ג`וזף גרינקורן » הדולר עשוי להגיע לרמה של 5 שקלים עד תחילת 2016

בעקבות הורדת הריבית, מנכ"ל מט"ח 24 מגיב גם להיחלשות הדולר, האם ההיחלשות זמנית? סקירה עודכנה » נוספה סקירת FXCM וליאור וידר מברק קפיטל

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/03/2015

ג'וזף גרינקורן, מומחה השקעות בוול סטריט ומנכ"ל מוריס גרופ: היורו עשוי לרדת מתחת ל-4 שקלים; התחזקות הדולר משקפת את האיתנות של המשק האמריקני מול השווקים האחרים בעולם.

על המשקיעים בישראל להיות מוכנים למצב שבו הדולר האמריקני יחצה את רף 5 השקלים, רף שלא ראה השקל-דולר מאז שנת 2002 אז הגיע לשיא כל הזמנים - 5.01 שקל לדולר, מדובר כאן בתיקון מתמשך שמתבטא בהתחזקות של הדולר מול כלל סל המטבעות העולמי בכלל ומול השקל בפרט. כך אמר ג'וזף גרינקורן, מנכ"ל מוריס גרופ ומומחה השקעות בוול סטריט. 

גרינקורן ציין כי השוק הישראלי נמצא בטווח הביניים בין השוק האמריקני המתאושש לשוק האירופי שממשיך להציג חולשה בולטת מול שווקים מרכזיים אחרים ביניהם גם אסיה. גרינקורן מעריך כי לאור התנאים הנוכחיים בשוק, לא יהיה מפתיע לראות את האירו נחלש גם אל מתחת לרמת מחיר של דולר אחד לאירו, וכך נוכל לראות בישראל את האירו נחלש אל מתחת לרמה של 4 שקל לאירו. 

עוד מעריך גרינקורן כי סביבת הריבית הנמוכה תמשיך לשרור גם בשוק האמריקני לפחות עד תחילת שנת 2016. סביבת ריבית נמוכה, יחד עם חוזק מהותי של השוק האמריקני לעומת שווקים אחרים, יובילו משקיעים להמשיך ולהשקיע בני"ע ונכסים שערכם נקוב בדולר אמריקני. בכל מקרה, עלייה מינורית של הריבית בארה"ב גם היא לא תהווה שינוי מהותי לשוק האמריקני שצפוי יהיה להמשיך ולהציג עוצמה מהותית לעומת השווקים האחרים בעולם בשנה הקרובה. לאור התחזקות אמון הצרכנים, הירידה באבטלה והיחלשות הנפט אשר מפנים לאמריקנים מיליארדים של דולרים לצריכה והשקעות, במקום להוציא אותם על אנרגיה. 

ככלל, הגדלה של הרכיב החשוף לדולרים בתיקי ההשקעות הוא החלטה נכונה בעת הזו, למרות הרמות הגבוהות של הדולר, הוא עשוי בטווח הבינוני כאמור, להמשיך ולהתחזק גם אל מול השקל הישראלי, אך גם מול הין, היורו, הפאונד ולמעשה מול כל מטבע אחר בעולם הנמצא בסל הטבעות.

המשך ההיחלשות של השקל מול הדולר האמריקני עשויה להוות זרז לקידום תהליכים של מיזוגים ורכישות של חברות ישראליות על ידי חברות אמריקניות. שקל חלש אל מול הדולר יקדם משקיעים אמריקנים להשקיע בנדל"ן, ני"ע וחברות בישראל וכמו כן, יעודד לכאן תיירות נכנסת מארה"ב שתיהנה משער המרה אטרקטיבי יותר. 

גרינקורן ציין כי בעבר נפט זול וריביות אפסיות שיקפו מצב של משבר בשווקים. כיום ריביות נמוכות מייצרות נורמה של כסף זול אליו התרגל השוק שהספיק להתרגל גם לנפט זול שצפוי להישאר ברמות האלה לטווח הארוך. עלייה של הנפט לרמות של כ-100 דולר לחבית עשויה תהיה לשלוח את השווקים לירידות חדות. הדולר החזק, ששיקף בעבר מצב משברי שבו משקיעים מגדילים פוזיציה דולרית בכדי להקטין סיכונים, משקף היום בפשטות את האיתנות של הכלכלה האמריקנית לעומת הכלכלות האחרות. התאוששות של אסיה שבראשה יפן שעדיין מדשדשת וסין שעדיין לא מציגה גידול בשיעור הצמיחה, עשוי יהיה לשנות בעתיד את סדרי הכוחות בכלכלה האמריקנית שכרגע מצביעה ברגליים ומעבירה הון לארה"ב ורוכשת דולרים אמריקניים. 

