טנדם קפיטל » הירידות מוגזמות

תיקון בשווקים זה לא רק עובדה אלא גם בריא | מה ההיסטוריה מלמדת אותנו

 

 
 

טנדם קפיטל
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/08/2015

עדכון על מצב השווקים בעולם

תחילת שבוע המסחר מתאפיין בירידות בשווקים גלובליים, לאחר שכבר חווינו בשבוע החולף את השבוע הגרוע ביותר מזה ארבע שנים. כמובן שהמשקיעים אינם יכולים שלא לחשוש, ואנחנו ננסה להבין מה קורה ומה הסיבות לירידות הללו, אם זה מתוך סקרנות ואם זה בגלל ש"השד המוכר" אינו מפחיד.

מה גורם למכירת חיסול זו? האם זה החששות מפני ההאטה בסין או הצפי להעלאת ריבית בארה"ב. האם זה חידוש האי-ודאות הפוליטית ביוון שמסכנת את ההתאוששות הכלכלית באירופה או תוצאה של נפילת מחיר הנפט והמכפילים הגבוהים בשוקי המניות, שעלו כה גבוה בהיעדר תיקון משמעותי מזה שנים. האם זה כל האירועים האלה ביחד או שמא אולי השווקים פשוט לקחו את הארועים הללו כסימן שזה הזמן להזכיר שיש בשווקים גם "ירידות" לאחר שמדד ה- S&P500 שבר 53 שיאים של עצמו בשנה שחלפה ו- 10 שיאים מתחילת השנה.

גם אם המדדים האמריקאיים הגדולים נכנסים לתיקון (ירידה של 10% או יותר) זוהי לא הסיבה לפאניקה. דבר ראשון, התיקונים בשווקים הפיננסיים הם לא רק עובדת חיים, אלא גם דבר בריא לשווקים וחלק ממחזור החיים הפיננסי. אנחנו פשוט שכחנו מכך, בשל הייחודיות של השוק השוורי בארה"ב של שבע השנים האחרונות, אך בכל השווקים השוריים האחרים היו תיקונים אלימים יותר או פחות. על פי מחקר של ג.פ.מורגן, שבדק את השוק האמריקאי בין 1980 לסוף המחצית הראשונה של 2015, התשואה השנתית הייתה חיובית ב- 27 מתוך 35 השנים האחרונות, למרות הירידה הממוצעת של 14.2% במהלך שנת מסחר.

במקרה הגרוע ביותר מבחינת השוק, התיקון הופך לשוק דובי (ירידה של מעל 20%). כך קרה, לדוגמה, ב- 1987, כשבתוך שוק שורי פתאום אירע "יום שני השחור" והמניות בדאו-ג'ונס נפלו בסך הכל ב- 23%. אך אתם יודעים מה? השווקים התאוששו ועלו אף יותר בתוך זמן קצר יחסית. גם בעת פיצוץ בועת ההי-טק בשנת 2000 המניות נפלו חזק, אך הכלכלה לא נפגעה באופן משמעותי. אנחנו כמובן לא מצפים לירידות כה חזקות הפעם – הרי שלמרות המכפילים הגבוהים אין בועה במניות –דוגמאות אלה באות להדגיש כי הכלכלה, כלומר המשרות וההכנסות, לא חייבות להיפגע מירידות בשוק המניות.

ואגב, המכפילים. מכפיל הרווח של S&P500 כבר ירד מ- 18.9 לפני כחודש ל- 16.6 אתמול, אך לאחר שבוע של ירידות הוא עדיין גבוה מהממוצע ההיסטורי של 16.1. אולי עוד שבוע של ירידות יעשה את העבודה והמשקיעים יוכלו למצוא הזדמנויות. ובינתיים בגוש האירו, המכפיל על המדד ה- Stoxx 600 כבר ירד לשפל של שבעה חודשים, 15.4 – נמוך מאוד לעומת 17.4 באפריל השנה, כשהבנק המרכזי של אירופה החל בהרחבה כמותית והמשקיעים זרמו אל המניות האירופאיות. השיפור בכלכלה והצפי להמשך תמיכה מצד הריבית הנמוכה וההרחבה הכמותית ממשיכים לתמוך בתחזית לגידול נאה ברווחים, מה שאומר שזה הזמן להגדיל אחזקות באירופה. לגבי השווקים המתפתחים, שחלקם נמכרים במכפילי רצפה, יש לנקוט בזהירות גדולה יותר, בשל תלותם בסנטימנט אשר כעת אינו חיובי כלפיהם.

לסיכום, אנחנו מאמינים שהירידות בשווקים הינן מוגzמות וחלקן נגרמו כתוצאה מאפקט העדר הקלאסי ומפאניקה. אנחנו בטנדם קפיטל עוקבים אחרי השווקים הגלובלים ומאמינים שירידות נוספות יביאו להזדמנויות. 










הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x