כ-34 מיליארד שקל יצירות בקרנות אג"ח מתחילת השנה

אלומות מגייסים 746 מיליון שקל | מיטב-דש פודים 820 מיליון שקל

 

 
קובי נימקובסקי קובי נימקובסקי
 

משה מימון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/11/2014

גיוסים פדיונות אוקטובר 2014

קצב היצירות החודש נעצר כמעט לחלוטין. אם בחודשים קודמים, סך היצירות הכולל נמדד במיליארדים, הרי שבאוקטובר קצב היצירות הוא 668 מיליון שקל בלבד (על-פי נתוני הבורסה). בחודשים קודמים, הפדיונות מהכספיות קוזזו על-ידי גיוסים נאים לכל האפיקים, ואילו החודש הגיוסים במסורתיות ירדו במידה ניכרת. כך למשל, קרנות האג"ח גייסו החודש כ-2.6 מיליארד שקל, ביחס ל3.8 מיליארד שקל חודש קודם. קרנות חו"ל גייסו החודש 670 מיליון שקל, לעומת 1.1 מיליארד שקל. קצב הפדיונות בכספיות נשאר דומה לחודש שעבר – 2.4 מיליארד שקל.

סך היקף הגיוס מתחילת השנה לתעשיית הקרנות עומד על 33.2 מיליארד שקל, כאשר כאמור מרבית הגיוס מגיע לקרנות האג"ח עם גיוס בהיקף של כמעט 34 מיליארד שקל. הקרנות המנייתיות גייסו מתחילת השנה סך של 661 מיליון שקל, הקרנות השקליות פדו 314 מיליון שקל, וקרנות חו"ל גייסו קצת פחות מ-5 מיליארד שקל.

כפי שזה נראה עכשיו (יש עדין חודשיים) שנת 2014 לא תחזור על קצב גיוסי השיא של 2013, שאז גוייס סך של 52.5 מיליארד שקל. אולם בשנה שעברה הגיוס לקרנות האג"ח הסתכם ב-28.7 מיליארד שקל, והשנה כבר עברנו נתון זה בהיקף משמעותי.

המגייסות – אלומות מגייסים 786 מיליון שקל

המנצחת בחודש אוקטובר בסיכום הכללי היא אלומות עם היקף גיוס של 786 מיליון שקל. כל הגיוס מגיע לקרנות מסורתיות. אלומות גייסו מתחילת השנה כ-3 מיליארד שקל, והם מנהלים כיום כמעט 5 מיליארד שקל. צירפנו שיחה קצרה עם קובי נימקובסקי מנכ"ל אלומות ספרינט בכתבה זו.

במקום השני נמצאים אלטשולר שחם עם גיוס של 529 מיליון שקל, כמעט כל הסכום גוייס לקרנות מסורתיות. מתחילת השנה גייסו אלטשולר שחם כ-5.5 מיליארד שקל, והם מנהלים 23.3 מיליארד שקל נכון לסוף אוקטובר.
במקום השלישי נמצא אילים עם גיוס של 260 מיליון שקל, רק במסורתיות. אילים גייסו מתחילת השנה 2.3 מיליארד שקל, והם מנהלים 3.5 מיליארד שקל.

מתחילת השנה, המגייסת הגדולה ביותר בסך הכל היא אלטשולר שחם עם גיוס של כ-5.5 מיליארד שקל, והם עברו את ילין לפידות שירדו למקום השני מתחילת השנה עם גיוס של 4.5 מיליארד שקל, במקום השלישי מגדל שוקי הון עם גיוס כולל של 4.4 מיליארד שקל. במקום הרביעי מתחילת השנה נמצאים אי.בי.אי. עם גיוס של 3.78 מיליארד שקל.

המגייסים הגדולים במסורתיות מתחילת השנה, הם גם כן אלטשולר שחם, עם גיוס של כ-5.2 מיליארד שקל במסורתיות. במקום השני בגיוסים במסורתיות מתחילת השנה נמצא ילין לפידות עם כ-4.5 מיליארד שקל מתחילת השנה גיוס במסורתיות, במקום השלישי אלומות ספרינט עם גיוס של כ-3.1 מיליארד שקל במסורתיות, ללא מחקות מתחילת השנה.

המגייסים הגדולים בכספיות מתחילת השנה הם אנליסט עם גיוס של כ-2.1 מיליארד שקל. במקום השני מגדל שוקי הון עם 417 מיליון שקל גיוס בכספיות מתחילת השנה.

