות לקוראים. במידע עשויות להיכלל טעויות ו/או שגיאות והוא נסמך על מקורות מידע חיצוניים אשר אמונים על סיגמא בית השקעות בע"מ ו/או חברות קשורות אליה (להלן: "קבוצת סיגמא") ואולם המידע עשוי ו/או מצב השוק ו/או האנליזות עשויים להשתנות ואין לראות במידע כשלם וכממצה, ובין השאר, בקשר לכל ההיבטים הנוגעים לני"ע ו/או לנכסים פיננסים כלליים ו/או ספציפיים המוזכרים בו, במישרין ו/או בעקיפין ו/או על דרך ההפניה ואין לראות במידע המלצה או תחליף לשיקול דעתו של הקורא, או הצעה, או הזמנה לקבלת הצעות, או שיווק השקעות, בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא, לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות ו/או או עסקאות כלשהן ו/או רכישת יחידות השתתפות של קרנות נאמנות בניהולו של מנהל הקרן לרבות באמצעות התייעצות עם יועץ השקעות מוסמך. קבוצת סיגמא אינה מחויבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים ו/או עדכונים במידע מראש או בדיעבד. קבוצת סיגמא לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישיר או נסיבתי, הנובע מהסתמכות על המידע, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי הקורא או המשתמש. קבוצת סיגמא ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם ו/או מי מטעם כל אלה, עשויים בהתאם למגבלות החוק, להחזיק, למכור, לרכוש ו/או להתעניין מעת לעת במידע ו/או במסחר הקשור לניירות ערך ו/או לנכסים פיננסיים הנזכרים במסמך זה בצורה ישירה ועקיפה. כן עשויה סיגמא להתקשר בעסקאות ו/או להעניק שירותים לחברות הנזכרות במידע או חברות הקשורות אליהן, בין במישרין ובין בעקיפין.

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x