סקר חדש >> הישראלים סומכים על הבנקים ועל גופים ממשלתיים בכל הנוגע להגנה על הנתונים הביומטריים שלהם

59% מאמינים שהבנקים ישמרו על המידע הביומטרי שלהם מאובטח; 50% סומכים על גופים ממשלתיים

 

 
עודד סלומי מנכל ויזה ישראלעודד סלומי מנכל ויזה ישראל
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/05/2017

תל אביב, 19 אפריל, 2017: Visa Inc. (NYSE: V) – סקר חדש של Visa מגלה, כי בכל הנוגע להגנה על הנתונים הביומטריים שלהם – טביעות אצבע, סריקות קשתית העין וכדומה – הישראלים סומכים קודם כל על הבנקים ועל גופים ממשלתיים: 59% מהנשאלים בישראל מאמינים שהבנקים ישמרו על המידע הביומטרי שלהם מאובטח, בעוד 50% סומכים על גופים ממשלתיים שיעשו זאת. לשם השוואה, מחקר דומה שנערך בבריטניה מצא, כי 60% מהבריטים סומכים על בנקים ו-33% סומכים על גופים ממשלתיים.

כאשר נשאלו באיזה גוף המציע שירות אימות באמצעים ביומטריים, היו נותנים אמון, מרבית המשיבים – 78% (לעומת 85% בבריטניה) – העדיפו את הבנקים; 72% מהנשאלים הישראלים (ו-81% מהבריטים) בחרו ברשתות תשלומים, 51% (ו-70% בבריטניה) ציינו מותגי אינטרנט בינלאומיים ו-56% (64% בבריטניה) בחרו ביצרניות טלפונים סלולאריים חכמים.

כזכור ממחקר נוסף שערכה לאחרונה Visa בישראל, בנושא הביומטרי עולה, כי 83% מהנשאלים הביעו רצון להשתמש באמצעי אבטחה ביומטריים כאמצעי אימות לאבטחת תשלומים (לעומת 64% בבריטניה). השימוש בטביעות אצבע כאמצעי זיהוי בעת ביצוע תשלומים ניידים נמצא בעליה ומדגיש את יתרונות הטכנולוגיה, לכן 79% ממשתתפי הסקר חשים הכי בנוח עם אמצעי זה (בדומה ל-80% בבריטניה). בנוסף, אימות מבוסס טביעות אצבע נתפס כאמצעי אבטחת התשלום המאובטח ביותר (83% בישראל ו-88% בבריטניה), ומדורג גבוה יותר בהשוואה לאפשרויות אימות ביומטרי אחרות, דוגמת סריקות קשתית העין (77% מן הישראלים ו-83% מהבריטים) או זיהוי תווי פנים (64% בישראל ו-65% בבריטניה).

עודד סלומי, מנכ״ל Visa ישראל, אמר בהתייחסו למחקר התשלומים הביומטריים: ״מהפכת התשלומים הזו מהווה הזדמנות אדירה עבור הבנקים. אנחנו כבר רואים בנקים רבים – גדולים כקטנים – שמתייחסים בחיוב לטכנולוגיית האימות הזו ומאמצים אותה, המשך בזיהוי קולי וכלה בזיהוי דפוסי ההתנהגות של המשתמשים (Behavioral Biometrics). הצרכנים בוטחים בבנקים, שיאמתו ויגנו על הנתונים הביומטריים שלהם, ועובדה זו מאפשרת לבנקים לספק פתרון טוב לכל הצדדים".


"Visa כבר מעניקה למספר גופים תמיכה בפיתוח אמצעי אימות חדשים. אנחנו נמשיך להתנהל כגוף המאפשר ביצוע תשלומים ונשמור על ניטרליות טכנולוגית במהלך העבודה עם שותפינו העסקיים במגזר הבנקאי, על מנת להבטיח ששיטות אימות תשלומים חדשות ומתפתחות יתנהלו בצורה מאובטחת, נוחה ודיסקרטית״. הוסיף סלומי.

 
אודות המחקר:
Visa ביצעה את המחקר על התשלומים הביומטריים בישראל באמצעות חברת גיאוקרטוגרפיה. המחקר נערך במהלך השבוע השלישי של חודש פברואר 2017, בקרב 500 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית במדינת ישראל (גולשי אינטרנט). באירופה נערך המחקר בשיתוף חברת Populus לפני 9 חודשים, בשבע מדינות באירופה: בריטניה, שבדיה, ספרד, צרפת, גרמניה, איטליה ופולין. המדגם הכולל עמד על 14,236 איש, עם כ-2,000 משיבים בכל אחת מהמדינות.
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x