כלכלני בנק אגוד >> ממליצים להפחית את החשיפה לארה"ב >> סקירה שבועית

 

 
 

אורלי אברהם, יהונתן רז, אמיר ביברינג בנק איגוד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/04/2017

מניות
במהלך השבועיים שחלפו מאז סקירתנו הקודמת (כאשר חג הפסח חל בהם)  קרו מספר אירועים שגרמו לירידות בשווקי המניות בעולם והגבירו את חשש המשקיעים (כפי שניתן לראות בהמשך מגרף מדד הפחד) והעדפת המשקיעים לנכסים בטוחים יותר (אג"ח וזהב). העיקריים שביניהם:
1.מתיחות של ארה"ב עם צפון קוריאה ורוסיה ותקיפה של ארה"ב בסוריה הגבירה את חשש המשקיעים- טראמפ נקט לראשונה בצעד אגרסיבי פעיל בסוריה ואותת על כוונות דומות לצפון קוריאה. אם כי לפי הערכות המתיחות הגיאו-פוליטית החלה להתפוגג השבוע והירידות החדות במדדים המובילים בוולסטריט נחתמו בירידות מתונות, זאת, למרות ההצהרות של סגן נשיא ארה"ב מייק פנס שאמר כי "עידן הסובלנות האסטרטגית כלפי צפון קוריאה הסתיים". מצ"ב גרף מדד הפחד בשנה האחרונה:
 
2.חולשה בנתונים הכלכליים האחרונים בארה"ב – תוספת המשרות במגזר הלא חקלאי לחודש מרץ עמדו על תוספת של 98 אלף, מתחת לצפי לתוספת של 180 אלף (כאשר מנגד שיעור האבטלה ירד מ-4.7% ל-4.5%). המסחר הקמעונאי ירד בכ- 0.2% במרץ לאחר ירידה של 0.3% בפברואר ונרשמו נתוני אינפלציה חלשים: לאחר שמדד חודש מרץ ירד ב- 0.3%. האינפלציה בסה"כ התמתנה ל- 2.4% מקצב של 2.6% ואינפלציית הליבה ירדה לקצב של 2% שנתי לעומת קצב של 2.3% לפני חודש. התמתנות נוספת בנתוני האינפלציה בחודש הבא תקשה לבצע 2 העלאות ריבית נוספות במהלך השנה.

3.לאחר שטראמפ לא הצליח להעביר את השינוי בחוק הבריאות, מסתמן בשווקים כי הוא יתקשה להעביר גם את השינוי בתחום המיסוי, דבר שהוביל להערכות בשוק כי טראמפ יתקשה ליישם את המדיניות הפיסקאלית שלו. 

לאור האמור לעיל, אנו משנים השבוע את המלצתנו לתמהיל המניות בחו"ל ומורידים ב-5% את שיעור החשיפה לארה"ב לטובת אסיה ללא יפן שם הנתונים הכלכליים האחרונים היו טובים (תמ"ג בסין לרבעון ה- 1 במונחים שנתיים עמד על 6.9%, מעל הצפי) וכן רמות המכפילים זולות יותר. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת כעת בחו"ל: ארה"ב -60%, אירופה –18%, יפן-10%, 
אסיה ללא יפן –12%. 

בסה"כ שוק המניות התממש בשבועיים שחלפו מאז הסקירה הקודמת ושוק החוב והזהב עלו. תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב עומדת כעת סביב 2.22% כשבסקירה הקודמת התשואה עמדה על 2.34%. כעת אנו ממליצים לשקול הורדת מח"מ באפיק אג"ח חברות חו"ל (דולרי) ממח"מ של 4-5 שנים למח"מ של 3-4 שנים. מצ"ב גרף 10Y (בחמש השנים האחרונות):
 

ארה"ב

בסיכום השבועיים שחלפו, בורסות וול סטריט רשמו ירידות שערים קלות של עד כ- 1%, למעט מדד הנאסד"ק שנסחר ביציבות יחסית השבוע- זאת בעקבות פרסומי דוחות טובים יחסית של חברות הנסחרות במדד זה.

בנוגע לריבית- צפי השוק לשנת 2017 עומד כעת על העלאה אחת בלבד עד סוף שנת 2017, כאשר צפי השוק בסקירה הקודמת עמד על הסתברות ל-2 העלאות (ביוני ודצמבר). התמתנות צפי השוק להעלאת הריבית בשנת 2017 נובעת בין היתר מנתונים כלכליים חלשים שהתפרסמו וכן מאי הוודאות של השוק לגבי יכולתו של טראמפ להעביר בקונגרס את תוכניתו הפיסקלית. כמו כן, המתיחות הגאופוליטית בין רוסיה/ צפון קוריאה לארה"ב גם לא תרמה לחיזוק בצפי השוק. נציין כי בהסתכלות לטווח יותר ארוך (משנת 2018 עד 2020) אנו רואים התמתנות יותר חזקה בצפי השוק זאת בעקבות ציוצו של טראמפ מה-12.4 כי הוא אינו מעוניין במטבע חזק מדי. ידיעה זו הובילה להערכות בשוק כי קצב העלאות הריבית העתידי עשוי להאט.
 
