אינפנטי >> הכלכלה הסינית צמחה ברבעון השני ב-6.9%

למרות נסיונות הממשל לקירור שוק הנדל"ן, להורדת מינוף הסקטור העסקי ולהורדת הסיכון של המערכת הפיננסית. מחירי הבתים בסין עלו בחודש יוני ב-60 מתוך 70 הערים הנסקרות, לעומת 56 בחודש מאי.

 

 
 

יוליה מסלוב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/08/2017

מבט עולמי: 

קרן המטבע העולמית פרסמה את התחזית המעודכנת לכלכלה העולמית, לפיה צפויה צמיחה של 3.5%, בדומה להערכה שניתנה בחודש אפריל. עם זאת, כלכלני הקרן הפחיתו את תחזית הצמיחה למשק האמריקאי מ-2.3% ל-2.1%, וכן למשק הבריטי. מנגד, הועלו תחזיות הצמיחה לגוש האירו וליפן. הכלכלנים ציינו כי התחזיות לארה"ב נמוכות יותר, בעיקר בשל ההנחה שמדיניות התקציב תהיה פחות מרחיבה מכפי שציפו קודם. 

בארה"ב נמשכת אי הודאות ביחס להצלחתו  של נשיא טראמפ לקדם רפורמות כלכליות. הסנאט דחה את ביטול תוכנית ביטוח הבריאות , ה-"אובמהקר". בקרוב, צפוי הנשיא טראמנפ להגיש לאישור את התקציב לאישור  לראשונה מעת מאז מינויו  . כמו כן, לקראת סוף השנה צפויים להתקיים  דיונים בנושא רפורמת המס שהנשיא טראמפ יזם .  

ישראל: 

בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%. הבנק פרסם את תחזית המאקרו העדכנית, לפיה המשק צפוי לצמוח השנה ב-3.4%, לעומת התחזית הקודמת לצמיחה של 2.8%, זאת בשל הערכות כי היצוא וההשקעות יצמחו מהר יחסית להערכות הקודמות. האינפלציה בשנה הקרובה תסתכם ב-0.8% (עדכון כלפי מטה ב-0.2%). בבנק מעריכים כי האינפלציה תיכנס לתחום היעד בעוד כשנה, אם כי היא צפויה עוד לרדת לפני שתשוב לעלות. על פי הערכת בנק ישראל הריבית צפויה להישאר ברמתה הנוכחית בשנה הקרובה כדי לתמוך בהתבססות סביבת האינפלציה בתחום היעד ולעלות ברבעון השני של 2018 ל-0.25%. זאת, לאחר כמה רבעונים  שבהם קצב האינפלציה יעלה על 1%, וכאשר תחזיות האינפלציה לשנה קדימה יתקרבו למרכז תחום היעד. 
מדד המחירים לצרכן ירד ביוני בשיעור חד של 0.7%, משמעותית מתחת לממוצע החזאים. בין הסיבות לירידה החדה במדד ניתן לציין את השינוי המתודולוגי שערכה השנה הלמ"ס במדידת פרטי הלבשה והנעלה, חישוב זה גרם  לעלייה חדה במדד מאי ותוקן ביוני, סיבה שניה היא הירידה החדה במחירי הפירות והירקות. 

ארה"ב:

ברבעון השני של 2017 צמח המשק ב-2.6%, לעומת הצמיחה החלשה של 1.2% ברבעון הקודם, זאת הודות להתרחבות משמעותית של היצוא (4.1%) וההשקעות בענפי המשק (5.2%). גם ההוצאה הפרטית המשיכה במגמה החיובית כאשר התרחבה ב-2.8%. הפד הותיר את הריבית ללא שינוי, בהתאם לצפי.  בהודעת הריבית צוין כי תהליך צמצום המאזן (מכירת איגרות החוב) צפוי להתחיל בקרוב. עיקרי התכנית פורסמו עוד בחודש יוני, לפיה הבנק יחל להקטין את המאזן ב-10 מיליארד דולר בכל חודש. סכום זה יגדל ב-10 מיליארד דולר כל 3 חודשים עד ל-50 מיליארד דולר בחודש.   
אינפלצית הליבה עלתה בחודש יוני ב-1.5%, עדיין ברמה נמוכה מהיעד שקבע הבנק הפדרלי. ממשיכים להתפרסם נתוני מאקרו מעורבים: האינדיקטורים המובילים התרחבו ביוני ב-0.6% (ההתרחבות החודשית החזקה ביותר מאז דצמבר 2014),  התחלות ואישורי הבניה עלו ביוני בחדות ב-8.3% וב-7.4%, מנגד, הצריכה הפרטית גדלה בחודש יוני בשיעור המתון ביותר מזה חמישה חודשים (0.1%).  בנוסף, מדד פעילות מגזר הייצור נסוג ביולי לרמה של 56.3 נק' לעומת רמה של 57.8 נק' ביוני והוצאות הבנייה בארה"ב ירדו ביוני ב-1.3%.

