תמיר פישמן >> סין קורסת אירופה מתאוששת

המוכרים יוצרים פאניקה לא מוצדקת בשווקים

 

 
אלדד תמיר מנכל בית ההשקעות תמיר פישמןאלדד תמיר מנכל בית ההשקעות תמיר פישמן
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/08/2015

ארה"ב:ירידה חדה במחירי הנפט

בימים האחרונים את הכותרות בארה"ב תפסו הירידה החדה במחירי הנפט והסחורות והירידה המסתמנת בקצב הצמיחה בסין. בסוף שבוע המסחר ירד מחיר חבית נפט לשפל רב שנתי של 40.4$ לחבית מסוג "WTI" ו-45.4$ לחבית מסוג "Brent". הסיבות המרכזיות לירידות אלו נובעות מהגדלת התפוקה מצד רוסיה, ערב הסעודית וארה"ב ובנוסף, הצטרפותה מחדש של איראן לשוק הנפט הבינלאומי וההאטה המסתמנת בסין אשר נחשבת לצרכנית נפט גדולה. ירידת מחיר הנפט משפיעה לחיוב על כושר הקנייה של הצרכן ומקזזת חלק מהותי מהשפעה אפשרית של האטה בסין על רווחי היצואניות בארה"ב ואירופה. אי לכך, אנו רואים בירידות בשוק המניות הזדמנות כניסה ביחס למספר לא מבוטל של מניות.    

שוק האג"ח מפגין עוצמה

מחירי הסחורות החלקאיות בארה"ב מציגים לאחרונה חולשה כאשר מדד ה-CRB, המשקלל את מחירן של 28 סחורות כגון כותנה, פולי סויה וקקאו, ירד בשבוע המסחר החולף ב-3.3% ומתחילת השנה רשם ירידה של 16.7%. חולשה זו משפיעה על הירידיות בציפיות לאינפלציה ועל הדחייה בהעלאה של ריבית ה-FED וזו למעשה הסיבה לכך ששוק האג"ח בארה"ב הפגין השבוע עוצמה. בתוך כך, ירדה התשואה לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים מ-2.2% בתחילת שבוע המסחר ל-2.03% בסופו. בניגוד לאג"חים, כיוון ההשפעה על שוק המניות הוא שונה, כאשר מדד ה-S&P 500  ירד השבוע ב-5.7% ואילו מדד מניות הטכנולוגיה, ה-Nasdaq, ירד בכ-6.7%. הסיבה לירידות אלו היא פשוטה ונובעת מהאטה בסין אשר מהווה שוק יעד מרכזי עבור הייצוא האמריקאי ופירושה פגיעה ברווחי החברות האמריקאיות הפעילות בסין. בנוסף, החשש מפני המשך פיחות יזום של המטבע הסיני, על ידי הממשל הסיני, גרם השבוע לירידת שערי המניות בוול-סטריט. 

הרעה בנתוני התעסוקה

בשבוע החולף התפרסמו בארה"ב מספר נתונים וחלקם מעידים כי שוק הדיור ממשיך להפגין עוצמה. בתוך כך, בחודש יולי החלו בארה"ב בבניית 1.2 מיליון דירות חדשות בהתאם לצפי, ובנוסף 5.59 מיליון דירות קיימות נמכרו והציגו נתון גבוה מתחזית האנליסטים למכירת 5.4 מיליון דירות בלבד. נתונים נוספים שהתפרסמו העידו על המשך הרעה בתחום התעסוקה, וזאת כאשר נתון מספר התביעות לדמי אבטלה,Initial Jobless Claims, ממשיך לזחול בהדרגה כלפי מעלה מ-255 אלף משרות באמצע חודש יולי ל-277 אלף משרות נכון ל-15 באוגוסט.

