איילון >> הכאוס בממשל טראמפ עולה על כל דמיון, למשקיעים נותר להיאחז ברווחי החברות בתקווה שטראמפ לא יהרוס זאת

מדד ת"א בנקים 5 הכולל את חמשת מניות הבנקים הגדולים זינק בשבוע שעבר ב- 5.58% על רקע דוחות כספיים רבעונים חיוביים והוא מציג עלייה של 3.58% החודש ו- 14.58% מתחילת שנת 2017.

 

 
יניב פגוטיניב פגוט
 

יניב פגוט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/08/2017

ישראל
  • המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע השלישי של אוגוסט התאפיין בעליות שערים חדות בכל מדדי המניות המובילים. מדד ת"א 35 הוסיף לערכו בשבוע שעבר 2.58% ואולם הוא מציג ירידה מצטברת של 3.35% מתחילת חודש אוגוסט 2017 וירידה מצטברת של 4.91% מתחילת השנה. מדד ת"א בנקים 5 הכולל את חמשת מניות הבנקים הגדולים זינק בשבוע שעבר ב- 5.58% על רקע דוחות כספיים רבעונים חיוביים והוא מציג עלייה של 3.58% החודש ו- 14.58% מתחילת שנת 2017. משקלן של חמש מניות הבנקים הגדולים במדד ת"א 35 הוא 23.44% ואילו משקלן של מניות אלו במדד ת"א 125 הוא 17.66% ולפיכך המגמה החיובית הבולטת במניות הבנקים ממתנת את המגמה השלילית במניות הפארמה המקומיות המוכות. אנו ממשיכים לראות במניות הבנקים בבורסת תל אביב השקעה ראויה וזאת בשל תמחור יחסי נוח, פוטנציאל התייעלות מהותי, תיק אשראי "בריא", צמיחת הדיבידנדים המערכת ועוד. מניות הנדל"ן המניב במדד ת"א 35 התאוששו אף בצורה נאה בשבוע שעבר בשל דוחות כספיים משופרים וירידת תשואות בשוק אגרות החוב. אנו נותרנו חיוביים באשר להשקעה במניות הנדל"ן המניב הגדולות בבורסת תל אביב בדגש על חברות בעלות מסת פעילות מקומית.  

  • כידוע אנו מחזיקים מתחילת שנת 2017 בהמלצה לפיה יש להחזיק חשיפה של 70% בלבד לשוק המניות ואיננו מעלים את החשיפה המומלצת למניות לפי שעה וזאת על אף הירידות בבורסת תל אביב מתחילת שנת 2017. לתפישתנו יש להחזיק 60% מתיק המניות בחשיפה למניות בבורסה תל אביב, זאת כאשר בזירה המקומית ראוי להתמקד בבחירת מניות פרטנית תוך ניצול המימוש הנוכחי לטיוב  וחיזוק פוזיציות ואילו בכל האמור בהשקעות בשוק המניות מעבר לים יש להתמקד בהשקעה במדדי מדינות ומדדי סקטורים. 

  • מדד המחירים לחודש יולי 2017 הוכיח שוב כי בישראל אין אינפלציה -  ביום שלישי בשבוע שעבר פרסמה  הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את  מדד המחירים לצרכן לחודש יולי 2017. מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% ביולי 2017, בהשוואה ליוני 2017, והגיע לרמה של 99.9 נקודות (הבסיס: ממוצע 100.0 = 2016 נקודות). המדד ללא דיור ירד ב-0.4% והגיע לרמה של 99.2 נקודות; לעומתם המדד ללא ירקות ופירות נותר ללא שינוי ברמה של 100.0 נקודות והמדד ללא אנרגיה עלה ב-0.1% והגיע לרמה של 99.9 נקודות. מדד המחירים לצרכן שוב הפתיע כלפי מטה, ההפתעה ביחס לתחזית הממוצעת אשר העריכה עלייה חודשית של 0.1% היא 0.2% ואולם ההפתעה היא גדולה הרבה יותר שכן רכיב הדיוק במדד זינק בחודש יולי 2017 ב-1.2% ותרם כ- 0.22% למדד. קריסת מחירי הביגוד וההלבשה נמשכה גם בחודש יולי 2017 ואילו גם מחירי המזון ירדו וזאת למרות הפמפומים בשוק לפיהם מחירי המזון שבו לעלות עקב הקשיים של יינות ביתן. אנו מעריכים כי מדד המחירים לחודש אוגוסט יציג יציבות ואילו האינפלציה בשנה הקרובה תסתכם ב- 0.2%. 