אירופה:

צמיחת כלכלת גוש האירו הואצה ברבעון השני - התמ"ג עלה ב-0.6% לעומת הרבעון הראשון של השנה וב-2.1% במונחים שנתיים (גבוה מתחזיות הבנק המרכזי לצמיחה של 1.9%). בחלוקה למדינות, נתוני הצמיחה בצרפת הפתיעו לטובה ברבעון השני כשקצב הצמיחה השנתי עלה ל-1.8%, הגבוהה ביותר מאז שנת 2011. בספרד, קצב הצמיחה נותר ברמה גבוהה של 3.1%, בדומה לרבעונים קודמים. האבטלה ירדה בחודש יוני ב-0.1% ל-9.1%. האינפלציה בחודש יולי היתה 1.3% בהשוואה לחודש יולי 2016, הרמה הנמוכה ביותר השנה ומתחת ליעד ה-ECB שעומד על כ 2%. 

שיעור הריבית בגוש האירו נותר ללא שינוי ברמה של 0%. תכנית הרכישות נותרה ללא שינוי והבנק הודיע כי לא יצמצם אותה לפחות עד דצמבר. יו"ר ה-ECB, דראגי, הבהיר כי ה-ECB מוטרד מרמת אינפלציה נמוכה. יחד עם זאת, אמר כי השיפור הניכר בכלכלה האירופאית צפוי להוביל בסתיו הקרוב לדיונים על תחילת ה-Tapering. קרן המטבע הסכימה להעמיד ליוון הלוואה נוספת של 1.8 מיליארד דולר ללא קיצוצים נוספים בהוצאות של יוון. 

אסיה:

הכלכלה הסינית צמחה ברבעון השני ב-6.9%, מעבר לציפיות, על רקע השיפור שחל לקראת סוף הרבעון בנתונים הכלכליים וזאת לאחר האטה בחודש אפריל. מחירי הבתים בסין ממשיכים לעלות ופעילות הבנייה ממשיכה לתמוך בצמיחת הכלכלה, למרות נסיונות הממשל לקירור שוק הנדל"ן, להורדת מינוף הסקטור העסקי ולהורדת הסיכון של המערכת הפיננסית. מחירי הבתים בסין עלו בחודש יוני ב-60 מתוך 70 הערים הנסקרות, לעומת 56 בחודש מאי. 

הבנק המרכזי של יפן הותיר את הריבית (0.1%) ואת המדיניות המוניטארית על כנה . למרות השיפור הנמשך בשוק העבודה- שיעור האבטלה ירד לשפל של 2.8%, האינפלציה מתקשה להתרומם ונמצאת הרחק מהיעד של הבנק המרכזי. מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% בחודש יוני ומדד הליבה נותר יציב, בדומה לחודש מאי. נתון זה תומך בהמשך מדיניות מוניטארית מרחיבה של הבנק המרכזי. 

הערכות להמשך שנת 2017:

רמת הסיכון והתנודתיות בשווקים יוותרו גבוהות. מבין האיומים אשר ישפיעו על הכלכלה העולמית ניתן למנות את הקשיים בהעברת רפורמות המתוכננות ע"י ממשל טראמפ בארה"ב, אי וודאות סביב הסכמי סחר בין ארה"ב לבין המדינות המובילות,  עלייה ברמת אי הוודאות לקראת הבחירות בגרמניה. יחד עם זאת, הנתונים החיוביים באירופה מחזקים את ההערכות כי הכלכלה נכנסת לתקופה של צמיחה חזקה יותר והתבהרות התמונה הפוליטית בהמשך תתרום ליציבות השוק האירופאי, מה שמעלה את ההסתברות כי הבנק המרכזי האירופי יצמצם את התמריצים המוניטריים, אך בשל האינפלציה הנמוכה הריבית כנראה תיוותר על כנה בטווח הבינוני ויתכן שאף בטווח הארוך.  בישראל התקררות בשוק הדיור והתמתנות הצריכה הפרטית, ההמשך התחזקות השקל, ירידת מחירי הסחורות,  התגברות התחרות במשק וצעדי הממשלה צפויים לעכב את חזרת האינפלציה ליעד. גורמים אלה תומכים באי שינוי בריבית בשנה הקרובה. אנו ממשיכים להחזיק בהערכה כי היעדר אלטרנטיבה לכסף תמשיך לתמוך בשוקי ההון בעולם, לכן כדאי לנצל הזדמנויות שייווצרו בשווקים כתוצאה מתנודתיות. יחד עם זאת, אנו ממליצים על גישה זהירה לנכסי סיכון ובבחירה סלקטיבית של ההשקעות.  

יוליה מסלוב, אנליסטית בכירה בקבוצת ההשקעות אינפיניטי


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x