העלאת הריבית במרץ בארה"ב היא כמעט ודאית והצמיחה צפויה להתחזק

ישראל ימשיך לתמוך בדולר בעיקר על ידי הקטנת ציפיות בדבר העלאה עתידית של הריבית.

 

 
רועי קדוש צילום רמי זרנגררועי קדוש צילום רמי זרנגר
 

רועי קדוש
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/03/2017

ישראל

לפי סקירת חודש פברואר של מחלקת ההשקעות של הכשרה חברה לביטוח עולה, כי הצמיחה ברבעון הרביעי של שנה שעברה עמד על 6.2% ושלושת הרבעונים האחרונים עודכנו כלפי מעלה. קצב הצמיחה הוא גבוה מאוד (3.8%), אך לא הפתיע את השוק וזאת משום שיצא קרוב מאוד לאומדן הראשוני של הלמ"ס שפורסם לפני מספר חודשים (3.6%). הצמיחה נתמכה באופן מאוזן גם מהצריכה הפרטית וצריכת הממשלה.

מתחילת השנה ועד סוף החודש השקל התחזק ב- 3.8% מול סל המטבעות. מדובר בתיסוף חריג בהיקפו. בנק ישראל ממשיך לרכוש מט"ח ובשנה האחרונה גדלו יתרות המט"ח בעשרה מיליארד דולר והינן כיום 101 מיליארד דולר. חלק מהרכישות מבוצעות כחלק מתכנית לקיזוז השפעות יצוא הגז.

בוועדה המוניטרית האחרונה הודיעה הנגידה שהריבית תישאר ברמתה הנוכחית בפעם ה-25 ברציפות. ההשפעות השליליות של שער חליפין נמוך כמו גם האינפלציה הנמוכה תרמו להחלטה זו.

אירופה

עוד עולה מהסקירה של הכשרה כי מדד מנהלי הרכש, אחד האינדיקטורים המקדימים לצמיחה עלה מ- 54.4 ל- 56 נק', רמתו הגבוהה משנת 2011. מרכיבי המדד עולה שקצב יצירת המשרות החדשות באירופה נמצא ברמתו הגבוהה מזה 9.5 שנים. קצב הריבוי בעסקים בענפי התעשייה והשירותים וגם העלייה בתשומות היצרנים (אינפלציה) עלו בקצב הגבוה משנת 2011.

קצבי הגידול השנתי באשראי למגזר העסקי והפרטי בחודש ינואר עמדו על 1.7% ו-2.2% בהתאמה. מצד שני סקר שערך ה-ECB הצביע על ירידה בציפיות הבנקים באשר להמשך הגידול בביקוש לאשראי.

צרפת נמצאת בעיצומה של מערכת בחירות סוערת. לה-פן מתחזקת בסקרים וההערכה כרגע היא שתזכה בסיבוב הראשון אך תפסיד בסיבוב השני למקרון. בינתיים המרווח בין תשואות האג"חים הממשלתיות בצרפת וגרמניה נפתחו ונראה שהשוק מתמחר גם סיכוי להפתעה.

ארה"ב

רוחות של העלאת

ריבית קרבה עולים מהתבטאויות של חברי הפד. השוק מתמחר עליית ריבית כמעט וודאית (80%) כבר בישיבה הקרובה והנתונים ממשיכים לתמוך בכך.

מדד מנהלי הרכש עמד בחודש פברואר על 56 נק' לרמתו הגבוהה מסוף שנת 2013. הדגש ניתן על רכיב ההזמנות החדשות שזינק ל- 60.4 מה שנותן אינדיקציה על המשך התחזקות הצמיחה במדינה.

האינפלציה (CPI) נמצאת בעלייה משמעותית על רקע התפוגגות ההשפעות השליליות של ירידת מחירי הנפט. קצב האינפלציה השנתי עלה בחודש ינואר ל- 2.5% (מ- 2.2% בחודש קודם לכן) וצפוי להמשיך במגמה. כאשר השפעה שלילית של חודש פברואר 2016 תצא מהמדד גם כן.

טראמפ המשיך לתמוך במדדי המניות כאשר חתם על צו לבחינה מחודשת של קובץ חוקי ה-Dodd frank והבטיח שתוך שבועיים שלושה יפרסם תכנית להפחת מסים.

צפי למרץ 2017:

רועי קדוש סמנכ"ל וראש מחלקת ההשקעות בהכשרה אמר : "אנו מעריכים כי בנק ישראל ימשיך לתמוך בדולר ולמנוע ייסוף נוסף של השקל, אך עיקר הפעילות שייעשו אל מול שוק ההון הוא הקטנת ציפיות בדבר העלאה עתידית של הריבית בטווח הנראה לעין.

להערכתו האינפלציה תסתכם ברמות של (0.5%-) לרבעון הראשון של 2017.

אנו מאמינים כי השוק בארה"ב בשל לעליית ריבית כבר בפגישה הקרובה (15/3/2017) ואנו לא צופים זעזועים משמעותיים בשוק.

באירופה המצב הפוליטי ימשיך לתת את הטון העיקרי בשווקים עד למחצית השנייה של 2017.

רועי קדוש, סמנכ"ל מחלקת השקעות הכשרה חברה לביטוח


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x