פדיונות – מיטב דש עם פדיון של 820 מיליון שקל

במקום הראשון מבין הפודים נמצא בית ההשקעות מיטב דש שפדה 820 מיליון שקל. עיקר הפדיון הגיע מהכספיות (מעל מיליארד שקל), כאשר הקרנות הכספיות דווקא גייסו 97 מיליון שקל והקרות המחקות גייסו 110 מיליון שקל. מתחילת השנה מציגים מיטב דש פדיון נטו של 753 מיליון שקל.

במקום השני בפודות נמצא הראל פיא עם פדיון של 770 מיליון שקל. עיקר הפדיון 891 מיליון שקל מגיע מהכספיות, אולם הראל מציגים גם פדיונות במסורתיות 15 מיליון שקל, וגיוס של 136 מיליון שקל במחקות. מתחילת השנה גייסו בהראל פיא כמיליארד שקל.

במקום השלישי נמצאים מור עם פדיון של 151 מיליון שקל, עיקר הכסף יצא מהקרנות המסורתיות (163 מיליון שקל), ו-12 מיליון שקל גוייסו לקרנות כספיות. זה שינוי מגמה במור, שגייסו סכומי כסף יפים מאוד השנה.

במקום הרביעי נמצאים הקרנות של רוטשילד עם פדיון של 37 מיליון שקל, ולאחריהם גופי ההוסטינג של איילון עם פדיון של 32 מיליון שקל.

מתחילת השנה הגוף שפדה את הסכום הגבוה ביותר הוא מיטב דש עם פדיון של 753 מיליון שקל. עיקר הפדיון בכספיות.

הפודה הגדול ביותר במסורתיות מתחילת השנה הם גופי ההוסטינג של איילון עם פדיון מרוכז של 247 מיליון שקל.

היקף נכסים

מבחינת היקף הנכסים, הגוף הגדול ביותר הוא מיטב-דש עם 38.6 מיליארד שקל, במקום השני פסגות, עם כ-36.1 מיליארד שקל. במקום השלישי הראל עם כ-34.7 מיליארד שקל, במקום הרביעי מגדל שוקי הון, עם כ-29.7 מיליארד שקל, ובמקום החמישי – אקסלנס עם כ-24.3 מיליארד שקל.

שש בתי ההשקעות הגדולים המנהלים כל אחד מעל 20 מיליארד שקל, וביחד מנהלים, נכון לסוף פברואר סך של כ-187 מיליארד שקל, מתוך כ-257 מיליארד שקל היקף נכסי הקרנות (נכון לסוף אוקטובר).

גיוסים

מקום ראשון
אלומות ספרינט

את המקום הראשון תופסות קרנות הנאמנות של אלומות ספרינט בניהולו של ברק גרשוני. קרנות אלומות ספרינט גייסו החודש 746 מיליון שקל. כל הסכום גוייס לקרנות מסורתיות. כיום מנהלת החברה כ-5 מיליארד שקל. מתחילת השנה גייסו באלומות כ-3.1 מיליארד שקל, במסורתיות.

קרנות מסורתיות:

746 מיליון שקל

סה"כ:

746 מיליון שקל

מקום שני
אלטשולר שחם

במקום השני קרנות הנאמנות של אלטשולר שחם בניהולו של שי ירון שגייסו באוקטובר 529 מיליון שקל. אלטשולר שחם גייסו את מרבית הסכום בקרנות מסורתיות. אלטשולר שחם מנהלים כ-23.3 מיליארד שקל וגייסו מתחילת השנה כ-5.5 מיליארד שקל.

קרנות מסורתיות:

526 מיליון שקל

קרנות כספיות:

2- מיליון שקל

קרנות מחקות:

6 מיליון שקל

סה"כ:

529 מיליון שקל

מקום שלישי
אילים

קרנות הנאמנות של אילים, בניהולו של קובי שגב, הן המגייסות במקום השלישי. הקרנות גייסו החודש 260 מיליון שקל, כל הסכום גוייס לקרנות מסורתיות. אילים מנהלים כ-3.5 מיליארד שקל, וגייסו מתחילת השנה כ-2.4 מיליארד שקל.

