כלכלני בנק אגוד » התנודתיות לא תעזוב בקרוב את השווקים

 

 
 

כלכלני אגוד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/07/2015

 

השפעה צפויה על שוק המניות

בארץ

 

ליום

 25-06-15

ליום

 02-07-15

שינוי

 

 

 

 

ריבית בנק ישראל

0.1%

0.1%

0.00%

 

 

 

שער חליפין שקל – דולר

3.77

3.78

0.27%

 

 

 

שער חליפין דולר -אירו

1.1205

1.1074

-1.17%

 

 

ירידה

מדד ת"א 25

1671.33

1668.98

-0.14%

 

 

ירידה

מדד דאו-ג'ונס

17966.07

17757.91

-1.16%

 

 

ירידה

מדד נאסד"ק

5122.41

5013.124

-2.13%

 

 

ירידה

מדד S&P 500

2108.58

2077.42

-1.48%

 

 

ירידה

מדד לונדון FTSE 100

6807.82

6623.77

-2.70%

 

 

ירידה

מדד פרנקפורט DAX 30

11473.13

11184.48

-2.52%

 

 

ירידה

מדד טוקיו ניקיי

20771.4

20522.5

-1.20%

 

 

 

מרווח בין ריבית אג"ח ישראלי ואמריקאי ל- 10 שנים

0.12%

0.1%

-0.02%

 

 

ירידה

זהב

1173.17

1162.73

-0.89%

 

 

ירידה

נפט

59.7

57.21

-4.17%

 

L


בסיכום שבועי השבוע ירידות שערים ועלייה מתמשכת בתנודתיות המסחר התוך יומי והיומי במדדי המניות על רקע ההתקדמות על ציר הזמן וחדלות הפירעון של יוון. התנודתיות באה לידי ביטוי גם במדד ה VIX-. תנודתיות זו צפויה להימשך בטווח הקצר עד שתתבהר התמונה לגבי יציאת יוון מגוש האירו כן אול לא? וההשלכות בהתאם.
  • ארה"ב- בסיכום שבועי נסחרו מדדי המניות בוול סטריט כאמור בירידות שערים ובתנודתיות גבוהה על רקע זגזוגי הידיעות לגבי יוון לחיוב ולשלילה. ברקע מרבית נתוני המאקרו שהתפרסמו השבוע היו חיוביים בארה"ב. מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות.

  • גוש האירו- בסיכום שבועי ירידות שערים ותנודתיות גבוהה במסחר, יוון הוכרזה כ-חדלת  פירעון כאשר במהלך הימים האחרונים זגזוגי הידיעות לחיוב ולשלילה כאמור נתנו  אותותיהם במסחר בהתאם. כרגע בהמתנה למשאל העם הצפוי ביום ראשון הקרוב לגבי  הצעת הנושים האם לקבלה או לא, על כל המשתמע וההשלכות בהתאם. על פי דיווחים, במקרה בו תוצאת המשאל תהיה לקבל את הצעת הנושים ייתכן ויוון תשוב לבחירות על רקע התפטרות הממשלה. אי הוודאות הגדולה סביב יוון צפויה להמשיך ולתחזק את התנודתיות הגבוהה במסחר במדדי המניות.

  • ישראל- אצלנו בסיכום שבועי ירידה מינורית במדדי המניות, ברקע נתוני מאקרו מעורבים: 
נרשמה עלייה של 6.2% בסך כל הרכישות בכרטיסי אשראי, על-ידי צרכנים פרטיים בחודשים מרס-מאי 2015, מנגד האינדיקטורים הכלכליים לחודשים האחרונים מצביעים על ירידה ברוב מהמדדים שנבדקו: ביצוא הסחורות, במדד המכירות ברשתות השיווק, יבוא הסחורות, מדד הייצור התעשייתי ומדד הפדיון במסחר הקמעוני. 


ארה"ב: מדדי וול סטריט סיכמו שבוע זה בירידות שערים בהובלת הנאסד"ק, ונסחרו בתנודתיות בהתאם לסוג הידיעות על יוון לחיוב ולשלילה. 

ברקע התפרסמו השבוע נתוני מאקרו חיוביים ביניהם בלטו: מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישגן ממשיך לשמור על רמה גבוהה גם בחודש יוני. סקר ה-ADP  (תוספת משרות חדשות במגזר הפרטי) לחודש יוני הצביע על תוספת משרות גבוהה מהצפי. היום צפויים להתפרסם נתוני התעסוקה לחודש יוני, כאשר שיעור האבטלה צפוי לרדת משיעור של 5.5% לשיעור של 5.4%. מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני לחודש יוני עלה מעל הצפי.

בזירת הנדל"ן: מדד חוזי עסקאות מכירת בתים לחודש מאי עלה פחות מהצפי וגם נתוני אפריל עודכנו מטה. מדד קייס-שילר (מחירי בתים) לחודש אפריל עלה פחות מהצפי. הוצאות הבניה בחודש מאי עלו יותר מהצפי. 

