בנק אגוד >> דולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות שצפויות להתרחב וצמצום המאזנים של הפד

השוק צופה כעת העלאה ראשונה בגוש האירו רק במהלך שנת 2019 (לריבית של 0.1%) מול צפי לעוד העלאה אחת בארה"ב בחודש מרץ 2018 (לטווח של 1.25%-1.5%).

 

 
 

אורלי אברהם
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/09/2017

 

השפעה צפויה על שוק המניות

בארץ

 

ליום

 07-09-17

ליום

 14-09-17

שינוי

 

 

 

 

ריבית בנק ישראל

0.1%

0.1%

0.00%

 

 

 

שער חליפין שקל – דולר

3.5224

3.54

0.50%

 

 

 

שער חליפין דולר -אירו

1.2023

1.1896

-1.06%

 

 

Ý

מדד ת"א 35

1388.09

1419.33

2.25%

 

 

Ý

מדד דאו-ג'ונס

21807.64

22158.18

1.61%

 

 

Ý

מדד נאסד"ק

6393.314

6460.19

1.05%

 

 

Ý

מדד S&P 500

2465.54

2498.37

1.33%

 

 

Þ

מדד לונדון FTSE 100

7396.98

7381.97

-0.20%

 

 

Ý

מדד פרנקפורט DAX 30

12296.63

12527.39

1.88%

 

 

Ý

מדד האנג סאנג

27551.0

27777.2

0.82%

 

 

Ý

מדד טוקיו ניקיי

19396.52

19807.44

2.2%

 

 

 

מרווח בין ריבית אג"ח ישראלי ואמריקאי ל- 10 שנים

-0.35%

-0.39%

-0.04%

 

 

Þ

זהב

1349.22

1323.54

-1.9%

 

 

Ý

נפט

49.1

49.3

0.4%

 

J


מדדי ארה"ב נכונים לסגירת ה- 13/09/17 מול סגירת ה- 06/09/17. ישראל נכון להיום ב-12:40.

מניות

השבוע מדדי המניות בעולם עלו על רקע המשך הרגיעה היחסית מול צפון קוריאה (כאשר היום מנהיג צפון קוריאה שיגר עוד איום מילולי לארה"ב ויפן), העלייה בהסתברות של השוק כי טראמפ יצליח בסופו של דבר להציג תכנית לרפורמה במס בארה"ב עד סוף השנה ומעבר סופות ההוריקן בנזק נמוך משהעריכו תחילה. גורמים אלו החזירו משקיעים לתור אחר נכסי סיכון. בתוך כך מדדי וול סטריט עלו השבוע בממוצע בכ- 1.5% בהובלת הדאו ג'ונס. כאשר הסקטורים הבולטים השבוע היו סקטור הפיננסיים, התעשייה, הבנייה, והפארמה. בבריטניה הבנק המרכזי השאיר היום את הריבית על כנה, זאת למרות נתוני האינפלציה החזקים שפורסמו שם השבוע.

בארץ מדד המעוף עלה השבוע במעל ל- 2%, בגיבוי מניות הפארמה (בעיקר מניית טבע).

בארה"ב: מדדי וול סטריט נסחרו השבוע בעליות שערים בהובלת הדאו ג'ונס שרשם עליה של כ- 1.6%, הנאסד"ק רשם עליה של 1.1% והאס אנד פי 500 רשם עליה של כ- 1.3%. במקביל, תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב עלתה השבוע מ- 2.09% ל- 2.19%.

בזירת המאקרו היום מתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט כאשר הצפי עומד על עליה של 1.8% במדד, במונחים שנתיים. כאשר, באם האינפלציה תעלה מעבר לצפי זה ישפר את עמדתו של הפד להעלאת ריבית. נציין כי השבוע התחזק צפי השוק להעלאת ריבית.

אירופה- בסיכום שבועי נסחרו מדדי המניות באירופה במגמה מעורבת : מדד הדאקס עלה בכ- 1.9% והפוטסי ירד בכ- 0.2%. זאת לאחר נתוני צמיחה סופיים באירופה אשר איששו את הערכות לצמיחה גבוהה באירופה כשהצמיחה ברבעון השני עלתה בכ- 2.3% (במונחים שנתיים), מעל להערכות המוקדמות ל- 2.2%. בגרמניה האינפלציה הסופית לחודש אוגוסט עלתה בקצב שנתי של 1.8%, בהתאם לצפי. בבריטניה האינפלציה לחודש אוגוסט עלתה בקצב שנתי של 2.9%, מעל הצפי. מה שגרם למשקיעים בבריטניה לחשש שמה יעלו את הריבית בקרוב, כאשר בזמן כתיבת שורות אלו הבנק המרכזי בבריטניה השאיר את הריבית על כנה. 

