סיגמא- וועדת השקעות "הגדלת רכיב ריבית משתנה בתיקים"

 

 
 

אורי גלאי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/09/2014

עיקרי הדברים:

1.חילוקי דעות רבים בין שר האוצר, ראש הממשלה ונגידה לגבי התקציב לשנת 2015 על רקע עלות מבצע צוק איתן וההאטה בצמיחה. אנו סבורים כי גישתו של שר האוצר היא המתאימה בעת זו כדי לתמוך בצמיחת המשק. תקופות של האטה  מחייבות את המדינה להגיב ודווקא להגדיל את הגרעון לזמן ובהיקף מוגבלים.  
2.נתונים חיוביים מגיעים מארה"ב ומעודדים את המדדים להמשיך במסלול העליות ולשבור שיאים. ההודעה על צמצום והפסקה צפויה של ההזרמות לשוק מעידה על עוצמת השיפור הכלכלי ולצד אלה כבר מדברים על עיתוי העלאת הריבית, הצפויה להערכתנו כבר במהלך החודשים הקרובים.
3. באירופה נתונים מעורבים מעלים שוב את החשש שמשבר החוב של 2011 עדיין אתנו ועשוי להשפיע על כלכלות בגוש בשנים הקרובות. גרמניה מציגה האטה בקצב הצמיחה כאשר היא גם המושפעת המרכזית מהמתיחות והסנקציות ההדדיות עם רוסיה.
4. אגרות החוב הממשלתיות ממשיכות להציג תשואה נמוכה לפדיון על רקע הריבית הנמוכה, הנזילות הגבוהה בשווקים והיעדר האלטרנטיבות.
5. מדד הפחד (VIX) שהומצא ע"י פרופ' דן גלאי (יו"ר סיגמא בית השקעות) בשנות ה-80 נסחר ברמות נמוכות גם בישראל וגם בארה"ב וזאת למרות עליות בשבוע האחרון על רקע המבצע הצבאי. המשמעות היא כי הפעילים בשוק לא צופים לירידות שערים בטווח של חודש-חודשיים קדימה.

המלצות עיקריות:

1. מומלץ לצמצם מח"מ לטווח של 3-3.5
2. חשיפה מניתית ברמה גבוהה אך לא מקסימלית מחשש למימושים בשווקים ואפשרות לניצול הזדמנויות. חשיפה מומלצת של כ-80%-85% מהמדיניות. עיקר החשיפה לשווקים בחו"ל – ארה"ב, אירופה ואסיה.
3. אג"ח קונצרני סביב דירוג A אחרי בחינה סלקטיבית של הנייר ושימת דגש מיוחד על מרווח הסיכון והתשואה לפדיון.
4. הגדלת רכיב ריבית משתנה בתיקים.
5. הסטת רכיב מהתיק לנזילות וכניסה להנפקות וניצול הזדמנויות בשוק.
6. מט"ח –לאור התחזקות הדולר בעולם והריבית הנמוכה בישראל ממליצים להגדיל מעט את רכיב הדולר אולם בטווח ארוך עדיין רואים עדיפות לשקל.

 

 

18/09/2014

 

מדדים מובילים ישראל

ת' שנתית

ת' חודשית

שם נייר

8.84

3.33

ת"א-25

7.79

2.92

ת"א-100

2.10

2.00

ת"א-75

2.65

3.79

ת"א-בנקים

-2.77

0.39

ת"א יתר-מאגר

0.77

2.76

ת"א-פיננסים

8.25

5.50

ת"א נדל"ן-15

3.54

-0.86

תל בונד 20

2.80

-0.61

תל בונד 40

4.79

-0.33

תל בונד-שקלי

5.44

-0.38

אגח כללי

6.24

-0.40

אג"ח ממשלתי כללי

0.84

-0.01

ממשלתי ריבית משתנה

0.78

0.01

מדד מק"מ

     

19/09/2014

 

מדדים מובילים - חו"ל

ת' שנתית

ת' חודשית

שם נייר

4.24%

1.06%

דאו ג'ונס 

8.77%

0.35%

ס&פ 500

9.65%

-0.01%

נאסדק כללי/d

2.59%

3.48%

דקס גרמני

1.32%

0.27%

לונדון פוטסי 100/d

0.88%

5.81%

טוקיו ניקיי 225

4.29%

-1.76%

האנג סאנג/d

 

*במונחי מטבע מקומי


סיכום שבועי לשוק ההון 14.09.14-18.09.14

כללי

משאל העם הדרמטי בסקוטלנד עמד במרכז שבוע המסחר בשווקים הבינלאומיים. מחנה המתנגדים לפילוג ניצח עם רוב של 54% מהקולות ובכך הוויכוח אם סקוטלנד תיפרד מהממלכה הבריטית נדחה לעת עתה. השווקים הפיננסים צפויים להגיב בחיוב להחלטה זו.

