סקירת המסחר על ידי מומחי פאנדר >> המשך שנאת הסיכון בשווקים צפוי לדחוף את הדולר-שקל מעלה

ממליצים להגדיל החשיפה המומלצת לישראל בתיק המנייתי ל-50% ולהגדיל החשיפה לארה"ב על חשבון אירופה ויפאן

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/06/2016

התקופה הקרובה צפויה להתאפיין ברמת אי ודאות גדולה כשהנכסים שמצויים בסיכון הגבוה ביותר הם כמובן השטרלינג והאירו. תנועת השטרלינג והאירו יהיו תלויים בתקופה הקרובה ביכולת של בריטניה והאיחוד האירופי לנהל הליך מסודר ומהיר ליציאת בריטניה מהאיחוד, והשווקים צפויים להיות רגישים מאוד להתפתחויות בגזרה הפוליטית.

במחלקת המחקר של FXCM‏ ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל פותח את שבוע המסחר על רקע תנודתיות השיא בשוק המט"ח בפרט והשוק הפיננסי בכלל בעקבות תוצאות משאל העם בבריטניה ביום שישי. התנועות החריגות ביום שישי, כאשר השטרלינג צולל לרמות שפל של עשרות שנים למול הדולר והין, נבעו במידה רבה מההפתעה. חרף הסקרים הצמודים, בשווקים האמינו בימים שלקראת משאל העם כי הציבור הבריטי יבחר בסופו של דבר להישאר, וכעת השוק מנסה לעכל את ההתפתחות ולהבין את מלוא ההשלכות הכלכליות, הפיננסיות והגיאו-פוליטיות. התקופה הקרובה צפויה להתאפיין ברמת אי ודאות גדולה, הן במישור הגיאו-פוליטי והן במישור הכלכלי והפיננסי, ונראה כי ייקח זמן מה עד שהנכסים בשוק יתייצבו. הנכסים שמצויים בסיכון הגבוה ביותר הם כמובן השטרלינג והאירו, כאשר פרישת בריטניה מהאיחוד לא רק מסכנת את שלמות האיחוד האירופי אלא גם את שלמות הממלכה הבריטית, כאשר בעקבות משאל העם נשמעו קולות בסקוטלנד ובאירלנד הקוראים לערוך משאלי עם להיפרדות מבריטניה. תנועת השטרלינג והאירו יהיו תלויים בתקופה הקרובה ביכולת של בריטניה והאיחוד האירופי לנהל הליך מסודר ומהיר ליציאת בריטניה מהאיחוד, והשווקים צפויים להיות רגישים מאוד להתפתחויות בגזרה הפוליטית.

לאור התנודות החדות בשוק המט"ח העולמי והתערערות היציבות בשוק הפיננסי, לבנקים המרכזיים עשוי להיות תפקיד הולך וגובר בהרגעת השוק ומתן תמיכה. הבנק הבריטי כבר הכריז על אמצעים לתמיכה בשוק הבריטי, ובשוק ימתינו גם לשמוע כיצד בכוונתו של ה-ECB‏ לנהוג למול האתגרים החדשים. לאור התנועות החדות של הין והדולר ייתכן כי בנקים מרכזיים אחרים ייאלצו להתערב במסחר כדי לבלום את התנועות החדות.

נראה כי הפרישה של בריטניה והטלטלה הנוכחית בשווקים מפחיתה מאוד את הסיכוי שהפדרל רזרב יעלה ריבית בחודשים הקרובים. כל קובעי המדיניות הכלכלית בעולם הזהירו מפני התרחיש הזה, וכעת התנודות החדות בשוק המט"ח עשויות לחייב את הבנקים המרכזיים לנקוט צעדים ולהתערב במסחר.

נושא זה יעסיק גם את בנק ישראל, שיפרסם היום את החלטת הריבית. הבנק לא צפוי לשנות את גובה הריבית, אך התייחסותם של הבנק ושל הנגידה לפלוג למשבר ולתנודות החדות בשוק המט"ח עשויות להשפיע על המסחר בדולר-שקל. בתנאים של שנאת סיכון ואי ודאות, הדולר צפוי על פניו להתחזק על פני השקל. כבר ביום שישי ראינו את הדולר נוסק עד מעל 3.91 למול השקל, לפני שנסוג חזרה אל מתחת ל-3.88. המשך שנאת הסיכון בשווקים צפוי לדחוף את הדולר-שקל מעלה. עלייה מעל 3.90 עשויה להקנות מומנטום נוסף למהלך העולה".

בנק אגוד מבצע שינויים בתיק ההשקעות המומלץ שלו, בעקבות החלטת בריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי. כלכלי הבנק ממליצים להגדיל את החשיפה לשוק המניות המקומי על חשבון חשיפה לשוקי המניות העולמיים, ואת החשיפה לארה"ב על חשבון אירופה ויפאן: "אנו מעדכנים את תמהיל החשיפה הגיאוגרפית באפיק המנייתי לטובת ישראל, בחלוקה של 50% חשיפה לישראל ו-50% לחשיפה לחו"ל - לעומת 60% חשיפה לחו"ל ו-40% לישראל עד כה. אנו מפחיתים את החשיפה לאירופה וליפן לטובת ארה"ב וממליצים על ארה"ב בחשיפה של 70% מהחשיפה למניות בחו"ל (לעומת 61% עד כה). במקביל, מפחיתים החשיפה המומלצת לאירופה מ-20%  ל-15% ואת החשיפה ליפאן מ-12% ל-8%. החשיפה המומלצת לאסיה ללא יפן נותרה ללא שינוי - 7%".

כלכלני בנק אגוד מעריכים עוד כי "בשבועות הקרובים צפויה להימשך התנודתיות ואי הבהירות הגבוהה בשוקי המניות, על רקע החשש מהצטרפות מדינות נוספות לעזיבה של האיחוד, אם כי רמת הריביות הנמוכה בעולם תומכת בשוקי המניות בטווח הארוך. בנוסף, חברות גלובאליות ומוטות יצוא, שהביקושים להן קשיחים, כמו תרופות, מזון ומשקאות  שבסיסן בבריטניה - צפויות ליהנות מירידה בשער הסטרלינג.  אנו ממשיכים בהמלצתנו  להגדיל חשיפה למטבע הדולר כהגנה ובשל  הריבית הגבוהה יותר בו, ניתן להיחשף באמצעות מניות/ אג"ח". בבנק אגוד מציינים עוד כי "תשואות אג"ח המדינות החזקות - ארה"ב וגרמניה - רשמו ירידות בהתאם למצופה. מצד שני עלו התשואות במדינות החלשות כגון של איטליה ספרד ופורטוגל. צפוי כי  המרווחים באג"ח קונצרני בארץ ובעולם יעלו, במיוחד בדירוגים שאינם דירוגי השקעה"

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x