סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » הדולר נחלש בעולם ובארץ

איך משפיעה היחלשות של הדולר בעולם על ישראל?

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/10/2015

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "הדולר בהמשך למגמה אמש מאותת על המשך התיקון טכני מטה. עלייתו  בשבועות האחרונים בעקבות הטלטלות בשווקים מסתמנת כרגע כתיקון צפוי מטה."

הנסיגה הפרו דולרית שכרגע מורגשת במסחר מוסברת ע"י מערכת כלים שלובים שמבססת בתוכה את התיקון הצפוי מעלה של וולסטריט וכוונת הפד להותיר כרגע את הריבית על כנה.  על אף הנתונים הכלכליים החלשים  שכרגע השוק האמריקאי חווה, עדיין הראייה כי הריבית לא תשנה בטווח הקרוב משחקת לידיהם של המשקיעים ומשפיעה הלכה למעשה על התיקון הטכני של הדולר מטה לאחר שזינק באופן משמעותי לקראת פריצות שלא נראו לאחרונה.  

גם היורו לעומת הדולר חוו בימים אלו תיקונים מטה וזאת בהמשך להמשך מדיניות ההרחבה הכמותית של הבנק המרכזי שלא חודל  מהדפסת הכסף ביבשת.  היורו מתחילת השבוע נחלש ב- 1.38% אל מול הדולר ומתחילת השנה רשם צניחות של קרוב ל7.85% אל מול הדולר.  גם בגזרה הלוקאלית התרחיש שאנליסטים סברו כי 2015 תהיה שוב שנת פריצה לקראת ה-4 ש' לדולר כנראה נראית שוב הולכת ומתרחקת בעקבות הירידות הצפויות של הדולר. יציאת השוק מתקופת החגים אמורה להוות זרז להתחזקות השקל בטווח הקרוב , מה שיקשה בגזרה המקומית על פריצה משמעותית, קל וחומר לכיוון ה-4 ש"ח."

FXCM ישראל: "מגמת היחלשות הדולר עשויה להימשך ולהתגבר בהמשך השבוע"

הדולר-שקל ממשיך לצנוח מטה ונראה שהולך ומתגבר הסחף השלילי של הדולר בזירה המקומית. הירידה של הדולר-שקל מקבילה למגמת היחלשות הדולר בעולם בימים האחרונים, וזאת על רקע התגברות ההערכות כי הבנק הפדרלי ידחה את העלאת הריבית עד לרבעון הראשון של 2016. 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך לצנוח מטה ונראה שהולך ומתגבר הסחף השלילי של הדולר בזירה המקומית. הצמד בוחן את רמת המפתח של 3.85. זו רמת השפל של ספטמבר, ושבירה מתחתיה עשויה להוציא מהמשחק כמות גדולה של סוחרי לונג ולהאיץ את הירידה לעבר 3.83. הירידה של הדולר-שקל מקבילה למגמת היחלשות הדולר בעולם בימים האחרונים, וזאת על רקע התגברות ההערכות כי הבנק הפדרלי ידחה את העלאת הריבית עד לרבעון הראשון של 2016. 

הירידה בציפיות הריבית החזירה את הקורלציה השלילית בין הדולר לבין המניות, לפחות באופן זמני, כאשר הסנטימנט החיובי ביממה האחרונה בשוקי ההון על רקע עליית מחירי הנפט, הוסיפה ללחץ השלילי על הדולר. מגמה זו של היחלשות הדולר עשויה להימשך ולהתגבר בהמשך השבוע, בטח אם לא נראה נתונים טובים באופן יוצא דופן בארצות הברית או התבטאויות מצד בכירים בפד שיחזירו לשולחן את האפשרות להעלאת ריבית עוד השנה".

אייל כהן, מנכ"ל חברת שיא קפיטל אומר הבוקר כי "הדולר מקבל גיבוי מהנעשה בזירת המסחר העולמית, שם רושם הדולר, היחלשות בשיעור של כ- 1% מול סל המטבעות מאז שישי האחרון. היחלשותו הגלובאלית של המטבע האמריקאי מיוחסת עדיין לפרסום השלילי של נתוני התעסוקה לחודש ספטמבר שפורסמו בשישי האחרון שהיו מתחת לצפי. 

מעבר לעובדה שמדובר בנתון פסימי אשר מעמיד בספק את ההתאוששות הכלכלית הנצפית לאחרונה בארה"ב, מדובר במהלך אשר מרחיק את האפשרות להעלאת ריבית בידי ה'פד' עוד השנה. על פי שוק החוזים העתידיים, הסיכוי להעלאת ריבית השנה עומד על כ- 43% בלבד, נמוך מהותית מסיכוי בשיעור של 60% שנצפה רק לפני כשבוע. יש לציין כי מגמת היחלשות הדולר והתחזקות השקל, מקבלת רוח גבית גם מכוונו של בנק ישראל, אשר החליט להותיר את ריבית המשק על כנה בחודש שעבר, למרות שחלק מהערכות צפו שינוי מדינות (הרחבה כמותית) לאור ההאטה הכלכלית שנצפית לאחרונה.

כהן מוסיף כי "שוב נראים הספקולנטים, ששבים לשלוט בשוק המט"ח המקומי. 
אם הדולר ירד בעולם בכ- 1%, בארץ הוא ירד ב- 2.1%, כלומר מדובר בירידה של יותר מפי 2 מהתנהגותו בעולם. שליטה זו של הספקולנטים בשוק מתחזקת לאור אוזלת ידו של בנק ישראל והעומדת בראשו. שוב, ממשיך בנק ישראל לתלות את יהבו בחו"ל וממתין לחילוצו מן הצרה על ידי העלאת ריבית בארה"ב – העלאה שמתבוששת להגיע ולהערכתי, לא תגיע כלל. שוב, בוחר בנק ישראל להיות מובל על ידי הספקולנטים ולתת יד לפגיעה בכלכלה המקומית, כיוון שהירידה בצמיחה הנגרמת על ידי ירידה ביצוא ובייצור, היא תוצר ישיר של שער הדולר החלש."

מחלקת המחקר של בית ההשקעות "טופ אלפא" למסחר עד כה:

"הבורסה בתל אביב נפתחה במגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים, סקטור שבולט במיוחד לשלילה בתקופה האחרונה הוא הפראמה שירד בממוצע 10% רק בחודש האחרון. לאור הנסיקה במחירי המניות בענף בשנה האחרונה והתייחסותה של הילרי קלינטון למחירי התרופות הגבוהים בארה"ב הביאו את המשקיעים למהר לממש את רווחיהם  ובכך לחצו את הסקטור כלפי מטה. להערכתנו הסקטור חזר לתמחור הוגן כעת ואנו מאמינים בהחזקת שוק בחברת טבע ופריגו בהם נוצרה הזדמנות כניסה נוחה".












הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x