מהו טעמו של האוכל ללא צבעי מאכל?

בלוגרית צרכנות שהתעוורה בגיל 17 מבצעת טעימות מזון ללא השפעת מיתוג, אריזה ומראה

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/02/2017

עד כמה המראה והמיתוג של מוצרי מזון משפיעים עלינו כצרכנים? בלוגרית צרכנות חדשה בשם שביט חזן, שאיבדה את ראייתה בגיל 17, מבצעת טעימה עיוורת של מוצרים מול המצלמה, כדי לשקף חווית צרכן אמיתית המבוססת על טעם ותחושה ללא השפעה חיצונית של מיתוג, אריזה או צבעי מאכל.
 
בסרטונים ששביט מעלה לרשת היא מנסה לברר האם ללקויי ראיה יש אכן חוש טעם מחודד יותר, לדוגמה על ידי זיהוי סוגי קולה שונים. בסרטון נוסף היא מעמידה למבחן חטיפים בטעמי גריל, ברביקיו ובצל של חברה ותיקה מול מתחרה ישיר צעיר וזול יותר.
 
הפרויקט אינו ממומן על ידי גורמים מסחריים, הפקת הסרטים נעשית בהתנדבות על ידי משרד הפרסום In Your Face ששודך עם שביט בסיוע של המרכז לעיוור בישראל. הסרטונים מתפרסמים בעמוד הפייסבוק "טעימה עיוורת עם שביט".
 
ברשת פועלים בלוגרים שצברו מאות מיליוני צפיות ומתפרנסים מטעימת מזון, אך התחום אינו מפותח עדיין בישראל. בלוג מוביל בתחום הוא Emmy Made in Japan המופעל על ידי בלוגרית הטועמת מזונות שנשלחים אליה מרחבי העולם וצברה יותר מ- 140 מיליון צפיות. המעוניינים לקבל דרכה חשיפה נאלצים להמתין בתור של 5 חודשים.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x