ibi >> לא כל כך מהר מוכרים את בזק

אנו ממליצים לנצל את הרגיעה בניירות של הפירמידה בכדי להגדיל חשיפה לבזק ולאגרות החוב של אינטרנט זהב וביקום וזאת רגע לפני דוחות בזק וחלוקת הדיבידנד החצי שנתי הצפויה – ואין לנו ספק שדיבידנד יחולק.

 

 
 

אי.בי.אי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/08/2017

  • מאקרו עולמי- העדפה ליפן ואירופה בניטרול מטבע על פני ארה"ב ו-EM

  • חוב גלובלי- מעדיפים אג"ח בדירוג HY ממדינות מפותחות ואג"ח נחותות

  • חוב ממשלתי מקומי- מח"מ בינוני-ארוך בשילוב הגנה על אג"ח ארה"ב / אירופה. העדפה לתמהיל של צמוד קצר-בינוני ושקל ארוך.

  • חוב קונצרני מקומי- ממליצים על בחירה סלקטיבית של אג"ח; מדד התל בונד גלובל החדש נראה אטרקטיבי

מאקרו בעולם
  • הכישלונות של טראמפ בביטול האובמה-קר ממשיכים להחליש את הדולר בעולם. 

  • גובר הסיכוי שרפורמת המיסוי תהיה מתונה יותר וניטראלית מבחינת הגירעון. 

  • ה-FED  מאותת על הכרזה לצמצום רכישות האג"ח בספטמבר- ההכרעה לגבי תוואי הריבית תידחה לדצמבר. 

  • היחלשות הדולר מסבירה חלק ניכר מהביצוע העודף של מדדי ארה"ב על אירופה.

  • לדעתנו הפוטנציאל להמשך היחלשות הדולר מוגבל, כך שהפוזיציה המנייתית 

מניות ישראל

  1. טבע צפויה לפרסם את הדוח לרבעון השני ביום חמישי הקרוב

  2. להערכתנו החברה תציג הכנסות בגובה 5.8 מיליארד דולר ורווח של 1.11 דולר למניה

  3. ייתכן והחברה תוריד את התחזיות ל-2017

  4. עיקר תשומת הלב תופנה לשיחת הועידה ולאו דווקא למספרים

  5. שווי השוק מתמחר פסימיות סביב הקופקסון וסביבת המחירים - קיים אפסייד במניה

  6. בנק אגוד על המדף

  7. בנק מזרחי אישר מגעים לרכישת אגוד לפי שווי של 1.4 מיליארד ש"ח

  8. להערכתנו, יש היגיון שבנק מזרחי יהיה הקונה לפעילות, אך העסקה צפויה להיתקל בקשיים רגולטוריים
  • בזק לא מחליפה בעלים כל כך מהר...

  • יש עוד הרבה נכסים שניתן לממש לפני מכירת הפעילות

  • מימוש נכסים מצד יורוקום יצור רגיעה בקרב הבנקים ויאפשר להימנע ממכירת בזק

  • ניתן לנצל את הרגיעה בניירות הפירמידה בכדי להגדיל חשיפה לבזק ולאג"ח הקבוצה

מאקרו בעולם- הכישלונות של טראמפ ממשיכים להחליש את הדולר

אם ניתן לציין לחיוב אלמנט כלשהו כתוצאה מהתנהלותו של ממשל טראמפ, ממשל שלא מפסיק לייצר כותרות שליליות, הסתבכויות וכישלונות בהעברת צעדים כלשהם, הרי שזוהי היחלשות הדולר. לאחר הבחירות נרשמה התחזקות משמעותית בדולר בעולם מתוך ציפייה למדיניות פיסקאלית מרחיבה שתייצר האצה בצמיחה ובאינפלציה ותוביל להעלאת ריבית מהירה. לפני מספר חודשים הסתמנה רפורמת הבריאות כמקרה מבחן ליכולתו של ממשל טראמפ להוביל רפורמות, ומאז הוא רשם כישלון חרוץ שמציב סימן שאלה גדול לגבי יכולתו להעביר רפורמות כלכליות כלשהן. עם זאת, מכיוון שהאג'נדה הרפובליקנית דוגלת בקיצוצי מס, סביר שהפחתה מסויימת בשיעור המס אכן תבוצע ב-2018, אך הקושי בביטול רפורמת הבריאות מעלה את הסיכוי לכך שבכדי להגיע להסכמות בנוגע לקיצוצי המיסים, הם יהיו מתונים יותר וניטראליים מבחינת הגירעון, כלומר ילוו בקיצוץ בהוצאות.  