 
גוש האירו

מפלס החששות ממשיך לעלות: ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי הודיעה השבוע במפתיע על קיום בחירות כלליות כבר ב-8 ביוני השנה. הודעה זו הפתיע את השווקים והעלתה את חוסר הוודאות בשווקים. נזכיר כי ביום א' הקרוב (ה-23.4) צפוי אירוע נוסף שעשוי לטלטל את השווקים הפיננסיים: הסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות צרפת. על פי הערכות, התחזקות של הימין הקיצוני או ניצחון שלו ישלחו את השווקים לירידות, כאשר עוד מדינה תשאף בצורה ברורה להיבדלות, ללאומנות ולהיפרדות אפשרית מהאיחוד האירופי. בסיכום שבועיים נסחרו מדדי המניות באירופה בירידות שערים חדות: מדד הדאקס ירד ב-1.7%. כאשר, מדד הפוטסי רשם ירידה חדה יותר של כ- 2.7%, זאת בעקבות הודעת תרזה מיי והתחזקות מטבע הפאונד.

בזירת המאקרו התפרסמו: 
בגוש האירו - מדד המחירים לצרכן לחודש עלה 0.8% בהתאם לצפי.
בגרמניה – מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ סופי עלה ב0.2% בתאם לצפי.
בריטניה – מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה 0.4% מעל צפי לעלייה של 0.3%. שיעור האבטלה לחודש פברואר עמד על 4.7% בהתאם לצפי. מכירות קמעונאיות לחודש מרץ שיתפרסמו מחר צפויים להראות ירידה של 0.5% לעומת עליה של 1.4% בחודש קודם.

יפן

בסיכום שבועיים, מדד הניקיי רשם ירידה מתונה של כ- 0.6%. בזירת המאקרו: הזמנת מכונות לחודש פברואר עמד על 1.5% מתחת לצפי של 3.6%. ייצור תעשייתי לחודש פברואר (סופי) עלה 3.2% כאשר בחודש קודם שעלה ב-2%. הייצוא לחודש מרץ במונחים שנתיים עלה ב-12% מעל לצפי של 6.2%. הייבוא לחודש מרץ במונחים שנתיים עלה ב-15.8% מעל לצפי של 10%.

סין

נתוני מאקרו טובים: מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ במונחים שנתיים עלה ב-0.9% מתחת לצפי לעליה של 1%. יבוא שנתי לחודש מרץ במונחים שנתיים עלה 20.3% מעל לצפי לעליה של 15.5%.יצוא שנתי לחודש מרץ במונחים שנתיים עלה 16.4% מעל לצפי לעליה של 4.3%. תמ"ג לרבעון ראשון 2017 במונחים שנתיים עלה 6.9% מעל לצפי של 6.8%.

ישראל

בסיכום שבועי המעוף (ת"א 35) רשם ירידה מתונה של כ- 0.46%. ברקע שר האוצר משה כחלון הציג השבוע את תכנית "נטו משפחה" שעיקרה הפניית 4 מיליארד שקל עודפי גבייה ממסים לטובת סבסוד צהרונים ותוספת נקודות זיכוי להורים עובדים.

בזירת המאקרו על פי נתוני הלמ"ס, בזירת המאקרו על פי נתוני הלמ"ס, מדד המחירים לצרכן  לחודש מרץ עלה ב-0.3% מעל לצפי שלנו לעליה של 0.1%. עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה ב-4.9%, תרבות ובידור באחוז אחד ודיור ב-0.8% ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיף תחבורה ותקשורת ב-0.5%. מאינדיקטורים נוספים בשוק הדיור שאינם נכללים במדד המחירים לצרכן עולה כי מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים ינואר 2017-פברואר 2017, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים דצמבר 2016- ינואר 2017 מחירי הדירות עלו ב-0.1%. 
על פי נתוני הלמ"ס אין שינוי במחירי תשומה בבנייה למגורים לחודש מרץ 2017.
סקר אמון הצרכנים לחודש מרץ עלה ל-11%-, מ-16%- בחודש פברואר.
על פי החשבונות הלאומיים שפרסמה הלמ"ס, התמ"ג (אומדן שלישי) עלה ב-5.1% בחישוב שנתי במחצית השנייה של 2016 לאחר עלייה של 3.9% במחצית הראשונה של 2016 ולאחר עלייה של 2.2% במחצית השנייה של 2015. במונחים רבעוניים התמ"ג עלה ברבעון 4 של שנת 2016 ב- 6.3%, לאחר עלייה של 4.3% ברבעון השלישי ועלייה של 5.4% ברבעון השני.
בנק ישראל פרסם אמש את פרוטוקול החלטת הריבית האחרונה, וציין כי ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי בשיעור של 0.1% התקבלה פה אחד.
חברי הוועדה הסכימו כי המשק נמצא בקרבת סביבת תעסוקה מלאה, שכן שיעור האבטלה נמוך והשכר עולה בהתמדה.
לגבי שוק הדיור ציינו חברי הוועדה כי מגמת ההתקררות בפעילות נמשכת, על רקע העלייה
המתמשכת בריבית על המשכנתאות, והדבר בא לידי ביטוי בירידה מתמשכת בהיקפי העסקאות והמשכנתאות.
כמו כן על פי פרסום תחזיות האינפלציה ממקורות שונים שפרסם אתמול בנק ישראל עולה כי ממוצע חזאים לאינפלציה שנה קדימה עלה מ- 0.3% בפרסום הקודם ל- 0.6% כיום.

