ראיון קצר עם ברק גרשוני מנכ"ל אלומות קרנות נאמנות >> "עבודה נכונה יכולה להוביל לצמיחה משמעותית, יותר מזו שהצגנו עד כה"

על רקע היקפי הגיוס הנכבדים בחודשים האחרונים, ולקראת כניסתם למועדון ה־10 מיליארד, תפסנו שיחה קצרה עם ברק גרשוני, אלומות, על הגיוסים, ועל השקעות, ואולי הם מתחילים להיות גדולים מדי?

 

 
ברק גרשוניברק גרשוני
 

משה מימון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/05/2015


מה עובד טוב באלומות יותר בזמן האחרון? ובכלל? 

אני לא חושב שזה ענין של הזמן האחרון , אני סבור שמי שעוקב אחרי אלומות בחמש שנים האחרונות ובוחן אותנו בדירוגים אובייקטיבים לא מופתע יתר על המידה. ככלל, אני לא מאמין בהצלחה פתאומית, ולראיה הצמיחה של אלומות לא נשענת בשום אופן על קרן אחת, אלא על מספר לא מבוטל בכלל של קרנות. זו עדות שאנו מנהלים כאן באלומות תהליך נכון ובריא שכולל בחינה של התמונה המאקרו כלכלית באופן שלא חושש להיות מחוץ לקונצנזוס, ניהול השקעות יומיומי שכרוך בלמידה משמעותית של חברות וקיום קשר ארוך טווח עם היועצים בבנקים שרכשנו את אמונם בשנים של עבודה קשה. אני בפירוש לא מאמין בארוחות חינם.

אלומות חסכון מדינה ללא מניות מנהלת כבר כמעט 2.5 מיליארד שקל, מה הביא את הקרן להיקף הזה? 

ניהול ההשקעות האקטיבי, הכולל קבלת החלטות השקעה לגבי ניהול עקומי האג”ח הממשלתיים, וכן בחירת המח”מים בנקודות הזמן השונות ובהתאם לראיית המאקרו של אלומות - הוכיח את עצמו בשנים האחרונות. כתוצאה מכך נבנתה מערכת האמון ביננו לבין יועצי ההשקעות בבנקים השונים מה שהביא לגידול בנכסים המנוהלים בקרן לאורך השנים.

אין חשש שמתחילים להיות גדולים מדי?

ברמת הקרן, בוודאי שלא. אפיק אג”ח מדינה נהנה מסחירות גבוהה וניתן לנהל פוזיציות בצורה טובה גם בהיקפים של מס’ מיליארדים. גם כשהיקף הנכסים המנוהל על ידנו היה קטן יותר התמקדנו בבחירת ההשקעות בנכסים הנזילים בשוק, כך שאין שינוי בתהליכים והניהול ההשקעות מבחינתנו. קושי כזה עלול לצוץ בעיקר בקרנות אג”ח קונצרני או בתחומי נישה של מניות מקומיות קטנות. ברמת החברה, אנו שמחים על הצמיחה, אך הוכח בתעשיית הקרנות בשנים האחרונות שעבודה נכונה יכולה להוביל לצמיחה משמעותית, יותר מזו שהצגנו עד כה.

אתם על סף מועדון 10 מיליארד השקלים, יש שינויים שמתבצעים בעקבות הגידול?

אנו מקדישים יותר תשומות לניהול ההשקעות היומיומי מטבע הדברים, וכן לשימור הקשר הטוב שלנו עם היועצים שכל כך חשוב לנו. אבל בסופו של יום הנכסים צמחו בעיקר בקרנות שמנוהלות על ידינו מזה שנים. כמות הקרנות לא גדלה משמעותית ולכן לא חל שינוי דרמטי בהתנהלות.  

הערכתך לגבי כיוונים בשוק? בעיקר לאור התנודות בשוק אגרות החוב הממשלתיות?

לעניות דעתי לא חל שינוי בתהליכים המאקרו כלכליים המהותיים, קרי – אין עלייה משמעותית ברמות המחירים, אין עלייה משמעותית בביקושים וסביר שתשואות האג”ח בארץ ובעולם יוותרו בסביבה נמוכה. יחד עם זאת, לא ריאלי לצפות שבסביבת תשואות אפסית לא יהיה מחיר שיתבטא בתנודתיות. לכן מזה זמן אנו מעדיפים להיות במח”מ בינוני במקום במח”מ ארוך שהניב תשואות נאות, אך במחיר של תנודתיות שלא היינו מוכנים לשלם.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x