בנק ישראל >> בחודש אפריל >> תושבי ישראל השקיעו נטו בחו"ל השקעות פיננסיות (אג"ח ומניות) בהיקף של כ-240 מיליוני דולרים

זאת בהמשך להשקעות נטו בהיקף של כ- 1.4 מיליארדים במרץ.

 

 
 

בנק ישראל
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/06/2017

תושבי חוץ –  השקעות נטו במניות ישראליות ומימושים נטו במק"ם

ההשקעות הפיננסיות בישראל:

אגרות חוב ומק"ם– בחודש אפריל מימשו נטו תושבי חוץ במק"ם סך של כ-60 מיליוני דולרים, זאת בהמשך למימושים נטו בהיקף של כ-100 מיליונים בחודש מרץ. מנגד, תושבי חוץ השקיעו נטו באפריל סך של כ-10 מיליוני דולרים באג"ח ממשלתיות הנסחרות בת"א, כך נמסר היום מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.

באג"ח ממשלתיות הנסחרות בחו"ל נרשמו באפריל השקעות נטו בהיקף של כ-30 מיליוני דולרים, בניגוד למימושים נטו בהיקף של כ-70 מיליונים במרץ.

השקעות במניות ישראליות – בחודש אפריל, השקעות נטו של תושבי חוץ בהיקף של כ-230 מיליוני דולרים במניות ישראליות הנסחרות בבורסה לני"ע בתל-אביב, זאת בניגוד למימושים נטו בהיקף של כ-10 מיליונים במרץ. במקביל, נרשמו באפריל השקעות נטו במניות ישראליות סחירות בחו"ל בהיקף של כ-30 מיליוני דולרים.

ההשקעות הישירות בישראל: ההשקעות הישירות במשק, באמצעות מערכת הבנקאות המקומית, הסתכמו בחודש אפריל בכ-580 מיליוני דולרים. הפעילות התרכזה בענף הפעילות הפיננסית והביטוח.

תושבי ישראל – השקעות נטו במניות ובאג"ח זרות

ההשקעות הפיננסיות בחו"ל:

בחודש אפריל, תושבי ישראל השקיעו נטו בחו"ל השקעות פיננסיות (אג"ח ומניות) בהיקף של כ-240 מיליוני דולרים. זאת בהמשך להשקעות נטו בהיקף של כ- 1.4 מיליארדים במרץ. 

מניות – בחודש אפריל השקיעו נטו תושבי ישראל במניות זרות היקף של כ-320 מיליוני דולרים: השקעות נטו של המשקיעים המוסדיים בהיקף של כ-260 מיליוני דולרים, בעיקר השקעה של קרנות הפנסיה החדשות שרכשו תעודות סל הנסחרות בחו"ל. כמו כן, נרשמו השקעות נטו של משקי הבית בהיקף של כ-70 מיליונים. השקעות אלו קוזזו בחלקן על ידי מימושים נטו של המגזר העסקי בהיקף של כ-10 מיליונים. 

אג"ח – בחודש אפריל מימשו תושבי ישראל נטו באג"ח זרות היקף של כ-80 מיליוני דולרים: מימושים נטו על ידי המשקיעים המוסדיים בהיקף של כ-210 מיליוני דולרים, שקוזזו בחלקם על ידי השקעות נטו של משקי הבית בהיקף כולל של כ-130 מיליונים. 

ההשקעות הישירות בחו"ל: 

בחודש אפריל נרשמו השקעות ישירות נטו של תושבי ישראל  בחו"ל באמצעות מערכת הבנקאות בלבד בהיקף של כ-270 מיליוני דולרים, בעיקר השקעות על ידי חברות בענף הפעילות הפיננסית והביטוח.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x