זהב

מחיר הזהב, המוגדר על ידינו כאחזקה של עד 5% כהגנה על התיק, עלה בשבועיים שחלפו בכ- 2% כתוצאה מעליית האי וודאות בשווקים ומעבר של משקיעים לנכסים הגנתיים.

המלצות

אנו ממליצים על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של כ-22% ובתיק ספקולטיבי של כ-  36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. 
בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל התחזקות הכלכלה האמריקאית וצפי לעלייה הדרגתית ומדודה בקצב הריבית ע"פ הפד.  ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הפיננסיים, הצריכה המחזורית והפארמה.  
אולם, אנו מורידים ב-5% את שיעור החשיפה לארה"ב לטובת אסיה, בשל קשיים בהעברת תוכניותיו של טראמפ, נתונים כלכליים טובים בסין ורמות מכפילים זולות יותר לרוב באסיה. 
החלוקה הגיאוגרפית המומלצת כעת בחו"ל: ארה"ב -60%, אירופה –18%, יפן-10%, 
אסיה ללא יפן –12%. 
 סביבת הריביות הנמוכה יחסית צפויה להימשך בארץ ובעולם מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי המהווה אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. 
מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד. אנו ממשיכים בהמלצתנו להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי. 
מבחינת הסקטורים המובילים בארה"ב מומלצת השקעה:
בסקטור התעשייה, בדגש על תת הסקטור התעשייה הביטחוניות הצפוי ליהנות מהגדלת תקציבי הביטחון לצבא ארה"ב, בנוסף, השקעה בחברות הנדסה וציוד המתמחות בהקמת פרויקטי תשתית על רקע תוכניתו לבניית חומה בגבול עם מקסיקו, פיזית או וירטואלית וכן השקעות בעסקי אבטחת הגבולות ובתשתיות. 
סקטור הפיננסיים על רקע  הצפי להמשך העלאות ריבית במהלך השנה יחד עם הקלות ברגולציה והמשך השיפור בכלכלה האמריקאית, בנוסף ניתן להיחשף גם לתת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב. 
סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה והעלייה בצריכה.
 סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים.
בנוסף מומלץ גם סקטור הטכנולוגיה בדגש על בחירה סלקטיבית של מניות.
ללקוחות ספקולטיביים אנו ממליצים על סקטור התעופה בשל מחירי האנרגיה נמוכים יחסית יחד עם השיפור המתמשך בכלכלה האמריקאית. וכן תת סקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו.
בהתייחס להשקעה באירופה ניתן להשקיע דרך תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות/ יצואניות. בנוסף מומלצת השקעה גם במדד הדאקס כחלק מחשיפה לגוש האירו, ניתן להיחשף גם באמצעות מדד MDAX  - מדד המניות הבינוניות בגרמניה.
בהתייחס להשקעה באסיה: ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע כפי המפורט מעלה.
בהתייחס לסחורות – ממשיכים בהמלצתנו על השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק כהגנה.

XPH
המשקיע בחברות פארמה מובילות בתחומן בהתפלגות: כ-90.4% פארמה, 9.5%-ביוטכנולגיה. בין החברות הבולטות במדד: ג'ונסון את ג'ונסון, פייזר, מרק, בריסטול מאיירס, מיילן פריגו ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-0.8%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-49% מהתעודה. ד.ניהול-0.35%.

BBH

 המשקיע בחברות הביוטכנולוגיה המובילות בתחומן וטומן בחובו פוטנציאל רב, בהתפלגות: כ-75% ביוטכנולוגיה , 20% פרמצבטיקה, 5% מוצרים רפואיים. בין החברות הבולטות במדד: אמג'ן, גלעד סיינס, ביוג'ן, אילומיין ועוד רוב החברות אמריקאיות.ד.ניהול-0.35%.
XLF

המשקיע בבנקים וחברות פיננסיים בארה"ב, בהתפלגות: 54.16% בנקים, 30% ביטוח, 13.4% שירותים פיננסיים. בין החברות הבולטות במדד: ג'ייפי מורגן, ברקשייר האתווי, וולס פארגו, בנק אוף אמריקה, סיטי גרופ, גולדמן זאקס, AIG ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-55% מהתעודה. תשואת דיבידנד ממוצעת של החברות המוחזקות כ- 1.7%, ד.ניהול-0.14%.

