עפר קליין, הראל >> "ההשלכות של יציאה אפשרית של בבריטניה מהאיחוד האירופאי על ישראל"

בחמישי הקרוב עיני המשקיעים בעולם יהיו למשאל- העם בבריטניה. הסקרים האחרונים מצביעים על קרב צמוד, אך מאז הרצח הנורא של חברת הפרלמנט הבריטית הסיכויים לפרישה פחתו

 

 
 

מערכת
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/06/2016

היום עיני המשקיעים בעולם יהיו למשאל- העם בבריטניה. הסקרים האחרונים מצביעים על קרב צמוד, אך מאז הרצח הנורא של חברת הפרלמנט הבריטית הסיכויים לפרישה פחתו ואיתם הפאונד התחזק בכ-3 אחוזים ותשואות האג"ח הממשלתיות עלו.
 
יציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי איננה התרחיש המרכזי שלנו. יחד עם זאת, במידה שבריטניה תחליט בסופו של יום כן לצאת מהאיחוד האירופאי, יהיו לכך כמובן השלכות גם על ישראל. השקל צפוי להתחזק (עוד) מול הפאונד ומול האירו; הייצוא ייפגע גם כתוצאה מהחלשות המטבעות האירופאים וגם כתוצאה מהאטה מסוימת בצמיחה שיחוו בריטניה ושותפות הסחר המרכזיות שלה באירופה. ייתכן שנראה ירידה במחיר הדלק (כתוצאה מעליית אי הודאות ומאחר שבריטניה היא גם יצרנית נפט) וכן עלייה במחירי הזהב. הציפיות לאינפלציה ירדו (גם כתוצאה מהתחזקות המטבע, מהאטה מסוימת בצמיחה ומירידת מחירי הנפט) ותוואי הריבית העתידי יהיה נמוך לתקופה ארוכה עוד יותר.  אבל לא הכל שחור, יש גם סקטורים שירוויחו מהאירועים. למשל, צפוי שנראה הוזלה במחירי התיירות לאירופה/לבריטניה, הוזלה במחירי היבוא מאירופה/בריטניה (יותר משליש מהיבוא הישראלי מקורו במדינות אירופה), הוזלת הריביות למשכנתאות (כתוצאה מירידת תוואי הריבית הארוכה). 
 
ואצלנו, הצמיחה בישראל ברבעון הראשון עודכנה כלפי מעלה ל-1.3 אחוזים בשיעור שנתי (0.8% באומדן הראשוני), בעיקר בשל עדכון כלפי מעלה בצריכה הפרטית וירידה מתונה יותר ביצוא. להערכתנו, על אף השיפור היחסי שנרשם בנתוני החשבונאות הלאומית, נוכח ההבדלים בין ביצועי היצוא והיבוא של המשק כפי שניכרים בחשבונאות הלאומית לעומת נתוני מאזן התשלומים, לא מן הנמנע שנראה עדכון נוסף כלפי מעלה בנתוני הצמיחה במשק באומדן הבא של הלמ"ס. (או עדכון בנתוני מאזן התשלומים). האינדיקאטורים האחרונים למצב המשק מצביעים על האצה בצמיחה ברבעון השני.

ישראל

  • העודף בחשבון השוטף נותר גבוה, הצמיחה עודכנה כלפי מעלה – וסביר שתעודכן עוד.

  • עלייה של 0.3 אחוזים במדד המחירים לצרכן במאי, ירידה של 0.8 אחוזים ב-12 החודשים האחרונים.

  • מחירי הדירות בבעלות האיצו: 1.2 אחוז בין מרץ לאפריל, ו-7.8 אחוזי עלייה ב-12 החודשים האחרונים.

  • רבעון רביעי ברציפות של ירידה בהתחלות הבנייה ומנגד הריבית הנמוכה ושיעור האבטלה הנמוך – תומכים בהמשך עליית מחירי הדירות.

 
ארה"ב

  • ריבית הפד נותרה ללא שינוי – הריבית תישאר נמוכה מרמת הטווח ארוך תקופה ממושכת.

  • האינפלציה במאי עלתה בהתאם לצפי, המכירות הקמעונאיות הפתיעו לטובה, והייצור התעשייתי נותר חלש. 

 
עוד בעולם
  • על אף אי הודאות סביב תוצאות משאל העם – הנתונים בבריטניה היו טובים מהצפי. הבנק הבריטי הותיר הריבית ללא שינוי, ושב והזהיר מפני ההשפעות המריעות של עזיבת האיחוד.

  • ביפן המדיניות המוניטרית ללא שינוי -  השוק התאכזב.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x