סין:השפעתה של סין על הכלכלה העולמית

 בחודש אוגוסט מדד מנהלי הרכש בתעשייה בסין, Caixin China flash manufacturing PMI, הציג ערך של 47.1, אשר נחשב לנתון הנמוך ביותר ב-6 וחצי השנים האחרונות ומגיע לאחר שבחודש יולי הציג המדד ערך של 47.8. יש לציין כי ערך של 50 ומעלה מייצג גידול לעומת החודש הקודם וכי ערך קטן מ-50 למעשה מייצג קיטון. בעקבות נתון זה ניתן להצביע על האטה מסתמנת בכלכלה הסינית. בכדי לתמוך בתעשייה הסינית, ייזמה הממשלה הסינית את פיחות ייזום של היואן וקודם לכן נקטה בהקשחה רגולטורית הנועדה למנוע את קריסת הבורסה בשנגחאי. לסין יש השפעה מהותית על הנעשה בכלכלה העולמית והיא מהווה יעד מרכזי לחברות רב לאומיות מארה"ב ומערב אירופה. לכן, האטה כלכלית בסין עשויה להשפיע לשלילה על הנעשה בארה"ב וכמו כן תביא להאטה בקצב העלאות הריבית. יש לציין כי החשש העיקרי הוא שהממשל בסין מייפה את הנתונים וכי נתוני האמת בסין גרועים מאלו שהתפרסמו.
מדד מנהלי הרכש בתעשייה בסין
 

אירופה:מדד מנהלי הרכש מעיד על התרחבות בכלכלה האירופאית

ב-21 לאוגוסט פורסם מדד מנהלי הרכש המשולב בגוש האירו, Composite Euro-zone  PMI, והציג ערך של 54.1 שפירושו המשך התרחבות הנמשכת כבר מזה 26 חודשים ברציפות. יש לציין כי מדד זה משמש כאינדיקציה טובה למדי באשר לחיזוי השינויים בתוצר הגולמי. חברות מענפי התעשייה והשירותים באירופה דיווחו על התרחבות בעסקים, גיוס עובדים חדשים, ועל אופטימיות בנוגע לעתיד לבוא. עיקר התרומה לגידול מגיע כרגיל מגרמניה, אך גם במדינות הפריפריה כגון ספרד ופורטוגל נרשמה התרחבות. כזכור באירופה מיושמת מדיניות של הרחבה מוניטארית ולפיה רוכש ה-ECB, אג"ח בהיקף חודשי של כ-60 מיליארד אירו בחודש. אם כך, נראה כי יש לתוכנית השפעה אמיתית.
 

ישראל:ירידה בציפיות האינפלציה

הירידה במחירי הנפט והסחורות וההאטה המסתמנת בסין השפיעו גם על הנעשה בשוק ההון הישראלי. ציפיות האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים, כפי שהן נגזרות מהפרשי התשואה בין אג"ח ממשלתי שקלי לאג"ח ממשלתי צמוד, ירדו מ-0.7% בתחילת חודש אוגוסט ל-0.1% כיום. הירידה בציפיות האינפלציה הגיעה לאחר פרסום מדד המחירים לחודש יולי, אשר הציג עלייה של 0.2% בלבד וירידה של 0.1% בנטרול רכיב הדיור. לסביבת האינפלציה האפסית ניתן להוסיף את אומדן "האין-צמיחה" שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ברבעון השני, ולפיו גדל התוצר ב-0.3%, במונחים שנתיים,  והינו פועל יוצא של ירידה של 12.5% שחלה בייצוא. על אף שמדובר באומדן בלבד, מסתמנת תמונת מצב כללית של משק ממותן שבו הצמיחה לנפש הינה אפסית. יש לציין כי אנו נמצאים במצב שבו קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, לבצע העלאות ריבית שרק מעצימות עוד יותר את ההאטה הנמצאת בפתח. בנוסף, לא מן הנמנע כי במידה והשקל יתחזק ויפגע בייצוא הישראלי, תופחת הריבית פעם נוספת ואפילו תהפוך לשלילית. לעת עתה זו אפשרות שקיימת, אם כי הפיחות שהיה השבוע בשער החליפין של השקל, 2.7% הדולר וכ-5% אל מול האירו, עשוי להרחיק אפשרות זו. 

הירידה בסביבת האינפלציה והירידה בציפיות לאינפלציה, מרחיקה את האפשרות להעלאת ריבית הבנק המרכזי בארה"ב וכך גם בישראל. למעשה, הדחייה בהעלאת הריבית תומכת במובהק בשוק האג"ח הממשלתי והקונצרני ובעיקר באפיק השקלי.

