תמיר פישמן >> נתון התמ"ג הראשון בארה"ב מצביע על האטה

Deutsche Bank דיווח על ירידה של 58% ברווחים

 

 
 

תמיר פישמן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2016

בשבוע החולף התפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הראשון של שנת 2016, ולפיו נרשמה התמתנות ניכרת בקצב הצמיחה של הכלכלה האמריקאית. יש לציין כי בניגוד לשנים קודמות, לא שררו השנה תנאי מזג אוויר קיצוניים שהחלישו את הפעילות הכלכלית, ומזג האוויר ששרר השנה בחורף תרם לגידול בהשקעות הבנייה. למרות זאת, התוצר צמח ברבעון הראשון בשיעור שנתי של 0.5% בלבד וזאת לאחר צמיחה של 1.4% ברבעון הרביעי של שנת 2015. ההתמתנות היא בעיקר פועל יוצא של החולשה בייצוא בצריכה הפרטית ובהשקעות שלא למגורים. בנוסף, בסביבת האינפלציה ליבת מדד ה-PCE  עלתה בחודש מרץ ב-0.05% לרמה המצביעה על גידול בשיעור שנתי של 1.6% וזאת לעומת שיעור של 1.7% בחודש פברואר. השילוב של צמיחה נמוכה וסביבת אינפלציה נמוכה שוב הוריד את התשואות לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, אשר ירדו מ-1.92%בתחילת השבוע ל-1.82%בסופו.
 

גוש האירו:הפתעה חיובית בנתוני התמ"ג

באירופה נרשמה הפתעה חיובית כאשר התמ"ג בגוש האירו צמח ברבעון הראשון של שנת 2016 בשיעור רבעוני של 0.6%, וזאת לעומת צמיחה של 0.3% ברבעון הרביעי של שנת 2015. למרות זאת רוב סקרי הציפיות שפורסמו השבוע הצביעו על ציפייה מחודשת להאטה בקצב הצמיחה ברבעון השני לרמה רבעונית של 0.3% בלבד. מדד מנהלי הרכש המשוקלל של גוש האירו ירד בחודש אפריל ב-0.1 נקודות לרמה של 53, זאת לעומת הצפי לרמה של 53.3. 

יפן:הבנק המרכזי ביפן הותיר את ריבית הבסיס ללא שינוי

בסוף השבוע ירד הנייקי, מדד המניות המוביל של יפן, ב- 3.6% והיין היפני התחזק ב-2.5% מול הדולר. זאת לאחר שהבנק המרכזי היפני הותיר את ריבית הבסיס ללא שינוי על מינוס 0.1% וגם הותיר את היקף רכישות האג"ח ללא שינוי. המשקיעים שציפו לחבילת צעדים שתתמוך בצמיחה המקרטעת ובסביבת האינפלציה האפסית נותרו מאוכזבים.

סין:זינוק במחירי הסחורות

מחירי הסחורות סגרו השבוע את החודש הטוב ביותר שנרשם מאז שנת 2010. בתוך כך, חוזים על חבית נפט מסוג ברנט, למסירה בחודש יולי,  נסגרו השבוע במחיר של כ-48 דולר לחבית. מחיר זה משקף זינוק של 22% בחודש אפריל ונחשב לזינוק החודשי החד ביותר מאז מאי 2009. בנוסף, מחיר חבית נפט מסוג "טקסס מתוק" וברנט זינקו ביותר מ-70% וזאת ביחס לשפל של 13 שנים שאליו נפלו בחודש ינואר השנה. דוגמא נוספת מגיעה ממדד הסחורות, CRB, של חברת המידע הפיננסי "בלומברג", המשקלל את מחירי 22 הסחורות, אשר זינק בחודש אפריל בשיעור של כ-8.5% ומציג את הקפיצה החודשית הגדולה ביותר מאז חודש דצמבר 2010. את השיפור במחירי הסחורות ניתן לייחס לא רק לחולשה בשער החליפין של הדולר, אלא גם לשיפור שנרשם לקראת סוף הרבעון הראשון בנתונים הכלכליים שהתפרסמו בסין, אשר נחשבת לייבואנית גדולה של סחורות. מדד מנהלי הרכש בתעשייה שפורסם השבוע בסין רשם קריאה של 50.1 נקודות – רמה גבוהה מהרמה הממוצעת של חודשי ינואר ופברואר אשר עמדה על 49.2 נקודות בלבד.  
 
