איילון >> טבע קרסה, ביבי מתנדנד ואולם המגמה בשוק ההון לא השתנתה

בחירות מוקדמות ככל ותהיינה יגבירו את התנודתיות בשווקים הפיננסים ויגבירו את חוסר הוודאות בקרב המשקיעים ואולם איננו מזהים מבנה קואליציוני ריאלי חדש אשר יערער באופן מהותי על תוואי המדיניות הכלכלי של ממשלת נתניהו.

 

 
יניב פגוטיניב פגוט
 

יניב פגוט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/08/2017


ארה"ב

  • המשק האמריקני הוסיף 209 אלף משרות בסקטור הלא חקלאי בחודש יולי 2017, מדובר בתוספת משרות הגבוהה בכ- 30 אלף משרות ממוצע התחזיות של האנליסטים.  במקביל חל עדכון זניח כלפי מעלה של 2000 משרות לנתוני התעסוקה שפורסמו לחודשים מאי ויוני 2017. ממוצע תוספת המשרות החודשי בסקטור הלא חקלאי בשלושת החודשים האחרונים הוא 195 אלף משרות, מדובר על נתון חזק המצביע על עוצמת שוק העבודה בארה"ב למרות הצמיחה הכלכלית המדשדשת וחוסר הבהירות באשר למדיניות הכלכלית של טראמפ.  

  • אגרות החוב של ממשלת ארה"ב  הגיבו לנתון התעסוקה החזק בעלית תשואות מתונה אשר מזערה את ירידת התשואות שחלה בימי המסחר הקודמים של שבוע המסחר. תשואת החוב של ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים חתמה את שבוע המסחר האחרון בתשואה לפדיון של 2.27% ירידת תשואת שבועית של 3 נקודות בסיס בהשוואה לתשואה לפדיון של 2.3% שבוע קודם. רמת התשואות הנוכחית של חוב ממשלת ארה"ב נמוכה ב- 18 נקודות בסיס מרמת תשואה של 2.45% ב- 31/12/2016. אנו סבורים כי כל עוד העמימות סביב התוכנית הפיסקאלית של טראמפ תשמר ולא ינקבו לוחות זמנים ברורים לתמריצים המתוכננים אזי תשואות החוב הארוכות ימשיכו להיסחר ברצועה צרה הנעה בין 2.1% ל- 2.6%. אנו מעריכים כי אינפלציית הליבה בארה"ב תזחל כלפי מעלה בחודשים הקרובים ותביא לידי ביטוי את עוצמת שוק העבודה. בנוסף להערכתנו  צפויה עליית תשואות חוב עתידית באירופה להשפיע לשלילה על תמחור חוב בעל מח"מ ארוך. אנו מעריכים כי הריבית במשק האמריקני תעלה פעמיים נוספות בשנה הקרובה בהשוואה לתחזיות השוק המגלמות העלאה אחת בפרק זמן זה. בנתונים אלו אנו ממליצים להמשיך ולנהוג בשמרנות בכל האמור בניהול סיכון המח"מ בתיק ההשקעות. 

  • 420 חברות במדד ה- S&P500 דיווחו עד לסוף השבוע האחרון את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני של שנת 2017, זאת כאשר כ- 72% משכילות לעקוף את תחזית הרווח הממוצעת של האנליסטים. יתר על כך 70% מן החברות במדד משכילות לעקוף את תחזית ההכנסות הרבעונית כך שמדובר בשיפור המבטא הן גידול בעסקים והן התייעלות. בנתונים הנוכחיים רווחי הפירמות במדד צפויים לצמוח בשיעור של 10.1% ברבעון השני של שנת 2017 בהמשך ישיר לצמיחה יוצאת דופן של 14% ברבעון הראשון של השנה, קרי רבעון שני ברצף של צמיחה דו ספרתית ברווח. נציין כי צפי הצמיחה ברווח המצרפי טיפס בשבוע שחלף ב- 1% וזאת לאור תוצאות משופרות של חברות מסקטור הבריאות, UTILITIES וטכנולוגיה. 