הירידות בשוקי המניות נובעות מחשש כי ההאטה המסתמנת בסין תגלוש לשווקים נוספים. לאחר שבוע רצוף של ירידות חדות נראה כי הערכה זו כבר מגולמת במחיר וכי הירידות נובעות בחלקן מפאניקת מוכרים בלתי מוצדקת ביחס למספר רב של מניות, אשר כלל אינן קשורות לשוק הסיני. בתוך כך מניות הבנקים, הביטוח, הגז, והנדל"ן בישראל ספגו אתמול ירידות שערים חדות.


בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל החליט להותיר את ריבית חודש ספטמבר ללא שינוי, ברמה של 0.1%, וזאת למרות שהתנאים המאקרו כלכליים תומכים בבירור בהורדתה. נתוני הצמיחה החלשים כפי שהשתקפו מאומדן "האין-צמיחה" של הלשכה המרכזית לסטטיסטקיה ביחס לרבעון השני והירידה בהיקף הייצוא ברבעון השני, תומכים באופן מובהק בהפחתת ריבית בנק ישראל כדי להשיג יעדים של צמיחה כלכלית, תעסוקה מלאה ויציבות מחירים.  כמו כן,  נתוני סביבת האינפלציה האפסית, שאלמלא העלייה בסעיף הדיור הייתה שלילית, והצניחה החופשית במחיר הנפט תומכים באופן מובהק בהפחתת ריבית בנק ישראל.

מדדי אג"ח – ביצועים:
 

מדדי אג"ח קונצרני:
 
אג"ח ממשלתי:

השבוע רשם האפיק השקלי, הלא צמוד, תשואה עודפת על פני האפיק הצמוד וזאת בשל הירידה בציפות לאינפלציה המהווה פועל יוצא של הירידה במחיר הנפט. בנוסף, אג"חים במח"מ ארוך הניבו תשואה עודפת על פני אג"ח במח"מ קצר וזאת בשל הציפייה כי העלאות הריבית יידחו למועד מאוחר יותר. 

אג"ח קונצרני:

השבוע נסחרו מדדי האג"ח הקונצרני בירידות של עד 1.25% כאשר עיקר הירידות התמקדו באפיק צמוד המדד ובמדדי התל בונד הצמודים למדד. בנוסף, השבוע התאפיין בפתיחה של מרווחי התשואה, הפרש מעקום לפי מח"מ, וכך למשל עמד מרווח התשואה הממוצע של מדד התל בונד 20 על 1.6% בתחילת שבוע המסחר ובסופו עמד המרווח על 1.87%.  יש לציין כי מרווח תשואה גבוה יותר משקף פרמיית סיכון גבוהה יותר ביחס לאג"ח ממשלתי.

ישראל:

המדדים המובילים בארץ סיימו את השבוע במגמה שלילית כאשר מדד ת"א 25 ירד   בשיעור של 0.97%. את הירידות הובילה מניית "אופקו" שירדה בשיעור של 5.04%- וכאשר המכפיל הנוכחי של המדד ירד ל-17.3 והמכפיל העתידי ירד ל-15.12. מדד ת"א 75 ירד השבוע ב-0.93% וזאת כאשר את הירידות מובילה מניית "נפטא" שירדה ב-6.22%. יש לציין כי הסקטור שבלט השבוע לשלילה היה סקטור ת"א ביטוח שירד ב-2.75%. השקל נחלש השבוע אל מול האירו בשיעור של 5.17% ומול הדולר בשיעור של 2.69%-.
 