קרנות מסורתיות:

260 מיליון שקל

סה"כ:

260 מיליון שקל

מקום רביעי
מגדל שוקי הון

במקום הרביעי קרנות הנאמנות של מגדל שוקי הון בניהולו של שגיא שטיין שגייסו באוקטובר 247 מיליון שקל. 125 מיליון שקלים גוייסו במסורתיות, 244 מיליון שקל נפדו בכספיות, ו-365 מיליון שקל גוייס בקרנות מחקות. מגדל מנהלים 29.7 מיליארד שקל וגייסו מתחילת השנה כ-4.4 מיליארד שקל.

קרנות מסורתיות:

125 מיליון שקל

קרנות כספיות:

244- מיליון שקל

קרנות מחקות:

365 מיליון שקל

סה"כ:

247 מיליון שקל

מקום חמישי
ילין לפידות

קרנות הנאמנות של ילין לפידות, בניהול אורי קרן ואסף אלדר, גייסו החודש 211 מליון שקל. 6 מיליון שקל גוייס בכספיות, ו-205 מיליון שקל גוייס למסורתיות. ילין לפידות מנהלים כ-18.6 מיליארד שקל, וגייסו מתחילת השנה כ-4.5 מיליארד שקל.

קרנות מסורתיות:

205 מיליון שקל

קרנות כספיות:

6 מיליון שקל

סה"כ:

211 מיליון שקל

פדיונות
מקום ראשון
מיטב דש

במקום הראשון נמצא מיטב דש, בניהולו של רפי ניב, עם סך פדיונות של 820 מיליון שקל. בקרנות המסורתיות גוייס סך של 97 מיליון שקל, בקרנות כספיות נפדו כמיליארד שקל, ובקרנות מחקות גוייס 110 מיליון שקל. הפדיון החודש העביר את מיטב דש לפדיון נטו מתחילת השנה של 753 מיליון שקל.

קרנות מסורתיות:

97 מיליון שקל

קרנות כספיות:

1027- מיליון שקל

קרנות מחקות:

110 מיליון שקל

סה"כ:

820- מיליון שקל

מקום שני
הראל פיא

במקום השני בפדיונות נמצאים הראל פיא בניהולו של סמי בבקוב, שפדו החודש 770 מיליון שקל. 15 מיליון שקל נפדה במסורתיות, 891 מיליון שקל נפדה מהכספיות, ו-136 מיליון שקל גוייס למחקות. מתחילת השנה גייסו הראל פיא כמיליארד שקל.

קרנות מסורתיות:

15- מיליון שקל

קרנות כספיות:

891- מיליון שקל

קרנות מחקות:

136 מיליון שקל

סה"כ:

770- מיליון שקל

מקום שלישי
מור

את המקום השלישי ברשימת הפודות תופסות קרנות הנאמנות של מור בניהולו של אלי לוי שפדו 151 מיליון שקל. מור מנהלים 5.4 מיליארד שקל, ומתחילת השנה גייסו 642 מיליון שקל.

קרנות מסורתיות:

163- מיליון שקל

קרנות כספיות:

12 מיליון שקל

סה"כ:

151- מיליון שקל

מקום רביעי
רוטשילד

במקום הרביעי נמצא רוטשילד בניהולו של יריב יוריסטה, שפדו 37 מיליון שקלים במסורתיות. רוטשילד מנהלים 1.3 מיליארד שקל וגייסו מתחילת השנה 44 מיליון שקל.

קרנות מסורתיות:

37- מיליון שקל

סה"כ:

37- מיליון שקל

מקום חמישי
תמהיל

את המקום החמישי ברשימת הפודות תופסות קרנות הנאמנות של תמהיל, שפדו 26 מיליון שקל. תמהיל מנהלים כ-100 מיליון שקל, ב-4 קרנות.

קרנות מסורתיות:

26- מיליון שקל

סה"כ:

26- מיליון שקל

 

 

ראיון עם קובי נימקובסקי, אלומות ספרינט
קובי נימקובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אלומות ספרינט

מה לדעתך גרם להיקף הגיוסים?
"לאחרונה אנו חווים צמיחה משמעותית בהיקף נכסי קרנות הנאמנות. שבניהול חברת הקרנות מכ-2 מיליארד שקל לכ-5 מיליארד שקל, נתון יוצא דופן. השיא שנרשם בגיוסים בחודש אוקטובר, הוא תוצר של עבודה קשה לאורך תקופה ארוכה וכן לדעתי משקף הבעת אמון מצד יועצי ההשקעות לדרך ניהול ההשקעות."