אין ספק שהאכזבה מממשל טראמפ במקביל לחשש מתוצאות החקירה סביבו מייצרות פרמיית סיכון פוליטית בארה"ב. פרמייה יוצרת בשלב זה התמתנות ציפיות בשווקים בנוגע להעלאת ריבית ובמקביל להחלשות הדולר בעולם. בחינת התפתחות פערי הריביות שבין סל הדולר ובין מרכיביו מעלה כי היחלשות הדולר היא מעבר לשינוי בפער הריביות, ולהערכתנו ניתן להסביר זאת כפרמיית סיכון פוליטית. משכך, בטווח הקצר, המומנטום סביב הכישלונות /חקירות  עלול להמשיך ולהחליש את הדולר בעולם. עם זאת, בתרחיש שבו פרמייה זו תתפוגג, קיים פוטנציאל התחזקות מהיר למדיי של הדולר בעולם, שכן חלק לא מבוטל מגורמים שפעלו להיחלשות הדולר כבר מגולמים ברמות הנוכחיות. 

השינוי בשע"ח של הדולר מהווה גורם משמעותי בביצועי מדדי המניות המובילים בעולם. מדד ה-S&P500 הניב תשואה של כ-10% מתחילת השנה, לעומת כ-6% ב- DAX וכ-4.5% ב-NIKKEI. לעומת זאת, כאשר מוסיפים למשוואה את השינוי בשע"ח של הדולר, כלומר התשואה במונחים דולריים, אזי מתקבלת תמונה שונה בפרט מול ה-DAX. השפעה זו בולטת יותר בשלושת החודשים האחרונים שבהם נרשמה ירידה ב-DAX לעומת עלייה ב- S&P500 אך כאשר נמדדת התשואה הדולרית, נרשם ביצוע עודף של ה-DAX. במבט קדימה, מכיוון שאנו מעריכים כי פוטנציאל היחלשות הדולר מוגבל ברמה זו, מתקבלת המסקנה כי הפוזיציה המנייתית מחוץ לארה"ב צריכה להתאפיין בניטרול הדרגתי של החשיפה המטבעית. 

באופן דומה, ההתפתחויות סביב טראמפ תומכות בירידת תשואות שכן הן מפחיתות את ההסתברות להרחבה פיסקאלית שתייצר לחץ לעלייה באינפלציה ולהאצה בקצב העלאות הריבית. עם זאת, גם בהיבט זה, ובפרט בהתחשב בכך שירידת התשואות נתמכה בהאטה מפתיעה באינפלציה בחודשים האחרונים, ניראה כי ללא תיקון משמעותי כלפי מטה במדדי המניות המובילים הפוטנציאל להמשך ירידת תשואות מוגבל. הערכה זו נתמכת גם בפוזיציות מתוחות בחוזים על איגרות החוב ל-10 שנים בארה"ב. 

ההכרעה לגבי המשך תוואי העלאת הריבית בארה"ב נדחית לדצמבר

כצפוי הבנק המרכזי הותיר בפגישתו האחרונה את הריבית ללא שינוי בטווח של 1%-1.25%. המסרים העיקריים שעלו מההודעה התייחסו לצמצום הרכישות ולירידה בסביבת האינפלציה. ה-FED  אותת על הכרזה קרובה של תחילת צמצום רכישות האג"ח, כך שבסבירות גבוהה הוא יכריז על כך בהחלטת הריבית הבאה באמצע ספטמבר. מבחינת ההתפתחויות הכלכליות הבנק מיתן את הרטוריקה לגבי האינפלציה, מן הסתם כתוצאה מהירידה בקצב האינפלציה מאז מרץ האחרון, ומנגד נשמע מעט יותר אופטימי לגבי הפעילות הריאלית ושוק העבודה. אופטימיות יחסית זאת מתחברת גם לנתוני הצמיחה האחרונים שהצביעו על קצב של 2.6% שמשקף צמיחה של 2.1% בשנה אחרונה. קצב זה משקף לדעתנו את פוטנציאל הצמיחה של המשק האמריקאי וללא שינוי של ממש בפריון, קשה לצפות לצמיחה גבוהה מאשר 2%. 