דיסקונט השקעות- תשעה חודשים לאחר שהנפקת חברת הבת, "אדמה", נכשלה בוול סטריט, הוכרז השבוע כי החברה תהפוך להיות חברת ציבורית וזאת על ידי מיזוג החברה לתוך חברת ההדברה הסינית, "Hubei Sanonda", הרשומה למסחר בבורסת שנזן. "Hubei Sanonda" נסחרת כיום לפי שווי של 820 מיליון דולר ושווי חברת "אדמה" בעסקה צפוי לנוע סביב ה-2.5 מיליארד דולר. מבנה ההחזקות בחברה הממוזגת יהיה כך ש-75% יחזיקו בעלי מניות "אדמה" ו-25% בעלי חברת "Hubei Sanonda" .שווי החברה הממוזגת צפוי לנוע בין 3.5-4 מיליארד דולר. יש לציין כי מהלך זה כולל חלוקת דיבידנד של חברת "אדמה" בסכום הנע בין 220-300 מיליון דולר וזאת לפני שהעסקה יוצאת לפועל וכדי לעזור לחברת האם לעמוד בתשלומי החוב שלקחה. מגוון חומרי ההדברה שמייצרת "Hubei Sanonda" משווקים כיום מחוץ לסין על ידי מפיצים חיצוניים וכתוצאה מכך, רווחיות החברה יורדת בצורה משמעותית הנובעת מהתשלום למפיצים. כעת, חברת "אדמה" תהפוך למפיצה היחידה של מוצרי "Hubei Sanonda"  בעולם,  כאשר סינרגיה זו צפויה להניב עשרות מיליוני דולרים נוספים לרווחי החברה. לאחר המיזוג "אדמה" צפויה להיות החברה הגדולה מבין משלושת חברות האגרוכימיה הנסחרות כיום בסין.

אלון ריבוע כחול- חברת הקמעונאות "מגה" אשר נמצאת בבעלות החברה, תציג השבוע הפסד כולל במחצית שנת 2015 בסכום של 632 מיליון ש"ח, וזאת כאשר ההפסד ברבעון השני לבדו עומד על 545 מיליון ש"ח. יש לציין כי מתוך הפסדי המחצית, סכום של 577 מיליון ש"ח הוא כתוצאה ממחיקות חד פעמיות שהרשת ביצעה במסגרת תוכנית ההבראה, אשר כללה סגירת סניפים ופיטורי עובדים. כמו כן, מתוך סכום זה החברה צפויה לבצע מחיקת מוניטין, שנוצר ברכישת רשת "מגה" בעבר, בסכום של 250-300 מיליון ש"ח. הרשת סגרה במחצית השנה כ-32 סניפים והפסידה כ-55 מיליון ש"ח על סניפים שהוחלט להמשיך את פעילותם. מנכ"ל החברה, רביב ברוקמאייר, ציין שלהערכתו החברה תגיע לאיזון בתחילת שנת 2017 וזאת כאשר בשנת 2016 עדיין תפסיד כסף, אך בשיעורים מינימליים. "אלון ריבוע כחול" סיימה את הרבעון הראשון עם הון עצמי של 665 מיליון ש"ח ובעקבות המחיקה בהון העצמי שתאלץ לבצע, שוויו של ההון העצמי יהיה יותר קרוב לשווי השוק של החברה שעומד על כ-200 מיליון ש"ח.

בנק הפועלים- הבנקים פרסמו השבוע את דוחותיהם לרבעון וביניהם בנק "הפועלים" שרשם רווח נקי של 886 מיליון ש"ח, עלייה של 13%, ביחס לרבעון המקביל אשתקד. בנוסף, שיעור התשואה להון שרשם הבנק ברבעון השני עומד על 11.6% ביחס ל-11.1% ברבעון המקביל. בהמשך לתוצאות הכספיות, הודיע הבנק כי יחלק 20% מרווחי הרבעון השני, בסך של 117 מיליון ש"ח. יש לציין כי עליית מדד המחירים ברבעון השני של השנה השפיעה לטובה על התוצאות העסקיות של הבנק ותרמה להכנסות נוספות של 145 מיליון ש"ח על ההלוואות הצמודות למדד אשר העניק הבנק. כמו כן, הבנק רשם רווח של 176 מיליון ש"ח ממימוש אג"ח וכן 73 מיליון ש"ח רווח ממימוש מניות. הבנק הגדיל את תיק האשראי שלו ב-7.4% לעומת הרבעון המקביל ובנוסף, הגדיל הבנק את ההפרשות להפסדי אשראי ל-213 מיליון ש"ח וזאת כאשר ברבעון המקביל עמדו על 3 מיליון ש"ח בלבד. כחלק מתהליכי ההתייעלות שהבנק עובר, ההוצאות התפעוליות קטנו ב-6.5% ובתוך כך הסתכמו ב-2.1 מיליארד ש"ח. 

