הראל פיננסים המלצות השקעה שבועית לשוק ההון >> 2017 נפתחה באופטימיות בשוקי המניות, כאשר רוב השווקים עלו בשיעורים שבין 1% ל-3% בשבוע הראשון של השנה

השבוע תתחיל עונת הדו"חות הכספיים בארה"ב לרבעון הרביעי של 2016. הצפי הוא לגידול של מעל 4% ברווחים, כאשר הסקטורים שצפויים לבלוט בצמיחה המרשימה ביותר אמורים להיות הטכנולוגיה, הבריאות והאנרגיה.

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/01/2017


1.מניות – לא משנים המלצות למרות שהסקטורים המובילים מתהפכים

2017 נפתחה באופטימיות בשוקי המניות, כאשר רוב השווקים עלו בשיעורים שבין 1% ל-3% בשבוע הראשון של השנה. המגמה הבולטת ביותר בשבוע החולף היתה שדווקא המדדים והסקטורים שהפגינו את הביצועים החלשים ביותר מאז הבחירות בארה"ב רשמו את הביצועים הטובים יותר. כך למשל הנאסד"ק בלט בשבוע האחרון בעלייה של 2.5%, בעוד שראסל 2000 עלה "רק" ב-0.75% והדאו ג'ונס עלה 1%.

גם בניתוח הסקטוריאלי התמונה הפוכה. בשבוע האחרון בלטו סקטור הטכנולוגיה וכן הבריאות והצריכה המחזורית, כאשר בחולשה בלטו סקטור האנרגיה (למרות עליית מחיר הנפט), הצריכה הבסיסית והפיננסים. אנחנו לא משנים את ההמלצות שלנו מתחילת השנה ואת העדפה לסקטורים כמו טכנולוגיה ופיננסים לתוך 2017. .

השבוע תתחיל עונת הדו"חות הכספיים לרבעון הרביעי של 2016. הצפי הוא לגידול של מעל 4% ברווחים, כאשר הסקטורים שצפויים לבלוט בצמיחה המרשימה ביותר אמורים להיות הטכנולוגיה, הבריאות והאנרגיה.

ארה"ב נשארת בשלב זה שוק המניות המועדף כי היא מספקת ביצועים טובים בתנודתיות נמוכה יחסית. אירופה אמנם עדיין פחות עדיפה, אך לא מעט אסטרטגים בעולם קוראים לשקול הגדלה מסוימת של החשיפה לשווקים שם. למי שמוכן לתבל את תיק המניות בחשיפה לשווקים מתעוררים, כדאי לשים לב לביצועים של ברזיל, רוסיה והודו.

בשוק המקומי בשבוע האחרון בלטו כמובן מניות הסלולר (יחד עם אלקטרה צריכה) לחיוב על רקע העסקה עם גולן טלקום, בעוד שמי שבלטה לרעה היא טבע על רקע הורדת התחזיות. בשבוע שעבר כבר ציינו כי אחרי העליות סלקום ופרטנר נסחרות סביב מחירי היעד שלנו, בעוד שבאלקטרה צריכה יש עוד אפסייד קל. בטבע כדאי לשים לב כי גם אחרי הורדת התחזיות, התמחור של החברה הוא הנמוך מבין כל חברות הפארמה הגנריות. הירידה החדה במניה בסוף השבוע מגלמת ציפייה של משקיעים להורדת תחזית נוספת ולפיכך להערכתנו זו עדיין לא הזדמנות. השוק המקומי ממשיך לקבל את הנתח הגדול ביותר בתיק המניות שלנו, ורובו עדיין מוטה למניות הבינוניות והקטנות, דבר שמוביל לביצועים חזקים מתחילת השנה .

2.אג"ח קונצרני – שווה לשקול חשיפה גם לאג"ח חו"ל

המרווחים בקונצרני בארה"ב ממשיכים להיות נמוכים, כאשר באג"ח High Yield אנו ברמת שפל של שנתיים. המרווח ל-10 שנים באג"ח HY עומד על 3.3%. במונחי תשואה שוטפת זה קצת פחות מ-6%. גם באירופה רואים המשך סגירת מרווחי הקונצרני, אך כאן מובילים את המגמה האג"חים מסקטור הפיננסים ובעיקר בדירוגים הנמוכים, שעלו חזק בשבועות האחרונים, בעיקר אחרי אנחת הרווחה מכיוון דויטשה בנק וגם הבנק האיטלקי מונטה דה פשי.

ככלל, ככל שהביצועים של HY  בארץ ובעולם טובים יותר והמרווחים יורדים, גדל להערכתנו הצורך בהקטנת החשיפה לדירוגים הנמוכים מאחר שהסיכון/ סיכוי גדל. מנגד, זה בהחלט תומך ברכישת אג"ח קונצרני בדירוג גבוה על חשבון אג"ח ממשלתי, בהתאם למה שכתבנו כאן בשבועות האחרונים כך שהחלק הקונצרני בתיק גדל וגם איכות החוב גדלה.

אנו ממשיכים לתמוך גם בהגדלת חשיפה לאג"ח חו"ל, שהפך לאטרקטיבי להשקעה לאור רמות התשואה והמרווחים הגבוהים יותר בדירוגי ה-A (עולמי) ובמיוחד על רקע ההערכה שלנו כי חשיפה דולרית עשויה להטיב עם המשקיעים בתקופה הקרובה.

3.תיק השקעות –  מכינים את התיק ל-2017

האינפלציה והצמיחה בעולם לא גבוהות, אך במגמה חיובית עקבית מתונה. העובדה שמדדי מנהלי הרכש לשירותים ולתעשייה בארה"ב ובאירופה מצביעים על התרחבות יפה וגם מדד אמון הצרכנים גבוה יותר מהתחזיות, מצביעים על כך שקיימת אופטימיות בנוגע לכלכלה ב-2017. מצד אחד הסיטואציה הזו סוללת את הדרך להמשך העלאות ריבית בארה"ב השנה, אך מהצד השני היא מעוררת שאלות לגבי המשך מדיניות ההרחבה המוניטארית.

מה שמקשה על התשואות הארוכות בעולם להמשיך לרדת כעת זו הנכונות המוגבלת של משקיעים זרים להגדיל חשיפה לשוק האג"ח הממשלתי בארה"ב (נראה השבוע אם זה משתנה), נתוני תעסוקה הטובים בארה"ב וגם הצפי להרחבה הפיסקלית בארה"ב ול-2 העלאות ריבית. מנגד, אף אחד מהגורמים האלה לא תומך בעליית תשואות חדה. השורה התחתונה – אנו ממליצים להישאר במח"מ בינוני של 3.7 שנים בשקלים ו-3-4 שנים באפיק הצמוד (לאור התנודתיות בחלק הקצר של העקום).

פתיחת השנה החזקה תומכת בשמירה על חשיפה מלאה לאפיק הקונצרני ולמניות בהתאם לפרופיל המשקיע.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x