גוש האירו- בסיכום שבועי ירידות שערים ותנודתיות גבוהה במסחר מדדי המניות בהתאם לדיווחים מהזירה היוונית: ביום שלישי- יוון לא העבירה את תשלום החוב שלה בהיקף של 1.6 מיליארד אירו לקרן המטבע (IMF). והוגדרה רשמית כ'חדלת פירעון', בנוסף בחצות אותו היום פקע גם תוקף תכנית החילוץ עבור יוון והכספים שהיו בה ואמורים היו להגיע ליוון - למעשה לא הועברו. במקביל נקבע כי ביום ראשון 5/7 יתקיים משאל עם ביוון בנושא האם לקבל את הצעת הנושים על כל המשתמע או לא?  בדקה ה- 90 של אותו היום דווח שראש ממשלת יוון העביר בקשה לתוכנית חילוץ נוספת לשנתיים, אשר נדחתה ע"י המלווים בראשות גרמניה.


אתמול בצהריים דווח העיתון פיינשל טיימס " כי ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראס מתקפל ומתכוון לקבל את תנאי חבילת הסיוע של האיחוד האירופי, - מה שגרם לבורסות לעלות ...אולם מאוחר יותר, בנאומו לעם היווני, ביקש ציפראס מהעם להצביע "לא" לתוכנית החילוץ ביום ראשון הקרוב במשאל העם. כרגע אנו נמצאים בעמדת המתנה לתוצאות משאל העם ביוון ביום ראשון הקרוב, כאשר הסקרים האחרונים מראים שההצבעה צפויה להיות צמודה. גם לאחר משאל העם, לא ברור עדיין מה יהיו ההשלכות של תוצאותיו, שכן גם במידה ותוצאות המשאל יהיו "כן", יתכן וממשלת יוון תתפטר ויערכו בחירות חדשות. בהחלט שבוע הפכפך ותנודתי כמו שהערכנו  וחששנו אשר בא לידי ביטוי בתנודתיות במסחר היומי והתוך יומי- כל ידיעה לכאן ולכאן משפיעה לחיוב או לשלילה...

אנחנו חוזרים ומציינים את התנודתיות הגבוהה אשר צפויה להימשך, - וממליצים כי לקוחות אשר תנודתיות גבוהה איננה מתאימה להם יפעלו בהתאם לצרכי הלקוח.
ברקע התפרסמו נתוני מאקרו מעורבים בגוש האירו: שיעור האבטלה בגוש האירו לחודש מאי נותר בשיעור של 11.1%, בהתאם לצפי.מדד המחירים לצרכן בגוש האירו החזוי ל 12 החודשים הקרובים עומד בחודש יוני על  0.2%.מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בגוש האירו לחודש יוני בהתאם לצפי. 

בגרמניה: שיעור האבטלה בגרמניה לחודש יוני נותר בשיעור של 6.4%.המכירות הקמעונאיות בגרמניה לחודש מאי עלה מעל הצפי. מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בגרמניה בחודש יוני בהתאם לצפי. מדד המחירים לצרכן בגרמניה לחודש יוני ירד לעומת צפי לעלייה.
התמ"ג בבריטניה צמח ברבעון הראשון של 2015 ב- 0.4% בהתאם לצפי.

סין- הייצור הסיני התרחב מעט בחודש יוני אך מתחת לציפיות. מדד מנהלי הרכש הסיני (PMI) עמד בחודש החולף על 50.2 נקודות, אותה קריאה כמו בחודש מאי. אנליסטים ציפו לעלייה 

ל 50.3 נקודות. על רקע חולשת הנתונים בסין והתנודתיות הגבוהה אנו מסירים את המלצתנו אשר הייתה ללקוחות ספקולטיביים ל"תבל" את התיק בחשיפה לסין, ומעדיפים את ההשקעה דרך אסיה בתעודת הסל AAXJ  בה יש בין היתר - חשיפה גם לסין. (הרחבה בהמשך)

ישראל- ירידות שערים קלות יחסית למדדי העולם ברמה שבועית. התנודתיות התוך יומית והיומית בולטת גם אצלנו. 

השבוע פרסמה הלמ"ס את לקט האינדיקטורים הכלכליים לחודשים מרץ מאי – 2015 לעומת דצמבר2014 –פברואר 2015, יצוא הסחורות (למעט יהלומים, אניות ומטוסים) ירד ב - 9.7%
סך כל הרכישות בכרטיסי אשראי עלה ב – 6.2%  מדד המכירות ברשתות שיווק ירד ב – 2.5%

יבוא הסחורות (למעט יהלומים, אניות, מטוסים ומוצרי אנרגיה) ירד ב -8.8%

עוד פרסמה הלמ"ס את הרכישות בכרטיסי אשראי על-ידי צרכנים פרטיים לחודשים מרס-מאי 2015 נתוני המגמה בחישוב שנתי (במחירים קבועים): עלייה של 6.2% בסך כל הרכישות בכרטיסי אשראי, עלייה של 6.1% מוצרים ושירותים אחרים, עלייה של 3.4% ברכישות מזון ומשקאות (כולל שירותי אוכל) ' עלייה של 5.1% ברכישות מוצרי תעשייה ועלייה של 5.7% ברכישות שירותים.

