איילון >> לא כל כך נעים להכיר: מימוש

אנו סבורים כי מימוש חד בשוק המניות אשר יפגע בתאבון לסיכון של המשקיעים וישפיע לשלילה על התמחור היחסי של החוב הקונצרני ביחס לשוק המניות הוא הסיכון המרכזי המוחשי שניתן לאתר כיום בשוק הקונצרני המקומי.

 

 
יניב פגוטיניב פגוט
 

יניב פגוט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/08/2017

מניות ישראל

  • המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע השני של אוגוסט התאפיין בירידות שערים חדות בכל מדדי המניות המובילים, שהושפעו, בין היתר, מירידת שערים שבועית חדה במחיר מנית "טבע" אשר איבדה כ- 31.4% מערכה בתום חמישה ימי מסחר. מנית טבע איבדה מתחילת חודש אוגוסט כ- 45.5% ואילו מתחילת השנה איבדה המניה 53.6% וזאת בהמשך לירידה שנתית בשיעור של 44.1% אשתקד. נציין כי בעקבות הירידות החדות במחיר מנית טבע משקלה במדד ת"א 35 כיום הוא 3.985% בלבד והיא המניה בעלת המשקל התשיעי בגודלו בלבד במדד זה. מנית טבע אמנם משכה את רוב הכותרות השליליות בשבוע שחלף ואולם מניות רבות נוספות נסחפו בסחף השלילי השבועי ודרדרו את ביצועי מדד ת"א 35.סקטור נוסף אשר בלט לשלילה בשבוע שעבר ובימים כתיקונם בשווקים היה מושך תשומת לב רבה הוא סקטור הגז והאנרגיה המקומי אשר איבד בשבוע שחלף 5.6% והוא מציג ירידה של 9.46% מתחילת השנה. מנית דלק יהש איבדה בשבוע שחלף  9.7% והיא מציגה ירידה של 5.7% מתחילת השנה ואילו מנית חברת האם דלק קבוצה איבדה בשבוע שחלף 9.5% והיא מציגה ירידה של 17.6% מתחילת השנה. בלטה לחיוב בשבוע שעבר מנית פריגו  אשר הציגה תוצאות כספיות רבעוניות משופרות ועלתה ב- 12.8% בסיכום שבועי ואולם המניה עדיין מציגה ירידה מצרפית של 10.9% מתחילת השנה. מדד ת"א 35 איבד בשבוע שעבר 3.8% והוא מציג ירידה מצטברת של 5.78% מתחילת חודש אוגוסט 2017 וירידה מצטברת של 7.29% מתחילת השנה. 

  • מדד ת"א 90 איבד בשבוע שעבר 2.3% מערכו והוא מציג ירידה של 2.42% מתחילת חודש אוגוסט 2017 ועלייה של 9.5% מתחילת שנת 2017. 81 מניות מתוך 96 המניות הנכללות במדד הציגו בשבוע שחלף תשואה שלילית. מניות דלתא ( 10.36%), נובה ( 5.44%), שיכון ובינוי (3.7%) ונייר חדרה ( 3.16%) בלטו לחיוב בשבוע שחלף ואילו מניות הכשרת היישוב ( 11.48%-), איסתא (10.8%-) וארקו החזקות ( 10.33%-) בלטו לשלילה בשבוע שחלף. מדד מניות זה ירד בקרוב ל- 17% מרמת השיא אותה רשם ב- 24/5/2017 ואולם נראה כי טרם נאמרה המילה האחרונה בכל האמור במימוש חד זה וזאת על רקע המתיחות הגיאופוליטית מעבר לים ועונת הדוחות הכספיים הפושרת בבורסת תל אביב. מדד ת"א 125 אשר משקלל את ביצועי מדד ת"א 35 ות"א 90 ירד בשבוע שחלף ב- 3.4% והוא מציג ירידה של 4.8% מתחילת חודש אוגוסט 2017 וירידה של 3.72% מתחילת השנה. 

