הסיכונים בשווקי המניות ירדו והמדדים יחזרו לעלות – מדד הדאקס יעלה ל-11500 בטווח הבינוני

בשוק המט"ח: הדולר יתחזק בטווח הבינוני לרמת ההתנגדות הפסיכולוגית 4 ₪

 

 
איציק נוי מנכל SMART CAPITALאיציק נוי מנכל SMART CAPITAL
 

איציק נוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/10/2015


בשווקים הבינלאומיים:"שוק העבודה האמריקאי הציג תוצאה מאכזבת בחודש ספטמבר כאשר התווספו רק 142 אלף משרות אל מול צפי התווספות של 201 אלף משרות. עם זאת, שיעור האבטלה נשאר ברמתו הנמוכה (5.1%) ולמרות השיח הכלכלי הרחב בדבר דחיית העלאת הריבית בפד אנו עדיין צופים כי הריבית עד סוף שנת 2015 תעלה. תהליך הנורמליזציה (חזרה לשיעורי ריבית גבוהים יותר) אליו התחייבה ג'נט ילן, יו"ר הפד, הינו חותמת הכשרות לתהליך ההרחבה כמותית רב השנים שהחל לאחר משבר הסאב-פריים. כאמור, מעבר לנתונים המאקרו כלכליים המשתפרים בארה"ב, נתוני הצמיחה של הכלכלה האמריקאית ואף האינפלציה נמצאים במגמת עלייה בניגוד למרבית המדינות. נתון זה יחד עם העובדה שהצפי לצמיחה מציג שונות גבוהה מאוד בין אזורים ומדינות (כאשר מדינות מתפתחות מציגות את הסיכונים הגבוהים ביותר) מצדיק ומאפשר לפדרל ריזרב להתחיל בתהליך העלאת הריבית בקרוב ".

 איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית  Smart Capital: " שווקי ההון חווים טלטלה בשבועות האחרונים כאשר תגובת מדדי המניות לפרסומים מאקרו-כלכליים התהפכה- נתון טוב גורם למדדים לעלות ונתון רע לרדת. מצב זה מאשר לנו שהעלאת הריבית כבר מגולמת במחירי הנכסים, וחשוב מכך, גם מופנמת אצל שחקני השוק. דווקא נראה כי רמות הסיכון בשוק ירדו וניתן ואף רצוי לחזור ולהיחשף למדדי מניות כאשר המחירים יחסית אטרקטיביים ונמוכים. אגדיל ואומר, הקורלציה (מתאם) בין שווקי המניות בעולם מאפשרים דווקא להיחשף דווקא למדדים האירופאים (מדד הדאקס הגרמני) אשר נסחרים ברמות נמוכות יותר (יחסית) ממקבילם האמריקאים, ובתמיכת ההקלה הכמותית והזרמת האשראי הזול ביבשת הישנה צפויים דווקא לעלות יותר. אנו צופים כי מדד הדאקס יחזור לרמות המחירים של אוגוסט – 11500 עד סוף השנה (טווח בינוני)". 
 

בשוק המט"ח - דולר-שקל: "הדולר-שקל ממשיך להיסחר בתגובה להתפתחויות בעולם ולאו דווקא להגיב למהלכים של בנק ישראל. ההחלטה  התמוהה להשאיר את הריבית על כנה בבנק ישראל אפשרה לסוחרים לדחוף להתחזקות השקל בטווח הקצר אל מול הדולר. למרות זאת, העלאת הריבית שבדרך (בפד) אל מול נתונים חלשים בדמות ירידה במדד המחירים לצרכן בשיעור של 0.2% וחשוב מכך, הירידה בתחזיות לאינפלציה בבנק ישראל (0.4% במקום 0.7%) לסוף השנה הקרובה ידחפו להתחזקות הדולר אל מול השקל. אנו צופים כי בטווח הבינוני הדולר-שקל יזנק לרמת ההתנגדות הפסיכולוגית 4 שקלים לדולר כאשר המסחר התוך-יומי צפוי להתנהל בתנודתיות יחסית גבוהה".

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x