הלמן-אלדובי בסקירה שבועית: להגדיל חשיפה לשוק המניות הישראלי-רצוי להתמקד בחברות הפועלות בשוק המקומי ופחות ביצואניות

 

 
אילן ארצי מנהל השקעות ראשי, הלמן אלדוביאילן ארצי מנהל השקעות ראשי, הלמן אלדובי
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/02/2017

שווקי המניות ממשיכים להיות חיוביים, בעיקר לאור התוכניות של טראמפ לעודד את הכלכלה האמריקאית.

לאור העליות הנאות בשוק האמריקאי, אנו חושבים כי נכון יהיה להקטין את החשיפה לשוק האמריקאי ולהגדיל חשיפה למניות בישראל

דוחות הרבעון האחרון של שנת 2016 צפויים להתפרסם בחודש הקרוב ולהערכתנו רובם צפויים להיות חיוביים לאור הצמיחה של המשק הישראלי, גורם אשר עשוי להמשיך ולתמוך במגמה החיובית בשוק המניות הישראלי

לאור התחזקות השקל רצוי להתמקד בחברות הפועלות בשוק המקומי ופחות חברות יצוא.

נקודות עיקריות:

1. ביום שני תתפרסם הודעת הריבית של בנק ישראל. אנו לא צופים שינוי בשער הריבית העומד על 0.10%, אנו נמצאים בסביבת אינפלציה נמוכה. הצפי שבנק ישראל ימשיך במדיניות של אי שינוי הריבית עד סוף השנה כשהוא מקווה שהריבית בארה"ב תעלה לפחות פעמיים השנה, ואז יפתח מרווח ריביות מספק מול השקל שיגרום לפיחות של השקל מול הדולר. 

2. אנו רואים בארץ עונת דוחות חיובית, מרבית החברות הישראליות מציגות דוחות טובים ואופטימיים, כמו כן השווקים בחו"ל גבוהים אך עם אי-וודאות גדולה בנוגע להמשך מדיניות טראמפ ולבחירות בצרפת. מחירי הסחורות עולים וגם כן מושכים את השווקים מעלה ומוסיפים לאווירה החיובית.

התפתחויות כלכליות ואינדיקאטורים מרכזיים שפורסמו לאחרונה

בארה"ב, התפרסמו הפרוטוקולים של ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי בהם נכתב שבכירי הבנק הפדרלי בארה"ב הביעו ביטחון בכך שהבנק יוכל להעלות את הריבית בהדרגתיות וכי העלאת ריבית "קרובה יחסית", עשויה לתרום להפחתת הסיכון מהתחממות יתר של הכלכלה. בפגישה האחרונה השאיר הבנק הפדרלי את הריבית ברמה של 0.5%-0.75%.

באירופה, האינפלציה בגוש היורו עלתה בינואר בקצב שנתי של 1.8%. לעומת החודש הקודם מדד המחירים לצרכן בגוש היורו ירד ב-0.8%, בהתאם לתחזיות בשוק. ללא רכיבי מדד שרגישים לשינויים כמו אנרגיה ומזון לא מעובד. העלייה בשיעור האינפלציה השנתי נגרמה בעיקר בשל עליית מחירי האנרגיה שטיפסו ב-8.1% בינואר לעומת התקופה המקבילה, לעומת עלייה של 2.6% במחירי האנרגיה בדצמבר.

בבריטניה פורסמו נתוני התמ"ג. אנו רואים צמיחה ברבעון האחרון של 2016 ב-0.7% לעומת רבעון קודם, עלייה זו נבע מזינוק בהיקף הייצור והמסחר. נתון זה משלים לנו לצמיחה שנתית ב- 2016 של 2.0%, מעט חלש מהצפוי (2.2%).

בישראל- בנק ישראל פרסם נתונים מעניינים על השפעת התערבותו בשוק המט"ח בשנים האחרונות. הנתונים שהתפרסמו כחלק מדוח המדיניות המוניטרית החצי-שנתי של הבנק הראו כי רכישת 100 מיליון דולר פיחתה בטווח הקצר את שער השקל בעד 0.8% בממוצע, בשנת 2016. ב-2015 הייתה לרכישות הדולרים השפעה חזקה יותר, כאשר כל 100 מיליון דולר שרכש הבנק המרכזי פיחתו את שער השקל ב-1.4% בממוצע. ההשפעה הישירה של רכישות המט"ח נחלשת ככל שחולף הזמן.

שווקי ההון 

מניות- שווקי המניות בארץ ובעולם סגרו את השבוע במגמה מעורבת. מדד המעו"ף איבד השבוע מערכו כ-0.6% כמו כן מדד ת"א 125 איבד מערכו כ- 0.08%, כאשר מבחינה סקטוריאלית בלט לחיוב מדד הנדל"ן אשר הציג עליות שערים של כ-2.22% בממוצע, כאשר לעומתו, מדד ת"א בנקים צנח ב-1.82% בסיכום שבועי. בארה"ב, מדד  ה-S&P500 סגר את השבוע בעליות קלות של 0.69% לצד הנאסד"ק שסגר אף הוא בעליה קלה של 0.12%. באירופה, המדדים נסחרו בדומה למגמה בעולם כאשר מדד הדאקס הגרמני סגר את השבוע בעליות קלות של 0.4% לעומת מדד ה- Eurostoxx50 שסגר בירידה של 0.14%.

אג"ח- האפיק הסולידי והאפיק הצמוד נסחרו השבוע במגמה מעורבת. האג"ח באפיק הממשלתי הצמוד הוריד מערכו כ-0.35% לעומת עלייה של 0.09% באפיק השקלי. כאשר האג"ח באפיק הקונצרני סגר את השבוע עם ירידה של 0.28% באפיק השקלי לצד ירידה של 0.04% באפיק הצמוד.

מט"ח- השקל נחלש השבוע מול המטבעות העיקריים, מול הדולר נחלש השקל בכ-0.05% ועמד על 3.698 ₪ לדולר, כאשר אל מול האירו נחלש השקל בכ-0.30% וסגר ברמה של 3.918 ש"ח לאירו.

 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x