KRE

המשקיע בבנקים אזוריים וחברות השקעה בארה"ב, בהתפלגות: 93.7% בנקים, 5.3% חברות השקעה. בין החברות הבולטות במדד: National penn Bancshares, Great western Bancorp, Sterling Bancorp, Bankunited, Wintrust financial. ועוד, 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-44.8% כך שהתעודה מפוזרת. תשואת דיבידנד של 1.8%.דמי ניהול 0.35%.
XHB

חברות בניה וכאלה המספקות שירותים ומוצרים לבית בארה"ב. כ- 28% מהחברות בתעודה הינן חברות בניה, 15% מספקות חומרי גלם לבניה, 20% קמעונאות, 13% מתחום הריהוט. בין החברות הנכללות במדד  Lennox Corporation (LII) המספקת מוצרים ושירותים לקרור, וחימום בתים. Home Depot (HD) המספקת מוצרים לבית, Whirlpool (WHR) המספקת מוצרי חשמל לבית, Lennar (LEN), Ryland (RYL), Toll Brothers (TOL) חברות נדל"ן/בניה אמריקאיות ועוד. ד.ניהול-0.35%. מצ"ב גרף שבועיים אחרונים:
 
XLY

המשקיע בחברות צריכה מחזורית בארה"ב בהתפלגות של: כ-37% בקמעונאות כ-28% במדיה, 10% באינטרנט, 5.9% הלבשה. בין האחזקות הגדולות נמנות החברות: וולט דיסני, הום דיפו, אמאזון, מקדונלדס, טיים וורנר, נייקי, סטארבקס, פורד מוטור, טארגט, ג'נרל מוטורס ועוד. תשואת דיבידנד 12 חודשים אחרונים  1.5%. ד.ניהול-0.16%.

XLI

המשקיעה בחברות תעשייה גדולות המובילות בתחומן בארה"ב בהתפלגות: כ- 23% תעשייה כללית, 22% בהגנה וחלל, 16.5% בתחבורה, 8% אלקטרוניקה, 6% מכונות מגוונות, 6% בחברות תעופה. בין האחזקות הגדולות נמנות החברות: ג'נרל אלקטריק, M3, בואינג, יוניון פאסיפיק, לוקהיד מרטין, קאטרפילר ועוד. 10 האחזקות הגדולות ביותר מהוות כ- 46% מהתעודה, תשואת הדיבידנד 12 חודשים אחרונים הינה כ- 2% ודמי הניהול- 0.14%.

PAVE-   Global X U.S. Infrastructure Development ETF

שעוקבת אחרי מדד Indxx U.S. Infrastructure Development. המדד מכיל חברות הרשומות בארה"ב, שמאפשרות חשיפה לפיתוח תשתיות בארה"ב ובכלל זה, חברות בניה,הנדסה, מפיקות חומרי בניה ואחרות. חלוקה גיאוגרפית: 98% ארה"ב (0.8% להולנד וקנדה, כ"א). חלוקה סקטוריאלית של התעודה: 12.6% תחבורה, 11.5% הנדסה ובניה, 11.2% ברזל/פלדה, 8.5% ציוד ורכיבים חשמליים, 8% חומרי בניה, 7.6% קמעונאות, 6.2% מכונות, 5.8% אלקטרוניקה, 5.6% כימיקלים, 4.8% שירותים מסחריים. 10 האחזקות הגדולות בתעודה מהוות כ- 30.9% ממשקלה. דיבידנד ממוצע של החברות בתעודה 1.35%, דמי ניהול: 0.47%. התעודה הינה תעודה חדשה (התחילה להיסחר ב- 8/3/17). מנהלת כעת סכום של כ- 3.6 מיליון דולר בלבד!

PKB

הנותנת מענה חלקי לחברות החשופות לפרוייקטי התשתית. נציין כי התעודה משויכת לסקטור הצריכה המחזורית.
התעודה בתחום הבניה, ויש לה חפיפה מסויימת עם התעודה של XHB, אך מוטה יותר לכיוון חומרי הגלם לבניה, ולחברות הנדסיות, ופחות לבוני בתים למגורים (המהווים כ- 30% מהתעודה XHB). 
כ- 42% מהחברות בתעודה הינן חברות המספקות חומרי גלם לבנייה, כ- 15.6% חברות הנדסה ובניין, 14.9% יצרניות שונות, 5.5% בתחום הטקסטיל, 5.5% בתחום הקמעונאות. עשר האחזקות הגדולות בתעודה מהוות כ 45.8% ממשקלה (יש 30 אחזקות בתעודה). ד.ניהול 0.63%.

ITA

המשקיעה בעיקר בחברות ביטחוניות שקשורות לחלל, הגנה ותעופה בארה"ב המובילות בתחומן בהתפלגות: כ-76% הגנה, חלל ותעופה,7.6% ייצור חלקים שונים, 6.5% חומרה, 3% בניית ספינות, 2% מכונות שונות, ושאר אחזקות של כ- 1% כ"א ב- מחשבים, תקשורת, אלקטרוניקה ומחסנים ואחסון. בין החברות הבולטות במדד: בואינג, לוקהיד מרטין, רוקוול קולינס ג'נרל דינאמיקס ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-1.8%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-57% מהתעודה. ד.ניהול-0.43%.

