לאומי שוקי הון » מומלצת הגדלת החשיפה לאג"ח בדרוג בינוני ואג"ח בדרוג גבוה במח"מ ארוך

בנק ישראל נוקט בהרחבה כמותית, דה פקטו, כאשר הגידול בבסיס הכסף עלה משמעותית מאז תחילת שנת 2014.

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/03/2015

  • בנק ישראל חידש את מאמציו השבוע בניסיון להחליש את שקל, כאשר הפחית הריבית לרמת שפל חדשה תוך התבטאויות כי ימשיך לפעול ככל שיידרש.
  • ניסיון השנים האחרונות מראה כי להפחתות הריבית היו השפעות קצרות טווח בלבד על שע"ח, ולכן לא ברורה מידת האפקטיביות, לאורך זמן, של הצעד שננקט השבוע.
  • התיסוף הריאלי מאז שנת 2007 מקורו בגורמים בסיסיים אשר אינם רגישים לשינויים בריבית: עודף בחשבון השוטף, עודף בחשבון הסחורות והשירותים ועודף של תנועות הון נכנסות לישראל שנתמך על ידי כניסה של תנועות הון ישירות של זרים ("FDI"). השקל גם ממשיך להתחזק כתוצאה מסביבה תקציבית יציבה והתגברות ההערכות לאחרונה בדבר גיבוש הסדר בענף הגז הטבעי שיאפשר יצוא גז בעשור הבא.
  • בנק ישראל נוקט בהרחבה כמותית, דה פקטו, כאשר הגידול בבסיס הכסף עלה משמעותית מאז תחילת שנת 2014.
  • קצב עליית המדד המשולב בחודשים האחרונים מאושש כי הפעילות במשק קפצה מדרגה לאחר הירידה בחודשי הקיץ. קצב עליית המדד בחודשים האחרונים קרוב  לקצב העליה הממוצע בעשור האחרון.
  • הלחצים לעליות מחירים בשוק הדיור צפויים להימשך לפחות בטווח הקרוב.
  • הפד משדר כי עליית ריבית, ככל הנראה, לא תתרחש בהחלטות הקרובות.

אג"ח ממשלתי

הורדת הריבית הפתיעה את השוק: תשואות האג"ח הממשלתיות רשמו שפל חדש תוך פיחות משמעותי של השקל ביחס לסל.

במידה ובנק ישראל אכן ייצמד למדיניות המוניטארית הננקטת באירופה, בניגוד למדיניות הפד, סביר כי הקורלציה של התשואות הממשלתיות תמשיך להיתנתק מהשוק הממשלתי האמריקאי ותצמד לאילו בשוק האג"ח הממשלתי האירופאי.

על רקע ירידת התשואות החדה אנו ממליצים לקצר את  המח"מ בתיקים למח"מ של כ -  4 שנים. מומלצת אחזקת אג"ח בינוני – ארוך בשילוב מזומן ע"ח אג"ח קצר.

המדיניות המוניטארית של בנק ישראל נותנת עדיפות לאפיק צמוד המדד.

תלילות העקום ירדה השבוע ולא צפויה לעלות בטווח הקרוב.

אג"ח קונצרני

מגמת ירידת המרווחים נמשכה השבוע ושוב בעיקר באג"ח בדירוג בינוני – נמוך.

ירידת המרווחים מביאה להצטרפות של חברות בדירוג בינוני לשוק ההנפקות.

דו"ח בנק ישראל לגבי התפתחות החוב בשנת 2014 מלמד כי  לראשונה מאז שנת 2010 פירעונות נטו נצפו באשראי הבנקאי, באג"ח הסחיר והלא סחיר ובאשראי מחו"ל. מנגד, נצפה גיוס נטו של הלוואות חוץ בנקאיות.

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

x