חודש של פדיונות הקטנים מגייסים

אילים המגייסים הגדולים החודש בניגוד למגמה הכללית בתי ההשקעות בהוסטינג מגייסים

 

 
משה מימון עורך ראשי FUNDERמשה מימון עורך ראשי FUNDER
 

משה מימון עורך ראשי FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/07/2015

חודש יוני על תהפוכותיו וסערותיו מציג תמונת פדיונות כמעט לכל אורך החזית. בתי ההשקעות הגדולים מציגים פדיונות, מי יותר מי פחות. דווקא בתי ההשקעות הקטנים, ובתי ההשקעות שבהוסטינג, הצליחו לגייס החודש. לא פחות מ־12 מנהלי השקעות שנמצאים בהוסטינג גייסו החודש. זה בהחלט מעודד לראות בתי השקעות שמתחת לרדאר בד”כ מגייסים.

ועוד בניגוד למגמה הכללית. אגב, התמונה לא ממש משתנה גם כבודקים את הגיוסים במסורתיות בלבד. גם כאן, התמונה הכללית היא של פדיון במרבית בתי ההשקעות, והגיוסים של בתי ההשקעות בהוסטינג נמצאים גם כאן כחריג למגמה הכללית.

על־פי נתוני הבורסה, קרנות האג”ח פדו סכום גבוה של כ־6.2 מיליארד שקל ביוני. ללא ספק נתון דרמטי, בניגוד למגמה הכללית במהלך השנה. כפי הנראה דברי הנגידה, שלחו את אגרות החוב הממשלתיות למהלך ירידות, שלווה בעלייה בתנודתיות עשו את שלהם. מתחילת השנה קרנות האג”ח עדין מציגות גיוס חיובי של כ־3.5 מיליארד שקל. להזכיר ב־2014 גייסו קרנות האג”ח כ־28 מיליארד שקל, וכ־29 מיליארד שקל גוייסו ב־2013 לאפיק זה.

מעבר לדרמה שהתחוללה החודש בקרנות האג”ח, דווקא בקרנות הכספיות התמתנו הפדיונות. מקצב של כמה מיליארדי שקלים בחודש לפחות ממיליארד שקל (779 מיליון שקל). בסיכום מתחילת השנה, נפדו מהכספיות כ־21.5 מיליארד שקל. ב־2014 פדו הכספיות 7.4 מיליארד שקל.

הקרנות המנייתיות לא מציגות גם החודש גיוס משמעותי, סך גיוס של כ־118 מיליון שקל, ובסך הכל 809 מיליון מתחילת השנה. ב־2014 פדה האפיק כ־300 מיליון שקל. ב־2013 גוייס באפיק זה כ־3 מיליארד שקל.

יוון השיגה את קרנות חו"ל, שהציגו החודש פדיון לראשונה השנה, בהיקף של כחצי מיליארד שקל. נתוני יוני העלו את אפיק מניות חו”ל לאפיק המגייס הגדול ביותר מתחילת השנה (לאחר הפדיון הכבד בקרנות האג”ח), עם גיוס של כ־4 מיליארד שקל מתחילת השנה. עדין מדובר במחצית היקף הגיוס שגוייס לאפיק ב־2014, בהיקף 8.3 מיליארד שקל.

הקרנות השקליות פדו כמיליארד שקל, וכ־2.6 מיליארד שקל מתחילת השנה.

בסך הכל, נפדו ביוני מהקרנות 8.4 מיליארד שקלים. מתחילת השנה נפדו כ־15.6 מיליארד שקלים.


במקום הראשון במגייסים ניתן למצוא את אילים עם גיוס מכובד של 208 מיליון שקלים. מדובר בחודש שני עם נתוני גיוס גבוהים לאילים, והפעם אף בניגוד למגמה הכללית. הגיוס באילים למסורתיות בלבד. מתחילת השנה גייסו באילים כחצי מיליארד שקל – מקום שישי מבין המגייסים במסורתיות מתחילת השנה, ומקום רביעי מבין המגייסים הכללי מתחילת השנה.

במקום השני במגייסות נמצאת אנליסט שגייסו נטו 91 מיליון שקלים. הגיוס באנליסט מגיע בעיקרו מקרנות כספיות, שכן אנליסט מציגים פדיון של 73 מיליון שקל במסורתיות. מתחילת השנה מציגים באנליסט פדיון של 1.9 מיליארד שקל.

במקום השלישי נמצאים מור עם גיוס של 19 מיליון שקל. 16 מיליון שקל מהגיוס מגיע למסורתיות, והשאר לכספיות. מור מציגים מתחילת השנה פדיון נטו של 651 מיליון שקלים.

