סקירת המסחר על ידי מומחי פאנדר >> רק פריצה ונעילה של הדולר-שקל מעל 3.90 תרמז על התהוותו של מהלך ממשי כלפי מעלה

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/06/2016

בישיבת הריבית אמש של בנק ישראל ניסתה נגידת הבנק להביע אמון בכלכלה הישראלית, ואולם הורדת תחזית הצמיחה והאינפלציה והרחקת הצפי לתחילת נרמול הריבית מעידים על הסיכונים המקומיים והגלובליים שמכבידים כרגע על הכלכלה הישראלית והשקל.

הלחץ השלילי על השטרלינג עדיין גדול. המטבע הבריטי עשוי להתדרדר בתקופה הקרובה לרמות שפל נמוכות יותר ויותר לפני שיצליח למצוא תחתית.

במחלקת המחקר של FXCM‏ ישראל מציינים: "הדולר-שקל ממשיך לדחוף מעלה ונסחר מעל 3.88. ואולם, מדובר עדיין בתנועה בתוך הטווח הרחב שבין 3.80-3.90, ורק פריצה ונעילה מעל 3.90 תהיה בעלת משמעות טכנית ועשויה לרמז על התהוותו של מהלך ממשי כלפי מעלה. בישיבת הריבית אמש של בנק ישראל ניסתה נגידת הבנק להביע אמון בכלכלה הישראלית, ואולם הורדת תחזית הצמיחה והאינפלציה והרחקת הצפי לתחילת נרמול הריבית מעידים על הסיכונים המקומיים והגלובליים שמכבידים כרגע על הכלכלה הישראלית והשקל.

בעולם, השטרלינג ממשיך להתדרדר במדרון ואמש אף צנח למול הדולר לשפל חדש של 31 שנה. העובדה כי השטרלינג שבר מתחת לשפל ההיסטורי שנקבע בשישי הינה סימן רע עבור השטרלינג, ומעיד כי הלחץ השלילי על המטבע עדיין גדול וכי המטבע הבריטי עשוי להתדרדר בתקופה הקרובה לרמות שפל נמוכות יותר ויותר לפני שיצליח למצוא תחתית. שר האוצר הבריטי אמנם ניסה לשדר מסר של הרגעה, אבל העובדה כי לא ברור מתי תפעיל בריטניה את סעיף העזיבה מהאיחוד וכיצד יתנהל התהליך מייצרת אי ודאות שמכבידה על השטרלינג. גם הקולות במערכת הפוליטית בסקוטלנד הקוראים לפרישה מהגוש הבריטי מגבירה את אי הוודאות באשר לעתידה של בריטניה. גם מול השקל צנח אמש השטרלינג לשפל חדש מתחת ל-5.13".

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "קיימת אגרסיביות יתרה במסחר במט"ח שתימשך נכון לעכשיו. השווקים והמטבעות עדיין חווים את הריקושטים מהברקזיט. מאידך, יש לזכור כי את ניצני התיקונים כבר ניתן להתחיל לזהות ובטווח הבינוני יהיה ניתן לזהות אותם גם על היורו וגם על הליש"ט באופן טבעי ומבוקר. נתוני הירידות החדות של הליש"ט עשויות להכין כבר את הקרקע לתיקונים טכניים מעלה חרף הירידות האגרסיביות שעוד צפויות להמשך. ירידות משמעותיות של 9% אל מול היורו מתחילת השבוע וממוצע ירידות מתחילת החודש של למעלה מ8.2% אל מול היורו.  על פניו אכן מדובר במגמה חזקה מטה בליש"ט אך יש לציין ולהבין בשנית כי שינוי המגמה לא יאחר להגיע. 

הזירה המקומית  כרגע רואה לנגד עיניה את הצהרת בנק ישראל מאמש להשאיר את הריבית על כנה לפחות עד 2017. יתכן כי ההצהרה מאמש תיתן זרז אינטנסיבי נוסף לשקל אל מול התהפוכות במטבעות החזקים.

מתחילת השבוע, השקל נחלש אל מול הדולר במעל 1.5% ומתחילת החודש ירידות  חזקות בממוצע של מעל 0.9%.  בגזרה האירופאית נראה כי השקל חווה מגמת התחזקות באופן טבעי בעקבות ההתרחשויות הפיננסיות ורושם מגמות עלייה של מעל 1.5% אל מול היורו.  בסופו של דבר וכפי שציינו, קיימת כרגע אגרסיביות ואינטנסיביות יתרה במסחר במט"ח, אך התיקונים ונקודת שיווי המשקל לא תאחר להגיע חרף התהומות בנגזרות שניתן לראות כרגע."
ורד יצחקי, ראש תחום המט"ח באקסלנס, אומרת הבוקר כי "הסערה בשוקי המט"ח צפויה להימשך בימים הקרובים והליש"ט עשויה להמשיך ולהיחלש אף אל מתחת לרמת 1.30 דולר לליש"ט. הבנק המרכזי האנגלי ציין שלא יהסס להתערב במהלך המסחר במידה שהליש"ט תידרדר לעבר רמות שפל שאינן רצויות לבריטניה, אך במקרה של תנודות חריפות יקשה על הבנק המרכזי להילחם בכוחות השוק ולשמור על יציבות המטבע. התנודתיות החריפה עשויה לתמוך גם בהמשך היחלשות האירו. בימים אלו מעדיפים משקיעים נכסים פיננסיים בטוחים יותר כדוגמת הדולר האמריקאי, הין היפני, הזהב וכמובן גם השקל. העובדה היא כי השקל ממשיך להיות חזק באופן יחסי (פוחת בשיעור של כ 1.5% בלבד) - הביטחון הפיננסי שקיים בישראל מושך משקיעים לאחזקות בשקל".

יצחקי מציינת עוד כי "אתמול הליש"ט המשיכה להיחלש כצפוי לעבר רמת 1.32 דולר לליש"ט, כאשר נסיונות ההרגעה של שר האוצר האנגלי אמש לא סייעו להרגיע את המשקיעים. בנוסף, החלטת סוכנות הדירוג s&p לחתוך את דירוג האשראי של בריטניה מ- AAA ל- AA תרמה אף היא להגברת הסערה בשווקים. הירידות החדות בבורסות בעולם ובפרט במניות הבנקים האנגליים מצביעות על אי ודאות גבוהה ועל חששם של משקיעים מהיציבות הפיננסית באנגליה. הזיכרון של המשקיעים ממשבר 2008 עדיין די טרי והחשש מקריסת בנק באנגליה קיים"


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x