  • לשיטתנו הגורמים התומכים בסביבת אינפלציה נמוכה שרירים וקיימים ולא צפויים להתפוגג בקרוב. דשדוש במחירי המזון, מחירי ביגוד צונחים, מעורבות ממשלתית להפחתת מחירים, צמיחת המסחר האלקטרוני והעמקת חדירתו למשקי הבית, תודעה צרכנית, מטבע ישראלי חזק, מחירי סחורות ממותנות ועוד הם רק חלק מן הסיבות לאינפלציה נמוכה לאורך זמן. אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק במשקל יתר באפיק השקלי ( 60%) ביחס לאפיק הצמוד ( 40%). 

  • העלאת ריבית בישראל? סוס ירוק באורווה ראיתם? - בסביבת האינפלציה הנוכחית ובהינתן עוצמת השקל ריבית בנק ישראל לא צפויה לעלות לפני המחצית השנייה של שנת 2018. 

  • מדד המחירים הנמוך חידש את הפיחות בשקל ואולם השקל יוסיף להיות חזק אל מול סל המטבעות לאורך זמן - פרסום מדד המחירים הנמוך לחודש יולי 2017 המרחיק העלאת ריבית בישראל אל מעבר לאופק הביא עימו להחלשות השקל בשבוע שחלף אל מרבית מטבעות הסחר. אנו שבים ומדגישים כי עוצמת השקל נשענת על כוחות כלכליים אמיתיים ולפיכך בטווח הבינוני התיסוף בשקל ימשך. 

  • מגמה חיובית בולטת בשוק החוב הממשלתי - מדד המחירים הנמוך לחודש יולי 2017 בצוותא עם בלימת מגמת עליית התשואות בשוק אגרות החוב של ארה"ב ואירופה ומציאות פיסקאלית חיובית בישראל מגבירים את התיאבון להגדיל את סיכון המח"מ בתיק ההשקעות. מדד ממשלתי שקלי בריבית קבועה עלה מתחילת החודש ב- 0.43% ואילו מתחילת השנה הוסיף מדד זה 3.16% ואילו מדד ממשלתי צמוד מדד עלה מתחילת החודש ב- 0.69% ואילו מתחילת השנה עלה מדד חוב זה ב- 1.98%.  חוב ממשלתי בעל מח"מ של 0-2 שנים ירד מתחילת השנה ב- 0.32% על רקע האינפלציה הנמוכה מן החזוי וירידה בציפיות האינפלציה ואולם חוב ממשלתי צמוד בעל מח"מ של 5-10 שנים עלה ב- 2.98% מתחילת השנה וזאת כתגובה מתונה לירידת התשואות החדה באפיק השקלי הממשלתי. במציאות שנוצרה בארה"ב בה התוכנית הפיסקאלית הגדולה של טראמפ מצויה "במקפיא" קטן מהותית הלחץ לעליית תשואות חדה בארה"ב והמשקיעים בחוב ממשלתי ישראלי ארוך הפנימו זאת והתיאבון לאחזקת מח"מ ארוך גדל. הבלימה בתוואי עליית התשואות בגרמניה בציפיה לתוצאות הבחירות בגרמניה והקטנת תמריצים של הבנק המרכזי מקטינה אף היא את הסיכון בהשקעה בחוב ממשלתי ארוך. סביבת האינפלציה השלילית החריגה בישראל מרחיקה אל מעבר לאופק את העלאת הריבית במדינת ישראל והמשקיעים מתרגמים זאת להארכת מח"מ תיק ההשקעות. אנו עדיין סבורים כי יש לנקוט במגמה שמרנית בכל האמור במח"מ תיק האג"ח וזאת על רקע התשואות האבסולוטיות הנמוכות אשר אינן מפצות להערכתנו על התנודתיות הגבוהה הכרוכה בחוב בעל משך חיים ממוצע ארוך. מכיוון שההמלצה שלנו בתיקים מעורבים היא להחזיק בחשיפה של 70% בלבד לשוק המניות אזי האיזון באחזקת מח"מ ארוך לתרחיש של ירידה חדה בתיאבון לסיכון אינה נחוצה לנו ואולם משקיעים אשר יושבים בפוזיציות מלאות ברכיב המנייתי טוב יעשו אם ישקלו מח"מ ארוך יותר בשנה מזה עליו אנו ממליצים.  