בשורה התחתונה, ה-FED צפוי להכריז על תחילת צמצום הרכישות בספטמבר כאשר ההכרעה לגבי המשך תוואי העלאות הריבית נדחתה לדצמבר. החוזים על ריבית ה-FED  מייחסים הסתברות של כ-40% להעלאת הריבית בדצמבר. באופן כללי, התמחור בחוזים משקף צפי להעלאה אחת בשנה הקרובה ולא הרבה מעבר לכך עד לסיום 2018. בהיבט זה חשוב לציין כי התנאים הפיננסיים לא הוקשחו בעקבות העלאות הריבית עד כה. כך, נרשמה ירידה במרווחי האשראי, היחלשות ניכרת של הדולר בעולם ורמות שיא במדדי המניות המובילים. כמובן שלא ניתן להתעלם מהירידה בסביבת האינפלציה בחודשים האחרונים, המהווה גורם ממתן לקצב העלאות הריבית, אך לשם בלימת תהליך העלאת הריבית, באופן המגולם בחוזים, תידרש לדעתנו הרעה ניכרת בתנאים הפיננסיים. אחרת, תוואי הריבית יהיה גבוה מזה המגולם בחוזים. 

מניות ישראל

טבע תפרסם את הדוחות לרבעון השני ביום חמישי הקרוב

הציפיות בשוק הן להכנסות של 5.72 מיליארד דולר (5.8 מיליארד דולר לפי הערכות שלנו) ורווח נקי מתואם של 1.07 דולר למניה (1.11 דולר למניה לפי הערכות שלנו). בעקבות לחצי המחירים המתמשכים בגנריקה, לא נופתע אם החברה תעדכן מעט את התחזיות לשנת 2017 כלפי מטה. מנגד, תיקוף התחזיות עם הסברים משכנעים, יעניק רוח גבית למניית החברה.

להערכתנו הרבעון יושפע לחיוב ממספר רב של השקות חדשות בתחום הגנרי, תהליכי התייעלות ומיצוי של סנרגיות מהרכישה של אקטביס, לצד המשך שחיקה במחירי התרופות הגנריות בארה"ב, ובתחום תרופות המקור מהמשך ה"חליבה של פרת הקופקסון" לצד ירידה חזקה בהכנסות ממוצר האזילקט שהפך גנרי. 

עיקר תשומת הלב תהייה מופנית למאמצים לאיתור מנכ"ל חדש וסמנכ"ל כספים חדש, לפעילות הגנריקה כולל קצב שחיקת המחירים והשקות חדשות, לתהליכי ההתייעלות והאינטגרציה, לקצב מיצוי הסינרגיות מאקטביס, למימושם של נכסים שאינם בליבה העסקים, למצב הקופקסון ולסיכויים לקבלת אישוריFDA  למתחרים הגנריים בטווח הקרוב, להתפתחויות בצבר המוצרים הייחודי של החברה, לתוכניות להורדת היקף החוב תוך שמירה על הדיבידנד ולמחיקות חד-פעמיות.

בשורה התחתונה- למרות שלא צפויות להערכתנו הפתעות מיוחדות, קיימים הרבה נושאים שמטרידים את המשקיעים והמוקד יהיה בשיחת הוועידה. בראיה ארוכת טווח, טבע נסחרת לפי מכפיל של 6.7 על תחזית הרווח ל- 2017. שווי זה הינו נמוך ואינו מגלם את הפוטנציאל העסקי של החברה, תהליכי ההתייעלות וצבר המוצרים להשקה בשנים הקרובות, והוא משקף בעיקר את הפסימיות לגבי עתיד הקופקסון וסביבת המחירים בתחום הגנרי.
מניות ישראל

בנק אגוד על המדף

מכירה אפשרית של בנק אגוד אינה בגדר חדשות, שכן מאז רכש שלמה אליהו את השליטה במגדל ידוע שהוא מחויב למכור את אחזקותיו בבנק. אתמול הודיעו שאר בעלי השליטה בבנק כי בכוונתם להצטרף למהלך איתור הרוכש למניות, כך שנכון להיום כ- 75% מהמניות של בנק אגוד נמצאות על המדף.

