סקירת המסחר על ידי פאנדר >> שבוע חיובי צפוי בשווקי המניות עם תמיכה של נתונים מאקרו כלכליים

בשוק המט"ח: הדולר ממשיך להיחלש, שבירת הרף של 3.73 ₪ תביא לצלילה"

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/08/2016

מחלקת המחקר של First Index: סקירת מדדי מניות בשווקים הבינלאומיים: "הסנטימנט החיובי עדיין קיים בשווקים, למרות שהשבוע שעבר נסגר ללא שינוי משמעותי. הסיבה נעוצה בנתונים מאקרו כלכליים מאכזבים, אשר מחקו כליל את העליות של יום שני. השבוע, אנו צפויים לראות המשך עליות, כאשר הנתונים בעלי ההשפעה העיקרית הם נתוני הנדל"ן, שמתחילת השנה נוטים להפתיע לטובה ולדחוף את המדדים. ביום חמישי נתון הזמנות מוצרים, שדווקא נוטה לאכזב מתחילת השנה. לכן, התוצאה הצפויה היא עליות במהלך השבוע עם תיקון מסוים לקראת סופו. בטווח היותר רחוק, העליות במדדי המניות ייבלמו במידה ונראה העלאת ריבית נוספת בארה"ב. קטליזטור נוסף לעליות במדדים הוא הנפט, אשר ביצע החודש עלייה של כ20%. העלייה במחירי הנפט לא מגובה בגורמים משמעותיים, ונבואות על נפילה נפוצות מכל עבר. ההשפעה של ירידה דרסטית נוספת במחירי הנפט, תהיה כמובן ירידה חדה גם במדדי המניות."

בשוק המט"ח: "הדולר הראה השבוע חולשה מול כלל המטבעות, כאשר הסיבה הישירה היא נתונים מאקרו כלכליים מאכזבים. ההיחלשות השפיע על הדולר גם ביחס לשקל, שמצידו דווקא התחזק לאחר נתון אינפלציה טוב, שסימן על איתנות הכלכלה הישראלית. הצמד דולר-שקל מתקרב לרמות הנמוכות של השנה, וירידה אל מתחת לרף של 3.73, יכולה להביא לצלילה עמוקה מה שיעלה דאגה על פניהם של היצואנים ובכירי בנק ישראל. לסיכום, במחלקת המחקר של First Index מעריכים כי לאחר הירידה המשמעותית השבוע, אנו צפויים לראות תיקון מסוים כלפי מעלה במהלך השבוע, אך לקראת סופו המשך התחזקות של השקל וניסיון לשבור את הרמות הנמוכות של השנה באזור הרף 3.73. "  

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים : "לאחר השבירה בשבוע שעבר מתחת לרף 3.80, נמשך הלחץ הכבד על הדולר-שקל והוא נסחר מתחת לרף 3.77, ברמות שפל של יותר מחודשיים. בעולם ראינו התאוששות קלה של הדולר ביום שישי, וזאת לאחר שעוד חבר פד, ג'ון ויליאמס, הצהיר כי עיכוב נוסף בהעלאת ריבית עשוי להיות בעל השלכות שליליות על הכלכלה האמריקנית, ובכך הצטרף לעוד שני בכירי פד שהצהירו בשבוע שעבר הצהרות שתמכו בהעלאות ריבית בחודשים הקרובים. נראה כי למרות הנתונים הכלכליים המאכזבים בשבוע האחרונים, והאינפלציה האחרונה, בפד נחושים להמשיך ב-2016 בסבב העלאות הריבית ולא להמתין ל-2017, ובשוק מתמחרים סבירות של מעל 50% להעלאת ריבית אחת עוד השנה, או בישיבת הבנק בספטמבר או בישיבת הבנק בדצמבר. בשווקים ימתינו גם לכנס השנתי של הפד בג'קסון הול שיחל בסוף השבוע, ובו נוכל ללמוד על הלכי הרוחות בקרב חברי הבנק ובעיקר בקרב יושבת הראש ג'נט ילן. עד אז, הנתונים הכלכליים בארצות הברית ימשיכו להכתיב את המסחר בדולר. שבוע לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, מעניין יהיה לראות האם גם הבנק הישראלי יחליט להתערב כדי לבלום את הסחף השלילי ואת התיסוף המזיק בשקל".

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x