ארה"ב התחילה לתקוף מטרות של ארגון הטרור דאע"ש בעיראק כחלק מאסטרטגיית הלחימה שלה באזור. לפי הערכות מודיעיניות הארגון חולש על כ-45% משדות הנפט של סוריה ומרוויח בין 3-6 מיליון דולר כתוצאה מהפקת הנפט ובזיזת הישובים אשר נמצאים תחת שליטתו. השווקים הבינלאומיים מתחילים לקבל את הלחימה אל מול הארגון כעובדה מוגמרת ואינם נסחרים בתנודתיות גבוהה על רקע חדשות מהלחימה.

ה-OECD הוריד את תחזית הצמיחה של אירופה ל-0.8% בלבד וזאת לעומת רמה מקורית של 1.2% על רקע הנתונים הכלכליים האחרונים, המלחמה באוקראינה והמתיחות במזרח התיכון. גם תחזית הצמיחה של ארה"ב הופחתה, מ-2.6% ל-2.1% בלבד. הארגון מציין כי העליות בשווקים הפיננסים אינן תואמות את תחזיות הצמיחה המאכזבות ברחבי העולם.
סוכנות הדירוג S&P אשררה את דירוג ישראל, A+, עם תחזית "יציבה". חדשות מעודדות למשק במיוחד על רקע נתוני המאקרו החלשים ומבצע 'צוק איתן'. המשק הישראלי צמח ברבעון השני בקצב שנתי של 1.5% בלבד וזאת לעומת הדיווח הראשוני שעמד על 1.7%. מדד המחירים בישראל ירד במהלך חודש אוגוסט ב-0.1% כאשר סעיף ההלבשה והנעלה הובילו את הירידות, כאשר ללא שקלול נתוני הדיור המדד היה יורד בצורה חדה אף יותר. המדד המחושב 12 חודשים אחורה יחד עם סעיף הדיור נותר ללא שינוי, דבר המעיד על האטה במשק הישראלי. יש לעקוב אחרי הנתונים של חודש ספטמבר כדי לבחון האם מדובר במגמה או שנראה תיקון מתבקש במדד.

הדולר ממשיך להתחזק על רקע המגמה העולמית של התחזקות המטבע ובסוף השבוע נסחר כבר ב-3.64 אל מול השקל. הדולר נסחר בעולם על רקע ההודעה של הפד כי הריבית לא צפויה לעלות בתקופה הקרובה אך לעומת זאת צפויה לעלות לסביבה של 3%-4% לקראת סוף 2017. הדולר עלה לשיא של 8 שנים אל מול הין היפני והתחזק השבוע גם מול הליש"ט וגם מול היורו.

תפוקת בתי החרושת בסין צמחה ב-6.9% במהלך חודש אוגוסט, זוהי האטה לעומת הרמה שנרשמה ביולי ולעומת התחזית המוקדמת של האנליסטים. בנוסף, תחזית הצמיחה של סין ל-2014 של RBS ירדה מ-7.6% ל-7.2% כאשר יעד הצמיחה המקורי של הממשל הסיני עומד על 7.5%. תחזית הצמיחה לפי ארגון ה-OECD נותרה ללא שינוי על רמה של 7.4%. על רקע ההאטה המסתמנת בסין הממשל הודיע על הזרמת 81 מיליארד דולר לבנקים במדינה כדי לטפל בהאטה. מחירי הנדל"ן במדינה ירדו זה החודש הרביעי ברציפות ובחודש אוגוסט נרשמה ירידה ב-68 מתוך 70 הערים הגדולות בסין. הדבר עלול לסמן על שינוי מגמה בכל הנוגע למחירי הדיור המנופחים במדינה.

