סקירת המסחר על ידי מומחי פאנדר >> ישראל יכולה לנצל את יציאת בריטניה לטובתה

ישראל יכולה לנצל את יציאת בריטניה לטובתה ולחתום על הסכמי סחר טובים יותר מול בריטניה ומול האיחוד האירופאי, שיחפשו דרכים למלא את החוסרים שיוצרת הפרישה

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/06/2016

ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב:"בתקופה הקרובה השווקים צפויים להיות מאוד תנודתיים וניסיונות לתזמן את השוק בטווח הקצר, יהיו משולים לניסיונות לחצות כביש סואן בעיניים עצומות. ייתכן שהאיחוד האירופאי יציע משאל עם חוזר, על בסיס אמנת בריסל, שדורשת רוב מוחלט ובטענה שרוב של 52% עם שיעורי הצבעה של 72% לא מהווה רוב מוחלט והממשל בבריטניה, שנתמך בעצומות לטובת משאל חוזר, ילך לכיוון הזה. במקרה כזה נראה זינוק חד בשוקי המניות. כמובן התסריט ההפוך בו יציאת בריטניה הופכת במהירות לעובדה מוחלטת, בזמן שבמדינות נוספות עולות דרישות נוספות לפרישה מהאיחוד, תגרום לצלילה של שוקי המניות. מי שלא רוצה לקחת סיכונים, יכול לצאת מהשוק ולהמתין בחוץ עד להתבהרות הדברים. המשמעות היא קיבוע ההפסד שכבר נגרם ואובדן אפשרי של רווחים. מי שמחליט להישאר בשוק לאורך זמן, צריך הרבה סבלנות. אסטרטגיית תזמון שוק היא אלטרנטיבה לאוהבי סיכון גבוה ולא מומלצת לציבור הרחב".
 
"ככלל, אנחנו לא שותפים לנביאי הזעם שצופים משבר דומה לזה של 2008 או אף גרוע ממנו. הסיפור רק בתחילתו ובריטניה וגם האיחוד אינם רוצים 'להתאבד כלכלית' ויעשו הכל כדי שאם היציאה של בריטניה מהאיחוד תתרחש, היא תיעשה תוך פגיעה מינימאלית בהסכמי שיתוף הפעולה והסחר בין הצדדים, דבר שיקטין משמעותית את הפגיעה האפשרית בכלכלות האירופאית והבריטית. לכך אפשר להוסיף את ההתחייבות לתמיכה בנזילות מצד נגידי הבנקים השונים. במבט מקומי, ברור שפגיעה בכלכלות הבריטית והאירופאית, שתוביל לפגיעה בכלכלת ארה"ב, איננה טובה לישראל. עם זאת, ישראל יכולה לנצל את יציאת בריטניה לטובתה ולחתום על הסכמי סחר טובים יותר מול בריטניה ומול האיחוד האירופאי, שיחפשו דרכים למלא את החוסרים שיוצרת הפרישה, וכלכלת ישראל שנחשבת לטובה וחזקה, יכולה להיות שחקן בולט במגרש הזה, לאחר הצניחה החדה בשוקי המניות באירופה והירידות החדות בארה"ב, נראה שישראל לא תימלט מירידות היום אך הן צריכות להיות מתונות הרבה יותר. ביום שני השוק יתנהל כבר בהתאם להתפתחויות ולהתנהגות השוקים באירופה ולאחר מכן גם בארה"ב".

עידן אזולאי מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אפסילון:"לתוצאות ההצבעה ביום שישי עלולות להיות השלכות פוליטיות מדיניות מרחיקות לכת על אירופה וגם על ארה"ב. ההצבעה, יותר משהייתה מונעת משיקולים כלכליים, נבעה משיקולים חברתיים, מה שאולי מהווה את המחאה החברתית הרשמית הגדולה אי פעם. הירידה בביטחון האישי והתעסוקתי לצד העובדה שלא כל שכבות האוכלוסייה נהנו מפירות החברות באיחוד הובילו לעלייה ברגשות הלאומניים ולשאיפה לבדלנות. עד שמנהיגי אירופה לא יבינו שאירופה זקוקה לסדר חברתי כלכלי חדש ולא להזרמה נוספת של כמה מיליארדי שקלים, תהליך ההתפרקות של הגוש יואץ".


