יצירתיות היא מדד חשוב בפתרון הבעיות באולימפיאדת המתמטיקה האינטרנטית באוניברסיטת אריאל‎

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/12/2014

HTML Editor - Full Version

אולימפיאדת מתמטיקה בינלאומית אינטרנטית ביוזמת המח' למדעי המחשב והמתמטיקה באוני' אריאל:

יצירתיות היא מדד חשוב בפתרון הבעיות  באולימפיאדת המתמטיקה האינטרנטית

לא צריך להגיע כדי להתמודד אפשר להתחבר לאתר האינטרנט ואכן מאות סטודנטים מהעולם התמודדו במשך 3 שעות בפתרון בעיות

ב 10:00  ב 9/12/2014 לפי שעון ישראל החלו הסטודנטים בפתרון הבעיה הראשונה באתר:
https://www.i-olymp.net

ב-9 בדצמבר 2014 החלה עונת התחרויות המתמטיות דרך האינטרנט לסטודנטים מאוניברסיטאות שונות ברחבי העולם. פרופ' אלכסנדר דומשניצקי,  דיקן הפקולטה למדעי הטבע וד"ר רומן יביץ מרצה בכיר במחלקה למדעי המחשב והמתמטיקה, יחד עם פרופ' קאנל-בלוב מאוני' בר אילן, מארגנים את התחרויות האולימפיות במתמטיקה משנת 2006. מסורת זה אפשרה לאלפי סטודנטים ברחבי העולם לקחת חלק בהתמודדות, בפתרון בעיות באופן קבוצתי ואישי. בכל תחרות קבוצתית השתתפו מאות קבוצות מרוסיה, רומניה, טורקמניסטן, קזחסטן, בולגריה, ארמניה, גאורגיה, אזרביידג'ן, קירגיסטן, בלרוס וישראל.
    

הגשת הפתרונות נעשית ע"י הקבוצות תוך 20 דקות. תוכננה מערכת שבודקת תשובות ומציגה את התוצאות מיד לאחר פתרון כל בעיה. הצגת התוצאות מעוררת התלהבות בקרב הסטודנטים ויש לה חשיבות עצומה לתחושת הסיפוק וההצלחה.
    

"זו האולימפיאדה השלישית שאני משתתף בה", מציין אריאל שדכן בן 23, סטודנט שנה ב למדעי המחשב והמתמטיקה באוני' אריאל, "החלק שאני הכי אוהב באולימפיאדה הוא פיתוח החשיבה, ה'חידות' המתמטיות מאתגרות ומעניינות ואני רואה התקדמות מאולימפיאדה לאולימפיאדה."
    

התחרות נמשכה שלוש שעות, של מאבק אינטלקטואלי מתמטי. לאחר 3 שעות הקבוצות קיבלו שעה נוספת על מנת לרשות פתרונות מלאים להגשה. אלה ייבדקו במהלך שבוע ויקבעו את התוצאות של האליפות. האולימפיאדה מתקיימת בשני מישורים האחת – תוצאות לפי שם בלבד שנבדקות באמצעות תוכנה אינטרנטית ואליפות שבמסגרתה הפתרונות המלאים נבדקים ידנית. בבדיקה נלקחים בחשבון חשיבה יצירתית ופתרונות לא סטנדרטיים.
בשנה שעברה ניצחו הקבוצות מסן-פטרסבורג ונובוסיבירסק שברוסיה, הקבוצה בראשות הסטודנט חי בן זכריה מאוניברסיטת אריאל זכתה לראשונה במדליית כסף ובמקום השביעי זכתה קבוצה נוספת מאריאל בראשותו של הסטודנט מתן ליברמן.

היוזמה לקיום אולימפיאדת מתמטיקה, מסביר פרופ' דומשניצקי, מטרתה  העמקת הידע במתמטיקה תוך שילוב אלמנטים של משחק. המתחרים יושבים למעשה מול מסכים באוניברסיטאות שלהם במדינות שונות, מתנסים בפתרון בעיות מתמטיות לא סטנדרטיות בזמן קצוב ומגישים את עבודותיהם לשופטים הנמצאים באוניברסיטת אריאל. התמיכה הטכנית באולימפיאדה נעשתה ע"י ד"ר רומן יביץ.

 

 

 

 

 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x