הראל >> למרות ביצועים חלשים יותר, התמחור של תא 35 אטרקטיבי יותר מהמדדים המקומיים האחרים

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/03/2017

1.מניות – עוד לא מסיתים השקעות לאירופה; ת"א 35 ממשיך להיות אטרקטיבי יותר במונחי תמחור

השבוע האחרון התאפיין בעליות ברוב השווקים בעולם, כאשר בארה"ב הן היו מתונות יותר, באירופה חזקות יותר, אך מי שבלטו במיוחד היו שווקים מתעוררים. אלה האחרונים ממשיכים לבלוט מתחילת השנה והמגמה הזו צפויה להימשך כל עוד לא נראה ירידה דרמתית (מדי) במחירי הסחורות או שינוי מגמה בשוקי האג"ח הממשלתי ועליית תשואות חדה.

מבחינה סקטוריאלית, ראינו בשבוע החולף מגמה הפוכה לזו של התקופה האחרונה, בעיקר בשל העלאת הריבית ודברי הנגידה ילן לאחר מכן. הסקטורים החזקים של התקופה האחרונה, בהם הפיננסים והבריאות, היו החלשים ביותר השבוע. מנגד, דווקא סקטורים שמושפעים לשלילה מעליית ריבית הפגינו ביצועים טובים. להערכתנו, לא מדובר בשינוי מגמה ואנו ממשיכים להעדיף את הסקטורים שהולכים עם הריבית, כולל פיננסים וטכנולוגיה.

העליות באירופה שיקפו אנחת רווחה בעקבות תוצאות הבחירות בהולנד וגם על רקע צפי לעליית ריבית פחות אגרסיבית בארה"ב. הביצועים החזקים של אירופה מעלים מחדש את השאלה האם ראוי להגדיל את החשיפה ליבשת. להערכתנו, גם בגלל אי הוודאות הפוליטית (הבחירות הקרובות בצרפת שאם בהן לא יתחזק הימין הקיצוני באופן משמעותי זו תהיה אנחת רווחה אמיתית) וגם מאחר שהמכפילים האמיתיים לא נמוכים כפי שנראה במבט ראשון (כי תוצאות החברות בפועל חלשות מהצפוי), אין הצדקה להגדלת חשיפה לאירופה. למי שבכל זאת מחפש סקטורים שבהם עשוי להיות עניין, שווה לבדוק את מגזרי התעשייה והצריכה המחזורית.

בבריטניה נראה כי ה"ברקזיט" הוא עניין סגור לאחר שגם הפרלמנט אישר להתקדם בנושא. ההתקדמות הזו הביאה את מדד הפוטסי 100 לשיא כל הזמנים ולהיחלשות של הפאונד (שכבר הספיק להתאושש בעקבות התבטאות בכירה בבנק המרכזי בנוגע לתמיכה בהעלאת ריבית). היחלשות הפאונד תרמה להאצת הפעילות הכלכלית בבריטניה, אך בעתיד זה יתמתן ולהערכתנו אין סיבה להגדיל חשיפה מנייתית לשוק זה.

שוק המניות המקומי מאוד חלש בהשוואה עולמית. במידה מסוימת זה קשור לייסוף השקל, כי בכל שוק מפותח שבו יש פיחות ראינו ביצועים טובים. למרות תמחור אטרקטיבי יותר של המניות הכבדות (ת"א 35), לפי שעה ת"א 90 ממשיך לתפקד טוב יותר, כאשר מי שמוביל אותו זה חברות הנדל"ן שעושות תשואה גבוהה מתחילת שנה. להערכתנו, ברמות הנוכחיות אין סיבה להיות בחשיפת יתר לתחום הזה, אך גם לא להתעלם ממנו. בשבועיים האחרונים ראינו ביצועים טובים יותר גם ל-SME60 שמתפקד חלש מאז הרפומה, אך השיפור נובע מהשפעות נקודתיות של מניות ספציפיות ולא מתופעה רוחבית ועל כן החשיבות של בחירת המניות וניהול דינמי.

2.אג"ח קונצרני –  ממשיכים להעדיף לא דירוגים נמוכים

מרווחי הקונצרני בעולם ממשיכים לשמור על יציבות בכל הרמות. אחרי שלפני שבועיים ראינו חולשה באפיק היי-יילד בגלל ירידת מחירי הנפט, התייצבות הנוזל השחור בשבוע האחרון הובילה להתייצבות גם בגזרה הזו.

בשוק המקומי ראינו בשבוע האחרון תופעה מעניינת, כאשר הקונצרני בדירוג גבוה תיפקד לא פחות טוב מהדירוגים הנמוכים. תל בונד 20, למשל, עלה 0.6%, אפילו יותר מתל בונד תשואות הצמוד. תל בונד שקלי עלה ב-0.6%, בדומה לתל בונד תשואות השקלי.

עם זאת, להערכתנו התאווה לסיכון עדיין לא נעלמה ומשקיעים יחזרו לדירוגים הנמוכים, למרות שנראה כי חלק מהשחקנים מבינים שהפערים נמוכים, אין פיצוי אמיתי לסיכון ואם התשואות לא בדרך למעלה – אין  הצדקה לקחת דירוגים מאוד נמוכים.

3.תיק השקעות –  למה האג"ח הממשלתי בישראל מעניין

חוסנו של השקל, יחד עם מדד המחירים לצרכן, מצביעים על כך שבניגוד למה שהשוק מתמחר – הריבית להערכתנו לא הולכת לעלות בטווח הנראה לעין, למרות השיפוע הגדול יחסית של עקום התשואות, מה שלא מצדיק מח"מ קצר מאוד. עוד תומכים בכך העובדה שהנתונים הכלכליים של התקופה האחרונה מצביעים על האטה מסוימת, ירידת בשכר הריאלי (בגלל עליית האינפלציה), שוק הנדל"ן שנראה חלש יותר וכן העובדה שייתכן שנלך לבחירות (שמשמעותה תקציב 1 חלקי 12, כלומר הוצאה ממשלתית נמוכה יותר). כל אלה יחד, הופכים להערכתנו את שוק האג"ח הממשלתי המקומי לאחד המעניינים יותר להשקעה ובהחלט לא תומכים במח"מ קצר מדי.

לא מעט שאלות התעוררו בשבוע האחרון, כאשר למרות עליית הריבית בארה"ב השקל התחזק מול הדולר. יש לכך לא מעט גורמים, שרבים מהם לא הולכים להעלם בקרוב. בין היתר, ניתן להצביע על העובדה שהריבית הריאלית כאן גבוהה יותר, המשק קטן (כמות דולרים גדולה משפיעה מאוד על שער החליפין), האפשרות ששוק האג"ח המקומי ייכנס למדד האג"ח העולמי של סיטי ועד העובדה שכשנאסד"ק עולה השקל מתחזק (ציפיות לאקזיטים נוספים). הבעיה היחידה בסיטואציה הזו היא השאלה האם השקל כבר התחזק מדי? בשלב זה אין על כך תשובה ונראה כי שווה להמשיך לגדר חשיפה מטבעית בכל השקעה מחוץ לישראל.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x