רשמו ביומנים ב-26.9 >> כנס של עמותת חיים בפלוס בבורסה

צעירים שרגילים לחיות באוברדרפט בחשבון הם פוטנציאל להיכנס לחובות ולהכניס את המשפחות שלהם למעגל העוני. כדי למנוע תופעה זאת הוקמה העמותה "חיים פלוס" שמחנכת צעירים לשלוט בהוצאות שלהם בצורה נכונה יותר

 

 
אופיר בן נון שטינברג אופיר בן נון שטינברג
 

יניב פרידמן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/09/2016

בני נוער יותר מתמיד חשופים להמון גירויים -  פרסומות בקניונים, טלוויזיה, ערוצי אינטרנט  שגורמים לאותם צעירים לצרוך מוצרים של מותגים בעלי שם כדי להראות לסביבה שהם חלק מסמל סטטוס מסוים ולספק את רצונם. אפשר לראות את התופעה הזאת בעיקר בחודשי הקיץ בהם בני נוער יוצאים לעבודה ואת העמל על שכרם שהם הרוויחו הם מוצאים בחנויות של מותגים, הקנייה בעיקר מתבצעת באשראי כך שהתשלומים יורדים לאורך תקופה מסוימת. הבעיה מתגלה שבסיום החופש הם חוזרים לספסל הלימודים אבל החיוב שלהם בכרטיס אשראי ממשיך לרדת כל שההוצאה נופלת על ההורים לשלם על ההוצאות.  

על פי נתונים של "עמותת פלוס" שמחנכת לחינוך פיננסי רבים מבני הנוער, בעיקר בפריפריה החברתית יצטרפו לסטטיסטיקה לפיה כ- 80% מהישראלים חיים במשיכת יתר וכ – 25% חיים בעוני. הבעיה של של בני נוער וצעירים אחרי צבא  שאין את ההבחנה בין רצון לספק ריגוש לבין קניה בעלת משמעות. לדוגמא אפליקציות משחקים בעלות המון גירויים שהשימוש שלהם חינמי אולם הרצון לעלות שלבים ולנצח מצריך קנייה וירטואלית בכרטיס אשראי שיכולה להגיע למאות שקלים בחודש. כך שהכסף נעלם באופן וירטואלי בחיוב החודשי בחשבון הבנק במקום לשים את הכסף עבור חיסכון עתידי . התופעה הזאת מדאיגה מאד כי המחיר על התענוג של הדברים האלה למשפחות יכול להיות קריטי ולהכניס אותם להוצאות לא צפויות שיגרמו שיכנסו אותם למעגל העוני.

לאחר שליוותה משפחות בחובות שבין 100,000 אלף שקל למיליון, מינדי אייזנר מייסדת ומנכ"לית עמותת "חיים פלוס" החליטה להרים את הכפפה בשנת 2006 בשיתוף עם משרד החינוך. מאז כבר יותר מ-11,000 צעירים מכל מגזרים בכל חלקי הארץ עברו קורס של חינוך פיננסי ע"י מנטורים של העמותה על ידי 58 מנטורים. הקורס עצמו כולל 5 מפגשים קבוצתיים שבו נבדקים הוצאות חשבון הבנק של החניכים, השוואות מחירים של מוצרים, שיקול דעת על לקניה האם היא מתוך רצון או צורך, לאזן את ההוצאות  ולפיתוח מיומנות של דפוסי חשיבה שחיסכון הוא הכסף של השקעה בעתיד.

סוד ההצלחה של העמותה היא היכולת לשנות את דפוסי החשיבה של הצעירים לעצמאות כלכלית . יש לו מעט מנטורים שהם בעצמם היו להם בעיות וחובות כספיים וע"י השיטה שלנו הצליחו להתבסס. הדבר יוצר מוטיבציה לעזור לאחרים להצליח באותה דרך. כך  שהמנטורים מבינים יותר את הצעירים ומדברים איתם בגובה העיניים על הדרכים לנהל את חשבון ההוצאות שלהם בדרך יעילה שמשרת את המטרות שלהם גם לעתיד. 

כמו כן גם חשוב לציין שהעמותה נתמכת עלי ידי לא מעט גופים פיננסים כמו מיטב דש, אלטשולר שחם, בנק פועלים ולאומי. לאחרונה הצטרפו גם חברות היי טק למיזם שדרך תגבור שיעורי מתמטיקה הם עושים גם סדר בחשבון בנק.

הצעירים של היום הם הבוגרים של מחר ולכן חשוב מאד לתת להם את הכלים והידע הנכון להתמודד למען עתיד כלכלי נכון יותר עבור כולם. לכן אתם אנשי פיננסים מוזמנים לאירוע של  "חיים בפלוס" ביום שני 26.9.16 שעה 19:00 בבורסה לניירות ערך בתל אביב. 

מטרת האירוע - היכרות עם פרויקט חדשני לחינוך פיננסי לצעירים באמצעות מנטורים פיננסים.

דוברים אורחים: רמי לוי, אבנר סטפק, אופיר בן נון שטיינברג.

ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש דרך האתר www.chaimbeplus.org

הכניסה ללא תשלום.



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x