JETS

המשקיעה בחברות התעופה המובילות בהתפלגות: 86% תעופה, 6.5% הגנה וחלל, 2.8% הנדסה. בין החברות הבולטות במדד: DELTA AIR  LINES, SOUTHWEST AIR LINES, AMERICAN AIR LINES, UNITED CONTINENTAL HOLDING, ALASKA AIR GROUP ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-73% דמי ניהול  0.6%. מצ"ב גרף שבועיים אחרונים:
 
XRLV

העוקבת אחרי מדד של 100 מניות המובילות במדד ה - S&P500 שהפגינו תנודתיות נמוכה, תוך הקטנת חשיפה שלילית לשינויים בשער הריבית. ההתפלגות הסקטוריאלית של התעודה: תעשיה 25.3%, בריאות  22.5%, פיננסים 18.7%, צריכה בסיסית 12.6%, צריכה מחזורית 9.4%, טכנולוגיה: 8.6%. בין האחזקות הגדולות בתעודה:
procter &Gamble, Coca-Cola, Republic services, Johnson & Johnson, United Parcel Service (UPS), Philip Morris, Lockheed Martin, Cincinnati Financial, Berkshire Hathaway, Arthur J Gallagher. דיבידנד 1.8%, ד"נ 0.25% .

ETF  על אירופה:

ISHARES-EURO STOXX 50- במטבע האירו טיקר  MSE FP, בדולר FEZ. מדד זה מכיל את 50 החברות הגדולות באירופה רובן חברות בעלות פעילות גלובאלית עולמית – המדד מתפלג סקטוריאלית: כ- 19% בנקאות , כ-7.5% נפט וגז, כ- 9.3% פרמצבטיקה, כ- 7% ביטוח, 6.9%- טלקום, 5.5%- אלקטרוניקה , 5%-כימיקלים, 3.6%- מזון, ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, סימנס, באייר, BNP PARIBAS, יוניליוור, טלפוניקה ועוד. ד.ניהול- FEZ-0.29%/ MSE- 0.2%.


WISDOMTREE  EUROPE  HEDGED– טיקר HEDJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על מדינות גוש היורו. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל מיליארד דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לפחות 50% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ לאירופה. חלוקה גיאוגרפית: כ – 25% צרפת, 25% גרמניה, 20% - ספרד, 16% הולנד, 8% בלגיה, 3% פינלנד, 2% איטליה. חלוקה סקטוריאלית: כ- 22% צריכה לא מחזורית, 19% תעשיה, 17% צריכה מחזורית, 13% פיננסים, 12% בריאות, 6% תקשורת, 5% חומרי גלם. בין המניות הבולטות: Anheuser-Busch  (אחת מיצרניות הבירה הגדולות בעולם), טלפוניקה, בנק בילבאו, סנופי, בנק סנטנדר, יוניליבר, סימנס, דיימלר ועוד. ד.ניהול-0.58%


ISHA HEDGED MSCI GERMANY -   טיקר HEWG, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על גרמניה. המדד מכיל חברות בינוניות וגדולות בשווי ממוצע של כ-28 מיליארד דולר ותשואת דיבידנד בגובה של כ-5.42% (שנה אחורה) וצפי קדימה של כ- 3.9%. חלוקה סקטוריאלית: כ- 15% יצרניות רכב, 13.7% כימיקלים, 11.8% חברות פארמה, 11% ביטוח, 8% תעשיה, 6% תוכנה, 5.5% תקשורת, 5% בנקים, 4% שירותי רפואה, 3% אלקטרוניקה. בין המניות הבולטות: באייר, סימנס, Allianz, Deutch Telcom AG, SAP, Deutch Bank AG. ד.ניהול-0.53%


VGK- תעודת סל דולרית העוקבת אחר מדד המניות מדינות אירופה המפותחות הכולל מניות גדולות ובינוניות בחלוקה גיאוגרפית מתפלגת: כ-27% אנגליה, 14% צרפת,  15% שוויץ, 14% גרמניה, 7% הולנד, 5% ספרד, 5% שוודיה, 3.7% איטליה ועוד. בחלוקה סקטוריאלית: כ- 14% בנקאות , כ-12% פארמה, 7.3% נפט וגז, כ-6.2% טלקום,כ-5.8% ביטוח, כ- 5.7% מזון, 4%- כימיקלים , 3%-משקאות, 3%- כרייה ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, נסטלה, נוברטיס, באייר, ROCHE HOLDING, HSBC , BP, ועוד. 10 החברות הגדולות המרכיבות את התעודה מהוות כ- 18% בלבד מהתעודה מה שמראה על גיוון ופיזור בתעודה. תשואת הדיבידנד של התעודה בשנה האחרונה עומדת על 3.75%.

