לא רק תעשייה ומוצרי חלב, כעת הסינים דורשים גם אבוקדו ישראלי

בשנים האחרונות, כחלק מטרנד הבריאות העולמי, נהנה האבוקדו ממעמד של אחד הפירות הבריאים בעולם וכיוצא בזה, כאחד מהגידולים הרווחיים והיציבים. המעמד הזה הביא לידי גידול שנתי של ביקושים אדירים לפרי. מתן וילנאי, שגריר ישראל בסין לשעבר: "היעד העיקרי לייצוא האבוקדו יהיה סין".

 

 
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
13/04/2017

בשנים האחרונות, כחלק מטרנד הבריאות העולמי, נהנה האבוקדו ממעמד של אחד הפירות הבריאים בעולם וכיוצא בזה, כאחד מהגידולים הרווחיים והיציבים. המעמד הזה הביא לידי גידול שנתי של ביקושים אדירים לפרי. מתן וילנאי, שגריר ישראל בסין לשעבר: "היעד העיקרי לייצוא האבוקדו יהיה סין".
 
מדינת ישראל הפכה תוך עשורים בודדים למעצמה בתחומי הגידול והייצוא של האבוקדו. כיום, גידולי פרי האבוקדו נמצאים בין הענפים הרווחיים ביותר בישראל. על כן, בתערוכת "אגרו משוב" הקרובה, שתתכנס ביוני החליטו לקיים כנס בנושא האבוקדו בהיבט המקומי-ארצי ולפתוח את הדיון, כיצד ניתן לייצא יותר מפרי האבוקדו שהתחזיות כלפיו, רק עולות מיום ליום. 
 
2016 הייתה שנת השיא לאבוקדו הישראלי, שמחירו באירופה הגיע לכ־2,500־2,600 יורו לטון. הביקושים לפרי בעולם זירזו את הנטיעות החדשות של מטעים והתבשרנו כי בנגב הולכים להישתל כ-1000 דונם נוספים של אבוקדו. כיום, בארץ קיימים כ-80 אלף דונמים של אבוקדו שכ-74 אלף מהם מניבים פרי.
 
ראובן דור, יו"ר שולחן האבוקדו- "ענף האבוקדו נמצא בתנופה מתמדת ועל גרף הביקושים העולמיים שרוצים את זן ה-S הישראלי. עד 2020 כמעט ולא ניתן להשיג שתילים של אבוקדו בישראל. אנו שמים לב כי בכל אזור טופוגרפי במדינה שיכול לטעת אבוקדו, נוטעים אבוקדו. אנו מאמינים כי ב-2017 נראה סדר גודל של 120 אלף טון שיווק אבוקדו שמתוכם כ- 65 אלף טון ילכו לייצוא. כיום רוב הייצוא הוא למדינות אירופה ומעט ממנו לדרום אפריקה ולדרום קוריאה. אנחנו מחפשים שווקים חדשים - כנראה בסוף 2017 נתחיל לייצא גם ליפן. בתי האריזה המרכזיים בתחום – גרנות וגליל מערבי נוטעים כמעט כל שנה כ-4000 דונם שאני מקווה שרק יגדלו עם השנים".
 
מתן וילנאי, שגריר סין לשעבר ונשיא תערוכת אגרו –משוב: "אבוקדו יהיה יעד מרכזי של ייצוא הסחורה החקלאית לסין, זהו שוק ענק שהשמיים בו הם הגבול. כיום, האבוקדו הוא אחד מהפירות הכי מבוקשים בסין.  יש גידולים נהדרים של אבוקדו בארץ וצריך לקיים גשר בין ישראל וסין בנושא. זהו היעד שבו צריך לעסוק בכל הכוח!"
 
חיים אלוש, יו"ר תערוכת אגרו משוב אשר מקיימים את הכנס "ישראל צריכה להגביר את נטיעות האבוקדו. יש פה ענף ענק שרק הולך וצומח והתחזיות שלו רק מעודדות. אנו יודעים כי אצל החקלאים תמיד קיים החשש של "מתי תהיה הנפילה". בגלל שאנחנו מאמינים בפרי האבוקדו, אנחנו מזמינים את כלל המגדלים להגיע ולשמוע מהאנליסטים הטובים ביותר בכנס האבוקדו שיתקיים בתערוכת אגרו משוב ב-27-28 ליוני כיצד הגידול רק יעלה ויצמח "
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x