נזכיר כי, הבנק המרכזי של אירופה הותיר בשבוע שעבר את הריבית ואת תכנית התמריצים ללא שינוי. מריו דראגי, הזהיר כי התנודתיות של המטבע האירופי לאחרונה עלולה לפגוע בניסיונות הבנק המרכזי לצמצם את תכנית ההרחבה הכמותית במסגרתה רכש הבנק אג"ח בהיקף של שני טריליון יורו. התחזקות היורו " מהווה מקור לחוסר ודאות אשר מחייב מעקב ביחס להשלכותיו על תחזית יציבות המחירים בטווח הבינוני" , אמר דראגי במסיבת עיתונאים. הבנק שב והכריז על כוונתו להמשיך ברכישות אג"ח בהיקף חודשי של 60 מיליארד יורו עד דצמבר, או להרחיב את התוכנית, במידת הצורך. 

אסיה- הרגיעה היחסית במתיחות עם צפון קוריאה השפיעה לטובה על מדדי המניות באסיה כאשר מדד ההאנג סאנג עלה בסיכום שבועי ב- 0.8% ומדד הניקיי רשם עליה של 2%. בגזרת המאקרו נתונים פחות טובים: הצמיחה הסופית ביפן עלתה בשיעור של 2.5% לעומת הערכות מוקדמות לצמיחה בשיעור של 2.9% ברבעון השני (במונחים שנתיים).

מדד המחירים לצרכן בסין לחודש אוגוסט עלה ב- 1.8%, מעל הצפי ל- 1.6% (במונחים שנתיים). כאשר שאר הנתונים בסין אכזבו את המשקיעים מעט: המכירות הקמעונאיות עלו בקצב שנתי של 10.1%, מתחת לצפי ל- 10.5%.  השקעות בנכסים קבועים עלו בקצב שנתי של 7.8%, מתחת לצפי של 8.2%. מדד הייצור התעשייתי עלה בקצב שנתי של 6.7%, מתחת לצפי של 6.8%.


ישראל– בסיכום שבועי, ת"א 35 עלה בכ- 2.25% בגיבוי מניות הפארמה (בעיקר מניית טבע). 

בגזרת המאקרו: לאחר עלייה חדה במספר הדירות החדשות שנמכרו בחודש יוני בשיעור של 19.3%, בחודש יולי חלה ירידה של 13.3% ל- 2,077 יחידות (מנוכה עונתיות). מדובר בקצב גידול שנתי של 4.5% בחודשים מאי-יולי (לפי נתוני המגמה), אך עדיין רמה זו נמוכה מזו של ממוצע שנת 2016 ב- 16.7%. בין הגורמים להתמתנות בביקושים ניתן למנות את: תוכנית מחיר למשתכן, העלייה במחירי המשכנתאות והכבדת המיסוי על משקיעים. בחודש יוני השכר הממוצע ירד ב- 0.6% לעומת חודש מאי (מנוכה עונתיות) ועלה ב- 4.3% ב- 12 החודשים האחרונים, התמתנות מסוימת מקצב שנתי של 5.2% בחודש מאי. מדד ביטחון הצרכנים עלה בחודש אוגוסט מרמה של 116 נ"ב ל-124 נ"ב. מחר (יום ו') צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט כאשר הצפי שלנו הוא לעליה במדד של 0.5%.

המלצות

החשיפה המנייתית המומלצת בתיק המייצג  18% ובתיק הספקולטיבי  36%. 

בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. 

סביבת הריביות הנמוכה יחסית צפויה להימשך בארץ ובעולם מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי המהווה אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון.

לאחר עלייה באי הוודאות בתקופה האחרונה שהשתקפה בתנודתיות גבוהה יותר במסחר, זאת לאור אירועים גיאו פוליטיים וביטחוניים ואי יכולתו של טראמפ לקדם את מדיניותו. השבוע החולף התאפיין במגמת רגיעה מסויימת בשווקים. 

החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל הינה: ארה"ב- 55%, אירופה-  25%, יפן-9%,  אסיה ללא יפן – 11%. 

על רקע העלייה באי הוודאות ניתן להיחשף לסקטורים הדפנסיביים יותר כגון הצריכה הבסיסית ומניות דיבידנד. 

בהתייחס לחשיפה בארה"ב, אנו ממליצים לתת דגש על הסקטורים העשויים להמשיך וליהנות מחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית:

סקטור התעשייה- בדגש על תת הסקטור התעשייה הביטחוניות הצפוי ליהנות מהגדלת תקציבי הביטחון, בנוסף, השקעה בחברות הנדסה וציוד המתמחות בהקמת פרויקטי תשתית וכן השקעות בעסקי אבטחת הגבולות והתשתיות. 

סקטור הפיננסיים- צפי להקלות ברגולציה יחד עם תוואי ריבית עולה. בנוסף ניתן להיחשף גם לתת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב. 

סקטור הבריאות- המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים.