בנק ישראל פרסם השבוע את נתוני יתרת החוב של המגזר העסקי אשר ירדה בחודש אפריל בכ-0.5%  לרמה של כ-822 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב של משקי הבית נותרה כמעט ללא שינוי ועמדה בסוף החודש על כ-436 מיליארדים. בחודש אפריל נרשמו גיוסי חוב נטו של כ-2.2 מיליארדי ש"ח ע"י המגזר העסקי באג"ח סחירות בישראל, ובהלוואות בנקאיות וחוץ בנקאיות. עם זאת, יתרת החוב של המגזר העסקי ירדה בכ-4.2 מיליארדי ש"ח (0.5%-) לרמה של כ-822 מיליארדים, בעיקר בהשפעת ייסוף השקל מול הדולר (כ-3%) שהקטין את השווי השקלי של החוב הצמוד והנקוב במט"ח.  בחודש מאי הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-1.3 מיליארדי ש"ח, כולן בהנפקות של אג"ח סחירות; בהמשך לחודש הקודם סך ההנפקות נמוך מממוצע הגיוסים מתחילת השנה המסתכם בכ-2.7 מיליארדים.  

המלצות

אנו ממשיכים בהמלצתנו על חשיפה מנייתית של- 21% בתיק מייצג ו- 38% בתיק ספקולטיבי ומדגישים את התנודתיות הצפויה להימשך במסחר. להערכתנו רמת הריביות הנמוכות בארץ ובעולם צפויה להימשך ולתמוך בחברות ובהתייעלותן ובאפיק המנייתי. אנו ממשיכים בהמלצתנו על חשיפה מנייתית בתיקי הלקוחות בשילוב עם מזומן/ פיקדונות. 

בהתייחס לחלוקה בין ישראל לחו"ל נותרת העדפה לחו"ל כ-60% וישראל כ- 40%. 

בהתייחס לחלוקה הגיאוגרפית אנו ממליצים על חלוקה של :ארה"ב – 53%  גוש האירו -20% בדגש על חברות גלובאליות, אסיה ללא יפאן - 12% ,יפאן 10% ואנגליה- 5%.

מומלצת השקעה במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. 

כאמור על רקע הנתונים החלשים בסין והתנודתיות הגבוהה אנו מסירים המלצתנו ללקוחות הספקולטיביים לתבל התיק ישירות בהשקעה בסין, ומעדיפים חשיפה לסין באמצעות ה-AAXJ

מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטורים: סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות  בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן לתבל בתת הסקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. בסקטור התעשייה -תת הסקטור התחבורה, על רקע הירידה במחירי האנרגיה והתייעלות החברות.
  • בהתייחס להשקעה באירופה: ממליצים להשקיע דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50, תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות המחלקות דיבידנדים. 

  • בהתייחס להשקעה באסיה:  ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע.
  • בהתייחס לסחורות – מומלצת השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק. 

מבחינה סקטוריאלית בארה"ב ממליצים על השקעה ב-ETF: 
XLV- המשקיע בחברות בריאות גלובאליות המובילות בתחומן בהתפלגות: כ-53% פרמצבטיקה,   20% ביוטכנולגיה, 13% מוצרים רפואיים, 10% שירותים רפואיים. בין החברות הבולטות במדד: ג'ונסון את ג'ונסון, פייזר, מרק, גילת סיינס, אמג'ן, בריסטול מאיירס ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-1.5%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-54% מהתעודה. ד.ניהול-0.16%

BBH-  המשקיע בחברות הביוטכנולוגיה המובילות בתחומן וטומן בחובו פוטנציאל רב, בהתפלגות: כ-75% ביוטכנולוגיה , 20% פרמצבטיקה, 5% מוצרים רפואיים. בין החברות הבולטות במדד: אמג'ן, גלעד סיינס, ביוג'ן, אילומיין ועוד רוב החברות אמריקאיות.ד.ניהול-0.35%.

IYT- המשקיע בחברות התחבורה המובילות בתחומן, בהתפלגות: כ-80% תחבורה , 15% תעופה ו-5% ליסינג. בין החברות הבולטות במדד: פדקס, יוניון פסיפיק, קירבי, דלתא אייר ליינס, ריידר ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-65% מהתעודה. תשואת דיבידנד 1.2%.ד.ניהול- 0.45%

SOXX- המשקיע בחברות הסמיקונדקטור המובילות בתחומן וטומן בחובו פוטנציאל רב, בהתפלגות: כ-96% סמיקונדקטור , 4% מחשבים. בין החברות הבולטות במדד: אינטל, מיקרון אינטרנשיונל, טקסס אינסטרומנטס, קוואלקום, אפלייד, ברודקום, טיוואן סמיקונדקטור ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-1.5%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-58% מהתעודה.ד.ניהול-0.47%

XLF  – המשקיע בבנקים וחברות פיננסיים בארה"ב, בהתפלגות: 47.2% בנקים, 26% ביטוח, 13.5% ריט, 11.5% שירותים פיננסיים. בין החברות הבולטות במדד: ג'ייפי מורגן, ברקשייר האתווי, וולס פארגו, בנק אוף אמריקה, סיטי גרופ, גולדמן זאקס, AIG ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-50% מהתעודה. ד.ניהול-0.16%