  • מדד ת"א SME60 איבד בשבוע שחלף 4.99% והוא מציג ירידה של 6.24% החודש וירידה של 7.29% מתחילת השנה. הירידות החדות בשבוע האחרון במניות "הקטנות" של בורסת ת"א מוכיחות בפעם המי יודע כמה כי הנזילות הנמוכה במניות אלו מהווה מקלט בפני ירידות שערים אשר נמשכות תקופות קצרות ואולם מדובר בחרב פפיות בתרחיש של ירידה חדה בתיאבון לסיכון.  48 מניות מתוך 61 המניות הנכללות במדד הציגו בשבוע שעבר ירידות שערים ואילו מתחילת חודש אוגוסט 2017 52 חברות במדד מצויות בטריטוריה השלילית. מתחילת שנת 2017 בולטת  הסלקטיביות במדד זאת כאשר 28 מניות מתוך 61 המניות במדד מציגות ביצועים חיובים. 

  • כידוע אנו מחזיקים מתחילת שנת 2017 בהמלצה לפיה יש להחזיק חשיפה של 70% בלבד לשוק המניות ואיננו מעלים את החשיפה המומלצת למניות לפי שעה וזאת על אף הירידות החדות בבורסת תל אביב. לתפישתנו יש להחזיק 60% מתיק המניות בחשיפה למניות בבורסה תל אביב, זאת כאשר בזירה המקומית ראוי להתמקד בבחירת מניות פרטנית תוך ניצול המימוש הנוכחי לטיוב  וחיזוק פוזיציות ואילו בכל האמור בהשקעות בשוק המניות מעבר לים יש להתמקד בהשקעה במדדי מדינות ומדדי סקטורים. אנו סבורים כי יש להקצות להשקעה בשוק המניות של ארה"ב 25% מן החשיפה המנייתית ואילו באירופה יש להשקיע 15% מרכיב המניות בתיק. המתיחות באסיה מביאה אותנו לממש את אחזקתנו במדד המניות היפני אשר עלה מתחילת השנה ב- 3.22% ולהסיט אחזקה זו לשוק המניות האמריקני. 
מאקרו וחוב ישראל
  • היכונו למדד חודש יולי 2017 ואל תתרגשו מהפתעות כי אין אינפלציה ולא תהיה בקרוב אינפלציה בישראל-  ביום שלישי הקרוב תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את  מדד המחירים לצרכן לחודש יולי 2017. מדדי המחירים האחרונים הפתיעו "בגדול" פעם למעלה ופעם אחר כך למטה ולפיכך המדד הקרוב ימשוך תשומת לב רבה. אנו מעריכים כי מדד המחירים לחודש יולי 2017 יעלה ב- 0%- 0.1% ואילו האינפלציה במהלך 12 החודשים הקרובים תסתכם ב- 0.3%. לשיטתנו הגורמים התומכים בסביבת אינפלציה נמוכה שרירים וקיימים ולא צפויים להתפוגג בקרוב. דשדוש במחירי המזון, מחירי ביגוד צונחים, מעורבות ממשלתית להפחתת מחירים, צמיחת המסחר האלקטרוני והעמקת חדירתו למשקי הבית, תודעה צרכנית, מטבע ישראלי חזק, מחירי סחורות ממותנות ועוד הם רק חלק מן הסיבות לאינפלציה נמוכה לאורך זמן. אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק במשקל יתר באפיק השקלי ( 60%) ביחס לאפיק הצמוד ( 40%). 