  • המומנטום החיובי בצמיחת רווחי הפירמות במדד צפוי להמשיך ולתמוך בשוק המניות בעתיד הנראה לעין. רווחי החברות במדד צפויים לצמוח ב- 5.6% ו- 11.4% בהתאמה ברבעון השלישי והרביעי של שנת  2017 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ולסכם את שנת 2017 בצמיחה שנתית של 9.5% בשורה התחתונה. ההכנסות המצרפיות צפויות אף הן להוסיף ולצמוח בקצב נראה של בכ- 4.9% ו- 5.4% ברבעון השלישי והרביעי של שנת 2017 בהתאמה ולסכם את שנת 2017 עם צמיחה שנתית של 5.5%. 

  • חשיפה של 20% מתיק המניות הגלובלי לשוק המניות בארה"ב באמצעות חשיפה למדד ה- S&P 500 ומדד הנאסד"ק. סקטורים מומלצים: טכנולוגיה, בריאות, צריכה מחזורית וסקטור הפיננסים. 
אירופה
  • מדד היורוסטוקס 600 NTR עלה מתחילת חודש אוגוסט 2017 ב- 1.3% והוא מציג עליה של 8.05% מתחילת השנה. בראייה קדימה אנו בהחלט סבורים כי יש מקום להמשיך ולגוון את תיק המניות במניות אירופאיות בנטרול החשיפה המטבעית. איננו מתעלמים כלל ועיקר מן התנודתיות הרבה הכרוכה בהשקעה בשוק המניות האירופאי ביחס למקבילו בארה"ב ואפילו בישראל ואולם אנו מרגישים בנוח עם תמהיל הסיכוי- סיכון הטמון בהשקעה זו כחלק מרכיב המניות בתיק. 

  • הצמיחה ברווח הרבעוני ברבעון השני של שנת 2017 של החברות הנכללות במדד היורוסטוקס 600 בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד צפויה לעמוד ברמה של 13.4% ובנטרול הצמיחה ברווחי סקטור האנרגיה צפויים רווחי החברות במדד להציג צמיחה נאה גם גן של 11.4%. הכנסות החברות במדד צפויות אף הן לצמוח ברבעון השני של השנה בקצב נאה של 4.9% ובנטרול הצמיחה בהכנסות חברות האנרגיה בשיעור של 3.6%.  156 חברות במדד דיווחו עד כה את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני זאת כאשר כ- 49% מהן עוקפות את תחזית הרווח הממוצעת ו- 54% עוקפות את תחזית ההכנסות הממוצעת ואילו בשבוע הקרוב צפויות 41 חברות נוספות במדד לדווח את תוצאותיהן הכספיות. 

  • ברבעון 3 2017 צפוי הרווח הרבעוני לצמוח ב- 6.9%. ברבעון הרביעי של שנת 2017 צפוי הרווח הרבעוני לצמוח ב- 18.3%. בסיכום שנתי חזוי הרווח השנתי של החברות במדד לצמוח בכ- 15.9% ולתמוך בתמחור הנדיב.  סקטור האנרגיה צפוי להוביל את הצמיחה בסקטורים השונים עם צמיחה חזויה של 39% ברווחים, סקטור הפיננסים צפוי להציג צמיחה שנתית של 29% ברווחים ואילו סקטור מוצרי צריכה מחזוריים וסקטור צפוי להציג צמיחה שנתית של 18.7%. סקטור חומרים בסיסיים צפוי להציג צמיחה שנתית של 16.8% ברווח ביחס לשנת 2016. סקטור הטכנולוגיה, סקטור מוצרי תעשייה בסיסיים, סקטור התעשייה סקטור הבריאות וסקטור התקשורת במדד מניות זה צפויים להציג צמיחה שנתית ברווח של 9%, 7.7%, 6.9% ,0.5% ו- 2.8% בהתאמה.  סקטור ה- UTILITIES צפויים לחתום את שנת 2017 בצמיחה שלילית של 0.9% ולהיות הסקטור היחיד המציג צמיחה שלילית ברווח השנתי במדד זה. 

