מחקר של בריטיש פטרוליום >> הגידול בצריכת הגז הטבעי בישראל הוא הגבוה בעולם

על פי נתוני המחקר, שיעור צריכת הגז בישראל השתווה תוך זמן קצר לשווקים בינ"ל מפותחים כמו אנגליה, ארה"ב והולנד. בשנת 2016 עמד שיעור הצמיחה בהטמעת הגז הטבעי על 14.5%, הנתון הגבוה בעולם.

 

 
אמיר פוסטר, מנהל מחלקת איגוד חיפושי הנפט והגז אמיר פוסטר, מנהל מחלקת איגוד חיפושי הנפט והגז
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/06/2017

סקירת האנרגיה השנתית של BP קובעת: קצב הטמעת הגז בישראל הוא הגבוה בעולם בעשור האחרון, עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 17.5%. מנהל מחלקת מחקר ואסטרטגיה באיגוד תעשיות חיפושי הנפט והגז, אמיר פוסטר: "בלי שיפור בתשתיות ההולכה לא נוכל לשחזר את הישגי העשור הקודם" 
הישג אדיר לתעשיית הגז הישראלית. על פי מחקר של ענקית האנרגיה הבינלאומית בריטיש פטרלויום (BP), שוק הגז הטבעי של ישראל הוא השוק הצומח ביותר בעולם בעשור האחרון (2005-2016), עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 17.5% בשנה. על פי נתוני המחקר, שיעור צריכת הגז בישראל השתווה תוך זמן קצר לשווקים בינ"ל מפותחים כמו אנגליה, ארה"ב והולנד. בשנת 2016 עמד שיעור הצמיחה בהטמעת הגז הטבעי על 14.5%, הנתון הגבוה בעולם. 

מהפכת הגז הטבעי בישראל החלה עם פיתוח מאגר 'ים תטיס' בשנת 2004. בשנה זו עמדה צריכת הגז הטבעי בישראל על 1.19 BCM בלבד, וגדלה בהתמדה במשך השנים. בשנת 2016, היקף הצריכה במשק הישראלי עמד על 9.7 BCM- גידול דרמטי, שהתאפשר לאור הפיתוח המהיר והמוצלח של מאגר תמר. 

לדברי אמיר פוסטר, מנהל מחלקת מחקר ואסטרטגיה באיגוד תעשיות חיפושי הנפט והגז בישראל: "מדובר בהישג מרשים ביותר למדינת ישראל ולתעשיית הגז הטבעי. בשנת 2016 הגז הטבעי סיפק יותר משליש מצריכת האנרגיה של מדינת ישראל, והמגמה עתידה להימשך עם המעבר מתחנות כוח פחמיות לגזיות, והמשך הטמעת הגז הטבעי בתעשייה ובמשק החשמל".  

לדברי פוסטר, "הצמיחה הגבוהה בביקוש לגז טבעי בישראל היא פועל יוצא של פיתוחו המהיר של מאגר תמר. יחד עם זאת, חוסר הוודאות ששרר במשק האנרגיה הישראלי עקב השינויים הרגולטורים חסרי התקדים בשנים האחרונות, הובילו לשנים אבודות ועיכוב משמעותי בפיתוח מאגר לווייתן. כתוצאה מכך, איננו צפויים עד לסוף העשור להמשך קצב הצמיחה המואץ בצריכת הגז הטבעי, כיוון שמערכת אספקת הגז לא תאפשר את המשך המגמה".

לדברי פוסטר, "עם תחילת הפקת הגז ממאגר לווייתן בסוף העשור וכניסת מאגרי כריש-תנין בתחילת העשור הבא, צפויים להירשם שוב שיעורי צמיחה גבוהים בצריכת הגז הטבעי. בכדי לא לעצור את המגמה על הרגולטור לאפשר לקדם במהירות את הקמת תחנות הכוח החדשות המונעות בגז טבעי שיבואו במקום תחנות הכוח הפחמיות שייסגרו, למתן באופן משמעותי את המתווה שהציע משרד האוצר להעלאת מס הבלו ולהמשיך ולפעול בנחישות להורדת החסמים הבירוקרטיים הקיימים לחיבור מפעלים קטנים ובינוניים לרשת החלוקה. בלי שיפור של תשתיות ההולכה לא נוכל לשחזר את הישגי העשור הקודם".
 
צריכת הגז הטבעי בישראל- 2004-2016: 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x