מדדי אג"ח – ביצועים:
 

מדדי אג"ח קונצרני – תשואות ומרווחי תשואה:
 
השבוע התאפיין המסחר באג"ח קונצרני בעליות שערים אשר הביאו לצמצום במרווח התשואה.

מניות – כולל יום א' 01.05.2016

ישראל:

מדדי המניות סיימו שבוע מסחר קצר, שלילי ומאכזב וזאת כאשר המניות מתחום הפארמה הובילו את המדדים המרכזיים לירידות שערים חדות, ביחס למדדי המניות המשניים. בתוך כך, מדד ת"א 25 ות"א 100 ירדו בכ-5.5%, כאשר סקטור הפארמה שהיווה כ-22.5% ממדד ת"א 100היה למשקולת שלילית משמעותית. מדד ת"א 75, המכיל במידה פחותה את הסקטור המדובר, ירד בשיעור של 2.7% , כחצי מהירידה במעוף. יש לציין כי רוב הירידות בשווקי המניות בישראל תאמו את הירידות בשווקי חו"ל במהלך השבוע החולף.

מדד

שער בנקודות

תשואה שבוע

תשואה חודש

תשואה תחילת שנה

תשואה שנה

ת"א-25

1414

-5.5%

-2.5%

-7.5%

-14.0%

ת"א-100

1225

-5.4%

-2.0%

-6.9%

-14.4%

ת"א-75

778

-2.7%

2.6%

1.5%

-10.3%

ת"א יתר-מאגר

1072

-2.0%

1.4%

0.3%

1.1%

ת"א נדל"ן-15

424

-3.0%

2.6%

8.1%

-9.6%

ת"א-בנקים

1287

-3.7%

-1.2%

-3.9%

-5.0%













פריגו – "פריגו" זוכה השבוע בכבוד המפוקפק להיות "היורדת הגדולה" ביותר במדד ת"א 100וזאת לאחר שרשמה ירידה של כ-22% ומובילה את המעוף ות"א 100כולו לירידות שערים חדות. משקלה של מניית "פריגו" במדד ת"א 100 היה טרם ירידות השערים כ-9.25% ממדד ת"א 100, אולם, עם פרסום הודעת החברה בדבר עזיבת המנכ"ל המוערך, גו'זף פאפא, ובד בבד ההודעה על הנמכת התחזית לרווח ופרסום תוצאות מקדמיות מאכזבות בפעם השנייה מזה מספר חודשים לתוצאות הרבעון הראשון, מניית החברה רשמה ירידות שערים של כ-19%ביום אחד וגררה את שוק המניות כולו לירידות.

אלביט מערכות – מבין מניות המעוף "אלביט" גילתה יציבות יחסית עם ירידה מינורית של כ-1%בלבד. החוזק היחסי של החברה התבסס על הודעות חיוביות שפירסמה החברה; ההודעה הראשונה נובעת מחוזה שנחתם מול משרד ההגנה האוסטרלי לאספקת כוונות טרמיות לרובים בסך של 30 מיליון דולר, וההודעה החיובית הנוספת חתימה על חוזה ל-3 שנים לאספקת מערכות טקטיות ניידות בגובה של 20 מיליון דולר למדינה במערב אירופה.

סלקום ופרטנר – המלחמה בין משרד התקשורת ל"גולן טלקום" עושה טוב למתחרות הבורסאיות. בתוך כך, בחודש אפריל נטשו את "גולן טלקום" כ-14.5 אלף מנויים שעברו בין היתר ל"סלקום" ול"פרטנר". יחד עם זאת, לעת עתה נראה כי המרוויחה הגדולה ומגייסת הלקוחות המאסיבית ביותר מאז איומיו של מיכאל גולן לפרק את החברה שבבעלותו, היא לא ספק המתחרה הישירה של "גולן" בגזרת המחיר, "הוט מובייל". "סלקום" ו"פרטנר" סיימו את שבוע המסחר בירידות שערים של 1.4%ו-0.15% בהתאמה, נתונים טובים משמעותית ביחס למדדים השונים בבורסה.