XHB – חברות בניה וכאלה המספקות שירותים ומוצרים לבית בארה"ב. כ- 28% מהחברות בתעודה הינן חברות בניה, 15% מספקות חומרי גלם לבניה, 20% קמעונאות, 13% מתחום הריהוט. בין החברות הנכללות במדד  Lennox Corporation (LII) המספקת מוצרים ושירותים לקרור, וחימום בתים. Home Depot (HD) המספקת מוצרים לבית, (Whirlpool (WHR המספקת מוצרי חשמל לבית, (Lennar (LEN), Ryland (RYL), Toll Brothers (TOL חברות נדל"ן/בניה אמריקאיות ועוד. התעודה טיפסה 53% מתחילת השנה. ד.ניהול-0.35%.

XLY –המשקיע בחברות צריכה מחזורית בארה"ב בהתפלגות של: כ-37% בקמעונאות כ-28% במדיה, 10% באינטרנט, 5.9% הלבשה. בין האחזקות הגדולות נמנות החברות: וולט דיסני, הום דיפו, אמאזון, מקדונלדס, טיים וורנר, נייקי, סטארבקס, פורד מוטור, טארגט, ג'נרל מוטורס ועוד. תשואת דיבידנד 12 חודשים אחרונים  1.5%. ד.ניהול-0.16%.

AMJ – תעודת התחייבות (ETN) של JPMorgan העוקבת אחר מדד AMZ – Alerian MLP Index . המדד מכיל 50 שותפויות בינוניות וגדולות מתחום האנרגיה (Mster Limited Partnerships), הפועלות בארה"ב. השותפויות מספקות שירותי הולכה, צנרת,  שיווק ואחסון של גז טבעי ונפט. בין האחזקות הגדולות של המדד/תעודה נמצאות Enterprise Products Partners (EPD) 17.5%, Energy Transfer Partners (ETP) 8.5%, Megellan Midstream Partners (MMP) 8%, Plains All American Pipeline (PAA) 7.6% ועוד. תשואת הדיבידנד של התעודה בשנה האחרונה כ- 5.3% ותשואה צפויה של 5.12%. שיעור צמיחת הדיבידנד ב 3 השנים האחרונות היה 5.86%. הדיבידנד מחולק באופן רבעוני.  ד.ניהול-0.85%.

ETF  על אירופה/ בריטניה:
ISHARES-EURO STOXX 50- במטבע האירו טיקר  MSE FP, בדולר FEZ. מדד זה מכיל את 50 החברות הגדולות באירופה רובן חברות בעלות פעילות גלובאלית עולמית – המדד מתפלג סקטוריאלית: כ- 19% בנקאות , כ-7.5% נפט וגז, כ- 9.3% פרמצבטיקה, כ- 7% ביטוח, 6.9%- טלקום, 5.5%- אלקטרוניקה , 5%-כימיקלים, 3.6%- מזון, ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, סימנס, באייר, BNP PARIBAS, יוניליוור, טלפוניקה ועוד.ד.ניהול- FEZ-0.29%/ MSE- 0.2%.

WISDOMTREE  EUROPE  HEDGED– טיקר HEDJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על מדינות גוש היורו. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל מיליארד דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לפחות 50% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ לאירופה. חלוקה גיאוגרפית: כ – 25% צרפת, 25% גרמניה, 20% - ספרד, 16% הולנד, 8% בלגיה, 3% פינלנד, 2% איטליה. חלוקה סקטוריאלית: כ- 22% צריכה לא מחזורית, 19% תעשיה, 17% צריכה מחזורית, 13% פיננסים, 12% בריאות, 6% תקשורת, 5% חומרי גלם. בין המניות הבולטות: Anheuser-Busch  (אחת מיצרניות הבירה הגדולות בעולם), טלפוניקה, בנק בילבאו, סנופי, בנק סנטנדר, יוניליבר, סימנס, דיימלר ועוד. ד.ניהול-0.58%

FDD- תעודת סל העוקבת אחר מדד הדאו ג'ונס דיבידנד 30 באירופה . דולרית, בחלוקה סקטוריאלית מתפלגת: כ-22% ביטוח, 11%- בנקים, 7% טלקום, 7.8% חשמל, 4% בניה ותשתיות, 8.2% פארמה, 7.36% גז ונפט, 5.5% מזון ועוד. בחלוקה גיאוגרפית: 45% בבריטניה, 18.6% שוויץ , 10% בצרפת, 5% גרמניה, 3.4% איטליה ועוד. 10 החברות הגדולות המרכיבות את התעודה מהוות כ- 44% מהתעודה. בין החברות הבולטות בתעודה: ORANGE SA, BELGACOM, E.ON, ASTRAZENECA, BANCO SANTANDER ועוד. ד.ניהול-0.6%