ETF  על אסיה :

AAXJ-  עוקבת אחר מדינות אסיה ללא יפן בפיזור ביניהן: דרום קוריאה (19%), סין (22%), הונג קונג (18.7%), טיוואן (15%), הודו (10%), סינגפור (5.2%), מלזיה (4%),אינדונזיה (3%) תשואת הדיבידנד של המדד כ- 1.8% האחזקות העיקריות בתעודה מתפלגות סקטוריאלית: 21% בנקאות ופיננסיים, 10% סמיקונדקטור, 6.7% טלקום, 4% נפט וגז, 5% ריטים, 6.6% ביטוח. 10 האחזקות הגדולות מהוות 22% מהתעודה. ד.ניהול-0.69%.


WISDOMTREE  JAPAN  HEDGED -   טיקר DXJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על יפן. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל 100 מיליון דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לא יותר מ- 80% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ ליפן. חלוקה סקטוריאלית: כ- 25% צריכה מחזורית, 22% תעשיה, 15% טכנולוגיה, 11% פיננסים, 10% חומרי גלם, 9% צריכה לא מחזורית, 8% בריאות. בין המניות הבולטות: טויוטה, מיצובישי, Japan Tobacco, Mizuho Financial, קאנון, הונדה, ניסן ועוד. ד.ניהול-0.48%.

באופן כללי ללקוחות המעוניינים להימנע מחשיפה דולרית ניתן להשקיע באמצעות מגוון תעודות הסל בארץ בהתאם לסקטור/ גיאוגרפי/ סחורות המומלצים.


אפיק סולידי
בעולם, בסיכום שבועיים, נרשמה ירידה בתשואות האג"ח הממשלתי של ארה"ב ושל גרמניה. בצרפת נרשמה עליה בתשואות עקב התקרבות הבחירות במדינה.  גם בספרד ואיטליה נרשמה עליית תשואות. מנגד ביוון נרשמה ירידת תשואות חדה.
בארץ, בסיכום שבועיים, נרשמה מגמה מעורבת בתשואות האג"ח הממשלתי: באפיק השקלי נרשמה עליית תשואות מתונה ובאפיק הצמוד נרשמה ירידת תשואות ברוב הטווחים.
מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ הפתיע כאשר עלה ב- 0.3%, מעל הצפי שלנו ל- 0.1%.
הפורוורד, על המדד לשנה קדימה עלה מ-0.05% ל- 0.18%.
המרווח בין ישראל לארה"ב הצטמצם ממינוס 0.17% למינוס 0.02% (נכון לסגירת ה-19.4).
קונצרני- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה מגמה מעורבת במדדי האג"ח הקונצרני. 
אג"ח חו"ל- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידה בתשואות אג"ח חברות בארה"ב.

אג"ח ממשלתי 
שקלי: בסיכום שבועי, נרשמה עליית תשואות מתונה ברוב הטווחים.
צמוד: בסיכום שבועי, נרשמה ירידת תשואות ברוב הטווחים, למעט בטווחים הארוכים מאוד.
     

אג"ח קונצרני
בסיכום שבועיים, נרשמה מגמה מעורבת בתשואות ובמרווחים במדדי האג"ח הקונצרני העיקריים בארץ:
תשואת מדד תל בונד 20 ירדה מ- 1.5% ל-1.36%, המרווח ירד מ- 1.43% ל- 1.40%.
תשואת מדד תל בונד 40 ירדה מ- 1.10% ל- 0.92%, המרווח ירד מ- 1.15% ל- 1.09%.
תשואת מדד תל בונד שקלי נשאר סביב 2.58%, המרווח עלה מ- 1.62% ל- 1.67%.