חו"ל:
שבוע המסחר האחרון נסחר על רקע שני אירועים מרכזיים, הודעת הריבית בארה"ב והודעת הבנק המרכזי ביפן. בארה"ב בהתאם לצפי, הריבית נשארה ללא שינוי כאשר טון ההודעה היוני של ילן, גרם לירידת תשואות חדשות באג"ח הממשלתי ולהחלשות ניכרת של הדולר מול שאר המטבעות. ביפן, בניגוד לצפי, הבנק המרכזי לא נקט בשום שינוי במדיניות המוניטארית, מה שגרם לירידות חדות במדדים היפניים עם התחזקות ניכרת ביין היפני. המדדים הבולטים השבוע לטובה היו מדדי רוסיה וברזיל וזאת על רקע המשך התחזקות מחירי הסחורות. מדדי אסיה, מלבד יפן, סגרו את השבוע בירידות קלות, יפן, שנגחאי וקוריאה ירדו ב-0.6%, 0.7% ו- 1% בהתאמה. מדדי יפן ירדו השבוע בחדות בכ-4% וביחד עם סין הם המדדים הגרועים מתחילת השנה.
 
Apple- החברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2016 ומהם עולה כי חלה ירידה במכירות מכשיר האייפון וזאת לראשונה מאז שהושק. בנוסף, החברה דיווחה על הכנסות של 50.6 מיליארד דולר, ירידה של 13% לעומת אשתקד, כאשר הרווח למניה ירד בכ-18% ל-1.9דולר, נמוך מציפיות האנליסטים.כמו כן, סיפקה החברה תחזית קודרת להכנסות לרבעון הבא של השנה, 41-43 מיליארד דולר לעומת צפי  השוק של 47 מיליארד. התוצאות גררו את שווקי המניות לירידות ובפרט את סקטור הטכנולוגיה שהפך לסקטור בעל הביצועים הגרועים מתחילת השנה.

Mitsubishi- פרשת "דיזל גייט" של חברת "Volkswagen" שהרעידה את תעשיית הרכב לפני מספר חודשים, חזרה לכותרות בעקבות ההודעה של חברת "Mitsubishi" היפנית על מניפולציה דומה שביצעה במבחני הרכבים. המניפולציה הינה בתחום ניהול צריכת הדלק ולפי הודעת החברה מתבצעת מזה מספר עשורים. מהודעת החברה טרם ברור האם מדובר בדגמים שנמכרים בשווקים הבינלאומיים בנוסף לארבעה דגמים שנמכרים ביפן. בהמשך לכך, גם בחברת"Volkswagen" מנסים לזכות מחדש באמון המשקיעים וכעת הודיעה החברה על עיכוב בטיפול ב-8.5 מיליון רכבי הדיזל שהושפעו מהפרשה.

Deutsche Bank- הבנק דיווח על תוצאותיו הכספיות שהצביעו על ירידה של 58% ברווח הנקי לרבעון הראשון של שנת 2016. מרבית הבנקים הגדולים שדיווחו על תוצאותיהם הצליחו להכות את התחזיות שהונמכו לקראת עונת הדוחות."Barclays", המתחרה הבריטי של "Deutsche Bank" דיווח על ירידה של 25% ברווחים והודיע על מכירת חלקים מפעילותו. כמו כן, "Santander" הספרדי דיווח על ירידה של 5% ברווחים. "Deutsche Bank" גם דיווח על ירידה בשכבת ההון (ct1) ל-%10.7, נתון נמוך ביחס למתחרים, ולכן הוא צפוי להודיע על מכירת חלקים מפעילותו שיגדילו את שכבת ההון בחצי אחוז.

Facebook- מניות פייסבוק זינקו השבוע מיד לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות שהביסו את תחזיות האנליסטים. התוצאות אף בלטו על רקע הסנטימנט השלילי בסקטור הטכנולוגיה השבוע. החברה דיווחה על רווח נקי של 1.5 מיליארד דולר ומספר המשתמשים עלה ל-1.65 מיליארד, נתון המייצג גידול של 15% בשנה. בנוסף, מספר המשתמשים במובייל גדל ב-20%. כמו כן, הציגה החברה גידול במכירות מפרסומות, מתוכן 82% ממכשירים ניידים.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות יראו עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x