מדרוג מסכמת את יולי 2014 באג"ח » ענף הנדל"ן ומגזר הפיננסים ממשיכים להוביל את שוק האג"ח הקונצרני הן מבחינת היקף ההנפקות והן מבחינת מספר המנפיקים

גידול בהיקף ההנפקות; היקף פעילות בולט של ענף הנדל"ן ומגזר הפיננסים

 

 
ערן היימר מנכל מיררוגערן היימר מנכל מיררוג
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/07/2015

בחודש יולי 2015 הסתכמו גיוסי אגרות החוב הקונצרניות בסך של כ- 2.5 מיליארד ₪, זאת לעומת סכום של כ- 9.7 מיליארד ₪ אשר גויסו בחודש יוני החולף ובהשוואה לסכום של 2.9 מיליארד ₪ אשר גויסו בחודש יולי 2014. הסכום האמור גויס במסגרת 13 הנפקות אשר בוצעו במהלך החודש האחרון – חמש הרחבות סדרה ושמונה הנפקות של סדרות חדשות. 

המגזר הפיננסי וענף הנדל"ן גייסו בחודש יולי 2015 סכום של כ- 1.6 מיליארד ₪ ו- 0.6 מיליארד ₪, בהתאמה. כך, המגזר הפיננסי וענף הנדל"ן אחראים  יחדיו לכ- 86% מסך הנפקות האג"ח הקונצרני בחודש יולי 2015.

בסך הכל, הנפיקו החודש 9 מנפיקים, בהשוואה ל- 17 מנפיקים בחודש הקודם, וכולם, למעט קבוצת חג'ג' ייזום נדל"ן בע"מ, מדורגים בקבוצת ה- A ומעלה. המנפיקים הבולטים בחודש יולי 2015 הם דקסיה ישראל הנפקות בע"מ אשר ביצעו הרחבה של שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של כ- 602 מיליון ₪, כלל ביטוח (באמצעות כללביט מימון בע"מ)  אשר הנפיקה שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף של כ- 589 מיליון ₪ ובנק לאומי לישראל בע"מ אשר הנפיק שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף כולל של כ- 285 מיליון ₪. 

5 מנפיקים הנפיקו אגרות חוב קונצרניות ובהן שעבוד מטריאלי ו/או שעבוד שלילי, וזאת מתוך 9 מנפיקים שהנפיקו אג"ח בחודש יולי 2015. זאת, בהשוואה ל-9 מנפיקים שהנפיקו אג"ח קונצרניות ובהן שעבוד מטריאלי ו/או שעבוד שלילי מתוך 17 מנפיקים אשר הנפיקו אג"ח קונצרניות בחודש יוני 2014.
ינואר – יולי 2015: גידול בהיקף ההנפקות; היקף פעילות בולט של ענף הנדל"ן ומגזר הפיננסים

סך ההנפקות בשוק האג"ח הקונצרני בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015 הינו כ- 35.2 מיליארד ₪, בהשוואה ל- 31.2 מיליארד ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. גידול של כ- 13% בהיקף ההנפקות בשוק האג"ח הקונצרני. 

ענף הנדל"ן ומגזר הפיננסים ממשיכים להוביל את שוק האג"ח הקונצרני הן מבחינת היקף ההנפקות והן מבחינת מספר המנפיקים.  

חברות הנדל"ן גייסו, בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015, כ- 12.6 מיליארד ₪, כ- 36% מסך הגיוסים בתקופה האמורה. זאת בהשוואה לכ- 9.4 מיליארד ₪, המהווים כ- 30%, מסך היקף הגיוסים בתקופה המקבילה אשתקד. 

המגזר הפיננסי גייס כ- 15.2 מיליארד ₪, כ- 43% מסך הגיוסים בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015. זאת, בהשוואה לכ- 4 מיליארד ₪, המהווים כ- 13% מסך היקף 

הגיוסים בתקופה המקבילה אשתקד. 

בנטרול מוסדות פיננסיים וחברות תשתית ממשלתיות, עמד היקף הגיוסים בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015 על סך של כ- 18 מיליארד ₪, וזאת בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. בנטרול גם של הנפקות ביקום ותמר בונד משנת 2014, קיים גידול של כ- 15% בין התקופות.   

נתוני שנת 2015, כמו גם נתוני חודש יולי 2015, מלמדים על המשך המגמה של גידול בהיקף ההנפקות בענף הנדל"ן (אם כי יש לציין שמבחינת חלקו של ענף הנדל"ן מסך היקף ההנפקות אין שינוי). כפי שניתן לראות בתרשים להלן, חברות הנדל"ן הנפיקו, בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015, אגרות חוב בהיקף גדול מסך היקף ההנפקות של ענף הנדל"ן בשנת 2012, וסכום נמוך אך במעט מסך היקף ההנפקות של ענף הנדל"ן בשנת 2014, וזאת כאמור, בשבעה חודשים בלבד. אם ניקח בחשבון את ההנפקות הקרובות המתוכננות, כדוגמת ורטון האמריקאית אשר מתכוונת לגייס כ- 2 מיליארד ₪, ההפרשים מצטמצמים מהותית. 

מבחינת המגזר הפיננסי, חודש יולי 2015 ממשיך את המגמה שאפיינה את שנת 2015 עד כה של גידול בהיקף ההנפקות וגידול בחלקו של המגזר הפיננסי בסך ההנפקות בשוק האג"ח הקונצרני. 

ערן היימר מנכ"ל מידרוג: "מנפיקים גדולים מנצלים את חלון ההזדמנות לפני שהריבית תעלה ואת הרתיעה מסיכון שנובעת מהתנודתיות בשווקי העולם להנפקות ענק במרווחים נמוכים.החברות צפויות לחזור לשווקים לאחר פרסום הדוחות"


המנפיקים הגדולים - 

חמשת המנפיקים הגדולים אחראים לכ- 41% מסך ההנפקות בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2015. זאת, לעומת חמשת המנפיקים הגדולים בשנת 2014 כולה אשר אחראים, באופן דומה, לכ- 42% מסך ההנפקות. בניכוי הנפקת תמר, חמשת המנפיקים הגדולים בשנת 2014 כולה אחראים לכ- 35% מסך ההנפקות, נתון המלמד על עלייה בריכוזיות המנפיקים בשבעת החודשים הראשונים של 2015 לעומת שנת 2014. 

חמשת המנפיקים הגדולים בשנת 2015 הם בנק הפועלים בע"מ, אשר גייס כ- 5.1 מיליארד ₪  המהווים כ- 33% מסך ההנפקות של המגזר הפיננסי וכ- 14% מסך ההנפקות בתקופה הנ"ל); בנק מזרחי טפחות בע"מ, אשר גייס כ- 5 מיליארד ₪ המהווים אף הם כ- 33% מסך ההנפקות של המגזר הפיננסי וכ- 14% מסך ההנפקות; קבוצת דלק בע"מ אשר גייסה כ- 1.5 מיליארד ₪ המהווים כ- 4.3% מסך ההנפקות; גזית גלוב בע"מ, אשר גייסה כ- 1.5 מיליארד ₪ המהווים כ- 11.5% מסך ההנפקות בענף הנדל"ן וכ- 4.3% מסך ההנפקות ומוניאן לימיטד אשר גייסה כ- 1.4 מיליארד ₪ 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x