המלצה: 
אג"ח ממשלתי- אחזקה של 14% בתיק המייצג ו 10% בספקולטיבי.
השבוע בשל חזרה לפער חיובי בין הערכותינו לבין האינפלציה הגלומה מן השוק ל-12 חודשים הקרובים אנו ממליצים כעת על חלוקה של 60% לטובת האפיק הצמוד באג"ח הממשלתי על חשבון האפיק השקלי זאת לעומת חלוקה שווה בין השקלי לצמוד באפיק הממשלתי, בסקירה הקודמת.
באפיק הצמוד מומלצת השקעה במח"מ סינטטי. ואילו באפיק השקלי מומלצת השקעה  סטרייט.
בתיק המייצג מומלצת השקעה במח"מ סינטטי של עד 5 שנים. בתיק הספקולטיבי המח"מ הסינטטי המומלץ הוא עד 6 שנים. עדיפות לשילוב צמודי מדד ארוכים במח"מ של עד 7 שנים עם שקלי במח"מ עד 5 שנים. 
אג"ח קונצרני בארץ: אחזקה בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי אחזקה של 30%, עם חלוקה שווה בין צמוד לשקלי (בעיקר בשל רמות המרווחים שהתל בונדים השקלי ו- 20,40 נמצאים כיום). מח"מ ממוצע עד 4 שנים בעדיפות לאגרות איכותיות יותר (מבחינת דירוג ובטחונות). 
אג"ח חו"ל- אחזקה של 10% בתיק המייצג ואחזקה בתיק הספקולטיבי של 15%. אנו ממליצים על אג"ח קונצרני בדרוג סביב דרוג מדינת ישראל (+A) ובטווח שבין BBB ל- A  לאור הירידה האחרונה בתשואות בארה"ב, אנו ממליצים לשקול הורדת מח"מ בתיקים תוך מימוש רווחים באפיק הדולרי ממח"מ של 4-5 שנים למח"מ של 3-4 שנים. ההשקעה יכולה להיעשות באופן ישיר (ע"פ רשימת האג"ח המומלצות של בנק אגוד), או דרך תעודות הסל ITR, CIU, VCSH ו- VCIT:
o CIU- המשקיעה בדרוג ממוצע A, מח"מ 4.24 ותשואה ממוצעת של 2.56% (2.61% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.2%. כ- 86% מהתעודה מושקע באג"ח קונצרניות, השאר באג"ח מדינות, supranationals, אג"ח מוניציפליות, וקרן כספית של בלאק רוק. 
oITR- המשקיעה באג"ח קונצרניות בלבד בדרוג ממוצע A- , מח"מ 4.34 ותשואה ממוצעת של 2.67% (2.76% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.12%. 
oמי שמעוניין לקצר מח"מ מטעמי סיכון יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד – VCSH. מח"מ 2.73, דירוג ממוצע A-, תשואה 2.17%, (2.20% בסקירה הקודמת). דמי ניהול 0.12% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר. 
oמי שמעוניין להאריך מח"מ או לחילופין למצע ע"י מח"מ סינטטי למח"מ המומלץ על ידנו יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד- VCIT תעודה המשקיעה באג"ח קונצרניות נקובות בדולר בטווחים לפדיון של 5-10, דירוג ממוצע A מינוס, מח"מ 6.22 ותשואה פנימית של 3.19% (3.30% בסקירה הקודמת). דמי הניהול בתעודה 0.07% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר.
oדרך נוספת להשקעה היא על ידי קרנות נאמנות ישראליות עם או בלי נטרול החשיפה המטבעית. 

אינפלציה וריבית
אינפלציה: 
מדד צפוי אפריל 2017*0.2%
מדד צפוי מאי 2017*0.4%
מדד צפוי יוני 2017*0.0%
אינפלציה צפויה ל- 12 חודשים קדימה*0.6%
אינפלציה צפויה לשנת 2017*0.9%
אינפלציה צפויה ל-12 חודשים ע"פ ממוצע חזאים** 0.6%
אינפלציה בפועל ב- 2016-0.2%
אינפלציה בפועל 12 חודשים אחרונים.0.9%
            *  הערכות מאקרו של הכלכלן הראשי של הבנק.
             **  מקור: בנק ישראל

מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה ב-0.3% מעל לצפי שלנו לעליה של 0.1%. עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הלבשה והנעלה ב-4.9%, תרבות ובידור באחוז אחד ודיור ב-0.8% ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיף תחבורה ותקשורת ב-0.5%. הפורוורד מדד לשנה קדימה מן השוק עלה מ-0.05% בסקירה הקודמת ל-0.18% כיום. במקביל לאחר פרסום מדד חודש מרץ, אנו מעדכנים כעת את תחזית האינפלציה שלנו לשנה קדימה מ- 0.3% ל- 0.6%.

ריבית: 
בישראל: ריבית בנק ישראל נשארה על 0.1%.  כאשר אין צפי להעלאת ריבית ב-2017.
באירופה: הריבית הכללית בגוש עומדת על 0%, כאשר הריבית על הפיקדונות עומדת על מינוס 0.4%. צפי להשארת הריבית האפסית בגוש והמשך מדיניות ההרחבה הכמותית לפחות עד דצמבר 2017, כך ע"פ דראגי.
בארה"ב: הריבית בארה"ב עומדת בטווח של בין 0.75% ל- 1%. צפי השוק כיום עומד על עוד העלאה אחת של 0.25% כ"א עד סוף שנת 2017, בהסתברות של מעל 50%. 





מט"ח
שקל-דולר
מאז הסקירה הקודמת (06.04) הדולר התחזק בכ-0.5% אל מול השקל. זאת בעקבות פיחות השקל.
בראיה ארוכת טווח, להערכתנו, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם.
מצ"ג גרף של השקל מול הדולר בשנה האחרונה:
 
מצ"ב גרף 5 שנים אחרונות של השקל מול הדולר: 
 
נקודת תמיכה: קרובה 3.6 ₪ לדולר, רחוקה 3.4 ₪ לדולר.
נקודת התנגדות: קרובה 3.7 ₪ לדולר, רחוקה 3.75 ₪ לדולר 