  • מדד תל בונד 60 עלה מתחילת חודש אוגוסט 2016 ב- 0.3% ואילו מתחילת השנה עלה מדד תל בונד 60 בשיעור של 3.45%, זאת כאשר התשואה הפנימית הנוכחית של המדד היא 1.1% בלבד ומח"מ מדד חוב זה הוא 4.09. מדד תל בונד שקלי ירד מתחילת החודש ב- 0.11% ואולם מתחילת השנה  מציג מדד חוב זה עלייה מצרפית  של 4.34% ומציג ביצועי יתר משמעותיים בהשוואה למדד תל בונד 60.  ביצועי החסר של מדד תל בונד שקלי בחודש אוגוסט הם פועל יוצא של חשיפה גבוהה יחסית לחוב של חברות נדל"ן אמריקניות אשר מחירן ירד בחדות החודש. הדיון הציבורי המחודש והמוצדק בסיכון החוב של חברות נדל"ן אמריקניות בלם את הראלי באפיק  ספציפי זה ואולם לא התפשט לפי שעה לכלל האפיק הקונצרני. נציין כי הנפקת מדד תל בונד גלובל אשר מאפשר חשיפה ישירה לחוב זה, צפויה הייתה לתמוך בביקושים לסחורה מסוכנת זו ואולם מדד זה צנח בשבוע שעבר ב- 1.15% והוא מציג תשואה שלילית של 0.83% מתחילת חודש אוגוסט 2017. אנו סבורים כי מחירי מרבית אגרות החוב הקונצרניות גבוה מאוד ואולם מודעים לעובדה כי כושר ההחזר של פירמות רבות השתפר. חל שיפור מהותי בנזילות הפירמות לצד עליית שווי הנכסים אשר תורמת לשיפור במינוף. איננו מתעלמים מזרימת המיליארדים לאפיק קרנות הנאמנות המחזיקות באגרות חוב קונצרניות ואולם להבנתנו התמחור הנוכחי בשוק החוב הקונצרני אינו אטרקטיבי. איננו מזהים עלייה בשיעור הדיפולטים בתיק בטווח הנראה לעין ואיננו מזהים משבר כלכלי מעבר לפינה ולפיכך נראה כי כל ירידה באפיק זה היא זמנית ומוגבלת בנזק של אחוזים בודדים. בנתונים אלו אנו ממליצים על חשיפה של 80% מתוך 100% הרשאה של חשיפה לחוב קונצרני תוך דגש על פיזור התיק ושילוב של חוב קונצרני בבחירה פרטנית על מנת לנסות ולהשביח את התשואה הפנימית. אנו סבורים כי מימוש חד בשוק המניות אשר יפגע בתאבון לסיכון של המשקיעים וישפיע לשלילה על התמחור היחסי של החוב הקונצרני ביחס לשוק המניות הוא הסיכון המרכזי המוחשי שניתן לאתר כיום בשוק הקונצרני המקומי. 

  • העלאת ריבית בישראל? - בסביבת האינפלציה הנוכחית ובהינתן עוצמת השקל ריבית בנק ישראל לא צפויה לעלות לפני המחצית השנייה של שנת 2018.
ארה"ב

מניות ארה"ב

  • הרטוריקה הלוחמנית והמתלהמת של נשיא ארה"ב בכל האמור בסיטואציה הנפיצה עם צפון קוריאה גוררת לוותיקים שבינינו דה ז'ה וו למשבר הטילים בקובה.המשבר ההיסטורי עם רוסיה בסוגיית הצבת הטילים הבליסטיים הרוסים בקובה נפתרה בדרכי דיפלומטיה ואולם הדרך לפיתרון הדיפלומטי הייתה ארוכה ומטלטלת. קשה לקבל החלטות השקעה כלכליות כאשר מנהיג המעצמה הגדולה בעולם מאיים לעשות שימוש בארסנל הנשק הגרעיני שלו ולהשמיד מדינה בראשה עומד מנהיג מסוכן המאיים להשמיש את ארסנל הנשק הגרעיני אשר ברשותו. אנו מאמינים ורוצים להאמין כי המשבר המדובר ייפתר בדרכי שלום ולפיכך לא מבצעים התאמות בתיק ההשקעות שלנו אשר אינו מתמחר בשום דרך עימות גרעיני. אם לא די בסכנה לעימות גרעיני עם צפון קוריאה הרי טראמפ חימם את הגזרה הביטחונית עם  וונצואלה באומרו כי תתכן התערבות צבאית של ארה"ב במדינה.  7 חודשים אחרי שהנשיא טראמפ נכנס לבית הלבן הוא לא מצליח להעביר את תוכניותיו הכלכליות בבתי הנבחרים ועסוק מבוקר ועד ערב בשערוריות פוליטיות ומלחמת מילים  בזירת היחסים הבינלאומיים, במציאות זו האיום למימוש בשוק המניות של ארה"ב הנסמך על רווחיות פורחת של הפירמות גובר.  