להערכתנו, לאור מגבלות הפיקוח על הבנקים, סביר להניח שהמועמדים הרלוונטיים הם בנקים קטנים-בינוניים. נכון להיום עלו שמותיהם של בנק דיסקונט ובנק מזרחי כמתעניינים פוטנציאליים בבנק אגוד, כאשר מבין השניים אנו סבורים כי הגיוני יותר שבנק מזרחי יהיה הרוכש. נזכיר כי חלק מאסטרטגיית בנק מזרחי היא להמשיך ולפתח את הסניפים הפיזיים בניגוד למגמה בקרב יתר הבנקים. בנוסף, בנק דיסקונט נמצא בעיצומו של מהלך התייעלות וספק אם יוכל להתמודד עם רכישת בנק קטן ולא יעיל בשלב זה מבלי לפגוע בתוצאות שהניבה ההתייעלות שעבר עד כה. 

קצת על בנק אגוד: הבנק נוסד ב-1951 ונכון להיום מונה 36 סניפים. הבנק נחשב לכזה עם תוצאות חלשות היסטורית כאשר התשואה להון הממוצעת בשנים 2012-2016 עמדה על 3% או על 5.7% בנטרול הוצאות חד פעמיות. נכון להיום ולאחר העליות האחרונות במניה, הבנק נסחר ברמות של 53% על ההון. במהלך שנת 2016 אימץ הבנק תכנית התייעלות חדשה שעיקרה חיזוק זרוע הקמעונאות והאשראי הצרכני לצד צמצום בכוח אדם. בעקבות התכנית הנ"ל, הציב הדירקטוריון יעד של יחס הלימות הון של 10.25% עד לסוף 2019.

מניות ישראל

לא כל כך מהר מוכרים את בזק

אתמול בבוקר פורסם כי בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ', צפוי להציע לבנקים הסדר שבמסגרתו יממש חלק מהותי מאחזקות חברת יורוקום ובהמשך גם חלק מהשליטה בבזק.

מבחינת המספרים, יורוקום חייבת לבנקים כ- 1.2 מיליארד ₪ והלחץ שנוצר בעקבות חקירת הרשות מביא את הבנקים לדרוש מימוש נכסים והקטנת המינוף.

מה אלוביץ יכול לממש לפני בזק? 

  • נדל"ן – בית יורוקום, וחלקו בפרוייקט מידטאון  - יחד מוערכים בכ-300 מיליון ₪

  • יורוקום נוקיה – מוערכת בכ- 250 מיליון ₪

  • חלק יורוקום בחלל תקשורת – 250 מליון ₪ 

  • חלק יורוקום באנלייט – 100 מיליון ₪ 
אמנם סך הנכסים לא סוגרים את החוב במלואו אך יש להביא בחשבון אפשרות שהבנקים יסתפקו בשלב ראשון בהקטנה מהותית של החוב לפני שידרשו מימוש מניות באחת מחברות פירימידת א.זהב.
בנוגע למכירת השליטה בבזק, קיימות לאלוביץ' מספר חלופות:

  • מכירה של מניות בזק (מעבר ל-1.3% שהוא יכול לממש בכל רגע). במקרה זה נדרש אישור משרד התקשורת לוויתור על היתר השליטה. להערכתנו לא מדובר באישור בלתי אפשרי ולראיה מקרה מכירת מניות פז לציבור. היתרון שאנו רואים במקרה זה הוא המיסוי הנמוך (או אפילו אפסי) במקרה של מכירה שכמובן תלוי בשווי לפיו בזק תימכר.

