המשך התגובות ל-BREXIT >> צפי להתחזקות הדולר והיחלשות הפאונד

הקטנת חשיפות לבריטניה, השווקים ימשיכו לסעור גם השבוע

 

 
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/06/2016

FXCM‏ ישראל: "המשך הפאניקה בשווקים צפויה לדחוף את הדולר-שקל מעלה"

אי הוודאות המדינית בגוש האירו היא רעה מאוד עבור השווקים וצפויה להכביד למשך תקופה ממושכת גם על השטרלינג וגם האירו, וכמובן על יתר הנכסים המסוכנים ובראשם שוקי המניות. מנגד, מי שצפויים להתחזק הם נכסי המקלט הבטוח, ובראשם הין, הדולר, הפרנק ואג"ח של ממשלת ארה"ב, וגם הזהב.

במחלקת המחקר של FXCM‏ ישראל מציינים הבוקר: "למרות כל ההערכות בשווקים – וכעת ניתן לומר, משאלות הלב – העם הבריטי בחר לפרוש מהאיחוד האירופי וטלטל את השוק. לאור העובדה כי תנועת הנכסים בשוק הפיננסי בימים האחרונים שיקפה את הציפייה כי בריטניה בסופו של דבר כן תישאר באיחוד, התגובה הבוקר לתוצאות האמת היתה עזה במיוחד והשוק נמצא בפאניקה מוחלטת. השטרלינג, כמצופה, צונח לשפל רב-שנתי למול הדולר והין, ונראה כי זו רק ההתחלה. מה הלאה? ובכן, השוק עומד להיכנס כעת לתקופת מעבר ממושכת, כלכלית ופוליטית, של חודשים ושנים, שתלווה באי וודאות רבה.

ברמה הגיאו-פוליטית, הפרישה של בריטניה מהווה מכה קשה לאיחוד האירופי ועלולה לחזק את הכוחות האנטי-אירופיים במדינות השונות ולהוביל ליוזמות נוספות. גם בריטניה חשופה לפירוק, כאשר נשמעים קולות באירלנד ובסקוטלנד שקוראים לערוך משאלי עם דומים לפרישה מהאיחוד הבריטי. אי הוודאות המדינית הזו היא רעה מאוד עבור השווקים וצפויה להכביד למשך תקופה ממושכת גם על השטרלינג וגם האירו, וכמובן על יתר הנכסים המסוכנים ובראשם שוקי המניות. מנגד, מי שהתחזקו הבוקר וצפויים להתחזק הם נכסי המקלט הבטוח, ובראשם הין, הדולר, הפרנק ואג"ח של ממשלת ארה"ב, וגם הזהב.

גם בשוק המט"ח המקומי באה לידי ביטוי המנוסה למקלט הבטוח, כאשר הדולר-שקל פרץ מעל 3.90, לפני שנסוג מעט. המשך הפאניקה בשווקים צפויה לדחוף את הדולר-שקל מעלה.

ברמה הכלכלית, בריטניה צפויה בפני תקופה קשה. בשלב הראשון, המו"מ על תנאי הפרישה מהאיחוד צפוי להימשך כשנתיים ובתקופה הזו הכלכלה הבריטית עלולה לסבול מפגיעה חמורה בצמיחה ובעלייה באבטלה. גם התעשייה הפיננסית בבריטניה, שנחשבת לאחת המרכזיות בעולם, עשויה להיכנס לשיתוק. הבנק הבריטי כבר הודיע שיתערב במטרה לבלום את הסחף ולעודד את הצמיחה, אבל הכלים שלו מוגבלים, וזאת לאור הריבית הנמוכה והעובדה כי הוא כבר נוקט במדיניות מרחיבה.

ועוד הערה – נראה כי הפרישה של בריטניה והטלטלה הנוכחית בשווקים מפחיתה מאוד את הסיכוי שהפדרל רזרב יעלה ריבית בחודשים הקרובים. כל קובעי המדיניות הכלכלית בעולם הזהירו מפני התרחיש הזה, וכעת התנודות החדות בשוק המט"ח עשויות לחייב את הבנקים המרכזיים לנקוט צעדים ולהתערב במסחר".