  • 465 חברות במדד ה- S&P500 דיווחו עד לסוף השבוע האחרון את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני של שנת 2017, זאת כאשר כ- 72% משכילות לעקוף את תחזית הרווח הממוצעת של האנליסטים. יתר על כך 70% מן החברות במדד משכילות לעקוף את תחזית ההכנסות הרבעונית כך שמדובר בשיפור המבטא הן גידול בעסקים והן התייעלות. בנתונים הנוכחיים רווחי הפירמות במדד צפויים לצמוח בשיעור של 10.2% ברבעון השני של שנת 2017 בהמשך ישיר לצמיחה יוצאת דופן של 14% ברבעון הראשון של השנה, קרי רבעון שני ברצף של צמיחה דו ספרתית ברווח. החלשות הדולר בצוותא עם השיפור בקצב הצמיחה הגלובלי תומכים בביצועי סקטורים בעלי מרכיב הכנסות גלובלי מעובה ואלו מציגים צמיחה מהירה יותר ברווח ביחס לחברות אשר מרבית הכנסותיהן מגיעות מארה"ב. 

  • המומנטום החיובי בצמיחת רווחי הפירמות במדד צפוי להמשיך ולתמוך בשוק המניות בעתיד הנראה לעין. רווחי החברות במדד צפויים לצמוח ב- 5.2% ו- 112% בהתאמה ברבעון השלישי והרביעי של שנת  2017 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ולסכם את שנת 2017 בצמיחה שנתית של 9.4% בשורה התחתונה. ההכנסות המצרפיות צפויות אף הן להוסיף ולצמוח בקצב נראה של בכ- 4.9% ו- 5.3% ברבעון השלישי והרביעי של שנת 2017 בהתאמה ולסכם את שנת 2017 עם צמיחה שנתית של 5.4%. 

  • מכפיל הרווח  העתידי על בסיס רווחי החברות החזויים ב- 12 החודשים הקרובים במדד ה- S&P 500  הוא 17.4, מדובר במכפיל רווח עתידי הגבוה בכ- 15% ממכפיל הרווח הממוצע בחמש השנים האחרונות ובכ- 26% ממכפיל הרווח הממוצע בעשור האחרון. מכפיל הרווח העתידי בתחילת שנת 2017 היה 16.9 ואילו כיום הוא כאמור 17.4.  הסיבה המרכזית למוכנות של המשקיעים לשלם מחיר גבוה עבור המניות היא הערכה כי הצמיחה ברווח המצרפי בשנים הקרובות תהא מהירה מאוד ותעמוד ברמה שנתית של 9.4% בשנת 2017 וב- 11% בשנת 2018. ירידת התשואות בשוק החוב משמרת את האטרקטיביות היחסית של שוק המניות בעולם ההשקעות.  
חוב ארה"ב

  • אגרות החוב של ממשלת ארה"ב  הגיבו למתיחות הגיאופוליטית הגואה בירידת תשואות לא מבוטלת. תשואת החוב של ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים חתמה את שבוע המסחר האחרון בתשואה לפדיון של 2.19% ירידת תשואת שבועית של 8 נקודות בסיס בהשוואה לתשואה לפדיון של 2.27% שבוע קודם. רמת התשואות הנוכחית של חוב ממשלת ארה"ב נמוכה ב- 26 נקודות בסיס מרמת תשואה של 2.45% ב- 31/12/2016. חוב של ממשלת ארה"ב לחמש שנים נסחר בסוף השבוע האחרון במחיר שמשקף תשואה של 1.74% המשקף ירידת תשואות שבועית מצטברת של 8 נקודות בסיס. רמת תשואות זו נמוכה ב- 19 נקודות בסיס מן התשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי לחמש שנים ב- 31/12/2016 אזי ניצבה התשואה של אג"ח זו ברמה  1.93%.  תשואת החוב ממשלתיות לשנתים הרגישות יותר לציפיות הריבית ירדו בשבוע שחלף ב-4 נקודות בסיס לרמה של 1.3% הגבוהה ב-10 נקודות הבסיס ביחס לרמתן בתחילת שנת 2017. אנו סבורים כי כל עוד העמימות סביב התוכנית הפיסקאלית של טראמפ תשמר ולא ינקבו לוחות זמנים ברורים לתמריצים המתוכננים אזי תשואות החוב הארוכות ימשיכו להיסחר ברצועה צרה הנעה בין 2.1% ל- 2.6%. אנו מעריכים כי אינפלצית הליבה בארה"ב תזחל כלפי מעלה בחודשים הקרובים ותביא לידי ביטוי את עוצמת שוק העבודה. בנוסף להערכתנו  המשך עליית תשואות החוב באירופה צפויה להשפיע לשלילה על תמחור חוב בעל מח"מ ארוך. אנו מעריכים כי הריבית במשק האמריקני תעלה פעמיים נוספות בשנה הקרובה בהשוואה לתחזיות השוק המגלמות העלאה אחת בפרק זמן זה. בנתונים אלו אנו ממליצים להמשיך ולנהוג בשמרנות בכל האמור בניהול סיכון המח"מ בתיק ההשקעות. 
אירופה