  • להערכתנו תמשך זרימת הכספים המחודשת לשוק המניות האירופאי אשר תתמוך בביצועיו. כלכלת גוש האירו מצויה במגמת התאוששות ותוצאות הבחירות בהולנד בצוותא עם תוצאות הבחירות בצרפת מגבירות את תחושת היציבות הפוליטית בגוש האירו ומושכות משקיעים גלובליים לגוון את תיק המניות שלהם. היה והיציבות הפוליטית באירופה תשמר אזי התאוששות כלכלית בגוש האירו, תמריצים מוניטאריים, תשואות חוב ממשלתי שליליות ותשואת דיבידנד גבוהה תומכות בשוק המניות האירופאי. אנו שומרים על המלצה  לחשיפה מנוטרלת מטבע של 15% מתיק המניות בחשיפה לשוק המניות האירופאי. 

  • אנו מזכירים את עמדתנו כי בהינתן ניצחונות הכוחות הפרו יורו בצרפת וגרמניה אזי הבנק המרכזי של אירופה צפוי להפחית תמריצים בשנת 2018 והדבר עשוי להביא לעליית תשואות חוב באירופה  כבר בשלהי שנת 2017. 

  • אנו סבורים כי השקעה של 15% מרכיב המניות בשוק המניות האירופאי עליה אנו ממליצים מבטאת בצורה טובה את ההזדמנויות בשוק מניות זה לצד הסיכונים הכרוכים בהשקעה זו. ראוי לבצע באמצעות חשיפה למדד יורוסטוקס 600  NTRמנוטרל מטבע ובאמצעות השקעה בתעודת הסל מבית WISDOMTREE המשקיעה במניות אירופה ומנטרלת חשיפה לאירו אל מול הדולר (לא אל מול השקל) אשר סימולה הוא  HEDJ. 
ישראל

  • יציבות ממשלת נתניהו בסכנה ואולם המדיניות הכלכלית האחראית תשמר – החתימה על הסכם עד מדינה של מדינת ישראל עם ראש הסגל לשעבר ארי הרו של בנימין נתניהו מגבירה את ההסתברות כי כתב אישום יוגש כנגד ראש הממשל נתניהו. אין זה סוד כי שוק ההון מביע זה שנים ארוכות אהדה לצעדי המדיניות הכלכלית אותם מוביל ממשל נתניהו ולפיכך קיים חשש מסוים כי נמצב בו מצוי ראש הממשלה יביא עימו סחרור פוליטי ובחירות מוקדמות  אשר יגררו לפגיעה בכלכלת ישראל. בחירות מוקדמות ככל ותהיינה יגבירו את התנודתיות בשווקים הפיננסים ויגבירו את חוסר הוודאות בקרב המשקיעים ואולם איננו מזהים מבנה קואליציוני ריאלי חדש אשר יערער באופן מהותי על תוואי המדיניות הכלכלי של ממשלת נתניהו ולפיכך אנו רואים בבחירות מוקדמות ככל ותהיינה בחירות שכאלו מכה קטנה בכנף של כלכלת ישראל בכלל ושוק ההון המקומי בפרט שכן אלו נתמכים בכלכלה מקומית במומנטום חיובי וסביבה כלכלית גלובלית תומכת.

  • העלאת אופק דירוג החוב הלאומי של ישראל לחיובי -  בסוף השבוע החולף אשררה סוכנות דירוג החוב S&P את דירוג החוב של מדינת ישראל ואולם אופק הדירוג של החוב עלה מיציב לחיובי. פירושו של מהלך שכזה הוא גידול בהסתברות להעלאת דירוג של החוב הלאומי של ישראל. אם בעבר אירוע שכזה היווה חגיגה תקשורתית וטריגר לעליות שערים חדות בשוק החוב המקומי הרי מרווח הסיכון הנמוך בו נסחר החוב של ממשלת ישראל בצוותא עם האירועים הדרמטיים בזירה הפוליטית הפכו את החדשות האמורות "ללא חדשות". אנו סבורים כי אין להקל ראש בחדשות החיוביות מכיוונה של S&P שכן מעבר לעובדה שמדובר בחוות דעת מומחה לא משוחד היא מהווה סיבה נוספת לשימור רמות המחירים הגבוהות בשוק החוב המקומי. 

  • אינפלציה יוק- אנו מעריכים כי מדד המחירים לחודש יולי 2017 יעלה ב- 0%- 0.1% ואילו האינפלציה במהלך 12 החודשים הקרובים תסתכם ב- 0.3%. אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק במשקל יתר באפיק השקלי ( 60%) ביחס לאפיק הצמוד ( 40%). 