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: היחלשות הדולר היא זמנית בלבד

"אמש הפתיעה נגידת בנק ישראל את השוק הספוקלטיבי והותירה את הריבית על 0.1%. צניחת הדולר בעקבות השארת הריבית הינה זמנית. נפילתו מהווה רגרסיה לטווח הקצר והבינוני וחזרתו למגמת התחזקות בתנודתיות שכזאת הינה בלתי נמנעת. עד אחרי פסח ניתן יהיה לראות תזוזתיות חזקה מאד בשוק הלוקאלי ונהירת המשקיעים הפרו שקלים תהיה אינטנסיבית ואגרסיבית. הערכה הרווחת בשוק כי לאחר פסח הנגידה פלוג תוציא מארסנל הכלים שלה את הריבית השלילית, תכנית הקלה כמותית והתערבויות נוספות הופכות את השוק המקומי לערני במיוחד בגזרת המסחר השקלי. כמו כן הפיחות הדולרי מקבל גם את השפעתו מהמשך צניחת מחירי הנפט. למרות הירידה החדה, עיני המשקיעים נשואות  להזדמנות לאיסוף חוזים ברמות מאד אטרקטיביות בהשוואה לרמות גבוהות, כאשר הצפי  עבור מגמת הטווח הארוך של הדולר הינו: התייצבות הירידות מעל למשוכת התמיכה 3.8250 ולאחר מכן חידוש העליות אל מעבר לשיא 4.0500 שקלים. במילים אחרות, שחקני מגמות הטווח הארוך קיבלו מומנטום להתחיל באיסוף חוזים מסוג LONG וריזיקה על התרחיש החיובי לדולר. המשקיעים ינצלו היטב את התרסקות הדולר ביממה האחרונה ופעולותיהם תחזיר אותו במהרה יחסית לתלם. האנליזות עדיין סוברות כי המפגש לטווח הארוך בין הדולר לבין היורו הינו עניין של זמן. יש לזכור כי השוק האירופאי מוצף מידי יום ביורו ע"י תכנית ההקלה הכמותית של דראגי והקורולציה בין המטבעות מתקרבות לנקודת שיווי משקל." 

ליאור קידר, סמנכ"ל השקעות בברק בית השקעות על שוק המט"ח המקומי:
 
"הנפילות שנרשמות בשוק המט"ח המקומי אתמול והיום מושפעות מהחלטת הריבית של בנק ישראל ומעידות על 'אובר שוטינג'. להערכתנו אפשר לנצל את הירידות על מנת לקנות דולרים. בנק ישראל ימתין לנתוני המאקרו בחודש הבא ובעיקר ישים לב לאינפלציה ולנתוני היצוא, וכן ימתין לכינונה של הממשלה ולהבהרות ביחס לתקציב הממשלה, אבל כבר ברמות הנוכחיות אליהן ירד שער החליפין של הדולר/ שקל, 3.95 שקלים, יתכן שנראה את בנק ישראל מבצע התערבות בשוק המט"ח ומזרים עוד מאות מיליוני דולרים, על מנת לתמוך בשער הדולר וביצואנים. התיסוף שנרשם בשקל חזק מדי וזה לא מצב תקין".

FXCM ישראל: "בסנטימנט הנוכחי קשה לראות את השוק מחזיר את הדולר-שקל אל מעל רמת 4"

בנק ישראל שפך דלי של מי קרח על ההערכה של HSBC כי בנק ישראל יוריד את הריבית לטריטוריה שלילית וישיק הרחבה כמותית. לאור התיקון של הדולר בעולם – גם כן על רקע אכזבת השוק העולמי מהרטוריקה של הפדרל ריזרב – בהחלט ייתכן שנראה את הדולר-שקל מתקן בתקופה הקרובה כלפי מטה או מתכנס בגבולות שבין 3.90 ל-4.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל צנח אמש כמעט 11 אגורות עד ל-3.94, וזאת לאחר שבנק ישראל החליט להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%. התנועה הדרמטית הזו היתה תולדה של ספקולציה מופרעת לגמרי שהתבססה על ההערכה של HSBC כי בנק ישראל יוריד את הריבית לטריטוריה שלילית וישיק הרחבה כמותית. השוק נסחף אחרי ההימור הפרוע הזה והצמד העפיל לשיאים חדשים, אבל אמש בנק ישראל שפך דלי של מי קרח על ההערכה הזו, כשלא רק הודיע על הותרת הריבית ללא שינוי אלא גם העלה את תחזית הצמיחה והאינפלציה ל-2016 ובחטיבת המחקר מעריכים כי הריבית תיוותר ללא שינוי עד סוף השנה. כגודל הספקולציה, כך גודל האכזבה והתפוצצות הבועה. לאור התיקון של הדולר בעולם – גם כן על רקע אכזבת השוק העולמי מהרטוריקה של הפדרל ריזרב – בהחלט ייתכן שנראה את הדולר-שקל מתקן בתקופה הקרובה כלפי מטה או מתכנס בגבולות שבין 3.90 ל-4. בסנטימנט הנוכחי קשה לראות את השוק מחזיר את הצמד אל מעל רמת 4. ואולם, גם אין להיסחף לנוכח הירידה החדה ביממה האחרונה של הצמד, ואין לראות בה סימן למפנה מהותי. בנק ישראל עדיין שומר את הקלפים בידו ועשוי בהחלט להפתיע בהמשך השנה עם הורדת ריבית נוספת, ובסופו של דבר פער הריבית והצמיחה של הדולר לעומת השקל צפויה להמשיך ולדחוף את הצמד מעלה בהמשך השנה".




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x