  • הסיכון המרכזי לתמחור שוק החוב הקונצרני בעת הנוכחית הוא מימוש חד בשוק המניות - מדד תל בונד 60 עלה מתחילת חודש אוגוסט 2017 ב- 0.57% ואילו מתחילת השנה עלה מדד תל בונד 60 בשיעור של 3.73%, זאת כאשר התשואה הפנימית הנוכחית של המדד היא 1.03% בלבד ומח"מ מדד חוב זה הוא 4.08. מדד תל בונד שקלי עלה מתחילת החודש ב- 0.52% ואילו מתחילת השנה  מציג מדד חוב זה עלייה מצרפית  של 4.99% ומציג ביצועי יתר משמעותיים בהשוואה למדד תל בונד 60. העליות החדות בשבוע שעבר במדד תל בונד שקלי באו על רקע עליות שערים שבועיות חדות בחוב של חברות נדל"ן אמריקניות אשר העיבו על מדד תל בונד שקלי מוקדם יותר החודש. אנו סבורים כי מחירי מרבית אגרות החוב הקונצרניות גבוה מאוד ואולם מודעים לעובדה כי כושר ההחזר של פירמות רבות השתפר. חל שיפור מהותי בנזילות הפירמות לצד עליית שווי הנכסים אשר תורמת לשיפור במינוף. איננו מתעלמים מזרימת המיליארדים לאפיק קרנות הנאמנות המחזיקות באגרות חוב קונצרניות ואולם להבנתנו התמחור הנוכחי בשוק החוב הקונצרני אינו אטרקטיבי. איננו מזהים עלייה בשיעור הדיפולטים בתיק בטווח הנראה לעין ואיננו מזהים משבר כלכלי מעבר לפינה ולפיכך נראה כי כל ירידה באפיק זה היא זמנית ומוגבלת בנזק של אחוזים בודדים. בנתונים אלו אנו ממליצים על חשיפה של 80% מתוך 100% הרשאה של חשיפה לחוב קונצרני תוך דגש על פיזור התיק ושילוב של חוב קונצרני בבחירה פרטנית על מנת לנסות ולהשביח את התשואה הפנימית. אנו סבורים כי מימוש חד בשוק המניות אשר יפגע בתאבון לסיכון של המשקיעים וישפיע לשלילה על התמחור היחסי של החוב הקונצרני ביחס לשוק המניות הוא הסיכון המרכזי המוחשי שניתן לאתר כיום בשוק הקונצרני המקומי. 

ארה"ב
  • הכאוס בממשל טראמפ עולה על כל דמיון, חילופי התפקידים חדשות לבקרים בממשל אשר הגיעו לשיא בסוף השבוע האחרון עם פיטורי האסטרטג הראשי של ממשל טראמפ סטיב בנון והפה הבלתי נשלט של הנשיא הופכים את המשילות של ממשל טראמפ לבדיחה לא מצחיקה. טראמפ משמש בתפקידו מעל ל-7 חודשים ותרומתו לכלכלת ארה"ב אינה קיימת. הציפיות לתוכנית כלכלית גדולה אשר תאיץ את צמיחת כלכלת ארה"ב התפוגגו וכל בוקר העולם מתעורר לשערורייה חדשה מכיוון הבית הלבן. במציאות שכזו כל שנותר למשקיעים זה להתמקד בתוצאות הכספיות הטובות של הפירמות בציפייה שהיושב בבית הלבן לא יהרוס את החגיגה. 