  • העלאת ריבית בישראל? - בסביבת האינפלציה הנוכחית ובהינתן עוצמת השקל ריבית בנק ישראל לא צפויה לעלות לפני המחצית השנייה של שנת 2018. 
  • הסיכון המרכזי לתמחור שוק החוב הקונצרני בעת הנוכחית הוא מימוש חד בשוק המניות - מדד תל בונד 60 עלה מתחילת חודש אוגוסט 2016 ב- 0.26% ואילו מתחילת השנה עלה מדד תל בונד 60 בשיעור של 3.41%, זאת כאשר התשואה הפנימית הנוכחית של המדד היא 1.1% בלבד ומח"מ מדד חוב זה הוא4.11. מדד תל בונד שקלי עלה מתחילת החודש אף הוא ב- 0.25% ואולם מתחילת השנה  מציג מדד חוב זה עלייה מצרפית  של 4.72% ומציג ביצועי יתר משמעותיים בהשוואה למדד תל בונד 60. אנו סבורים כי מימוש חד בשוק המניות אשר יפגע בתאבון לסיכון של המשקיעים וישפיע לשלילה על התמחור היחסי של החוב הקונצרני ביחס לשוק המניות הוא הסיכון המרכזי המוחשי שניתן לאתר כיום בשוק הקונצרני המקומי.

  • מניות הפארמה שוב מכות בביצועי המדדים בבורסת תל אביב ומחזקות את התזה של בחירת מניות פרטנית על חשבון השקעה מוגברת במדדים- מדד ת"א 35 חתם את שבוע המסחר המקוצר שהתנהל בין ה- 2017/30/7 ל- 03/8/2017 בירידה חדה של 2.4%. מדד מניות זה מציג ירידה מצרפית של 3.6% מתחילת השנה. הקריסה במנית טבע אשר גררה אימה ירידות חדות במחיר מניות הפארמה הגנריות האחרות הנסחרות בבורסת תל אביב היא הסיבה המרכזית לירידה החדה במדד הבלו צ'יפ התל אביבי. מדד ת"א 90 ירד בשבוע שחלף ב- 0.8% והוא מציג עלייה של 12.1% מתחילת השנה. מדד ת"א 125 ירד בשבוע שעבר ב- 1.9% והוא מציג ירידה של 0.4% מתחילת השנה.  מדד ה- SME 60 ירד בשבוע שחלף ב- 2.4% % ואילו מתחילת השנה ירד מדד מניות זה ב- 2.4%. אנו סבורים כי רמות המחירים הנוכחיות של מניות רבות במדד ת"א 90 מצדיקות מימוש שערים והחלפת ידיים ולפיכך לא נופתע באם החולשה בביצועי מדד זה תמשך בשבועות הקרובים. אנו נמתין בסבלנות להזדמנות קנייה פרטנית של מניות אטרקטיביות אשר איבדו וצפויות להמשיך ולאבד גובה בעתיד הקרוב. הסלקטיביות האמורה צפויה להישמר בחודשים הבאים ולפיכך אנו ממשיכים להחזיק בעמדה לפיה יש לבצע בחירה פרטנית של מניות מתוך מדד מניות זה ולא להחזיק בחשיפה למדד זה. 

  • פרטני בישראל, מדדי מניות במניות זרות - אנו סבורים כי יש לשמר את האסטרטגיה של בחירת מניות פרטנית מוגברת בבורסה המקומית לצד אחזקה מעובה במדדי מניות מעבר לים בתמהיל ששבו נחזיק במניות מקומיות 60% ואילו במניות זרות נחזיק ב- 40% מתיק המניות. אנו קוראים להמשיך ולנטרל את החשיפה המטבעית בתיק המניות כמו גם בכל תיק ההשקעות. 

  • בלי מט"ח- אנו חוזרים על עמדתנו המסורתית כי יש להימנע מחשיפה מטבעית בתיקי ההשקעות וסבורים כי עוצמת השקל היא עובדה מוגמרת בתנאים הכלכליים והגיאופוליטיים הנוכחיים. 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 

איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x