מזרחי-טפחות >> ילן רוצה לראות עליית ריבית כבר בעוד חודש

השווקים יצטרכו להתאים את עצמם

 

 
גנט ילןגנט ילן
 

רונן מנחם
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/02/2017


 
הנגידה ילן נקטה אתמול טון נחוש וברור יותר מכפי שהעריכו הכלכלנים. לדעתי, השורה התחתונה החשובה ביותר הינה : עליית ריבית בחודש הבא בהחלט אפשרית ויותר מכך: התעכבות יתר-על-המידה לא תהווה צעד חכם בהינתן נתוני התוצר והאינפלציה. הנתונים אכן מצדיקים עליית ריבית בחודש מרץ ואין טעם להמתין. לדברי ילן, המדיניות תלוית-הנתונים נמשכת ומאחר שאני צופה תוצאות חזקות הן בזירת האינפלציה והן בזירת התעסוקה, ה-Fed לא יהסס להודיע על העלאת הריבית לטווח של 0.75-1.00 אחוז.

לכאורה, חוסר הבהירות לגבי הצעדים הפיסקאליים שמתכנן הנשיא טראמפ ונתון הצמיחה הפושר משהו של הרבע האחרון אמורים לגרום לפד לרצות להמתין, אך לדעתי דווקא משום שעוד אין אמירה ברורה, הוא יכול להתמקד בתמונת המצב הכלכלית – בדגש על האינדיקאטורים הכלכליים המובילים – שם התמונה נראית חיובית למדי.

העלאת ריבית במרץ גם תוסיף אמינות ל-Fed, שכן לפי התחזית שלו-עצמו הריבית תעלה, השנה, שלוש פעמים. כמו כן, זו הזדמנות להראות שהחלטות הריבית של ארה"ב תתחשבנה פחות מבעבר בהתפתחויות מעבר לים ויותר במה שקורה בתוככי ארה"ב. זו תהייה מהן America First גרסת ה-Fed. מכל מקום, גם אם ה-Fed יעדיף להמשיך להיות קשוב לנעשה באירופה – למה לו להמתין לחודשי האביב והקיץ, כשתהיינה בחירות בהולנד, צרפת וגרמניה ואז עלולות להיות תוצאות שיגרמו אי-ודאות בשווקים ויקשו עליו את המלאכה? בהקשר הזה, זיכרון ברקזיט עדיין טרי...

היות ונכון להיום הסיכוי שמתמחרים שוקי ההון להעלאת ריבית במרץ עדיין נמוך מ-1/4, אני מעריך שדברי ילן הם יריית פתיחה לשורת התבטאויות של בכירים נוספים, שיכשירו את דעת הקהל למהלך זה ויתנו גושפנקא נוספת לכך שארה"ב עוברת לעידן של ריבית עולה.

מטבע הדברים, מניות הבנקים בארה"ב, שקפצו אתמול, יצאו נשכרות, אם כי יש לקחת בחשבון אפשרות שחלק לא קטן מעליותיהן הגבוהות בחודשים האחרונים נובע מתרחיש כזה וכבר מתמחרות לפחות חלק ממנו.

אצלנו, יקווה מאוד בנק ישראל שאכן אצה הדרך לילן, היות וככל שפער הריביות הקצרות בין ארה"ב לישראל יעלה – כך יגדל הסיכוי לפיחות של השקל כנגד הדולר – וזאת בלי שבנק ישראל יצטרך לרכישות דולרים רחבות נוספות – כאלו שכבר הקפיצו את מאזן יתרות המט"ח שלו אל מעבר ל-100 מיליארד דולר וגרמו לו לחשוב על דרכים יצירתיות ומגוונות יותר להשקעתן של היתרות הללו.

רונן מנחם, מנהל מחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x