  • מכירה של מניות בי-קום – גם במקרה זה יאלץ אלוביץ' להמתין לאישור משרד התקשורת ובכל מקרה במצב זה המיסוי יהווה פקטור מהותי בהחלטה.

  • מכירה של מניות אינטרנט זהב – כאן המס הופך להיות קריטי עבור אלוביץ ולא בטוח שנכון יהיה מבחינתו לממש נכסים בראש הפירמידה.
אז מה אנחנו חושבים?

להערכתנו הנכונות של אלוביץ' למכירת השליטה בבזק היא לצורך קניית זמן והורדת מפלס הלחץ בטווח הקצר. אנו סבורים כי מימוש נכסים ברמת יורוקום צפויה ליצור אלמנט של רגיעה בקרב הבנקים ולאפשר לאלוביץ' להימנע ממכירת בזק (או החברות השולטות בה) בטווח הקצר. אין ספק שהפרסומים מספקים זריקת הרגעה לכל המניות (והאגחים) בפירמידה אך התהליך למימוש נכסים צפוי להיות ארוך ותלוי בהמון אישורים רגולטוריים שצפויים לקחת זמן (בטח בהיעדר מנכ"ל למשרד התקשורת). 

בשורה התחתונה, אנו ממליצים לנצל את הרגיעה בניירות של הפירמידה בכדי להגדיל חשיפה לבזק ולאגרות החוב של אינטרנט זהב וביקום וזאת רגע לפני דוחות בזק וחלוקת הדיבידנד החצי שנתי הצפויה – ואין לנו ספק שדיבידנד יחולק.

הודעת גילוי
לכותב המאמר ולחברת שרותי בורסה והשקעות בישראל- אי.בי.אי בע"מ ("שירותי בורסה") אין רישיון שיווק השקעות והם אינם מבוטחים בביטוח הנדרש מבעל רישיון בהתאם לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. בעת פרסום המאמר שירותי בורסה וכותב המאמר אינם בעלי עניין אישי בנושאיו. כמו כן, אין במאמר כדי להוות תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.


מסמך זה הינו עבודת מחקר שהוכנה על ידי מחלקת המחקר של שרותי בורסה והשקעות בישראל – אי.בי.אי. – בע"מ ("החברה") והוא מובא כשרות מקצועי ללקוחות כשירים בלבד, על כן, אין במסמך זה ובכל הכלול בו משום דבר פרסומת. המסמך מבוסס על מידע שדווח לציבור על ידי החברות הנסקרות בו וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים, או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים. מסמך זה הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע במסמך זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסים הנזכרים בו ולכן אין לקבל על סמך מסמך זה בלבד החלטות השקעה כלשהן. מסמך זה הינו למטרות אינפורמטיביות בלבד, ואין במסמך זה ובכל הכלול בו משום ייעוץ או הצעה או שידול או הזמנה לרכוש (או למכור) את ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בו, ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. קבוצת אי.בי.אי. , עובדיה וחברי הדירקטוריון בתאגידי הקבוצה לא יהיו אחראים לכל נזק, ישיר או עקיף, שיגרם, אם יגרם, לצד כלשהו, כתוצאה מהסתמכות על מסמך זה. תאגידים הנמנים על קבוצת אי.בי.אי. ו/או בעלי השליטה בה עשויים להחזיק ולסחור עבור עצמם ו/או עבור לקוחות הקבוצה בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסים המסוקרים במסמך זה, כולם או חלקם, והם עשויים לפעול הן במגמת קנייה והן במגמת מכירה בכל אחד מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים האמורים. קבוצת אי.בי.אי. מעניקה מגוון שירותים בתחום ההשקעות, לרבות ייעוץ ו/או הפצה ו/או חיתום הנפקות וכן עשיית שוק, ועל כן עשויה להעניק שירותים אלה או אחרים לחברות הנסקרות או לקבוצת החברות הנסקרות, וכן עשויה לקבל תגמול מהותי בגין שירותים כאמור. מסמך זה הינו רכושה של החברה ואין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או לפרסם בכל אופן מסמך זה או חלקים ממנו ללא רשות מפורשת, מראש ובכתב, של החברה.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x