EWU- אנו ממליצים על כניסה לשוק האנגלי באמצעות חשיפה ל- ETF זה העוקב אחרי מדד MSCI האנגלי, מדד מפוזר מאוד -התפלגות סקטוריאלית: 15% נפט וגז, 14% בנקים, 9% כרייה, 8% טלקום, 8% פארמה , 5% חקלאות, 10% מזון ומשקאות, 5% ביטוח 3% גז. בין החברות הבולטות במדד: HSBC, וודאפון, BP, גלאקסו סמית, רויאל דאץ, ברקליס, BG ועוד

VGK- תעודת סל דולרית העוקבת אחר מדד המניות מדינות אירופה המפותחות הכולל מניות גדולות ובינוניות בחלוקה גיאוגרפית מתפלגת: כ-27% אנגליה, 14% צרפת,  15% שוויץ, 14% גרמניה, 7% הולנד, 5% ספרד, 5% שוודיה, 3.7% איטליה ועוד. בחלוקה סקטוריאלית: כ- 14% בנקאות , כ-12% פארמה, 7.3% נפט וגז, כ-6.2% טלקום,כ-5.8% ביטוח, כ- 5.7% מזון, 4%- כימיקלים , 3%-משקאות, 3%- כרייה ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, נסטלה, נוברטיס, באייר, ROCHE HOLDING, HSBC , BP, ועוד. 10 החברות הגדולות המרכיבות את התעודה מהוות כ- 18% בלבד מהתעודה מה שמראה על גיוון ופיזור בתעודה. תשואת הדיבידנד של התעודה בשנה האחרונה עומדת על 3.75%.

ETF  על אסיה:
AAXJ-  עוקבת אחר מדינות אסיה ללא יפן בפיזור ביניהן: דרום קוריאה (17%), סין (23%), הונג קונג (18.7%), טיוואן (15%), הודו (9%), סינגפור (5%), מלזיה (4%),אינדונזיה (3%) תשואת הדיבידנד של המדד כ- 1.5% האחזקות העיקריות בתעודה מתפלגות סקטוריאלית: 21% בנקאות ופיננסיים, 10% סמיקונדקטור, 6.7% טלקום, 4% נפט וגז, 5% ריטים, 6.6% ביטוח. 10 האחזקות הגדולות מהוות 22% מהתעודה. ד.ניהול-0.68%

WISDOMTREE  JAPAN  HEDGED -   טיקר DXJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על יפן. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל 100 מיליון דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לא יותר מ- 80% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ ליפן. חלוקה סקטוריאלית: כ- 25% צריכה מחזורית, 22% תעשיה, 15% טכנולוגיה, 11% פיננסים, 10% חומרי גלם, 9% צריכה לא מחזורית, 8% בריאות. בין המניות הבולטות: טויוטה, מיצובישי, Japan Tobacco, Mizuho Financial, קאנון, הונדה, ניסן ועוד.. ד.ניהול-0.48%

באופן כללי ללקוחות המעוניינים להימנע מחשיפה דולרית ניתן להשקיע באמצעות מגוון תעודות הסל בארץ בהתאם לסקטור/ גיאוגרפי/ סחורות המומלצים.

האפיק הסולידי

  • הסערה היוונית משפיעה על שווקי האג"ח שנסחרים בתנודתיות השבוע.

  • מגמה מעורבת באג"ח הממשלתי: ירידת תשואות בטווח הבינוני לעומת עלייה בקצר ובארוך. 

  • אינפלציה מגולמת בעקום הפורוורד לשנה הקרובה 0.92%. 

  • האינפלציה הגלומה בשוק האג"ח לשנתיים ירדה קלות עד 3 שנים. יציבות ועליה קלה בטווחים הארוכים יותר. 

  • באגרות הקונצרניות ירידת תשואות בתל בונד 20, 40 ושקלי. עלייה בתל בונד תשואות.

  • בצל האירועים ממשיך להישמר המרווח החיובי שנפתח בין ישראל לארה"ב באגרות הארוכות

  • התנודתיות בתשואות צפויה להימשך בהתאם לתוצאות משאל העם ביוון

אג"ח ממשלתי
שקלי: יציבות יחסית – עליית תשואות קלה בטווח הקצר והארוך, ירידה קלה בבינוני
צמוד: יציבות יחסית – עליית תשואות קלה בטווח הקצר והארוך, ירידה קלה בבינוני

נטייה לעליית תשואות בסיכומו של השבוע באגרות החוב הממשלתיות, כשברקע המשבר של יוון מטלטל את השווקים ויוצר מסחר תנודתי. עליית התשואות חלה בעיקר בטווחים הקצר והארוך כשבבינוני ניתן לראות ירידה קלה. בין היתר הושפעו האגרות הארוכות מעליית תשואות בארה"ב לאחר שבוע של מסחר, כאשר במהלכו חלה עליית תשואות ביום שישי שעבר על רקע נתוני מאקרו טובים ואופטימיות מסוימת בקשר ליוון. מגמה זו התחלפה בירידת תשואות חדה בתחילת השבוע כשגברו החששות לחדלות פירעון של יוון וכסף עבר לאפיקים סולידיים, אך אתמול שבו התשואות לעלות עם התחדשות התקוות להגעה להסכם בין יוון לנושיה, גם לאחר שנכנסה רשמית לחדלות פירעון. 