ארה"ב

הבנק הפדרלי בארה"ב הותיר כצפוי את הריבית ברמה אפסית ובמקביל צמצם את תכנית ההרחבה הכמותית ב-10 מיליארד דולר נוספים, גם כן לפי הציפיות המוקדמות. כזכור, בשיאה של תכנית ה-QE3 רכישות האג"ח של הפד עמדו על 85 מיליארד דולר בחודש, כעת הסכום עומד על כ-15 מיליארד דולר בחודש בלבד והתכנית תסתיים בישיבה הבאה של ועידת השוק הפתוח של הפד. ילן ציינה בנאומה השבוע כי הכלכלה ממשיכה להשתפר וכי שיעור האבטלה ממשיך לרדת ושוק התעסוקה ממשיך לקלוט עובדים, אך מנגד הדגישה כי ישנו ציבור לא מבוטל של אנשים אשר אינו מוצא עבודה או לא בהיקף המשרה הרצוי. בנוגע לריבית ילן אמרה כי הריבית תשאר ברמה נמוכה "למשך תקופה משמעותית".

מדד פעילות הייצור בניו-יורק עלה לרמתו הגבוהה ביותר זה 5 שנים כאשר הקריאה במדד הייתה גבוהה מציפיות האנליסטים בצורה משמעותית. מדד אמון קבלני הבניה בארה"ב עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2005 ועמד על 59 נקודות כאשר כל רמה מעל ל-50 נקודות מעיד על אופטימיות. הגרעון בחשבון השוטף בארה"ב ממשיך להצטמצם וירד ברבעון השני ב-3.8% לעומת הרבעון הראשון של 2014.

התפוקה התעשייתית בארה"ב ירדה במהלך אוגוסט ב-0.1%, הירידה הראשונה ב-2014 אשר נבעה בעיקר בגלל חולשה בסקטור הרכבים. יש לציין כי תחזית הכלכלנים הייתה חמורה יותר וחזתה ירידה של 0.3%. מדד המחירים לצרכן ירד באוגוסט ב-0.2%, ירידה ראשונה מאז אפריל 2013. מדד המחירים ליצרן בארה"ב נותר ללא שינוי ובחישוב של 12 חודשים המדד עמד על 1.8%.

הנפקת עליבאבא (BABA), ענקית המסחר הסינית, הוכתרה כהנפקה הגדולה ביותר בוול סטריט. מחיר המניה נקבע על 68 דולר והמניה זינקה ב-38% אחוזים ובתום המסחר שווי המניה עמד על 93.89 דולר למניה. מיקרוסופט (MSFT) הודיעה על כי היא תגדיל את הדיבידנד הרבעוני ב-11% על רקע הביצועים הטובים של החברה, מניית החברה עלתה השבוע ב-1.81%.

אירופה

האינפלציה בגוש היורו עלתה ל-0.4% בחישוב שנתי באוגוסט, עליה לעומת התחזית המוקדמת של האנליסטים שצפו עליה של 0.3%. מדד ביטחון המשקיעים בגוש היורו היה שלילי ועמד על 14.2 נקודות בלבד, רמה נמוכה משמעותית מהקריאה הקודמת שהייתה 23.7 נקודות והצפי הראשוני שעמד על 21.3 נקודות. מדד ביטחון המשקיעים בגרמניה ירד לרמתו הנמוכה ביותר מאז סוף 2012, הקריאה בחודש בספטמבר עמדה על 6.9 נקודות, ירידה של 1.7 נקודות לעומת חודש אוגוסט.  

האינפלציה בבריטניה הואטה באוגוסט לקצב שנתי של 1.5% וזאת לעומת קצב של 1.6% שנרשם ביולי. להערכתנו הנתון מוריד את הסיכויים להעלאת ריבית בבריטניה וזאת בנוסף לגורמים נוספים, כגון חוסר היציבות הנובע ממשאל העם בסקוטלנד, אשר ידחו את מועד העלאת הריבית בבריטניה. שוק התעסוקה הבריטי ממשיך להפתיע בכל הנוגע לשיעור האבטלה אך מנגד הנתונים הנוגעים לשכר ממשיכים להיות נמוכים. רמת האבטלה ירדה ל-6.2% בסוף הרבעון השני, ירידה חדה מהצפוי והרמה הנמוכה ביותר מאז 2008, אז מנגד השכר נמצא ברמות שפל. כלומר, הכלכלה הבריטית קולטת עובדים אך בשכר נמוך ו/או בהיקף משרה נמוך. המכירות הקמעונאיות בבריטניה עלו במהלך חודש אוגוסט ב-0.4%, בהתאם לצפי הראשוני.

אג"ח ממשלתי

האפיק הממשלתי שקלי עלה השבוע על רקע המדד והצמיחה הנמוכים ברבעון השני. אגרות החוב השקליות עלו לאורך כל העקום כאשר אגרות החוב הארוכות עלו ב-0.3% עד 0.4% ואילו אגרות החוב הקצרות והבינוניות גם כן עלו אך בשיעורים נמוכים יותר. באפיק הצמוד העקום השתטח עקב עליית התשואה בחלק הקצר והבינוני של העקום ומנגד ירידת התשואה בחלק הארוך.  