דקסיה – מנכ"ל הבנק, דוד קאפח, הודיע השבוע על החלטתו לפרוש לגמלאות ולסיים את כהונתו במהלך החודש הבא, וזאת לאחר 24 שנים בהם עמד בראש הבנק. הבנק שמתמחה בעיקר באשראי מוניציפאלי עמד לאחרונה למכירה, אך הצעת בנק ירושלים לקנייתו נדחתה על ידי דירקטוריון החברה. בנוסף, בחודשים האחרונים דרשו בעלי מניות המיעוט מדירקטוריון והנהלת החברה לחלק דיבידנד, זאת לאחר שלא חילקו דיבידנדים בשלוש השנים האחרונות, ואף דרשו לקיים אסיפה ובה יצביעו על נושא זה בנוסף לדיון בקידום מכירתו של הבנק.

חו"ל

המדדים המרכזיים בארה"ב סגרו את השבוע בירידות חדות על רקע ההאטה הכלכלית בסין ופיחות המטבע היזום של הממשלה. בתוך כך, מדד ה-S&P ירד ב-5.77% והנאסד"ק ירד ב- 7.36%. המכפיל הנוכחי של מדד ה- S&P ירד ל- 17.43 והמכפיל העתידי עומד על 16.65. יש לציין כי חלק ממדדי ארה"ב, כדוגמת מדד הדאו ג'ונס, כבר נכנסו רשמית למצב של תיקון וזאת כאשר ירדו ביותר מ-10%. במקביל, מדד הפחד האמריקאי קפץ בשיעור חד של 46.5% והגיע לרמה של 28. גוש האירו, שבו 10% מכלל הייצוא מופנה לסין, בלט השבוע לשלילה כאשר הדקס הגרמני ירד בשיעור של 7.83% וכאשר מתחילת החודש סגר המדד ירידה של 10.47%. בנוסף, מדד היורסטוק 50 ירד ב-6.71%. מדדי המניות נמצאים כבר בשנה השביעית של השוק השורי וכמעט כל שנה בראלי אופיינה בגל  ירידות חד ומהיר, שאחריו השוק ידע לטפס חזרה ולשבור את השיא של עצמו במהירות גבוה. להערכתנו, אין במהלך ירידות זה  יותר מתיקון של שוק המנייה והמשך המגמה היא כלפי מעלה. עדיין מוקדם מידי לדבר על משבר בכלכלה הסינית והפיחות ביואן הינו צעד בריא לכלכלה הסינית אשר נאלצת להחליש את המטבע שלה בכדי לתמוך בייצוא. הממשלה בסין תנקוט בצעדים הנדרשים בכדי לעודד את הכלכלה ורק אתמול פורסמה הידיעה כי בכירים בסין טוענים שהבנק המרכזי יאפשר לקרנות פנסיה המקומיות בפעם הראשונה להשקיע בשוק המניות הסיני. אנו מעריכים כי לאור הירידות האחרונות בשווקים בעולם, הרי שנוצרו בשוק הזדמנויות קנייה שונות שכדאי לנצלן. את הירידות הגדולות ביותר הוביל מדד המניות בסין, CSI 300, שרשם ירידה של 11.86%. 
 
Twitter- ביום שלישי שעבר מניות החברה חזרו למחיר ההנפקה של החברה אשר עמד על 26 דולר למניה. בתחילת דרכה, החברה הונפקה ב-7 לנובמבר 2013 וסיימה את יום המסחר הראשון בעלייה של כ-73% ובמחיר של 44.94 דולר למניה. הירידה היא המשך מגמה של כ-4 חודשים, בהם החברה איבדה כחצי משווי השוק שלה וזאת בעקבות חששות לעתיד החברה וחוסר הביטחון בצוות הניהול שלה ולאחר שבחודש האחרון מנכ"ל החברה, ג'ק דורסיי, טען שהחברה מתקשה להגדיל את קהל משתמשיה. יש לציין  שבשני הרבעונים האחרונים בעלי עניין בחברה מימשו את אחזקותיהם בחברה ובשבוע האחרון הן המנכ"ל, ג'ק דורסי, והן חבר הדיקרטוריון, פטר קורי, רכשו מניות של החברה, דבר שעשוי לרמז שאולי לפחות חברי ההנהלה חושבים שמחיר המניה הגיע לרמות מעניינות.

