איי. די. איי ביטוח מסכמת רבעון שיא בצמיחת הפרמיות

צמיחה ברבעון I בכ-22% לעומת אשתקד לשיא של כ-589 מיליון ש"ח | הרווח הכולל הסתכם ברבעון בכ-23 מיליון ש"ח ומייצג תשואה להון של כ- 20%

 

 
רביב צולר, מנכל החברהרביב צולר, מנכל החברה
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/05/2016

הקיטון ברווח נובע בעיקר מהפרשה חד פעמית בסך של כ- 31 מיליון ש"ח לפני מס בגין הערכה אקטוארית אשר בוצעה לאחר תאריך המאזן, בגין תיקון בריבית ההיוון של הביטוח הלאומי (ועדת וינוגרד) אשר עשוי להגדיל את תביעות השיבוב שהוא יגיש כנגד חברות הביטוח והאפשרות שתהיה לתיקון השפעה נגזרת על התחייבויות החברה ללא ההפרשה הנ"ל, הרווח הכולל היה מסתכם ברבעון בכ- 43 מיליון ש"ח והתשואה להון היתה עומדת על כ- 38%, הערך הגלום של תיק הביטוח לזמן ארוך של החברה (ביטוח חיים ובריאות לטווח ארוך בלבד) ליום 31 בדצמבר 2015 גדל בכ- 24% ועמד על כ- 1,658 מיליון ש"ח ערך העסקים החדשים (VNB) הסתכם בכ- 255 מיליון ש"ח, גידול שיא של כ- 34% לעומת אשתקד.

רביב צולר, מנכ"ל החברה: "אנו שמחים לפתוח את שנת 2016 עם שיאים נוספים של צמיחה בפרמיות ובשווי העסקים החדשים (VNB). חתימת שר הרווחה בשבוע שעבר על אישור מסקנות ועדת וינוגרד, אשר עשויות להגדיל התחייבויות עבר ואף מחייבות התאמת תעריף בענף חובה, יחד עם הירידה המשמעותית בהכנסות מהשקעות עד כדי איפוסם עקב המגמה השלילית בשווקי ההון בארץ ובעולם, לא מנעו מאתנו להציג רווח נקי ותשואה להון משמעותיים. לפני מספר ימים יצאנו למהלך רחב היקף שמטרתו לחולל מהפכה צרכנית בענף ביטוחי הבריאות ולהוזיל משמעותית את המחירים הנהוגים בו כיום. אנו מאמינים ביכולתנו להפוך לשחקן משמעותי בענף זה. לאחרונה פרסם הפיקוח על הביטוח את מדדי השירות לשנת 2015 להשוואה בין החברות על בסיס מדד שירות משולב הכולל ציון ביחס לטיפול בתביעות, טיפול בתלונות ושביעות רצון לקוחות מהשירות השוטף. שמחנו לראות כי שוב החברה זכתה להיות מדורגת במקומות גבוהים בכל הענפים, לרבות מקום ראשון בענף ביטוח הבריאות."
 
דגשים לתוצאות הרבעון הראשון לשנת 2016

  • פרמיות שהורווחו ברוטו צמחו בכ- 15% והסתכמו בכ- 473.8 מיליון ש"ח לעומת כ- 411.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה נובעת מהמשך הגידול בפעילות במרבית הענפים בהם פועלת החברה. (2% מהצמיחה הנ"ל הינם בגין קליטת תוספת רכבים משמעותית במסגרת מכרז עובדי המדינה).

  • הפרמיות ברוטו מעסקי ביטוח כללי צמחו בכ- 24% והסתכמו בכ- 485.2 מיליון ש"ח לעומת כ- 391.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. 

  • הפרמיות ברוטו מעסקי ביטוח חיים וחסכון לטווח ארוך גדלו בכ- 12% והסתכמו בכ- 62.5 מיליון ש"ח לעומת כ- 55.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הפרמיות מעסקי ביטוח חיים ללא חסכון לטווח ארוך צמחו בכ-14% לעומת אשתקד לכ- 46.4 מיליון ש"ח.

  • הפרמיות ברוטו מעסקי ביטוח בריאות צמחו בכ- 17% והסתכמו בכ- 41.5 מיליון ש"ח בהשוואה לכ- 35.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

  • סה"כ הפרמיות ברוטו צמחו בכ-22% והסתכמו בכ- 589.3 מיליון ש"ח לעומת כ- 482.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה נובעת בעיקר מגידול מתמשך במספר הלקוחות ובהיקף הפעילות בכל הענפים בהם פועלת החברה.

  • הרווח הכולל לפני מס מעסקי ביטוח כללי הסתכם בכ- 6.3 מיליון ש"ח לעומת כ- 46 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.  הקיטון נובע בעיקר מהפרשה חד פעמית בסך של כ-30.5 מיליון ש"ח לפני מס בעקבות השפעה אפשרית של עדכון תקנות ההיוון של ביטוח לאומי על ההתחייבויות בתחום רכב חובה (ועדת וינוגרד). כמו כן הרווח קטן כתוצאה מהשפעת הפרשי ירידת המדד ומקיטון ברווח החיתומי ברכב רכוש, בהשפעת גידול בתביעות בכלל הענף בחודשי החורף האחרונים ובהשפעת קליטת תוספת רכבים משמעותית במסגרת מכרז עובדי המדינה, בקיזוז הגידול ברווח החיתומי מענפי רכוש אחרים.

  • הרווח לפני מס מעסקי ביטוח חיים וחסכון לטווח גדל בכ- 31% והסתכם בכ- 21.7 מיליון ש"ח בהשוואה לרווח של 16.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. 

  • הרווח לפני מס מעסקי ביטוח בריאות הסתכם בכ- 12 מיליון ש"ח לעומת רווח של כ- 13.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברווח נובע בעיקר מירידה בהכנסות מהשקעות.

  • הרווח לפני מס הסתכם בכ- 35.3 מיליון ש"ח לעומת רווח של כ- 81 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. 

  • הרווח הכולל הסתכם בכ- 22.7 מיליון ש"ח לעומת רווח של כ- 48.8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.  הירידה נובעת בעיקר מהפרשה חד פעמית בסך של כ-30.5 מיליון ש"ח לפני מס בעקבות השפעה אפשרית של עדכון תקנות ההיוון של ביטוח לאומי על ההתחייבויות בתחום רכב חובה (ועדת וינוגרד). כמו כן הושפע הרווח מירידה משמעותית בהכנסות מהשקעות לצד תוצאות החיתומיות אשר בכללותן היו דומות לאלו של תקופה מקבילה אשתקד.

אודות החברה

איי.די.איי ביטוח בע"מ ("ביטוח ישיר"), חלוצת שיטת הביטוח הישיר בישראל פועלת כבר 21 שנה והנה הגדולה והמובילה בתחומה. החברה מוחזקת כ- 49.3% על ידי ביטוח ישיר-השקעות פיננסיות, כ- 11% על ידי קרן ההשקעות האמריקאית באטרי והיתרה בידי הציבור. החברה פועלת עפ"י מנגנון תמחור דיפרנציאלי, המשקלל כל צרכן בהתאם לנתוניו הפרטניים. יתרון זה בצירוף בסיס עלויות נמוך ותשתית טכנולוגית מתקדמת הן הסיבות לפער במחיר וברמת השירות לטובת הצרכן ב"ביטוח ישיר". החברה מציעה ללקוחותיה מגוון רחב של שירותים ביטוחיים אשר כוללים, בין השאר, ביטוח רכב, רכוש, בריאות וחיים. 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x