למרות נאום ילן בנוגע לכך שהריבית תישאר ברמה נמוכה לתקופה הקרובה התשואה במכרז אג"ח לשנה עלתה מעט ונסגרה על 0.12%. התשואות במכרז המקביל בספרד וצרפת התשואות נסגרו על 0.21% ו-(0.04%-). התשואה באגרת החוב ל-10 שנים בארה"ב נסגרה ביום שישי על 2.58, ללא שינוי  לעומת השבוע שעבר. אגרת חוב זו נסחרת בתשואה גבוהה יותר מהמקבילה הישראלית, מצב אשר להערכתנו לא יחזיק זמן רב.

אג"ח קונצרני

מגמת גיוסי החוב של הבנקים הגדולים על רקע הריבית הנמוכה ותשואות השפל נמשכה השבוע כאשר בנק הפועלים השלים את השלב הציבורי בהנפקה של סדרה 33. הבנק גייס 3.04 מיליארד שקלים בסדרה זו כאשר הביקושים לאג"ח היו גבוהים כאשר הרוב המוחלט הוקצה לגופים מוסדיים. בנק אגוד השלים את השלב המוסדי של הנפקת האג"ח שלו וגייס כ-400 מיליון ₪.דלתא גייסה 168 מיליון שקל בהנפקה לציבור של סדרה ב'.

מניות

מדד ת"א 25 ממשיך לשבור שיאים ונסגר ביום חמישי על רמה של 1,446. נייס עלתה השבוע ב-4.35% על רקע המומנטום החיובי של החברה שנובע ממספר עסקאות חדשות ודיווחים על הטכנולוגיה שלה. מניית בנק לאומי עלתה השבוע ב-3.69% ומתחילת החודש המניה הוסיפה 5.71% . מניית עזריאלי עלתה השבוע ב- על רקע הדיווח שמנחם עינן, מספר 2 בחברה, סיכם על עזיבתו עם דנה עזריאלי. חברת הנדל"ן מבני תעשיה ממשיכה את החודש החלש שלה ומסכמת ירידה שבועית של 6.02% .

 

 

בברכה,
אורי גלאי, מנכ"ל
סיגמא בית השקעות


השתתף בהכנת הסקירה – יונתן ברגמן

 


מסמך זה, לרבות הנתונים, המידע, ההערכות, הדעות והתחזיות המתפרסמים בו (להלן: "המידע") מסופקים כשירות לקוראים. במידע עשויות להיכלל טעויות ו/או שגיאות והוא נסמך על מקורות מידע חיצוניים אשר אמונים על סיגמא בית השקעות בע"מ ו/או חברות קשורות אליה (להלן: "קבוצת סיגמא") ואולם המידע עשוי ו/או מצב השוק ו/או האנליזות עשויים להשתנות ואין לראות במידע כשלם וכממצה, ובין השאר, בקשר לכל ההיבטים הנוגעים לני"ע ו/או לנכסים פיננסים כלליים ו/או ספציפיים המוזכרים בו, במישרין ו/או בעקיפין ו/או על דרך ההפניה ואין לראות במידע המלצה או תחליף לשיקול דעתו של הקורא, או הצעה, או הזמנה לקבלת הצעות, או שיווק השקעות, בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא, לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות ו/או או עסקאות כלשהן ו/או רכישת יחידות השתתפות של קרנות נאמנות בניהולו של מנהל הקרן לרבות באמצעות התייעצות עם יועץ השקעות מוסמך. קבוצת סיגמא אינה מחויבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים ו/או עדכונים במידע מראש או בדיעבד. קבוצת סיגמא לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישיר או נסיבתי, הנובע מהסתמכות על המידע, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי הקורא או המשתמש. קבוצת סיגמא ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם ו/או מי מטעם כל אלה, עשויים בהתאם למגבלות החוק, להחזיק, למכור, לרכוש ו/או להתעניין מעת לעת במידע ו/או במסחר הקשור לניירות ערך ו/או לנכסים פיננסיים הנזכרים במסמך זה בצורה ישירה ועקיפה. כן עשויה סיגמא להתקשר בעסקאות ו/או להעניק שירותים לחברות הנזכרות במידע או חברות הקשורות אליהן, בין במישרין ובין בעקיפין.




 
 
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x