הראל >> הפער בין ת"א 35 לת"א 90 לא יוכל להימשך לאורך זמן

בשוק המקומי נוצרה אנומליה ייחודית של פער דרמתי בין מדדי המניות הגדולות (תא 35) לבינוניות (ת"א 90) של כ-14% מתחילת השנה ושל כ33% בשנה האחרונה, פער שלא ראינו בארה"ב או גרמניה לדוגמא

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/04/2017

1.המנצח של הרבעון הראשון בארה"ב הוא הנאסד"ק שהשלים עלייה של כמעט 10% והוא מעיד על חוסנו של סקטור הטכנולוגיה, שהיה הבולט ביותר ברבעון החולף וגם במבט קדימה נחשב הסקטור לפחות רגיש להעלאת ריבית. באירופה בלט הדקס בעלייה של כמעט 7%, בעוד שבאסיה בלט הניקיי בירידה של כ-1%. ת"א 35 ירד בכ-5%, אם כי מאז רפורמת המדדים בתחילת פברואר הוא ירד בכ-1.5% בלבד.

אך המנצחים האמתיים של הרבעון הם השווקים המתפתחים שעלו מתחילת השנה ביותר מ-12.5%. השווקים האלה היו אחת ההמלצות המרכזיות שלנו בתחילת 2017 והעובדה שהריביות שם צפויות לרדת רק מחזקת מחדש את ההמלצה הזו, כאשר למרות הביצועים השנה רוב השווקים המתפתחים עדיין אינם יקרים.

מבין הסקטורים, בסיכום הרבעון בלט בנוסף לטכנולוגיה גם סקטור הפארמה, מה שממחיש עוד יותר את הפערים בינו לבין חברות הפארמה בישראל, שכל אחת מהן סובלת מבעיות ספציפיות לה. הסקטורים החלשים ברבעון היו האנרגיה (מה שאולי השתנה בשבוע האחרון, כאשר בעקבות עליית מחירי הנפט הביצועים של הסקטור היו חזקים), תשתיות בסיסיות ונדל"ן (הפוך ממה שראינו בשוק המקומי, שבו הסקטור היה אחד החזקים). הבדלי הביצועים האלה ממשיכים לתמוך בגישת ההשקעות הסקטוריאלית הגלובלית, שאנו נוקטים בה בחשיפה לחו"ל ובה מחפשים אחר הסקטורים המעניינים להשקעה בכל העולם.

בשבועות הקרובים תחל בארה"ב עונת הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון. אחרי שהרבעון הרביעי של 2016 היה טוב ובא לידי ביטוי בחזרה לצמיחה ברווחים אחרי כמעט שנתיים, גם הרבעון הראשון אמור להיות טוב. הציפיות יחסית גבוהות, אך כרגע נראה שהשוק יכול לעמוד בהן, שכן עד כה יותר חברות עדכנו כלפי מעלה את התחזיות מאשר כלפי מטה. בשבועות הקרובים נראה כי באופן הדרגתי יחזור השוק להתמקד יותר במיקרו מאשר במקרו.

במבט קדימה, אנו ממשיכים להמליץ לגוון את תיק המניות גם מחוץ לארה"ב. אירופה אמנם בלטה בביצועים אך הפעלת הברקסיט בסוף השבוע והצפייה לבחירות בצרפת החודש צפויים להגדיל את התנודתיות שם. לפיכך איננו מגדילים משמעותית את החשיפה. הגורמים שכן תומכים בהגדלת חשיפה לאירופה (למי שתנודתיות פחות מטרידה אותו) הוזכרו למעלה – נתוני מקרו חיוביים יחד עם ההבנה שבניגוד להערכה קודמת – הריבית כנראה לא תעלה בתחילת 2018 ותוכנית הרכישות לא תופסק בקרוב.

בשוק המקומי נוצרה אנומליה ייחודית של פער דרמתי בין מדדי המניות הגדולות (תא 35) לבינוניות (ת"א 90) של כ-14% מתחילת השנה ושל כ33% בשנה האחרונה, פער שלא ראינו בארה"ב או גרמניה לדוגמא. לרוב, פערים כאלה לא יכולים להימשך יותר מדי זמן. לכך יש להוסיף את העובדה כי לעליות בת"א 90 אחראיות מספר מצומצם מאוד של מניות שבלטו בביצועים פנומנליים (אלקטרה צריכה ודסק"ש שעלו יותר מ-40%, שופרסל שעלתה כ-30% ועוד כמה בודדות). יחד עם העובדה שהתמחור של ת"א 35 אטרטקיבי יותר, להערכתנו ראוי להיחשף למדד זה. גם הדו"חות הכספיים של החברות הגדולות תומכות במגמה חיובית.

2.אג"ח קונצרני –  הדירוגים הנמוכים כבר פחות בולטים, ממשיכים לטייב ולגוון לחו"ל

השבועות האחרונים היו עמוסים במיוחד בהנפקות אג"ח גדולות ובהרחבות של סדרות קיימות. הגידול הזה בהיצע הוביל לעליית תשואות, כך שבמשך רוב השבוע האחרון הביצועים של האפיק הקונצרני היו חלשים יחסית – למעט יום חמישי שבו ראינו מגמה חיובית. לפי שעה, ברוב ההנפקות האחרונות לא היו רווחים בימים שלאחר ההנפקה, כך שעדיף היה דווקא לרכוש בשוק אג"חים קיימים או את האג"חים המונפקים אחרי תחילת המסחר בהם (כמו בהנפקת עזריאלי, לדוגמה).

בשבוע החולף בלטה העובדה שהביצועים של תל בונד תשואות כבר לא טובים יותר מהמדדים האחרים. זה עקבי עם המלצה שלנו לטייב את התיק לדירוגים גבוהים, שם ההיצע בהנפקות התקבל בביקושים גדולים.

לנוכח הצטמקות המרווחים באפיק הקונצרני המקומי והביצועים החזקים שלו ב-2016 ובתחילת 2017, אנו מעריכים כי יש הגיון בגיוון החלק הקונצרני דרך חשיפה לאג"ח חו"ל, שם ניתן לקבל את אותה תשואה (אחרי גידור), תוך גיוון גדול יותר  מבחינת דירוגים, גודל ויציבות של חברות.

3.תיק השקעות –  לא לפסול אג"ח ממשלתי ישראלי

נתוני המקרו מצביעים על שיפור בצמיחה הכלכלית העולמית, התייצבות של האינפלציה וצפי להמשך ירידת ריבית בשווקים מתעוררים. למעט בארה"ב הריבית לא הולכת לעלות בשוק מקום בעולם. יחד עם התנודתיות הצפויה באירופה לנוכח האירועים הגיאופולטיים, אג"ח ממשלה ישראלי מתפקד טוב. עקום התשואות הוא אחד התלולים בעולם המפותח, מה שתומך בהמשך חשיפה לאפיק זה – ולא במח"מ קצר במיוחד, אלא מח"מ בינוני של כ-3-4 שנים. העובדה שהתשואות ל-10 שנים בארה"ב ירדו מתחילת השנה מלמדת שגם מכיוון זה יש תמיכה לאג"ח הממשלתי המקומי.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.
 
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x