סקטור הצריכה המחזורית- בשל הירידה באבטלה בשנים האחרונות ומגמת יציבות עליית השכר והעלייה בצריכה הפרטית. כאשר, ניתן גם להיחשף לסקטור הצריכה הבסיסית בתקופה זו.

סקטור הטכנולוגיה- בדגש על בחירה סלקטיבית של מניות. 

ללקוחות ספקולטיביים אנו ממליצים על:

סקטור התעופה בשל מחירי האנרגיה נמוכים יחסית יחד עם השיפור המתמשך בכלכלה האמריקאית. וכן תת סקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. ניתן להיחשף גם לתחום הסייבר שמרכז עניין לאחרונה לאחר מתקפת הסייבר העולמית. וכן תחום המסחר המקוון.

בהתייחס להשקעה באירופה ניתן להשקיע דרך תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות/ יצואניות. כמו כן מומלצת השקעה גם במדד הדאקס כחלק מחשיפה לגוש האירו, ניתן להיחשף גם באמצעות מדד MDAX  - מדד המניות הבינוניות בגרמניה.

בהתייחס להשקעה באסיה: ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע כפי המפורט מעלה. 

בהתייחס לסחורות – ממשיכים בהמלצתנו על השקעה של עד 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק כהגנה.

אפיק סולידי

  • בעולם, בסיכום שבועי, נרשמה עליה חדה בתשואות האג"ח הממשלתי בארה"ב ובמדינות המפותחות באירופה ברקע למעבר כספים של משקיעים מאפיקים סולידיים לאפיקי המניות.

  • בארץ, בסיכום שבועי, נרשמה מגמה מעורבת בתשואות האג"ח הממשלתי: באפיק השיקלי נרשמה עליית תשואות קלה בכל הטווחים, כאשר באפיק הצמוד נרשמה ירידת תשואות קלה בטווח הקצר- בינוני (2-5 שנים) וכן בטווחים הארוכים יותר (14-15 שנה).

  • הפורוורד, על המדד לשנה קדימה מן השוק נשאר השבוע סביב 0.25% בדומה לשבוע שעבר. הצפי שלנו לשנה קדימה נשאר לל"ש על 0.6%. מחר יפורסם מדד אוגוסט (צפי ל- 0.5%). 

  • המרווח בין ישראל לארה"ב (ממשלתי 10Y) נפתח מעט ממינוס 0.35% למינוס 0.39%. זאת בעקבות עליה חדה יותר בתשואות 10Y בארה"ב אל מול הארץ.

  • קונצרני בארץ- השבוע נרשמה יציבות יחסית בתשואות במדדי התל בונד העיקריים.

  • אג"ח חו"ל- השבוע נרשמה עליה בתשואות אג"ח חברות בארה"ב.
אג"ח ממשלתי 

שקלי: בסיכום שבועי, נרשמה עלייה קלה בתשואות בכל הטווחים.
צמוד: בסיכום שבועי, נרשמה ירידה קלה בתשואות בטווחים 2-5 שנים ובטווחים הארוכים יותר 14-15 שנה. 




ראש תחום מחקר ואנליסטית ראשית –אורלי אברהם   

ניתוח זה הוכן ע"י בנק אגוד לישראל בע"מ, לשימוש עובדיו ועובדי חברות  הבנות שלו ולשימוש לקוחות של הבנק בכפוף להסתייגויות הבאות:
הניתוח הינו רכושו הבלעדי של הבנק. המידע ששימש את הבנק בהכנת ניתוח זה, הגם שהינו ממקורות שלפי ידיעת הבנק הינם מהימנים, אינו באחריותו. אין לראות בניתוח זה משום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או כל מצג שניתן על מנת שגורמים מחוץ לבנק יסתמכו עליו. כל הסתמכות על ניתוח זה תעשה על אחריותו של המשקיע בלבד. אין לעשות שימוש כלשהו, למסור, להעביר, להביא לידיעה, להעתיק, לצלם, לשכפל, לצטט, לפרסם, במישרין או בעקיפין, בכל אופן או שיטה בין בדפוס בצילום בהקלטה בהעתקה מכנית או אלקטרונית בתמורה או שלא בתמורה, את ניתוח או חלקים ממנו, לרבות, ממצאים, מסקנות והערכות הכלולות בו, ללא קבלת אישור בכתב מהבנק. הבנק ו/או חברות בנות שלו ו/או חברות הקשורות אליו (להלן: התאגידים) ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם, עשויים להחזיק עבור עצמם ו/או עבור מי מלקוחות התאגידים הנ"ל מניות של מי מהחברות, ו/או עשויים להיות בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהחברות. כמו כן עשויים מי מהנ"ל לפעול בניירות הערך של מי מהחברות על בסיס יומי או אחרת, לפעול מעת לעת במכירתן ו/או  ברכישתן חרף האמור בדוח זה.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x