תשואות האג"ח ל- 10 שנים נסחרות כבר סביב רמתן בתחילת שנה. ניתן לראות שככל שירידת התשואות הייתה מהירה, עלייתן הייתה מהירה אף יותר ושיקפה את הסיכון בשוק האג"ח. 

בהתאם לתקופה המאפיינת עלייה בתשואות, קמירות הגרפים נותרה גבוהה ביחס לזו שאפיינה את ירידת התשואות, מלמדת על פוטנציאל ההתקמרות העתידי כשהריביות והתשואות יוסיפו לעלות ומצדיקה שמירה של חלק מהפוזיציה בתיק דרך מח"מ סינתטי. המלצתנו בתיקים מח"מ מממוצע עד 5 שנים באפיק הממשלתי, 60% ממנו דרך בניה סינתטית. 

ציפיות האינפלציה הגלומות בשוק האג"ח נותרו יציבות יחסית לאורך העקום, עם נטייה לירידה מסוימת בטווחים הקצרים ויציבות ועליה בטווחים הבינוני ארוך. הפורוורד על המדד עומד כרגע על 0.92%. תחזית האינפלציה שלנו נותרה 0.8% לשנה הקרובה. 

למרות שראינו ביומיים האחרונים שוב עלייה בתשואות, הרי שבשבוע הקרוב המסחר באגרות החוב בעולם יוסיף להיות מושפע מהסאגה היוונית כאשר ביום ראשון ילכו היוונים להצביע במשאל העם בנוגע לתוכנית הסיוע. כל התפתחות חיובית ביוון תפחית את הסיכון בשווקים ותתמוך בעליית תשואות באפיק הסולידי (חזרה של כסף לאפיקים פחות סולידיים והחזרת הפוקוס למתווה העלאת הריבית בארה"ב). לעומת זאת, התנגדות לתוכנית או גידול בסיכוי להתנתקות מגוש האירו יגבירו את אי הוודאות בשווקים, יזרימו כסף לאפיקים סולידיים ויתמכו בירידת תשואות של ארה"ב ומדינות בטוחות. מכיוון שבישראל יש קורלציה חיובית גבוהה לאג"ח האמריקאיות, סביר שהאגרות בארץ יעקבו אחרי המגמה האמריקאית. 

המרווח בין תשואת אג"ח ממשלתי בישראל  לאג"ח אמריקאי  ל- 10 שנים

כזכור,בצל האירועים האחרונים, החל משבוע שעבר חזר המרווח בין ישראל לארה"ב להיות חיובי. השבוע ירד קלות המרווח בין האגרות ל- 10 שנים מ- 0.12% ל- 0.1%. תשואת אג"ח אמריקאי ל 10 שנים ירדה מ- 2.367% ל- 2.422%. תשואת אג"ח שקלית סינתטית ל 10 שנים לפדיון עלתה מ- 2.489% ל- 2.529%.

ספרד, איטליה ויוון
"בשעה טובה" נגמרו הספקולציות ויוון נכנסה רשמית לחדלות פירעון. אלא שהסיפור רחוק מלהסתיים. ביום ראשון ילכו היוונים למשאל עם בו יביעו את תמיכתם או התנגדותם לתנאי תוכנית הסיוע שהציבו לה האירופאים. הצבעה שעלולה לאותת על סיכויי הישארותה או יציאתה מגוש האירו על כל המשתמע מכך. 

לפני שבוע עוד היו בשוק תקוות להגעה להסכם, אלא שבמהלך השבת שעברה בישר ראש ממשלת יוון על הליכה למשאל עם ושם קץ לדיונים עם הנושים, מה שהכניס את יוון בהמשך לחדלות פירעון. בהתאם לכך, זינקו תשואות האג"ח היווניות וגררו איתן מעלה את תשואותיהן של ספרד ואיטליה מוכות החובות בשל החשש מההשפעה שתהיה ליציאתה של יוון מהגוש עליהן. עזיבה של יוון תציב בסימן שאלה את יסוד הערבות ההדדית בין  מדינות הגוש ותפנה באופן טבעי את אור הזרקורים למדינות הבאות השקועות בחובות. אם כלכלתה של יוון עוד קטנה יחסית אך עדיין הצליחה להבהיל את השווקים, הרי שחדלות פירעון של מדינות גדולות כמו יוון או איטליה כבר עלולה להיות כבר סיפור אחר לגמרי. 

תשואת האג"ח הספרדי ל- 10 שנים עלתה השבוע מ- 2.128% ל- 2.305% 

תשואת האג"ח האיטלקי ל- 10 שנים עלתה מ- 2.2143% ל- 2.318%

תשואת האג"ח היווני ל- 10 שנים זינקה מ- 10.523% ל- 14.295% 

אג"ח קונצרני בארץ:
מגמה מעורבת בתל בונדים. תשואות מדדי התל-בונד 20 40 ושקלי, שנסחרים במח"מ בינוני של סביב 4 שנים ירדו. כזכור, תשואות הממשלתי במח"מ הבינוני גם הן ירדו (בניגוד למח"מ קצר וארוך). המרווחים בתל-בונד 20 ו- 40 עלו ובשקלי ירד. תשואת תל בונד תשואות עלתה. 

