עפר קליין הראל פיננסים >> "המשק הישראלי לא זקוק לריבית כה נמוכה למשך תקופה כה ארוכה"‎

 

 
עפר קליין ,צילום: יונתן בלוםעפר קליין ,צילום: יונתן בלום
 

עפר קליין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/09/2014

בארץ
 
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: "להערכת חטיבת המחקר בבנק ישראל, הריבית תישאר ללא שינוי עד לסוף שנת 2015, וייתכן שכדי לעודד את הפעילות ולהעלות את האינפלציה תידרש אף הפחתת ריבית ו/ או נקיטה של צעדים מרחיבים נוספים.
 
להערכתנו, על רקע הפיחות שראינו בשקל עד כה, והתחזיות להעלאת הריבית בארה"ב סביב אמצע 2015 אנו סבורים שריבית בנק ישראל תחזור ותעלה עוד לפני סוף שנת 2015, שכן פערי ריבית שליליים מול ארה"ב לאורך זמן, יכולים להוביל לפיחות ניכר בשקל (שלו יתרונות ליצואנים אך גם חסרונות לצריכה הפרטית) ולהשפעה משמעותית על האינפלציה. הגם, שלהערכתנו נוכח המשך הגידול בצריכה הפרטית והשיפור ביצוא ובהשקעות הצפוי בשנת 2015, המשק הישראלי לא זקוק לריבית כה נמוכה למשך תקופה כה ארוכה.
 
קו זה נתמך גם על ידי החלטת סוכנות הדירוג S&P שאשררה השבוע את דירוג האשראי של ישראל "A+" עם תחזית יציבה; החברה מעריכה כי מבצע "צוק איתן" לא יפגע באופן מהותי במסגרת הפיסקלית של ישראל, כך שהיחס חוב תוצר יוותר יציב בשנים הקרובות ושחוזקות הליבה של הכלכלה הישראלית (הגז הטבעי וכדומה..) נותרו ללא שינוי."
 
בחו"ל
 

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: "הבנק המרכזי בארה"ב הודיע שיסיים את רכישות האג"ח באוקטובר, והמשיך לשמור על עמימות בנוגע לתזמון העלאת הריבית. הוא שב והדגיש כי הריבית תישאר נמוכה לזמן ממושך לאחר סיום תכנית הרכישות, היות והרפיון בשוק התעסוקה עדיין קיים. חברי המועצה המוניטרית מעריכים שהריבית תעלה בשנה הבאה והערכותיהם לרמת הריבית בסוף כל שנה, עודכנה מעט כלפי מעלה (1.3 אחוזים בסוף 2015, 2.7 אחוזים בסוף 2016 ו-3.5 אחוזים בסוף 2017), בעקבות זאת הדולר המשיך להתחזק בעולם.
 
הודעה זו לא שינתה את הערכותינו שהריבית תעלה בסביבות מחצית 2015 ותשואות אג"ח הממשלתיות בארה"ב צריכות להמשיך לעלות במתינות."
 
 
נקודות מרכזיות נוספות מהסקירה:
 
ישראל

·  הריבית ללא שינוי, בתחזיות הבנק שינוי משמעותי.

·  חברת הדירוג S&P אשררה את דירוג האשראי של ישראל "A+" עם תחזית יציבה.

·  אומדן שני לצמיחה ברבעון שני: 1.5 אחוזים.

· שוק העבודה בישראל נחלש מעט באוגוסט.

· המדד המשולב נותר ללא שינוי בחודשיים האחרונים.

ארה"ב

· הבנק המרכזי: הרכישות מסתיימות באוקטובר, מועד העלאת הריבית לוט בערפל.

· האינדיקאטורים הכלכליים מעורבים.

 

עוד בעולם
·  סקוטלנד בחרה לא להיפרד, הפאונד התחזק.

·  מכרז ההלוואות הראשון של ה-ECB היה מאכזב.

·  בסין הבנק המרכזי ממשיך להזרים הלוואות לטווח קצר לבנקים המקומיים.

 
 להלן קישור לסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים:
https://gw.fleisher-pr.com/temp/harel/Weekly23Sep2014.pdf
 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x