במקום הרביעי  נמצאים תלתן שגייסו 15 מיליון שקלים.

במקום החמישי  אושן עם גיוס של 9 מיליון שקלים. אושן מציגים גיוס נטו של 103 מיליון שקלים מתחילת השנה, וסך נכסים של 121 מיליון שקלים.

תמונת הגיוסים בקרנות המסורתיות לא שונה בהרבה מתמונת הגיוסים הכללית – אילים, מור, תלתן, אושן, ו־פורסט ויצירות חולקים את המקום החמישי עם גיוס של 6 מיליון שקלים כל אחד.

מתחילת השנה המגייסים הגדולים ביותר בסה”כ הם אלומות עם 3.25 מיליארד שקל, במקום השני ילין לפידות עם 3.1 מיליארד, במקום השלישי אלטשולר שחם עם כ־700 מיליון שקל, במקום הרביעי אילים עם 518 מיליון שקל. המגייסים הגדולים מתחילת השנה במסורתיות הם לפי הסדר - אלומות, ילין לפידות, ובמקום השלישי מגדל שוקי הון עם כ־900 מיליון שקל מתחילת השנה.

המגייסים הגדולים בכספיות ביוני הם לפי הסדר – אנליסט (164), אקסלנס (36), ומנורה מבטחים (23). היחידים שמציגים גיוס נטו חיובי מתחילת השנה בכספיות הם מור שגייסו 64 מיליון שקלים, ואלטשולר שחם שגייסו 38 מיליון שקלים.

פדיונות - כשיורד גשם כולם נרטבים

אמרות שחוקות לפיהם “כשיורד גשם כולם נרטבים”, לא ממש עוזרות. רוצה לומר, העובדה שבית ההשקעות השכן פדה סכום דומה לך, ואולי אפילו גדול משלך לא ממש מעודדת. ואכן תמונת הפדיונות החודש מקיפה כמעט את כל בתי ההשקעות.

אין ספק שהסיפור המרכזי של חודש יוני הוא כאמור הפדיונות. הפדיונות בקרנות הגיעו בארץ הן מהעלייה בתנודתיות סביב משבר יוון, וכאילו לא די לנו תנותיות בעולם, מגיעים ראשי בנק ישראל ומוסיפים אש למדורה התנודתית גם ככה, ויוצרים תזזיתיות באגרות החוב הארוכות (טור של אודי אלוני מופיע בגליון זה).

במקום הראשון מבין הפודים נמצא הראל פיא שפדה כ־1.2 מיליארד שקל. עיקר הפדיון כמעט מיליארד שקל הגיע דווקא מהמסורתיות, אולם בהראל פדו גם בכספיות ובמחקות. הראל מציגים פדיון כללי של 3.5 מיליארד שקל מתחילת השנה, אולם מציגים גיוס נטו חיובי במסורתיות של 217 מיליון שקל.

במקום השני נמצא מגדל שוקי הון עם פדיון שנמוך רק ב־50 מיליון שקל מהראל פיא. גם במגדל שוקי הון הפדיון מגיע מכל האפיקים. מגדל עדין עם גיוס נטו חיובי מתחילת השנה של 285 מיליון שקלים.

במקום השלישי נמצאים מיטב דש עם פדיון כולל של 1.1 מיליארד שקל. הפדיון מתחלק בערך מחצית בכספיות ומחצית במסורתיות. מיטב דש פדו כ־4.7 מיליארד שקל מתחילת השנה, ומציגים גיוס נטו חיובי מתחילת השנה רק במחקות.

מבין גופי הקרנות המנוהלים בהוסטינג, הפודים הגדולים ביותר הם אניגמה עם פדיון של 191 מיליון שקל.

מתחילת השנה הפודים הגדולים ביותר הם מיטב דש עם פדיון של 4.7 מיליארד שקל, במקום השני פסגות, במקום השלישי הראל פיא ואנליסט במקום הרביעי.

היקף נכסים - מגדל עוקפים את מיטב דש

מבחינת היקף הנכסים, הגוף הגדול ביותר הוא הראל פיא עם כ־30 מיליארד שקל, במקום השני מגדל שוקי הון עם 29.5 מיליארד שקל. במקום השלישי, מיטב דש, עם כ־29.3 מיליארד שקל.

מבחינת היקף נכסים במסורתיות, במקום הראשון נמצאים אלטשולר שחם, עם כ־23 מיליארד שקל. במקום השני פסגות עם כ־22.5 מיליארד שקל. במקום השלישי ילין לפידות שעקף את הראל פיא במקום הרביעי. במקום החמישי מיטב דש שעקף את אקסלנס שבמקום השישי.