תשואת התל בונד 20 ירדה מ- 1.56% ל- 1.54%, המרווח עלה מ 1.66% ל- 1.69%

תשואת התל בונד 40 ירדה מ- 1.24% ל- 1.21%, המרווח עלה מ- 1.60% ל- 1.62%. 

תשואת התל בונד שקלי ירדה מ-  2.68% ל- 2.60%, המרווח ירד מ- 1.76% ל- 1.72%.

תשואת התל בונד תשואות עלה מ- 4.88% ל- 5.00%.

המלצה: 
  • אג"ח ממשלתי- ממליצים על חשיפה של 16% בתיק מייצג וספקולטיבי. ממליצים על השקעה במח"מ עד 4 שנים. 

  • משקל שווה בין שקלי לצמוד. 

  • עדיפות ליצירת 60% במח"מ סינטטי.

  • אג"ח קונצרני: אחזקה בתיק המייצג 18% ובספקולטיבי 25%. מח"מ ממוצע של עד 3 שנים בעדיפות לאגרות איכותיות יותר (מבחינת דירוג ובטחונות). 

  • למשקיעים ספקולטיביים בלבד, אפשרות לתבל את התיק בארץ באיגרות בדרוג השקעה נמוך מ- A+ המלוות בבטוחות איכותיות. 

  • כ- 5% בתיק הסולידי וכ- 7% בתיק הספקולטיבי השקעה באגרות בחו"ל כדלקמן:
  • קרנות נאמנות מנוטרלות מטבע המשקיעות באג"ח ממשלתי בארה"ב, למח"מ בינוני, 2-5 שנים, הנותנות כיום פרמיה קלה על ההשקעה בארץ בממשלתי ישראלי גם לאחר דמי ניהול. החשש העיקרי הוא בהמשך מפני העלאת ריבית בארה"ב ועליית תשואות בארה"ב לכן מומלץ לטווח קצר. אפיק זה יכול לשמש תחליף להשקעה באג"ח ממשלתי בארץ. 

  •  בחו"ל, עקב פערים בתשואות לטובת אגרות בארה"ב, אנו ממליצים על אג"ח קונצרני בדרוג שסביב דרוג מדינת ישראל (A) ובטווח שבין BBB ל- A למח"מ 4-5 שנים. השקעה יכולה להיעשות באופן ישיר, אך עם עדיפות לתעודות סל כדוגמת ה CIU המשקיעה בדרוג ממוצע A, מח"מ 4.32 ותשואה 2.47%. דמי ניהול בתעודה 0.2%. דרך נוספת להשקעה היא על ידי קרנות נאמנות ישראליות עם או בלי נטרול החשיפה המטבעית. 

  •  מי שמעוניין לקצר מח"מ מטעמי סיכון יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד – VCSH. מח"מ 2.69, דירוג ממוצע A-, תשואה 1.92%, דמי ניהול 0.12% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר. 

  • בתיק הספקולטיבי אנו מציעים גם אחזקה באג"ח High Yield דרך תעודת סל HYS. התעודה מבית היוצר של פימקו, עוקבת אחרי מדד אג"ח High Yield של בנק אוף אמריקה. היא מגלמת מח"מ ממוצע של שנתיים, תשואה 6.38% דרוג ממוצע +B. דמי הניהול 0.55%. 

  • עוד ללקוחות ספקולטיביים, מכיוון שבטווח הבינוני התשואות בארה"ב הולכות לעלות עם העלאת הריבית, ניתן לשקול גם אחזקה בתעודות שורט על האג"ח הממשלתי האמריקאי: TBF (שורט רגיל) או TBT (שורט ממונף). נסייג כי ה TBT הינה תעודה תנודתית, שיכולה לסבול מירידות ככל שהעלאת הריבית תתעכב, עקב עלויות קונטנגו בגלגול החוזים.  

אינפלציה וריבית

מדד צפוי יוני  2015

0.2%

מדד צפוי יולי  2015

0.1%

מדד צפוי אוגוסט 2015

0.2%

אינפלציה צפויה ל- 12 חודשים

0.80%

אינפלציה צפויה ב- 2015

0.1%-



ריבית בנק ישראל עומדת על 0.1% וצפויה כנראה להישאר ברמתה זו עד סוף השנה. העלאת ריבית לא צפויה ברבעון הראשון של 2016.

מט"ח

הסוגיה היוונית ממשיכה להשפיע על שוק המט"ח. השבוע נרשמה תנודתיות ערה ומסחר עצבני, כאשר כל ידיעה גרמה לתזוזה משמעותית בשערי המטבעות. בתחילת שבוע המסחר, לאחר הודעת ראש ממשלת יוון על קיום משאל עם בנוגע לתוכנית החילוץ, התחזק הדולר ונחלש האירו באופן צפוי. אולם ביומיים שלאחר מכן נסחר הדולר במגמה מעורבת מול מרבית המטבעות העיקריים והאירו דווקא התחזק. אתמול שוב השתנה הכיוון והדולר שב להתחזק ואילו האירו החל להיחלש, כך שבסיכומו של שבוע (נכון לשעת כתיבת שורות אלו) הדולר התחזק מול מרבית המטבעות העיקריים. נתוני המאקרו בארה"ב ובאירופה אשר היו חיוביים ברובם, נדחקים בשלב זה לשוליים וההשפעה שלהם על המסחר מינורית. לחיוב ניתן לציין את מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בארה"ב אשר התחזק וחזר לרמתו מתחילת השנה, כמו כן את מדד אמון הצרכנים בארה"ב. גם מול השקל התחזק הדולר השבוע, אם כי ברמה מתונה של כחצי אחוז.
 