ורד יצחקי, ראש תחום המט"ח באקסלנס, מתייחסת להשפעת תוצאות ההצבעה בבריטניה על שוק מטבע החוץ המקומי והעולמי:
"התגובה הקיצונית של השוק היום ולאחר מכן התיקון של הליש"ט, שחזרה לרמות של כמעט 1.40 דולר לפאונד, מצביעה על כך שהשוק עדיין לא יודע איך לנתח את משמעות תוצאות ההצבעה. בימים הקרובים שוק המט"ח צפוי להתאפיין בתנודתיות גבוהה ביותר, כאשר תגובות ראשוניות שיתחילו להגיע וההבנה שתחלחל לאט לאט באשר להשלכה של ההצבעה צפויות להוביל להיחלשות מחודשת של הליש"ט בימים הקרובים. ההיחלשות המאוד מתונה של היורו, באופן יחסי, מצביעה על כך שמשקיעים לא מפנימים עדיין את מלוא ההשפעה השלילית של היפרדות בריטניה על חוסנו של האיחוד ועל המדינות השונות באיחוד האירופי. כאשר ההבנה הזו תחלחל, גם שער האירו עשוי לרשום רמות שפל חדשות".
בנוגע להשלכות על שער השקל אומרת יצחקי כי "כבר היום ראינו שהדולר ההתחזק בכ-2% ל-3.90 שקל אבל צריך לזכור שביום שישי המסחר בארץ מאוד דליל. סביר להניח שביום ראשון, המסחר באופציות על הדולר יתאפיין במרווחים מאוד רחבים, עקב אי הוודאות הגבוהה, ואת מלוא ההשפעה על שער השקל נראה עם חידוש המסחר במט"ח ביום שני. המשך הנפילות בבורסות בסוף השבוע עשוי לגרום לפיחות, שעשוי להגיע אף לעבר רמת ה-3.95 שקל דולר". יצחקי מציינת כי "רצוי כי חברות שטרם גידרו את סיכוני המטבע ימתינו 2-3 ימים כדי לבחון את המגמות בטרם יחליטו על מדיניות הגידור להמשך".

"להיות או לא להיות" (המלט, מערכה שלישית) בריטניה בחרה בלהיות! - מאיר עמיקם, נטו הנדסה פיננסית - 

בחודשים האחרונים האצנו בכם לצאת מהשקעות באירופה ולא בכדי.  אירופה מסוכסכת עם עצמה ולא רק מסיבות כלכליות גרידא.  גלי המהגרים המוסלמים מאימים לנתץ כל חלקה טובה ומעוררים פחדים נסתרים. דבר אחד הוא לממן ארגון בירוקרטי ענק ראוותני ובזבזני, מוסדות האיחוד האירופאי, שמושבו בבריסל, ודבר אחר הוא לממן מיליוני מהגרים, שיונקים ושוחקים את  מערכות הסיוע והתנאים הסוציאלים עד דק. האירופאים חוששים, ובצדק, משינוי פני החברה בחסות הדמוקרטיה.  ארדואן קורא לזה איסלמופוביה.  הפעם הוא צודק.  איננו מופתעים שאיש מהפרשנים לא מציין כמה הבריטים מבועתים ממחנה האוהלים של אלפי מבקשי המקלט המוסלמים, חסרי כל ותובעי כל, שנקבצו בעיר קלה ומחפשים כל דרך לחצות את התעלה ולנחות באי. הצביעות בעטיפת "הפוליטקלי קורקט" מונעת מהם לציין זאת. (אבל למחוא כף לאבו מאזן שמאשים את ישראל בהרעלת בארות מותר ואף רצוי...)

מה צפוי לנו?

סיכונים והזדמנויות שלובים זה בזה.  עוצמת הירידות מלמדת על הלם מוגזם יותר מאשר על הגיון כלכלי צרוף.  אם תחליטו לעשות שימוש בעודפי המזומנים שלכם, ולנצל את העיתוי, זה הגיוני, בעיקר ככל שמדובר במדדי המניות בישראל, ארה"ב ואפילו בריטניה.   אנו נשארים באותה גישה שכתבנו אליכם באפריל וב- 4 ביוני כלפי המדינות הבעייתיות באירופה. מחמת הזהירות, תמיד מומלץ לבחור נכסים בהתייעצות עם מנהלי ההשקעות שלכם ו/או עם היועצים בבנקים. 











הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x