 
שווקי המט"ח הגיבו בחריפות לתוצאות משאל העם והחלשות הפאונד מול ה-USD אף הגיעה ל-10%, 1.35 דולר לפאונד.

הפאונד והאירו יישארו תחת לחץ בהשוואה ליין, לדולר ולפרנק השוויצרי.
 
אנחנו לא צופים שהפאונד יתאושש ב-12 חודשים הקרובים.

התחזית שלנו היא לשער של 1.32 בעוד 3 ו-6 חודשים ו-1.35 בעוד 12 חודשים. ניתן לצפות שברגעים מסוימים השער אף יצלול מתחת ל-1.30
 
אי הוודאות באירופה, בעקבות הקולות למשאלי עם נוספים, תכביד גם על האירו ולכן אנחנו מנמיכים את התחזית שלנו לעוד 12 חודשים ל-1.10 מ-1.16.

הצמיחה הכלכלית אירופית שהתחילה להתאושש, עלולה להיפגע וההסתברות להארכת תכנית ההרחבה הכמותית של הבנק המרכזי עלתה
 
ביפן לאחר ההתחזקות הדרמטית של היין – מ-122 ל- 102 תוך 5 חודשים– הסבירות של הפעלת תכנית חדשה מצד הבנק המרכזי עלתה. למרות שלא ניתן עדיין לנחש את מהותה אנחנו מצפים שהיין ייחלש ל-107 בעוד 12 חודשים.
 
מיקלה כרמה, אנליסט במשרד מנהל ההשקעות הראשי של UBS Wealth Management


העם בבריטניה החליט ברוב של 52% אחוז על יציאה מהאיחוד האירופאי, התוצאות של משאל העם הפתיעו באופן יחסי את השווקים ולכן, העצבנות גועשת. המרכיב הכי גדול ב"כאוס" שמתנהל כרגע בשווקים הינו מרכיב "אי הוודאות" לגבי עתיד גוש האירו וההשפעה של המהלך בבריטניה על השווקים הגלובליים. כמו תמיד, בתקופה של "אי וודאות" גדולה, הפאניקה גוברת וגדלה גם היא ומתרחשות "תגובות קיצון". לדעתנו, יש להימנע מפעולות מהירות ולתת לאי הוודאות להתבהר. בזמן כזה, יכולות להיווצר הזדמנויות כתוצאה ממכירת יתר הנובעת מפאניקה גרידה וזאת מכמה סיבות:

ראשית, הבנקים המרכזיים באירופה ויתר העולם צפויים להזרים נזילות לשווקים על מנת למנוע מעבר של המשבר הפוליטי בבריטניה להפוך למשבר פיננסי. 

בנוסף, בריטניה לא יוצאת מהאיחוד מחר בבוקר. התהליך יכול לקחת עד שנתיים אשר במהלכן בריטניה תנהל משא ומתן מול האיחוד האירופאי על הסכמי סחר חדשים ויציאה מההסכמים הכובלים הקיימים מול האיחוד שהגבילה מהותית את בריטניה בכל הנוגע להסכמי סחר עם מדינות מחוץ לאיחוד. העובדה שראש הממשלה הבריטי התפטר לא עוזרת ללוח הזמנים וצפויה לעכב אותו.

נקודה נוספת היא שהרבה מהפחד בשווקים נוגע לאפשרות של קריסת גוש האירו וזאת ברקע לקולות העולים במדינות נוספות באירופה לערוך משאלי עם להיפרדות מהגוש. אך יש לזכור כי יש הבדל בין עזיבת בריטניה, אשר ששמרה על המטבע שלה, את האיחוד האירופאי לבין יציאה של מדינה כמו איטליה או ספרד את הגוש. מדינות אלו יצטרכו לאמץ את המטבע הקודם שלהם בהליך מהיר ולתת לשוק החופשי לקבוע את יחסי ההמרה החדשים. תהליך כזה תומן בתוכו סיכון רב בשל העובדה כי חובות המדינות הם באירו. 

לסיכום, לדעתנו יש לנשום עמוק ולתת לאי הוודאות בשווקים לרדת. לא לבצע מהלכים מהירים ולנסות לאתר הזדמנויות בחברות איכותיות שניתן אולי יהיה לקנות במחירים אטרקטיביים.

אילים קרנות נאמנות, אודי לוין, מנהל השקעות בכיר


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x