מניות אירופה

  • מדד הדאקס ירד בשבוע שחלף ב- 2.31% ואילו מתחילת חודש אוגוסט 2017 ירד מדד מניות זה ב- 0.86%. מתחילת השנה הוסיף מדד הדאקס הגרמני 4.64%. מדד ה- CAC 40 ירד בשבועה  שחלף ב- 2.74% ומתחילת החודש ירד מדד  מניות זה בכ- 0.64% . מדד מניות זה מציג עלייה של 4.08% מתחילת השנה. מדד פוטסי אנגליה ירד בשבוע שעבר ב- 2.69%, מדד מניות זה ירד מתחילת חודש אוגוסט 2017 ב- 0.84% ואילו מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 2.34%. מדד היורוסטוקס 600 NTR  ירד בשבוע שחלף ב- 2.59% ןהןא מציג ירידה של 1.32% מתחילת חודש אוגוסט 2017, מדד מניות זה מציג עליה של 5.25% מתחילת השנה. בראייה קדימה אנו בהחלט סבורים כי יש מקום להמשיך ולגוון את תיק המניות במניות אירופאיות בנטרול החשיפה המטבעית. איננו מתעלמים כלל ועיקר מן התנודתיות הרבה הכרוכה בהשקעה בשוק המניות האירופאי ביחס למקבילו בארה"ב ואפילו בישראל ואולם אנו מרגישים בנוח עם תמהיל הסיכוי- סיכון הטמון בהשקעה זו כחלק מרכיב המניות בתיק. מכפיל הרווח על בסיס הרווחים המדווחים של החברות במדד בשנה שחלפה הוא 22.1 ואולם מכפיל הרווח  העתידי של מדד היורוסטוקס 600 על בסיס הרווחים החזויים בשנה הקרובה הוא 15.2 והוא נמוך בכ- 15% ממקבילו בארה"ב. תשואת הדיבידנד של מדד מניות זה היא 3.9% והיא כמעט כפולה מזו של המקבילה האמריקאית. בהינתן האמור לעיל ואופק הרווחיות החזוי אזי גיוון תיק המניות באמצעות שילוב מניות אירופאיות מנוטרלות מטבע הוא צעד מתבקש. 
מאקרו וחוב אירופה 

  • הבחירות בגרמניה יערכו ב- 24/9/2017, הסקרים העדכניים מלמדים כי הקואליציה של מרקל המורכבת ממפלגת CDU ומפלגת CSU מובילה בבטחה בסקרים ביחס למפלגת SPD באופן יציב מזה חודשים, כולל לאחר מתקפת הטרור בברלין. בנתונים אלו תזכה מרקל בקדנציה רביעית בשלטון, מדובר לשיטתנו בבשורה עתידית מצוינת לכלכלה האירופאית. במצב עולם בו הסיכון הפוליטי באירופה יורד מדרגה ניתן יהיה להתמקד בשיפור הכלכלי בגוש האירו וההסתברות לחידוש עליית תשואות החוב בגרמניה תגבר בציפייה להפחתת תמריצים של הבנק המרכזי האירופאי בשנת 2018. 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 


איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x