2014 האירה לכם פנים, רואים צמיחה, יש משהו שעשיתם שונה השנה?
"בתחילת השנה הנחות המאקרו של אלומות היו מעט שונות מהערכות בשוק, מה שהתבטא בעיקר בהצלחתנו לזהות נכוחה את מגמות הריבית והאינפלציה בעולם בכלל ובישראל בפרט וכפועל יוצא לקבל החלטת השקעה מושכלת שהאפיק שיוביל את שנת 2014 הוא אג"ח מדינה במח"מ בינוני ארוך. צריך לזכור, שהשנים 2012-2013 היו מאתגרות במיוחד בניהול השקעות, לאור סביבת הריבית הנמוכה. אנו מצדנו השקענו מאמצים רבים בניהול השקעות, ובפיתוח מוצרים העונים על צרכי השוק. לא השקענו משאבים בקמפיינים גדולים – הסוד כנראה טמון ביצירתיות מחד, ובעבודה קשה מאידך".

להערכתכם הקצב ימשיך? יגבר? יש לאן לשאוף?
"אנו רואים בשנה האחרונה את עליית קרנם של בתי ההשקעות הבינוניים, זאת לאחר הקונסולידציה שנמשכה שנים בעקבות ההקשחה הרגולטורית לאחר המשבר ב-2002. שיפרנו את הבולטות שלנו במערכות הדרוג של היועצים בבנקים. אנו מקווים שמגמה זו תמשך וציבור יועצי ההשקעות ימשיך להעריך את ניהול ההשקעות שלנו וכן את הניהול המקצועי והיחס האישי אותם הם זוכים לקבל בכל פנייה לבית ההשקעות".

יש דברים שהשתנו בחברה לאור היקף הגיוס?
"תמיד השתדלנו להתנהל בצניעות והמגמה הזאת תמשך, גם לאור הגידול בהיקף הנכסים. הכול יעשה לפי צורך אמיתי בשטח. מבחינתנו הדגש יהיה על המשך התנהלות מקצועית, ואנו מצפים שזו תשפיע על השורה התחתונה עבור המשקיעים אשר נתנו בנו אמון".

בקצרה, כיצד אתם רואים את סביבת ההשקעות בעת הנוכחית? השוק הישראלי, שער הדולר, מדיניות בנק ישראל, מאקרו, ישראל, ארה"ב שווקים נוספים
כאמור, אני סובר שהמצב היום אינו פשוט עבור מנהלי ההשקעות. נראה לי שבתקופה הקרובה שוק ההון יאופיין בעצבנות רבה בישראל ובעולם מה שיגרום להערכתי לעליה משמעותית בתנודתיות של תיקי ההשקעות. מבחינת המאקרו ,להערכתנו, התרחיש המרכזי שלנו מדבר על המשך סביבת ריבית נמוכה ועליה לא משמעותית בשיעור האינפלציה.

בהתאם להנחות הבסיס הללו, ולשיקולי השקעה נוספים יגזרו החלטות ההשקעה לשנת 2015.

לגבי ההשקעה במט"ח, כרגע, אנחנו מעריכים כי לא צפויה החלשות של הדולר באופק ומבחינתנו ייתכן ששוק המניות האמריקאי ימשיך להיות אטרקטיבי ביחס לשוקי המניות האחרים בעולם".

המרואיין הינו עובד של אלומות ספרינט בוטיק השקעות. וכן הינו בעל רישיון ניהול השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, שנ"ה-1995. המרואיין עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

 

גוף קרנות נאמנות בהוסטינג

היקף נכסים כולל (במיליוני ש''ח)

גיוסים/פדיונות נטו 

מנהל החברה

31.10.14

אוקטובר

אניגמה

2456

150

מורן שטרנליב

פורסט

1037

11

אולג פולונובסקי

אזימוט

443

42

נימרוד פינקו

טופ אלפא

391

8

בועז צליח

להבה

191

-2

ברק הורוביץ

פיטנגו

112

3

*

תמהיל

100

-26

*

רויטר מידן 

18

-1

משה מידן

תטא

49

-1

בועז אילון

KZI

87

-11

ארז זלצמן

סיכום

4,797

184

 

מאת: משה מימון

 

 

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x