בנק ישראל >> מינוי חברים מקרב הציבור לכהונה בוועדה המוניטרית

וועדת האיתור, בראשותו של עו"ד יהושע למברגר, החליטה לאחר התייעצות עם הנגידה להמליץ בפני הממשלה על מינוי מחדש של פרופ' ראובן גרונאו, וכן על מינויים של פרופ' צבי הרקוביץ ושל פרופ' משה חזן כחברים מקרב הציבור בוועדה המוניטרית.

 

 
קרנית פלוג נגידת בנק ישראלקרנית פלוג נגידת בנק ישראל
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/10/2017

בהתאם לסעיף 16 לחוק בנק ישראל, הוועדה המוניטרית, אשר קובעת את המדיניות המוניטרית של בנק ישראל, תמנה שישה חברים, והם: נגיד בנק ישראל, שישמש כיושב הראש הוועדה, המשנה לנגיד בנק ישראל, עובד הבנק שמינה הנגיד, ושלושה חברים מקרב הציבור.

באוקטובר 2014 הסתיימה כהונתו של פרופ' רפי מלניק כחבר מקרב הציבור, ובאוקטובר 2015 הסתיימה כהונתו של פרופ' אלכס צוקרמן. 

וועדת האיתור, בראשותו של עו"ד יהושע למברגר, החליטה לאחר התייעצות עם הנגידה להמליץ בפני הממשלה על מינוי מחדש של פרופ' ראובן גרונאו, וכן על מינויים של פרופ' צבי הרקוביץ ושל פרופ' משה חזן כחברים מקרב הציבור בוועדה המוניטרית; זאת לאחר שהוועדה לבדיקת מינויים בראשות השופטת (בדימוס) בלהה גילאור מצאה את המועמדים כשירים לכהונה. היום קיבלה הממשלה את המלצת הוועדה והמינוי נכנס לתוקף. תוקף המינוי הינו לתקופת כהונה של ארבע שנים.

לאור זאת, בוועדה המוניטרית, בנוסף לנגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג (יו"ר הוועדה), למשנה לנגידה ד"ר נדין בודו-טרכטנברג ולמנהל חטיבת השווקים מר אנדרו אביר, יכהנו החברים הבאים מקרב הציבור:

פרופ' ראובן גרונאו – פרופסור מן המניין (אמריטוס) במחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים, יו"ר מכון פאלק למחקר כלכלי ויו"ר המועצה הציבורית לסטטיסטיקה, מבכירי חוקרי הכלכלה בישראל. חתן פרס לנדאו בכלכלת ישראל ופרס מינצר לתרומת חיים בכלכלת עבודה. פרופ' גרונאו כיהן בוועדות ציבוריות רבות והיה ממעצבי מערכות התעריפים במונופולים הציבוריים. 

פרופ' צבי הרקוביץ – פרופסור מן המניין בבית ספר טיומקין לכלכלה במרכז הבינתחומי הרצליה ופרופסור אמריטוס בבית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס באוניברסיטת תל אביב. שימש כיועץ למחלקת המחקר של בנק ישראל, היה חוקר אורח בבנק הפדרלי בארה"ב, ופרסם מאמרים רבים בתחומי המקרו כלכלה, מדיניות מוניטרית והמערכת הפיננסית. 

פרופ' משה חזן – פרופסור חבר בבית הספר לכלכלה ע"ש איתן ברגלס באוניברסיטת תל אביב, עמית מחקר במרכז לחקר מדיניות כלכלית בלונדון (CEPR), משמש כעורך חבר בכתב העת הכלכלי Macroeconomic Dynamics, וכיו"ר פורום פנחס ספיר למדיניות כלכלית. מחקריו מתמקדים בקשרי הגומלין בין התפתחויות דמוגרפיות והשלכות מגדריות לבין צמיחה כלכלית ואי שוויון. 

נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, בירכה על החלטת הממשלה על מינוי החברים מקרב הציבור לכהונה בוועדה המוניטרית והודתה לחברי ועדת האיתור על עבודתם המקצועית והיסודית במהלך החודשים האחרונים


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x