McDonalds- בשימוע בסנאט בברזיל הואשמה החברה ביחס לא ראוי לעובדיה והתחמקות מתשלום מיסים  וזאת כאשר את השימוע זימן הסנטור הברזילאי, פבלו פאים. הסנטור הזמין גם את המפעילה האזורית של הרשת, חברת "Arcos Dorados", שהיא גם המפעילה העיקרית של הרשת בדרום אמריקה, אך החברה בחרה שלא להשתתף בשימוע. בהצהרה שנתנה "McDonalds" ציינה שהיא עומדת בחוקי העבודה במדינה מאז היווסדה לפני כ-36 שנים. נציגי איגודי העובדים טענו בין היתר בשימוע כי זכייני החברה בברזיל לא משלמים לעובדים שעות נוספות, לא מאפשרים לעובדים להצטרף לאיגודי עובדים, וכן מעסיקים עובדים ללא ציוד מגן במטבחים. במהלך השימוע אף נקרא הקונגרס לפתוח בחקירה על שיטות העסקה בכל רשתות המזון המהיר במדינה, אך מהלך שכזה כבר דורש חתימות של כ-80 מחוקקים וראיות מוצקות על יחס לא ראוי.

Tesla Motors- החברה בשיתוף עם חברתMobilee” "הישראלית משחררת גירסה ראשונית של מכונית סמי אוטונומית שתבסס על מערכת המצלמות החכמות אותה פיתחה חברתMobile” ". המכוניות כבר החלו לנוע על הכבישים המהירים בארה"ב השבוע וזאת כאשר המערכת הוטמעה במספר רכבים ממודלS , של מכוניות שכבר נמצאות בשימוש. עד היום יצרניות רכב פיתחו דגמים עם מערכות עזר אוטונומיות, אך הם היו מוגבלים לפונקציות ספיציפיות כמו חנייה עצמאית ובלימה אוטומטית. כעת, החידוש הוא שהמכונית של "Tesla" תוכל לנהוג לבדה בכבישים מהירים, תזהה תמרורים ורמזורים, תדע לשמור על מרחק מהמכונית מלפנים ועוד. לפי הערכות החברה, המכונית הסמי אוטונומית צפויה להתחיל להימכר בשנת 2016."Morgan Stanley"העלה את התחזית למניית "Tesla" ב-66% למחיר של 465 דולר, והסביר כי לדעתו "Tesla" יכולה להשתלט על שוק המכוניות האוטונומיות במירוץ הפיתוח וזאת אל מול ענקיות כמו "Google" ו-"Apple". 

TARGET- לאחר פריצת האבטחה הענקית שהרשת חוותה בשנת 2013 ובה נגנבו כ-40 מיליון כרטיסי אשראי ממחשביה, כעת החברה צפויה להגיע להסדר עם חברת "VISA" ולפצות אותה בסכום של כ-67 מיליון דולר. יש לציין כי מעבר לגניבה של מספרי אשראי, ההאקרים גנבו מידע מ-70 מיליון חשבונות הכוללים מידע אישי כגון שם, כתובת ועוד מספר רב של פרטים אישיים אשר מציבים את אותם אנשים בסיכון של גניבת זהות. למרות שהפריצה טופלה ב-19 לדצמבר 2013, המכירות של הרשת נפגעו גם חודשים ארוכים אחרי וכיום אנשים נמנעים מלהיכנס לחנויות "Target"בעקבות החשש לפגיעה בפרטיותם. החברה ציינה כי היא מקווה שלאחר ההסדר עם חברת "VISA" תוכל להשאיר את האירוע מאחוריה. בעקבות ההודעה מניות החברה עלו בכ-1.7%. 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x