  • רגיעה  בשוק החוב של ממשלת ארה"ב. תשואת החוב של ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים חתמה את שבוע המסחר האחרון בתשואה לפדיון של 2.19%, מדובר ביציבות בתשואות חוב אלו בהשוואה לתשואה לפדיון של 2.19% שבוע קודם. רמת התשואות הנוכחית של חוב ממשלת ארה"ב נמוכה ב- 26 נקודות בסיס מרמת תשואה של 2.45% ב- 31/12/2016. תשואת החוב ממשלתיות לשנתיים של ממשלת ארה"ב הרגישות יותר לציפיות הריבית עלו בשבוע שחלף ב-3 נקודות בסיס לרמה של 1.33% הגבוהה ב-13 נקודות הבסיס ביחס לרמתן בתחילת שנת 2017. אנו סבורים כי כל עוד העמימות סביב התוכנית הפיסקאלית של טראמפ תשמר ולא ינקבו לוחות זמנים ברורים לתמריצים המתוכננים אזי תשואות החוב הארוכות ימשיכו להיסחר ברצועה צרה הנעה בין 2.1% ל- 2.6%. אנו מעריכים כי אינפלצית הליבה בארה"ב תזחל כלפי מעלה בחודשים הקרובים ותביא לידי ביטוי את עוצמת שוק העבודה. בנוסף להערכתנו  המשך עליית תשואות החוב באירופה צפויה להשפיע לשלילה על תמחור חוב בעל מח"מ ארוך. אנו מעריכים כי הריבית במשק האמריקני תעלה פעמיים נוספות בשנה הקרובה בהשוואה לתחזיות השוק המגלמות העלאה אחת בפרק זמן זה. בנתונים אלו אנו ממליצים להמשיך ולנהוג בשמרנות בכל האמור בניהול סיכון המח"מ בתיק ההשקעות. 

  • האם המימוש הגיע לארה"ב?- מדד S&P 500 ירד בשבוע שחלף ב- 0.65% והוא מציג ירידה של 1.81% מתחילת חודש אוגוסט 2017. מדד מניות זה עלה מתחילת שנת 2017 ב- 8.34%. הסקטורים הבולטים לחיוב במדד מתחילת השנה הם סקטור הטכנולוגיה אשר עלה ב- 21.32%, סקטור הבריאות אשר עלה ב- 13.03%, סקטור ה- UTILITIES אשר עלה ב- 11.59% וסקטור מוצרי צריכה מחזוריים אשר הוסיף לערכו 8.31%.  הסקטורים הבולטים לשלילה מתחילת השנה הם סקטור האנרגיה אשר ירד ב- 17.57% וסקטור התקשורת אשר  ירד ב- 11.68%. 

  • התמחור הגבוה יחסית בארה"ב נתמך בצמיחה יוצאת דופן ברווחי הפירמות- מכפיל הרווח  העתידי על בסיס רווחי החברות החזויים ב- 12 החודשים הקרובים במדד ה- S&P 500  הוא 17.4, מדובר במכפיל רווח עתידי הגבוה בכ- 15% ממכפיל הרווח הממוצע בחמש השנים האחרונות ובכ- 26% ממכפיל הרווח הממוצע בעשור האחרון. מכפיל הרווח העתידי בתחילת שנת 2017 היה 16.9 ואילו כיום הוא כאמור 17.4.  הסיבה המרכזית למוכנות של המשקיעים לשלם מחיר גבוה עבור המניות היא הערכה כי הצמיחה ברווח המצרפי בשנים הקרובות תהא מהירה מאוד ותעמוד ברמה שנתית של 9.4% בשנת 2017 וב- 11% בשנת 2018. ירידת התשואות בשוק החוב משמרת את האטרקטיביות היחסית של שוק המניות בעולם ההשקעות.  

