Fwd: הראל פיננסים: תיק השקעות - להתאזר באורך רוח לגבי ההשקעות לקראת שנת 2015‎

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/12/2014

  תחזית שבועית לשוק ההון

  מה עושים השבוע?

1. מניות –  ממתינים להתייצבות במחירי הנפט. עד ההתייצבות, לא מבצעים שינויים מהותיים

השבוע החולף התאפיין בירידות חדות במניות בשיעור של  כ-5% בממוצע עולמי. השווקים החלשים ביותר היו במפרץ הפרסי, ברוסיה וברזיל (שנכנסה רשמית לטריטוריה של שוק דובי, אחרי שירדה מעל 20% מהשיא). במקביל, פיחותים חדים במטבעות של חלק גדול מהמדינות בשבוע האחרון, כאשר בדרום אמריקה, נורווגיה ואוסטרליה הפיחות ב-3 החודשים האחרונים כבר מסתכם ב-10%.

הסיבה המרכזית לירידות האלה היא קריסת מחירי הנפט, כאשר במקביל לעודף ההיצע נראה כי יש גם חולשה בביקוש. על רקע זה, אין פלא כי בשווקים חוששים מהאטה בצמיחה העולמית – ובמקרה כזה אין הצדקה למכפילים ברמות של 16 ומעלה, כמו במדדים המובילים בארה"ב ובמדדים של שווקים מפותחים רבים.

עם זאת, להערכתנו, ברגע שהנפט יתייצב או אף יפגין סימני התאוששות –המגמה יכולה להשתנות  במהירות על רקע העובדה שהציפיות להעלאת ריבית נדחו ועל רקע נתוני מאקרו מצוינים בארה"ב.

עם זאת, למי שבכל זאת מבקש לבחון מחדש את תיק מניות החו"ל שלו, מומלץ לשמור על חשיפה לארה"ב כמרכז הכובד עם 50%-55% מהתיק. לא מומלצת חשיפה לשווקים מתעוררים, למעט סין והודו. בסין  המשיכו המדדים המובילים לעלות גם בשבוע החולף בניגוד למגמה הכללית. סין נהנית בתקופה האחרונה מהסרת המגבלות על רכישה של מניות מקומיות על ידי משקיעים זרים ומפירות של רפורמות נוספות.

על השיפור בבורסה בסין אפשר ללמוד מניתוח ביצועי המדדים המובילים מתחילת 2014. בניגוד ל-2013, אז הזדנבה מאחור – מתחילת השנה מובילה הבורסה בסין את טבלת הביצועים עם עלייה של מעל 40%. הודו אחריה עם 31%. ייצוג יש גם לאירופה עם בורסת דנמרק שעלתה ב-23%, אם כי השווקים הגדולים באירופה סובלים מביצועי חסר דרמתיים (גרמניה עם תשואה של 0.45% ואיטליה עם 0.73%, אך כל היתר בתשואות שליליות). מעניין למצוא את ישראל במקום ה-11 ברשימה המכובדת הזו, עם עלייה של כמעט 12% בת"א 25 מתחילת השנה – גם אם ההישג הזה הושג הודות למניות בודדות בלבד (בעיקר טבע ופריגו).

2.   אג"ח קונצרני – אטרקטיבי יותר, אך בשלב זה נגד הגדלת חשיפה

בשוק הקונצרני העולמי ניכרה בשבוע החולף סימני חולשה. ב-High Yield היו בשבוע האחרון ירידות חדות במיוחד, על רקע העובדה שחלק גדול מהחברות האלה הן ממגזר הנפט והאנרגיה וכי חלק גדול מהגיוסים בשנה האחרונה נועדו לפיתוח והשקעות מיזמים של אנרגיה חלופית, שנראים פחות רלוונטיים ברמות מחירי הנפט הנוכחיים. באג"ח בדירוגים הגבוהים המרווחים אמנם נפתחו, אבל בעיקר בגלל ירידת התשואות הממשלתית. ברמת התשואות האבסולוטית הנוכחית, תמיד קשה למרווחים להמשיך לרדת כי משקיעים כבר חושבים יותר על התשואות עצמן מאשר על המרווחים. עם זאת, בהשוואה לשוק המקומי התנודתיות באג"ח חו"ל נמוכה יותר ולכן מצדיקה חשיפה גם בעת הזו, כאשר ראוי להערכתנו להתמקד בדירוגים הגבוהים יותר ֹ(דירוג השקעה, BBB- ומעלה). אגב, לאור תנודתיות הדולר, ניתן לשקול לקבל את החשיפה לאג"ח חו"ל בנטרול חשיפה מטבעית.

גם בשוק המקומי נפתחו המרווחים, כאשר גם כאן מי שמוביל את המגמה הם הדירוגים הנמוכים. תל בונד תשואות נמצא ברמת תשואה אבסולוטית מהגבוהות שהיו לו מאז השקת המדד. זה אמנם תולדה של הירידות של החברות המושפעות מההתפתחויות ברוסיה (מירלנד, אפריקה וכו') ומאי.די.בי, אך כמו בעולם – גם כאן החלו חברות אחרות להידבק. בעקבות הירידות האלה, כמעט כל ההנפקות מהתקופה האחרונה הניבו תשואות שליליות. למרות הירידות, ההופכות את האפיק הקונצרני לאטרקטיבי יותר, איננו ממליצים עדיין להגדיל חשיפה באופן דרמתי. אם כבר, מומלץ לשפר דירוגים ולעבור לדירוגים גבוהים יותר.

3.   תיק השקעות – בשלב זה לא להגדיל סיכונים

רמת האי ודאות בעולם גדלה מאוד ולכן השווקים מגיבים כמו שראינו בשבוע האחרון. החששות הם לא רק כלכליים, אלא גם גיאופוליטיים – ובעיקר כתוצאה מירידת מחירי הנפט. בתקופות כאלה, משקיעים נוטים להקטין סיכונים.

אחרי הירידות שראינו בעשרת הימים האחרונים באג"ח הממשלתי בשוק המקומי ולאור התנודתיות הגדולה יותר בנכסים, מומלץ כיום להיצמד מחדש לנכסים עם תנודתיות נמוכה יותר: יותר אג"ח ממשלתי, מח"מ קצר יחסית, מטבעות סולידיים יותר ומשקל גדול יותר למניות כבדות ובעיקר להתאזר באורך רוח לגבי ההשקעות לקראת שנת 2015.


להלן קישור להמלצות השקעה שבועיות של הראל פיננסים:
 
https://gw.fleisher-pr.com/temp/harel/סקירהשבועית151214.pdf

 

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x