דולר-אירו 
מאז הסקירה הקודמת (06.04) האירו התחזק בכ-1% אל מול הדולר.  הדולר נחלש אל מול האירו בין היתר על רקע הירידה בהסתברות להעלאות הריבית בארה"ב.  בתוך כך נציין כי ראש ממשלת בריטניה הודיעה השבוע על הליכה לבחירות בזק וביום ראשון יערכו הבחירות הדרמטיות בצרפת שעל פי הסקרים האחרונים עמנואל מקרון מוביל אך ההכרעה בהם תידחה לסיבוב השני שיערך ב 07/05. על פי הערכות, התחזקות של הימין הקיצוני או ניצחון שלו ישלחו את האירו לירידות, כאשר עוד מדינה תשאף בצורה ברורה להיבדלות, ללאומנות ולהיפרדות אפשרית מהאיחוד האירופי.
אנו ממשיכים להעריך כי הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 (צפי לעוד העלאה אחת) אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017. 

בזירת המאקרו התפרסמו השבוע: 

בגוש האירו - מדד המחירים לצרכן לחודש עלה 0.8% בהתאם לצפי.
בגרמניה – מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ סופי עלה ב0.2% בתאם לצפי.
בריטניה – מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה 0.4% מעל צפי לעלייה של 0.3%. שיעור האבטלה לחודש פברואר עמד על 4.7% בהתאם לצפי. מכירות קמעונאיות לחודש מרץ שיתפרסמו מחר צפויים להראות ירידה של 0.5% לעומת עליה של 1.4% בחודש קודם.

נקודת תמיכה: 1 דולר לאירו. 
נקודות התנגדות: ב- 1.16 דולר לאירו.

ETF להשקעה במט"ח- לונג דולר כנגד מטבעות עיקריים בעולם:
UUP ,של PowerShares, העוקבת אחר מדד USDX (שהוא מדד של דויטשה בנק העוקב אחר לונג של דולר ארה"ב מול סל מטבעות עולמיים עיקריים, כשהסל כנגד הדולר מורכב מ: כ- 57.6% אירו,  13.6% ין יפני, 12% פאונד בריטי, 9% דולר קנדי, קרונה שוודי 4% ו-3.5% פרנק שוויצרי). בנוסף לתעודה הכנסות מינוריות מקופוני ריבית לאור אחזקותיה באג"ח ממשלתיות עד שנה בארה"ב.
נציין כי בשל ההשקעות של ה- ETF בחוזים על מטבעות, התעודה מסווגת כהשקעה ספקולטיבית-, ומתאימה ללקוחות בעלי סיבולת סיכון גבוה. נציין עוד כי דמי הניהול בתעודה יחסית גבוהים (כ- 0.8%), בשל עלויות גלגול חוזים, והיא אינה מחלקת דיבידנדים. 

מצ"ב גרף של התעודה UUP בשנה האחרונה:
 
אפיקי השקעה מומלצים לפי רמות סיכון

תיק מייצג: חלוקה של 60% לטובת האפיק הצמוד באג"ח הממשלתי על חשבון האפיק השקלי זאת לעומת חלוקה שווה בין השקלי לצמוד באפיק הממשלתי, בסקירה הקודמת.
 

תיק ספקולטיבי: חלוקה של 60% לטובת האפיק הצמוד באג"ח הממשלתי על חשבון האפיק השקלי זאת לעומת חלוקה שווה בין השקלי לצמוד באפיק הממשלתי, בסקירה הקודמת.
 


ניתוח זה הוכן ע"י בנק אגוד לישראל בע"מ, לשימוש עובדיו ועובדי חברות  הבנות שלו ולשימוש לקוחות של הבנק בכפוף להסתייגויות הבאות:
הניתוח הינו רכושו הבלעדי של הבנק. המידע ששימש את הבנק בהכנת ניתוח זה, הגם שהינו ממקורות שלפי ידיעת הבנק הינם מהימנים, אינו באחריותו. אין לראות בניתוח זה משום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או כל מצג שניתן על מנת שגורמים מחוץ לבנק יסתמכו עליו. כל הסתמכות על ניתוח זה תעשה על אחריותו של המשקיע בלבד. אין לעשות שימוש כלשהו, למסור, להעביר, להביא לידיעה, להעתיק, לצלם, לשכפל, לצטט, לפרסם, במישרין או בעקיפין, בכל אופן או שיטה בין בדפוס בצילום בהקלטה בהעתקה מכנית או אלקטרונית בתמורה או שלא בתמורה, את ניתוח או חלקים ממנו, לרבות, ממצאים, מסקנות והערכות הכלולות בו, ללא קבלת אישור בכתב מהבנק. הבנק ו/או חברות בנות שלו ו/או חברות הקשורות אליו (להלן: התאגידים) ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם, עשויים להחזיק עבור עצמם ו/או עבור מי מלקוחות התאגידים הנ"ל מניות של מי מהחברות, ו/או עשויים להיות בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהחברות. כמו כן עשויים מי מהנ"ל לפעול בניירות הערך של מי מהחברות על בסיס יומי או אחרת, לפעול מעת לעת במכירתן ו/או  ברכישתן חרף האמור בדוח זה.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x