  • השורה התחתונה שלנו בכל האמור בשוק המניות של ארה"ב: חשיפה של 25% מתיק המניות הגלובלי לשוק המניות בארה"ב באמצעות חשיפה למדד ה- S&P 500 ומדד הנאסד"ק. סקטורים מומלצים: טכנולוגיה, בריאות, צריכה מחזורית וסקטור הפיננסים. 
אירופה
  • מדדי המניות המרכזיים בבורסת אירופה כמו שבוע מסחר חיובי וזאת על אף המגמה השלילית בארה"ב ופיגוע הטרור בברצלונה ביום חמישי האחרון. מדד הדאקס עלה בשבוע שחלף ב- 1.26% ואילו מתחילת חודש אוגוסט 2017 עלה מדד מניות זה ב- 0.39%. מתחילת השנה הוסיף מדד הדאקס הגרמני 5.96%. מדד ה- CAC 40 עלה בשבוע שחלף ב- 1.05% ומתחילת החודש עלה מדד  מניות זה בכ-0.4% . מדד מניות זה מציג עלייה של 5.18% מתחילת השנה. מדד פוטסי אנגליה עלה בשבוע שעבר ב- 0.19%, מדד מניות זה ירד מתחילת חודש אוגוסט 2017 ב- 0.65% ואילו מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 2.54%. מדד היורוסטוקס 600 NTR  עלה בשבוע שחלף ב- 0.61% ןהןא מציג ירידה של 0.73% מתחילת חודש אוגוסט 2017, מדד מניות זה מציג עליה של 5.89% מתחילת השנה. בראייה קדימה אנו בהחלט סבורים כי יש מקום להמשיך ולגוון את תיק המניות במניות אירופאיות בנטרול החשיפה המטבעית. איננו מתעלמים כלל ועיקר מן התנודתיות הרבה הכרוכה בהשקעה בשוק המניות האירופאי ביחס למקבילו בארה"ב ואפילו בישראל ואולם אנו מרגישים בנוח עם תמהיל הסיכוי- סיכון הטמון בהשקעה זו כחלק מרכיב המניות בתיק. מכפיל הרווח על בסיס הרווחים המדווחים של החברות במדד בשנה שחלפה הוא 22.1 ואולם מכפיל הרווח  העתידי של מדד היורוסטוקס 600 על בסיס הרווחים החזויים בשנה הקרובה הוא 15.2 והוא נמוך בכ- 15% ממקבילו בארה"ב. תשואת הדיבידנד של מדד מניות זה היא 3.9% והיא כמעט כפולה מזו של המקבילה האמריקאית. בהינתן האמור לעיל ואופק הרווחיות החזוי אזי גיוון תיק המניות באמצעות שילוב מניות אירופאיות מנוטרלות מטבע הוא צעד מתבקש. 

  • אנו מזכירים את עמדתנו כי בהינתן ניצחונות הכוחות הפרו יורו בצרפת וגרמניה אזי הבנק המרכזי של אירופה צפוי להפחית תמריצים בשנת 2018 והדבר עשוי להביא לעליית תשואות חוב באירופה  כבר בשלהי שנת 2017. 

  • אנו סבורים כי השקעה של 15% מרכיב המניות בשוק המניות האירופאי עליה אנו ממליצים מבטאת בצורה טובה את ההזדמנויות בשוק מניות זה לצד הסיכונים הכרוכים בהשקעה זו. ראוי לבצע באמצעות חשיפה למדד יורוסטוקס 600  NTRמנוטרל מטבע ובאמצעות השקעה בתעודת הסל מבית WISDOMTREE המשקיעה במניות אירופה ומנטרלת חשיפה לאירו אל מול הדולר (לא אל מול השקל) אשר סימולה הוא  HEDJ. 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 

איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x