שקל-דולר
בהתאם למגמה בשוק המט"ח בו התחזק הדולר מול מרבית המטבעות העיקריים, ניתן לראות כי גם מול השקל התחזק הדולר אם כי בצורה מתונה יותר של פחות מאחוז. 

נתוני המאקרו השבוע בארה"ב:
מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישגן ממשיך לשמור על רמה גבוהה ואת חודש יוני סגר בקריאה של 96.1 נקודות, מעל לנתון הקודם ולצפי שעמד על 94.6 נקודות.

מדד חוזי עסקאות מכירת בתים לחודש מאי עלה ב- -0.9% כאשר הצפי עמד על עליה של 1%, נתוני חודש אפריל עודכנו כלפי מטה מ-3.4% ל- 2.7%. 

מדד מנהלי הרכש במילווקי לחודש יוני ירד מרמה של 47.7 נקודות לרמה של 46.55 נקודות.

מדד קייס-שילר (מחירי בתים) לחודש אפריל עלה ב-0.3% הצפי היה לעליה של 0.8%, נתוני חודש מרץ עודכנו מעליה של 0.95% לעליה של 1.01%.

מדד מנהלי הרכש בשיקאגו לחודש יוני עלה מרמה של 46.2 נקודות וצפי לקריאה של 50 נקודות לרמה של 49.4 נקודות.

מדד אמון הצרכנים לחודש יוני עלה מרמה של 94.6 נקודות וצפי לקריאה של 97.4 נקודות לרמה של 101.4 נקודות.

סקר ה-ADP  (תוספת משרות חדשות במגזר הפרטי) לחודש יוני הצביע על תוספת של 237,000 משרות לעומת צפי לתוספת של 218,000. היום צפויים להתפרסם נתוני התעסוקה לחודש יוני, כאשר שיעור האבטלה צפוי לרדת משיעור של 5.5% לשיעור של 5.4% ותוספת המשרות לעמוד על 225,000 משרות.

מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני לחודש יוני רשם עליה מרמה של 52.8 נקודות וצפי לקריאה של 53.2 נקודות לרמה של 53.5 נקודות.

הוצאות הבניה בחודש מאי עלו ב- 0.8% כאשר הצפי היה לעלייה של 0.4%. נתוני חודש אפריל עודכנו מרמה של 2.2% לרמה של 2.1%.

נקודת תמיכה: קרובה – 3.71 ₪ לדולר.
נקודת התנגדות: 3.834 ₪ לדולר

אירו-דולר
הדולר התחזק השבוע ביותר מאחוז מול האירו, תוך מסחר תנודתי. הקולות השליליים מיוון והאווירה השלילית באירופה, תומכים בהתחזקות הדולר מול האירו בטווח הקצר.
ביום ראשון הקרוב צפוי להתקיים משאל העם ביוון על תוכנית החילוץ ולכן בימים שלאחר מכן צפוי להמשיך המסחר התנודתי, כאשר לתוצאה ולהחלטת ממשלת יוון בהתאם לתוצאה (שר האוצר היווני הודיע שהוא יתפטר ויתכן שכך יעשה גם ראש ממשלת יוון במידה והיוונים יצביעו בעד תוכנית החילוץ), תהיה השפעה רבה.

נתוני המאקרו השבוע באירופה:

שיעור האבטלה בגוש האירו לחודש מאי נותר בשיעור של 11.1%, בהתאם לצפי.

מדד המחירים לצרכן בגוש האירו החזוי ל 12 החודשים הקרובים עומד בחודש יוני על  0.2%.

מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בגוש האירו רשם קריאה של 52.5 נקודות בחודש יוני בדומה לחודש קודם ולצפי.

שיעור האבטלה בגרמניה לחודש יוני נותר בשיעור של 6.4%.

המכירות הקמעונאיות בגרמניה לחודש מאי עלו ב- 0.5%, הצפי היה ללא שינוי. נתוני חודש אפריל עודכנו מטה מעליה של 1.7% לעליה של 1.3%.

מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני בגרמניה רשם קריאה של 51.9 נקודות בחודש יוני בדומה לנתוני חודש קודם ולצפי.

מדד המחירים לצרכן בגרמניה לחודש יוני ירד ב0.1% כאשר הצפי היה לעליה של 0.2%.

התמ"ג בבריטניה צמח ברבעון הראשון של 2015 ב- 0.4% בהתאם לצפי.

נקודות תמיכה: קרובה- 1.0871 דולר לאירו ו- 1.0477 דולר לאירו. 
נקודת התנגדות: 1.1453 דולר לאירו. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x