הראל פיננסים » האם מהלך ההתחזקות העולמי של הדולר לקראת סיום?

השבוע צפויים נתוני הצמיחה בארה"ב לרבעון הראשון וישיבת הפד, שעשויים ללמד על המועד הקרוב של העלאת הריבית

 

 
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/04/2015

אחרי התחזקות בלתי פוסקת מתחילת 2015, בשבועיים האחרונים נחלש המטבע האמריקאי מול רוב המטבעות בעולם בשיעורים נאים – מה שמחזק את התמיכה בפיזור מטבעי עולמי.
השבוע צפויים נתוני הצמיחה בארה"ב לרבעון הראשון וישיבת הפד, שעשויים ללמד על המועד הקרוב של העלאת הריבית

מה עושים השבוע?
1 מניות: לראשונה השנה, השוק האמריקאי מפגין ביצועים חזקים יותר מאירופה השבוע החולף היה חיובי לכל שוקי המניות בעולם, כאשר לראשונה אחרי הרבה זמן הביצועים של השווקים בארה"ב היו חזקים יותר מאלה באירופה ובחלק מהשווקים באסיה. כל מדדי המניות שברו שיאים חדשים, כולל S&P500 (שעלה ב-.1.75%), נאסד"ק(3.25%) ודאו ג'ונס (1.42%). לשם השוואה יורו סטוקס 15 עלה ב-1.1%. והדקס ב-1%.

הגורם המרכזי לשינוי בביצועים הוא היחלשות הדולר מול כל המטבעות בעולם והדו"חות הכספיים המפתיעים לטובה. עד עכשיו פרסמו .202. חברות דו"חות כספיים. בעוד שעונת הדו"חות החלה עם צפי לירידה של 6% ברווח, כרגע הצפי הוא לירידה של 2.9%..בלבד, כאשר לפי שעה התוצאות בפועל טובות יותר. 72% מהחברות הכו את תחזיות הרווח, כאשר המגזרים הבולטים הם פרמצבטיקה וטכנולוגיה; הבנקים והאנרגיה די עומדים בתחזיות. בשורת ההכנסות לא היו דרמות, כאשר 49%. היכו את תחזית ההכנסות, די דומה לצפי.

בהתאם להמלצה שלנו, בשבוע החולף הגדלנו במקצת את החשיפה לשוק המניות האמריקאי על חשבון אירופה בעיקר בשל ההתפתחויות בתחום המטבע. אגב, למרות חולשת הדולר לא מומלץ לסגת מכל החשיפה למטבע האמריקאי, שכן שיפור מסוים בנתוני המקרו בארה"ב עשוי להקפיץ אותו מחדש וגם האפשרות )שעדיין לא ירדה מהפרק( להורדת ריבית נוספת בישראל או מהלך מוניטארי אחר, שעשויים להחליש את השקל מול הדולר. בחשיפה לארה"ב, המהווה את הנתח המרכזי מתיק המניות בחו"ל, יש עדיפות למגזר הטכנולוגיה, שבו בולטים מכפילים נמוכים יותר ממגזרים אחרים. הדבר מושפע יותר מהמכפילים של החברות הגדולות – בעוד שגוגל ופייסבוק, למשל, איכזבו בשורת הרווח, אמזון, מיקרוסופט ויבמ הפתיעו לטובה ומניותיהן זינקו בשיעורים דו-ספרתיים בשבוע האחרון.

2. אג"ח קונצרני: שילוב מקומי ועולמי מרווחי הקונצרני בעולם ממשיכים להיות נמוכים, כאשר נמשכת מגמת הנכונות להגדיל סיכון בקרב משקיעים. כך למשל, בהנפקת האג"ח של AT&T ביום שישי האחרון, שהיתה השלישית בגודלה אי פעם של חברה אמריקאית, גייסה החברה 5..1 מיליארד דולר. החברה, המדורגת BBB+, הנפיקה 6 סדרות אג"ח וזכתה לביקושים של מעל 65 מיליארד דולר. דוגמה אחרת היא האג"ח של ברזיל ל-55 שנים, שמתחילת החודש הוא הניב תשואה דולרית של 10% (רווחי משינוי מטבע + רווחי הון). כל עוד אין לחץ לעליית תשואות, נראה כי הכסף ממשיך לחפש תשואה גבוהה יותר והמגמה הזו צפויה להימשך בתקופה הקרובה. על רקע זה, נראה כי אג"ח חו"ל הוא עדיין אפיק השקעה מתאים. כמו במניות, גם כאן ראוי לגוון את החשיפה המטבעית. בשוק המקומי הערכנו כאן לפני שבוע כי עדכון התל בונדים צפוי להטיב עם רוב המדדים, מאחר שהוא מחזיר אותנו לטריטוריה מוכרת – התל בונדים 20,40,60, חוזרים להיות
"פחות מסוכנים" לאחר שאגחים כמו אפריקה וכלכלית יצאו מהם ולכן הם עשויים להיחשב בעיני משקיעים כתחליף להשקעה סולידית. ואכן, הדבר הוביל לעליות של 0.27% בתל בונד 20. ובתל בונד השקלי בשבוע העבודה המקוצר של השבוע החולף. אנו מעריכים כי המגמה הזו תימשך, כאשר גם הביצועים של אג"ח בנקים ואג"ח בדירוגי AA ימשיכו להיות טובים, שכן הם נתפסים, לפחות בעיני חלק מהמשקיעים, כחלופה נאותה לתשואות ממשלתיות נמוכות יחסית.

3. תיק השקעות: יתרון לשילוב מספר רב של מרכיבים בתיק

מה קרה למרווחי הקונצרני?
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע
המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

היחלשות הדולר בעולם אולי מסמנת כי המהלך של החודשים האחרונים קרוב לסופו, אך החשיבות של הפיזור הגלובלי בכל אפיקי ההשקעה רק גדלה. בשבוע האחרון צמצמנו במקצת את החשיפה לדולר, אך ברוב המקרים זה לא באמצעות מכירה של ני"ע, אלא דרך אופציות – שכן בעולם ההשקעות התנודתי כיום שינויים עשויות להיות מהירים ולעתים בלתי צפויים. על רקע זה, החשיבות של ניהול דינאמי של תיק ההשקעות הולכת וגדלה. על רקע הגדלה מחודשת של סיכון על ידי משקיעים בכל העולם מגדילה גם אטרקטיביות של חשיפה למטבעות נוספים, כולל אקזוטיים כמו ריאל ברזילאי,במידה מסוימת ובזהירות המתבקשת. איך שלא נסתכל על זה, פיזור גלובאלי חשיפה מנייתית נראים כיום כמרכיבים חיוניים בכל תיק השקעות. בתיק האג"ח שלנו ממשיך להיות ייצוג עודף לשקלים, אך הצמודים לא רחוקים מכך (45-55.). אחרי שהארכנו בשבוע החולף את המח"מ הצמוד במקצת מ-4.שנים ל-4.5 שנים לא מומלץ כעת לבצע שינויים נוספים בחשיפה לאפיק הצמוד.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x