סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » האם הדולר ימשיך למטה?

למרות המצב הבטחוני השקל ממשיך להתחזק, מה הרמה הקריטית הקרובה?

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
13/10/2015

FXCM ישראל: "שבירה של הדולר-שקל מתחת ל- 3.82 עשויה להאיץ את הירידה מטה"

בעולם הדולר נמצא תחת מגננה, כאשר מדד הדולר נסחר בשפל של 3 שבועות. הגורם המרכזי לירידה בכוחו של הדולר ממשיך להיות הירידה בציפיות הריבית, כאשר בשוק החוזים העתידיים עולה כי הסוחרים מעריכים כי העלאת הריבית תתבצע רק במרץ 2016.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מתייצב מעל רמת התמיכה של 3.82 שהינה השפל של אוגוסט ומהווה כעת רמת תמיכה משמעותית. שבירה מתחתיה עשויה להאיץ את הירידה מטה לעבר 3.80. בעולם הדולר נמצא עדיין תחת מגננה, כאשר מדד הדולר נסחר בשפל של 3 שבועות. הגורם המרכזי לירידה בכוחו של הדולר ממשיך להיות הירידה בציפיות הריבית, כאשר בשוק החוזים העתידיים עולה כי הסוחרים מעריכים כי העלאת הריבית תתבצע רק במרץ 2016. עם זאת, בכירי הפד ממשיכים לרמוז כי ייתכן כי העלאת הריבית תתבצע כבר בדצמבר. נראה כי אין שום סיכוי להעלאת ריבית באוקטובר. הסוחרים ימשיכו לעקוב בתקופה הקרובה אחר הנתונים הכלכליים בארצות הברית. ככל שנתוני התעסוקה והאינפלציה יהיו טובים יותר כך יגברו הסיכויים להעלאת ריבית מוקדמת מהמצופה. עם זאת, נראה כי הטלטלה האחרונה בשווקים נטעה היסוס רב בקרב מקבלי ההחלטות, שכבר היו עם האצבע על הדק הריבית, ונראה שהם יעדיפו להמתין, הן כדי לאשש את ההתאוששות הכלכלית בארצות הברית והן כדי לוודא כי השוק הפיננסי אינו מצוי על סף מערבולת נוספת".

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "למרות המצב הביטחוני המעורער נראה כי השקל ממשיך במגמות מעלה וקיים קושי ביממות האחרונות להחלישו מצד הספקולנטים. חרף האירועים הביטחוניים בישראל עדיין נראה כי המגמות הפרו שקליות חזקות ברמה הלוקאלית במלחמת המטבעות. קיים צפי זהיר לתיקון טכני מטה,  וזה בעקבות ההצהרה של גולדמן זאקס על מדיניותה המקרטעת של הנגידה פלוג במהלכי המשק, נתוני האינפלציה, המט"ח וכיו"ב.  ההצהרה של גולדמן זאקס עשויה למשוך את הספקולנטים הן ברמת המאקרו והן ברמה המקומית בישראל לבצע צעד אחורה במגמות הפרו שקליות, וכך יתכן כי נראה תיקון טכני מעלה לדולר ונקודת מפנה חדשה לאחר גל ירידות. 

מאידך יש לזכור כי הנתונים הכלכליים שצפויים להתפרסם השבוע בארה"ב אינם צופים עליות משמעותיות ועדיין מצביעים על האטה ודריכה במקום, מה שימשיך להקשות על הדולר. מתחילת השבוע הדולר איבד מערכו מעל 0.5% אל מול השקל ומתחילת החודש ספג ירידות של מעל 2.3%. גם מול היורו הדולר מפגין החלשות ובשלושה חודשים האחרונים רשם ירידות ממוצעות של מעל 3.2%. 

בכל אופן, עיני המשקיעים ברמה הלוקלית בפתחו של יום מסחר זה יהיו נשואות לכיוון התיקונים הטכניים ותנודות במגמות הפרו שקליות הצפויים במט"ח בעקבות האצבע המאשימה שהופנתה על פלוג מצד גולדמן זאקס."







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x