מועדון הגופים המנהלים מעל 20 מיליארד שקל כולל שבעה בתי השקעות שמנהלים ביחד, נכון לסוף יוני סך של כ־186 מיליארד שקל, מתוך כ־250 מיליארד שקל היקף נכסי הקרנות. ||

מעבר לדרמה שהתחוללה החודש בקרנות האג"ח, דווקא בקרנות הכספיות התמתנו הפדיונות.

מקצב של כמה מיליארדי שקלים בחודש לפחות ממיליארד שקל (779 מיליון שקל). בסיכום מתחילת השנה, נפדו מהכספיות כ־21.5 מיליארד שקל. ב־2014 פדו הכספיות 7.4 מיליארד שקל.

בתי השקעות המגייסים הגדולים בחודש יוני

המקום הראשון בגיוס הכללי תופסים אילים, בניהולו של קובי שגב, עם גיוס נטו של 208 מיליון שקלים. כל הגיוס מגיע מהקרנות המסורתיות. אילים מנהלים כמעט 4 מיליארד שקלים. אילים גייסו כחצי מיליארד שקל מתחילת השנה.

המקום השני במגייסים תופסים אנליסט, בניהולו של אלון אגושביץ. אנליסט גייסו ביוני 91 מיל' ש'. כל הגיוס מגיע מקרנות כספיות (164 מיל' ש') כשבקרנות מסורתיות מציגים אנליסט פדיון של 73 מיל' ש'. אנליסט מנהלים קצת מעל 5 מיליארד ש', כשהשנה מציגים אנליסט פדיון נטו של כ-1.6 מיליארד ש'.

המקום השלישי בגיוס ביוני תופסים מור בניהולו של אלי לוי, עם גיוס של 19 מיליון שקלים. מור גייסו במסורתיות 16 מיליון שקלים, ובכספיות עוד 3 מיליון שקלים. מור מנהלים כ-4 מיליארד שקלים, והשנה מציגים פדיון נטו של 651 מיליון שקלים.

המקום הרביעי בגיוס הכללי תופסים תלתן, בניהולו של אבי לוין, עם גיוס של 15 מיליון שקלים. תלתן מנהלים 2 קרנות נאמנות בהוסטינג תחת אלומות.

המקום החמישי בגיוסים ביוני תופסים בית ההשקעות אושן, בניהולו של יניב אהרון, עם גיוס של 9 מיליון שקלים. אושן מנהלים 5 קרנות בהוסטינג תחת מודלים, בהיקף נכסים של 121 מיליון שקל. אושן גייסו 103 מיליון ש' מתחילת השנה.

סה"כ: 9 מיליון ש'

בתי השקעות הפודים הגדולים בחודש יוני

המקום הראשון בפדיונות ביוני תופסים הראל פיא בניהולו של סמי בבקוב, שפדו החודש כ-1.3 מיליארד שקלים. כמיליארד שקל נפדו מהמסורתיות, 108 מיליון נפדו מהכספיות, ו-122 מיליון שקל נפדו במחקות. הראל פיא מנהלים כ-30 מיליארד שקלים, ופדו מתחילת השנה כ-3.5 מיליארד שקל.

המקום השני בפדיונות תופסים מגדל שוקי הון, בניהולו של שגיא שטיין, עם פדיון כולל של 1.2 מיליארד שקל. 495 מיליון נפדו במסורתיות, 129 מיליון נפדו בכספיות ו-596 מיליון נפדו במחקות. מגדל שוקי הון מנהלים כ-29.5 מיליארד שקל.

המקום השלישי בפדיונות ביוני תופסים מיטב דש, בניהולו של רפי ניב, עם פדיון של 1110 מיליארד שקלים. 515 מיליון נפדו מהמסורתיות, 542 מיליון שקל נפדו מהכספיות ו-53 מיליון שקלים נפדו במחקות. מיטב דש מנהלים כ-29.3 מיליארד שקלים, ופדו מתחילת השנה כ-4.7 מיליארד שקל.

במקום הרביעי נמצאים אלומות, בניהולו של ברק גרשוני, עם פדיון של 858 מיליון שקלים. אלומות מנהלים רק קרנות מסורתיות. אלומות מנהלים כ-8.9 מיליארד שקלים, ומתחילת השנה גייסו כ-3.2 מיליארד שקל.

במקום החמישי אלטשולר שחם בניהולו של שי ירון, עם פדיון של 853 מיליון שקלים. 847 מיליון שקלים נפדו במסורתיות, 9 מיליון גוייס לכספיות ו-15 מיליון נפדה במחקות. אלטשולר שחם מנהלים כ-23 מיליארד שקלים, ומתחילת השנה גייסו 720 מיליון שקלים.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x